Berserker / Doombringer [Zerk]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:05:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

dayton

Pytanie o Ancient Sword. Lepiej Shadow B 190 p.atak czy TOP C 169 p.atak+SA Focus. Postac PL Set, dye +4STR-5CON | +4DEX-5CON.

Riv

Ja bym brał top C na furious soul + focus lvl 1 + SA focus... naprawde rzez
Z-PermBanowany. xD

Shen

ancient sword ma takie same staty co great sword?

Szewa

nie, ma troche mniejszy p.attack ale szybkosc ma normal :) czy coś w tym stylu

Antilus

W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

SknerusKK

szybkosc to on chyba ma fast, wiem ze napewno szybsza niz 2h (ktore maja raczej normal ;))

slon

Cytat: Shen w Czerwiec 29, 2008, 09:25:55 PM
ancient sword ma takie same staty co great sword?
Ma mniejszy p atk (przykładowo moja konwersja Guardian Sworda+3 ma 222 p atk, a Guardian Sword+3 ma p atk 248), crit rate jest dużo mniejszy, ale za to atk speed podskakuje- jest napisane normal tak jak w zwyklym 2h mieczu, ale w statsach jest on wiekszy :P bez buffow mam nim cos kolo 390 atk speed (bez dye na dex, maj set)
?? Serfer kor

Shen

wkurzaja te dusze, expowalem i nie nabilem sobie ich, typ mnie zaczal lac to tylko moglem uciekac

Lama Pidżama

Od tego jest bottle of souls. Ja kiedys poswiecilem sporo czasu na zrobienie (okolo 500 butelek mam). A ze jedna butelka to 5 dusz to jest extra super pr0 ^^. Ogolnie zerek ma najmniej skilli ze wszystkich kamaeli ale wiele jak wspominalo pare osob to dash n'hit wiec ciezko go opanowac ;]

Antilus

a to jest chyba na Ct 1,5 nie? :p
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

Lama Pidżama

Shen

to chyba nie postac dla mnie, za dlugo gralem tankami, berserkiem w pl set z self buffami wyciagam jakies 240 p.def, przy 1k hp zajebaly mnie dwa zolte mobki

Marc1n

Kluczowe sformułowania "z selfbufami" jakto mówi major - położyło mnie na cycki. Jak wypowiadasz się o możliwości postaci bez buffów, to albo właśnie się ośmieszasz, bo jest to totalnie nie wymierne, albo jesteś Dev'em i właśnie kręcisz EMOcjonującego Frapsa z areny.
HATE ME MOAR!

fedur

ja to PP bez buffów sie nigdzie nie ruszam! ~~

Alarion

Kto pokasowal moje posty z poradnika Slonia o Zerku...? :( Nie mogliscie ich na przyklad przeniesc tutaj...?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Shen

bss maja wplyw na wejscie violent temper?

Denrad

Volient Templar jest raczej skillem fizycznym więc nie mają znaczenia, przynajmniej bo rzuceniu broń ich nie używa.
L2 Azure Nanaki x15: Mundrek WC 78/SH 72 --->>> Off

Dragon Network Dragon x15: My all six char --->>> Off 4ever

L2 Dex & Frienz Roxy x5: E1ess4r BH lvl 36 --->>> On o___O???

No Life ProOwnzorMod v. 0.9999 --->>> On/Off Only w nagłych przypadkach nie cierpiących zwłoki.

slon

Violent temper jest skillem fizycznym, nie zuzywa bss, ale gdy mialem silence chance przy ataku magicznym z augu (a pozniej takze wind shackle) to czasem przy violent temperze je wrzucalo. NC soft jak zwykle cos nakrecil :P
?? Serfer kor

Shen

a jakies miejsce do expa na 46lvl, bez buffow i solo =[

DIO

Cytat: slon w Lipiec 20, 2008, 01:34:44 PM
Violent temper jest skillem fizycznym, nie zuzywa bss, ale gdy mialem silence chance przy ataku magicznym z augu (a pozniej takze wind shackle) to czasem przy violent temperze je wrzucalo. NC soft jak zwykle cos nakrecil :P

brak precyzji w opisach augmentow itp, augmenty typu "xxxx when using magic" oznaczaja ze moze sie aktywowac niezaleznie jakiego skila uzywasz czy magic skill czy activ skill, tak bylo od poczatku (podobnie jak z SA np magic hold, w opisie ma "when using bad magic" a aktywuje sie przy uzyciu czegokolwiek co sluzy do ataku niezaleznie czy to active czy magic skill)

skile bardzo latwo mozna rozpoznac, najezdzajac na liscie skili na interesujacy nas w jego opisie na gorze jest albo "active skill" = fizyczny lub "magic skill" = magiczny

troyan

Co sądzicie o sa crit. bleed dla Zerka? Od tego może ładnie Contagion wchodzić.

