Dagerzy- prezentacja

Zaczęty przez Marc1n, Czerwiec 15, 2007, 02:02:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

CytatTH ma najwiecej STR z racji tego ze aw i pw robia zwykle +5dex +4con a th tylko +5dex.
+ crit. blow

Az 1% roznicy :P

bula

Cytat: PeBe w Sierpień 23, 2008, 06:34:54 PM
Cytat: bula w Sierpień 23, 2008, 05:49:37 PM
Cytat: and w Sierpień 23, 2008, 05:21:03 PM
Cytat: Ryltar w Sierpień 22, 2008, 10:21:31 PM
Cytati jest napisane powiedzmy 3500 dmg lethal strike to znaczy ze zbilo do jednego cp  i jeszcze zadało taki dmg na punkty hp, czy tylko zbiło cp ? chyba jedno i drugie.

To sie odnosi mojej sygnatury :P? Spotkam tego SPS sie go zapytam xD Ale wydaje mi sie ze lethal zbija tylko CP/CP+HP do 1 bo tak to lethal 2 by od razu zabijal.

.no dobrze ,a jezeli przeciwnikowi zostało powiedzmy 200 cp , ja walne lethala zbije mu do jednego czyli zadam 199 dmg z blowa (he he) to tak jakby lethal nerfował mi dmg z blowa. w takiej sytuacji juz bym wolał nie mieć lethala pierwszego stopnia.

ogólnie z tymi lethalami to troche mistycyzm , bo producent gry niewiele wyjasnił bojąc się zapewne kopiowania mechaniki gry przez privowców .

większe szanse na lethala ma th tylko podczas trwania critical blowa (15 sekund). potem jak ten skill minie , przegrywa z użytkownikami mortal strike .(1 minuta)  mam rację ?

msaz racje tylko nie (1 minuta), a 2 minuty xD
TH ma najwiecej STR z racji tego ze aw i pw robia zwykle +5dex +4con a th tylko +5dex.
+ crit. blow
PW nie zawsze robia +con

PeBe

Cytat: bula w Sierpień 23, 2008, 07:38:33 PM
Cytat: PeBe w Sierpień 23, 2008, 06:34:54 PM
Cytat: bula w Sierpień 23, 2008, 05:49:37 PM
Cytat: and w Sierpień 23, 2008, 05:21:03 PM
Cytat: Ryltar w Sierpień 22, 2008, 10:21:31 PM
Cytati jest napisane powiedzmy 3500 dmg lethal strike to znaczy ze zbilo do jednego cp  i jeszcze zadało taki dmg na punkty hp, czy tylko zbiło cp ? chyba jedno i drugie.

To sie odnosi mojej sygnatury :P? Spotkam tego SPS sie go zapytam xD Ale wydaje mi sie ze lethal zbija tylko CP/CP+HP do 1 bo tak to lethal 2 by od razu zabijal.

.no dobrze ,a jezeli przeciwnikowi zostało powiedzmy 200 cp , ja walne lethala zbije mu do jednego czyli zadam 199 dmg z blowa (he he) to tak jakby lethal nerfował mi dmg z blowa. w takiej sytuacji juz bym wolał nie mieć lethala pierwszego stopnia.

ogólnie z tymi lethalami to troche mistycyzm , bo producent gry niewiele wyjasnił bojąc się zapewne kopiowania mechaniki gry przez privowców .

większe szanse na lethala ma th tylko podczas trwania critical blowa (15 sekund). potem jak ten skill minie , przegrywa z użytkownikami mortal strike .(1 minuta)  mam rację ?

msaz racje tylko nie (1 minuta), a 2 minuty xD
TH ma najwiecej STR z racji tego ze aw i pw robia zwykle +5dex +4con a th tylko +5dex.
+ crit. blow
PW nie zawsze robia +con
"Zwykle"

Zresztą i tak na -5str ma mniej od -5str TH

TruTherion

Mam takie pytanko. Może nawet było już.
Jaki jest wasz rekord w obrażeniach z blowa, nie ważne czy zwykłego, czy z krytykiem (nie licząc lethali), ale w przeciwnika w podobnej klasie sprzętu i buffów?

PeBe

ze 10-11k ale żadko po pifipi oglądam log'a

Ryltar

Cytat: TruTherion w Sierpień 26, 2008, 03:45:24 PM
Mam takie pytanko. Może nawet było już.
Jaki jest wasz rekord w obrażeniach z blowa, nie ważne czy zwykłego, czy z krytykiem (nie licząc lethali), ale w przeciwnika w podobnej klasie sprzętu i buffów?

Masz u mnie w podpisie ale to byla postac na 56 vs postac tez na takim lvl :P Liczy sie xD?

TruTherion

Też się liczy, ale wole po 3 profce  8). Bo mi ktoś tam mówił, ze bez problemu ładuje za 12k z krytyka z BS w równego sobie przeciwnika, ale mi się nie chce wierzyć.

pigulec

Możliwe, BS ma wg. moich obserwacji dwa powery wejścia, nie wiem czy to bug, ale raz walnie za 6k raz za 12k. :D (Testowane na npcach i w duelach. Nie na offie oczywiście.)

