Requiem: Bloodymare OB Start juz jutro

Zaczęty przez NivEa, Maj 15, 2008, 04:28:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Antilus

ja wbilem wczoraj 14 lvl Rogue a dzisiaj wbijam juz 10 lvl temu orkowi czy jak mu tam :P i sie ciagle zastanawiam ktora profe wybrac...

Co do reszty... fakt gra jest troche chaotyczna bo minimapka ssie troche... nic nie jest pokazane oprocz questow dostepnych/niedostepnych a to i tak dopiero jak sie NPC wczytaja... i np. w miescie Guard czyli tym pierwszym musisz wychodzic na rozne schody zeby zebrac te cholerne questy... FAKT wiekszosc ludzi nie ma pojecia jak zrobic 10 lvl i profke... mimo ze wystarczy tylko chodzic i klikac... w sumie gra nawet fajna... widac nacisk na gre w PT przy questach na wyzszym lvlu... dungeony itp. cieszy mnie to bo to juz nie takie L2... gdzie kazdy mogl sobie dosolowac do 78 nawet Bufferem (taka ironia xD) bo wystarczy dualbox i jazda... ogolnie gierka dosyc dopracowana i nie odpychajaca :P co do WIPE to niestety na 100% bedzie... przeciez na wersji LIVE nie wpuszcza postaci OB z 50 lvlem... :> lagi niestety wystepowaly u mnie dzisiaj... natlok ludzi po lokacji i wbijanie 6 mobow przez nich naraz to niestety codziennosc... (sa tacy goscie co laza bija kazdego mobka tzn. ty uderzasz to on go leje i biegnie do nastepnego) i tak leechuja expa i przeszkadzaja w niektorych questach... szkoda ze PK nie mozna zrobic :P albo ja nie wiem jak :D Osobiscie POLECAM 7/10 :P

ps. Podawajcie swoje nicki :P i server...

Lintra - Etiris/Tivari active
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

NivEa

Lintra - Mythos Shaman
Wlasnie zrobilem questa w dungeonie czy nie wiem jak to nazwac byl troche dlugi i trzeba bylo robic w pt ale dostalem jakis xeon kamien ulepszylem bron i mam swiecaca ^_^ Ogolnie gra mnie wkrecila mocno az oczy mam czerwone od grania no i wygralem duela z roque :D To DNA tez nie wiem na razie co to zbytnio jest z czasem moze skumam ocb. Wlasnie wyczailem pvp w tej gierce :D Trzeba isc sie zapisac tam gdzies do ion mine i w kazdej chwili idzie zagrac turniej pvp fajna sprawa a za wygrane itp. dostaje sie specjalne battle pointy dzieki ktorym idzie kupic kamyki do broni.

Antilus

Kamyki sa fajne xD a DNA jest banalne... jak masz 1 joba mozesz isc sobie zalozyc DNA ktore wzmacnia jakis skill... np jako Shaman masz bodajze MANA AMULET czy cos takiego... to mozesz go tam ulepszyc do duration/effect chyba :P pierwsze DNA 10 czy 100 kasy nastepne 1000 nastepne 10000 i tak dalej o jedno 0 :D

EDIT:

No zrobilem sobie Shamana.... pierwsze wrazenie?... CHOLERNY NECRO xD (L2) :P
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

WidzialemUFO

Sciaglem klienta i wlaczylepmupdatera, a to mi sciaga znowu jakies 2,3 GB, czy ja dobrze zrobilem?:D Bo teraz nie wiem co robic, kasowac updatera czy nie.
W poszukiwaniu fajnego serwera :)

Hermit

Gdzie mogę ulepszyć broń tymi kamykami ? I nie ma tam jakiegoś spisu questów jak w l2 ?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Zychu

A ja mam w Requiem 28 lvl już moim Bartukowym Warriorem i jak coś to mnie pytać bo już trochę tą grę poznałem :) Właściwie to tylko dzięki niej wróciłem do MMO bo ma w sobie jakąś taką świeżość i w międzyczasie gry w Requiem czekam na serwer Paradise bo to ostatnia nadzieja L2 na odzyskanie mojej skromnej osoby :D