slon

Ja mialem taki augument przez jakis czas i bylo fajne. Ale nie polecam Ci kombinowac, zbyt szybko sie z many wyprujesz zeby sie nacieszyc contagion;p Najlepiej focus/haste.
?? Serfer kor

Giaur[FRANZ]

To może coś od siebie dodam. W chwili obecnej mam 51 lvl i muszę przyznać że jestem coraz bardziej zadowolony z postaci. Jednocześnie coraz bardziej widać że jest to postać dość wyspecjalizowana. Otóż moim zdaniem wbrew pozorom nie jest to postać przeznaczona do pvp w sposób jaki ma to miejsce w przypadku innych dd. Ilość hp oraz p def sprawia że mimo imponującej siły uderzenia jesteśmy dość delikatni stąd nie nadajemy się do długich pojedynków. Jednocześnie mamy skille w postaci SS badź też BR co sprawia że w przypadku gdy sytuacja będzie groźna możemy zaskoczyć przeciwnika.. Moje doświadczenie w prowadzeniu tej postaci w pvp nei jest może ogormne, ale stoczyłem kilka pojedynków i chętnie podzielę się swoimi uwagami. Przy czym zastrzegam że dotyczy to pvp w przedziale lvl 45-50 (przeciwnicy czasami mieli kilka lvl więcej).

PVP

-KRAŚ
Na niskich lvl kraś może zupełnie zdewastować naszego kamaela. Duża ilość hp w połączeniu z dwoma stunami sprawia że w przypadku gdy uda mu się nas zatrzymać w miejscu najpewniej rozszarpie nas i będzie gf. Podstawowa zasada - NIE walczymy w zwarciu. Nie nadajemy się do tego. Stun - skill - disarm - skill i uderzenie i odbiegamy. To pozwala w dośc bezpieczny sposób uporać się z krasiem. W przypadku walki z craftem podstawową sprawą jest unieruchomić dwarfa i jak najszybciej uporać się z golemem. Na szczęście przychodzi nam na pomoc SS który pozwala przetrzymać ataki puszki.

-BD
Kolejna walka która koncentruje się na odbieganiu i stunowaniu.Szczęściem nie posiada tego glupiego stuna, co daje nam większe pole manewru. Do tego sam posiada mała ilość cona co sprawia że walka może być dość przyjemna dla nas. Jednakże w odbieganiu i atakowaniu nie można sobie pozwolić na zbyt dużą opieszałość. W przypadku dwarfa po tym jak raz zaatakowaliśmy możemy sobie z nim biegać i czekać aż disarm się schłodzi i dopiero wtedy znowu atakować. W przypadku BD cały czas musimy na niego nacierać - powód? Drain i zamrażarka.

-Sztyleciarz
Walka podobna do wyżej wymienionych nie zapomnijmy jednak właczyć SB - wbrew dość negatywnym opinią o nim jest naprawdę fajny i może się przydać. Przeprowadzałem ostanio testy z kumplem (th) i dość duże było jego zdziwienie gdy sam się zabijał uderzając we mnie;

Ogólnie w przypadku walki z light i robe userami posiadamy niezaprzeczalny + w postaci VT. Wchodzi prawie zawsze (prawde powiedziawszy nie przytrafiło mi się żeby nie wszedł) i dość znacząco obniża p def jak i cast.

Obecnie dobijam do 52 lvl i sprzęt jaki posiadam:
-PL set + 6
-Berserker +8 focus Argumentacja +10.2 m defa, 0.2 cp recovery, +56 hp
-BO biżu set +3

// Polgara mam nadzieję ze jak dobijesz kocowy lvl dokończysz ten poradnik razm z opisem najlepszych armorów broni oraz stylu pvp z innymi rasami oraz listy skili

Alarion

Cytat: Giaur[FRANZ] w Październik 24, 2008, 12:44:37 PM

Ogólnie w przypadku walki z light i robe userami posiadamy niezaprzeczalny + w postaci VT. Wchodzi prawie zawsze (prawde powiedziawszy nie przytrafiło mi się żeby nie wszedł) i dość znacząco obniża p def jak i cast.

Działa Ci ten skill? Ze Sloniem sprawdzaliśmy jeszcze jakiś miesiąc temu i nie działał...

Ogólnie to jeszcze daaaleko ci, żebyś mógł się porządnie wypowiedzieć o tej profesji, ale życzę dalszego zacięcia do jej rozwijania. Polecam poradnik Slonia w tym dziale. Może wejdziecie w jakąś dyskusję za kilka lvl-i?

Jak Slon wróci z LolPriva :P
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Giaur[FRANZ]

Aye, działa jak najbardziej. Co do mojego skromnego doświadczenia to zgadzam się z Tobą jak najbardziej, dlatego od razu zaznaczyłem to w moim poprzednim poście by nie było nieporozumień:)