Fuss

Krytyk ze skilla poprostu :) (2x dmg)

TruTherion

Tylko chyba podczas krytyka ze skilla, nie powinny zadziałać premie z buffów na crit power.

bula

nie, kryt ze skilla zawsze = 2x dmg

and

aw ma najwieksza szanse na criticale z blowów z racji najwyższego str.

i podobno jest tak ze modyfikacje tatuazami wspólczynika str nie mają wpływu , juz na szanse criticala z blowa, czyli np jak swoim aw nerfne str na minus 9 ,a th z boostuje na plus 5 to i tak aw bedzie mial wiekszą szanse na critical blow, z racji tego ze liczy sie str startowy rasy ? jak jest ?

PeBe

Shiffer

gdzieś czytałem że jest taki skill AW na 79lvlu... Counter Attack sie nazywa chyba... ma odbijać cały dmg ze skillów fizycznych i ze skilli... i czy taki skill w ogóle istnieje bo nie doczytałem się nigdzie...  :oops:
----> Husaria 4ever <----

bula

problem w tym ze nie odbija calego dmg :>

TheBerserker

CytatMaxymalny możliwy speed do wyciągnięcia:
TH>PW>AW
Czy aby na pewno?
TH - o 5 mniej dex, dash (nie wiem ile dodaje do speeda)
PW - Binding blow (coś około +40)

Jaki Ganh

TheBerserker, dash daję na prawdę mocnego kopa do Speeda, dzisiaj jak chcesz to ci jeszcze powiem ile, ale na pewno TH jest najszybszy, bo jak razem z moim kolegami (PW, PH, AW i SpS) biegliśmy ku upragnionemu Zariche to byłem pierwszy, a jak dostałem go w łapy to działo się więcej niż w piątek wieczór :P

Szukam serwera...

Marc1n

Cytat: TheBerserker w Październik 10, 2008, 08:30:51 AM
CytatMaxymalny możliwy speed do wyciągnięcia:
TH>PW>AW
Czy aby na pewno?
TH - o 5 mniej dex, dash (nie wiem ile dodaje do speeda)
PW - Binding blow (coś około +40)
Napewno
HATE ME MOAR!

Frohike

Nie bardzo, bo taki AW (wg L2calc) z WW2, Clan March1, +5dex i BB ma 250 speeda, czyli max ile da się wyciągnąć w grze ;) Czyli pozostali nie będą mieć więcej.

Marc1n

WW2/+5DEX/Zerk2/Clan March1 i mam chyba 200 speeda, 240 na bb.
BTW: To sa dane unbuff, nie wliczone, ze ktokolwiek wchodzi na capa, bo jak bedzie Song of Wind to jest cap u kazdego.
HATE ME MOAR!

Frohike

Cytat: Marc1n w Październik 10, 2008, 04:39:47 PMWW2/+5DEX/Zerk2/Clan March1 i mam chyba 200 speeda, 240 na bb.
No to L2 Calc kłamie :(

Cytat: Marc1n w Październik 10, 2008, 04:39:47 PMBTW: To sa dane unbuff, nie wliczone, ze ktokolwiek wchodzi na capa, bo jak bedzie Song of Wind to jest cap u kazdego.

Cóż, w prezentacji jest:
CytatPorównanie na suchych statystykach:
Speed:
PW>AW>TH

CytatStatystki praktyczne:
Maxymalny możliwy speed do wyciągnięcia:
TH>PW>AW

Więc uznałem, że "statystyki praktyczne" to takie jak buffujemy się w CH i idziemy na spot, żeby kogoś ubić :P Stąd brałem tylko pod uwagę dye, CH buffy i skille daggera. Chociaż gdyby się uprzeć, to jak ktoś ma enchantowanego Quick Stepa na +speed i ten lepszy talizman na speed to pewnie każdy dagger wszedłby "solo" na capa :)

Anyway, dobra prezentacja, hihi ^_^

Marc1n

Wiesz, prezentacja byla pisana w czasach jak nie bylo Capa, to raz. Co do quickstep
+1 = 1speed
+4 = 2speed
+7 = 3speed
+10 = 4speed
powiedzmy sobie ze to jeszcze da sie zrobci i ktos robi, bo potem to troche szkoda i safem bym jechal chyba. Talisman to +3 speeda, czyli 240+7=247 :P
HATE ME MOAR!

Frohike

Wiem, że prezentacja stara jak świat :P

Talizman ten ze sklepu to +3 (w CT1.5 dawał +5 :(), ale ten za KE daje więcej, tylko nie wiem ile dokładnie :P

Shiffer

Cytat: Shiffer w Październik 09, 2008, 10:07:04 PM
gdzieś czytałem że jest taki skill AW na 79lvlu... Counter Attack sie nazywa chyba... ma odbijać cały dmg ze skillów fizycznych i ze skilli... i czy taki skill w ogóle istnieje bo nie doczytałem się nigdzie...  :oops:
Cytat: bula w Październik 09, 2008, 10:13:51 PM

Ale w ogóle to istnieje ? ;p bo jak już mówiłem nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnego info na ten temat...
----> Husaria 4ever <----

SknerusKK

Cytat: Shiffer w Październik 10, 2008, 05:40:28 PM
Cytat: Shiffer w Październik 09, 2008, 10:07:04 PM
Cytat: bula w Październik 09, 2008, 10:13:51 PM

Ale w ogóle to istnieje ? ;p bo jak już mówiłem nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnego info na ten temat...
oczywiscie ze istnieje