Broń ulepszasz Xeonami u kowala. Apropo Xeonów to tutaj trochę napiszę na ten temat:
Istnieją 4 typy Xeonów:
1. Simple Xeon
Pozyskiwany z niszczenia przedmiotów u Reduction Blacksmitha, służy jako dodatkowy materiał w ulepszaniu/wzmacnianiu przedmiotów:

2. Simple Revamp Xeon
Służy do usuwania reinforcement Xeonów z broni(nigdy go nie używałem więc nie mogę potwierdzić), pozyskiwany z dropa i questów:

3. Reinforcement Xeon
Służy do dodawania broni statystyk i bonusów, pozyskiwany z dropa:

4. Compound Xeon
Służy do ulepszania broni na kolejne poziomy. Mianowicie np. z broni typu Dull np. Dull Dual Sword robimy Fortis Dull Dual Sword, potem Amplio Dull Dual Sword, aż do 4 poziomu Ulterius. Można zrobić taki bajer tylko na broni [Compoundable]. Taki upgrade usuwa całkowicie stare cechy broni(bonusy do statsów) i losuje nowe(im bardziej ulepszony tym lepsze) i dodaje sporo do wartości ataku broni. Jest to ryzykowne jak Enchantowanie w L2, im wyższy poziom broni tym większa szansa, że się spieprzy. Na poziom Fortis jest very high szansa na sukces, na Amplio jest już Average, na Melior jest już low natomiast na Ulterius jest very low - krótko mówiąc, na waszym miejscu zakończyłbym ulepszanie na poziomie Amplio. I jeszcze jedno - można zrobić taki zabieg tylko u Compound Blackshmitha w większych miastach a na różne poziomy potrzeba różne Xeony.

Vascius

Zacząłem w to grać, na razie mi się podoba mam nadzieję że później nie będzie nużyć. Gram sobie na razie Bartukiem, ale w związku z tym że po OB ma być wipe to mam prośbe żeby osoby które już mają 2 job opisywały na czym polega gra daną klasą, jaką role pełni w pt i jak radzi sobie w pvp, żebym mógł dokonać później dobrego wyboru. Z góry dziękuje.

Hermit

Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Bacar

Z tego co wiem to OB sie dawno skonczyla xD i juz jest wersja finalna, bo kumpel juz w to troche gra ^^

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

pigulec

Który z magów rzeczywiście jest magiem? Zrobiłem templara, ale jak coraz więcej o nim czytam, to zaczyna mi się wydawać, że to buffer jest. A i czy to mi tylko tak się zdaje, ale czy madzy naprawdę ownują wszystko? Sądząc po filmikach z yt to chyba tak...?

WidzialemUFO

W tej grze SH ownuje wszystkich jego tylko lucznik. Gra totalnie denna, dobilem 62 lev i dalem se spokoj, po 50 lev nie ma NIC do roboty, zadnych RB zadnych ciekawych skili same aoe, system PVP calkowita porazka, ulepszanie broni czy armoru kompletnie nic nie daje, a kosztuje majatek. (roznica z ulepszona bronia na cos jak +4 w l2 daje pare dmg wiecej^^). W tej grze def czy uniki to tolna lipa, postac wymaksowana na maxa w defie dostaje o 30!!! dmg mniej co w praktyce nic nie znaczy, bo i tak lezy na 3 hity. Nie wiem gdzie czerpali pomysly tworcy gry, ale wypuscili wielkie g...
Odradzam granie, strata czasu.
W poszukiwaniu fajnego serwera :)

Cralin

Mi się nawet podoba,jak się umie grać to nawet fajnie jest.- to to ,że jest mało Polaków.

The Hurricane

sry za odkopanie, ale w związku z moją abstynencją od L2 szukam czegoś innego :P Po powyższych opiniach widze że gra całkiem miła, własnie ściągam instalkę :D tylko powiedzcie mi jedno, dużo ludu gra ;> :D
Serwer: http://www.dragon-network.net/ (x5)

rasa: Elf
klasa: Elemental Master/Moonlight Sentinel // Spellsinger ---->Eryn
lvl: 7x/7x
klan: Partisants
ally:Cure
-------------------->
rasa: D. Elf
klasa: Shillen Knight ---->xxx
lvl: 4x
klan: NoClan
----------------------------------->
rasa: Krasnolud