Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hermit

Dama ładnie wygląda, ale jak grasz human male to nie patrz na to.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

K0x

Hehe mi chodzi o Damascusa   :P

Xyber

CytatNo już NM mam więc na pewno nie zamienię. A bardziej opłaca się Dama + focus +3 czy tallum ?

ja bym wybrał talluma ;p zawsze A grade to A grade (większy "lans") ^^

K0x

No tak ale ja nie pytam o lans  :P tylko czy sie opłaca biegać z damascusem zamiast talluma

Hermit

Dama jest lepszy niż low A. Tak samo jak bop > carnage. I do tego jak już mówiłem jest ładniejszy. Ale jak masz human male na mainie to nawet ci wygląd damacha nie pomoże.
=

qback

Tallum lepiej bedzie sie nadawal do pvp, a dama do koksu imo, nie sprawdzal ktos uzywania dle z rsk. focus i do tego homka  z conversion? Teoretycznie mamy dle zakladamy homka zakladamy dle i mamy 60% hp chyba, i +110 focus jesli mamy vr to po chwili sie nam wylacza ten SA i znowu uzywamy homka. Chociaz w wypadku pala to moze bez homka sie obyc :P

TruTherion

Cytat: qback w Czerwiec 26, 2008, 09:52:57 PM
Tallum lepiej bedzie sie nadawal do pvp, a dama do koksu imo, nie sprawdzal ktos uzywania dle z rsk. focus i do tego homka  z conversion? Teoretycznie mamy dle zakladamy homka zakladamy dle i mamy 60% hp chyba, i +110 focus jesli mamy vr to po chwili sie nam wylacza ten SA i znowu uzywamy homka. Chociaz w wypadku pala to moze bez homka sie obyc :P

Tyrantowi nie wystarcza VR aby stłumić uderzenia mobów, to tym bardziej palkowi nie wystarczy.

qback

Jezeli bedzie 1 moba na palka to raczej na fullbufie stlumi, a tyrek hmm z 1 vr4 na bizonie odnawia sobie hp a nie mowiac o vrx2

TruTherion

Cytat: qback w Czerwiec 26, 2008, 10:42:29 PM
Jezeli bedzie 1 moba na palka to raczej na fullbufie stlumi, a tyrek hmm z 1 vr4 na bizonie odnawia sobie hp a nie mowiac o vrx2

Na full buffie to stłumi, ale na full buffie to tank zwykle nie obrywa (agro na dd przechodzi), chyba że się salka zwali na głowę.

Gram Tyrkiem i często vr nie wystarcza. Albo trzeba ładować potki, albo szukać kogoś do drużyny jeszcze. Tylko w IT ładnie idzie, ale tam spora konkurencja jest.

K0x

Marc1n

HATE ME MOAR!

Ainulindale

uhm... nie lepiej juz np HP zalozyc ??
Rsk. Focus na dlugo mu sie nie przyda. Tyle co odpali AI, a wyleczenie zalatwi juz VR. Troche krotko by bylo w uzyciu... ??
HP zawsze takie "bardziej" uniwersalne.
Ja bym raczej palkiem staral sie zdobyc najpierw Damaskusa z Focusem a potem FB z focusem. Inwestowanie w DLE to troche strata kasy moim zdaniem. No chyba ze tallum blade. Przypadkiem nie ma Haste lub Focusa ?? Nawet nie pamietam :|
Wolal bym najpierw Damaszka z focusem dopiero potem FB z focusem. Palek to nie DD i troche wiecej patk. nie zrobi z niego pr0 DD, AI z tego co widzialem spokojnie do koksu wystarczy :)
Jezeli masz palkiem dobry klan, to albo expienie w IT/Pagans/FoD na undeadach, albo jakies pociagi w FoG/MoS :P
Z destro w party expi sie to przyjemnie;)

qback

Kazda postac moze uzyc broni z conversion, a palek uzyje sacrifice na koledze i juz ma tyle hp by dzialal rsk. focus, wiec argument ze hp mu przebije dzialanie SA jest nie na miesjcu :P

Ainulindale

Serio ze tak moze zrobic ?? No prosze prosze... :|

Rsk. Focus dziala do momentu az masz odpowiedni poziom HP, nie odpalasz go... wiec co ?? Ciagle bedziesz przekladal Homka z Conversionem i odpalal na kogos sacrifice ?? Troche to sporo roboty, kupe meczenia sie... Lepiej isc na jakis konkretny koks lub pofarmic RB... :|
No chyba ze nie stosuje sie VR... ale znowu moby przy takim HP moga cie wciagnac nosem jak sie ich zrobi przypadkiem za duzo :(

myha

nie trzeba zakladac homka, sacrefice zabiera hp dla pala i daje komus innemu dwa razy uzyjesz i masz mniej niż 60% hp potem jak ci wskoczy za duzo to znowu mozna sacrefice użyc
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Marc1n

Jak wy nie umiecie ogarnąc utrzymywania HP na poziomie poniżej 60% to może zamiast pisania na forum głupot, że to się nie ogarnia, idźcie pocwiczcie ? Bonus z tego jest ogromny. Miecz taki jak DLE nawet bez SA ma dużo większy DPS niż Dama z Focusem. Więc to Dama potem się nie ogarnia. Szczególnie, że na expie HP spada jednak do takiego poziomu, a jak włączy się Rsk.Focus to jest niezłe zamiatanie :P
HATE ME MOAR!

Hermit

No z tym się zgodzę. Na focus + soh można mieć nawet 350 crit. Nie mówiąc już o fullbuffie.
=

K0x

A co powiecie na temat Critical Damage w DLE ?  :)

Marc1n

To, że te SA nic praktycznie nie zmienia.
HATE ME MOAR!

Dev

Taa. Najbardziej spieprzone SA jakie może wziąć tank. Nie zastanawiaj sie i bierz RSK focus :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

K0x

Ok dzięki za porady  :) jak na razie to biegam z tym damachem. Ale i tak największy problem mam z SH i SPS. Dziś jedynie dobiegłem do niego łyknął stuna, a potem mnie zjechał  :?

Bled

k0x jak sie nie myle z abyssa 5x ?:)

K0x

Tak  :) to widzę, że rozpoznawany już jestem  :P

Takie sprawy to na PM Panowie.
/Frohike

Bled

nie porpostu gralem w BW kilka dni ;) i raz widzialem jak sie biles z krasiem pod priestem a potem razem soe daliscie ;)
do tematu :
imo takim setupem najlepszym do koxu jest tallum hvy +meteor+rsk haste+++++ , bd w party , pp na boxie . tylko tak widzialbym exp dla palka na 61+

DeVa

blunt dla pala dooobry setup dooobry  :o
SWARM