Mount&Blade - niezależna produkcja która chce zagrozić gigantom?

Zaczęty przez doman18, Październik 22, 2008, 03:02:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zaharias

żeby dostać wieś trzeba zdobyć miejscowy zamek. Aby zdobyć zamek trzeba mieć "na pieńku" z jego wlaścicielem. Aby miec na pieńsku z owym lordem trzeba grabic, zabijac i gwalcic niewiasty. Czyli mowiac prosto trzeba albo przylaczyc sie do przeciwnej frakcji, albo atakowac wojska frakcji do ktorej nalezy zamek. wtedy podchodzimy do zamku, wybieramy opcje siege, kilka dni na przygotowanie drabin i takich tam, a potem atakujemy.
JackFlak 4ever

Hermit

Zauważyłem ciekawą rzecz. Jak mam dobre stosunki z wsią, to zamiast 0 - 3/4 ludzi, przyłącza się do mnie po 10.

Nie zgodzę się, jak to pisałem, to miałem już taką fajną wieś koło stolicy, tylko nie wiedziałem, że mam. Jak przysięgasz królowi lojalność, to daje ci wiochę, ale z drugiej strony zabiera komuś i ten lord cię przestaje lubić. Gracie Nordami?

Ja sobie zrobiłem nową postać i gram od nowa. Tylko teraz pakuje w skille bojowe i dla dowódcy, a reszte czyli te regeneracje, trade, budowanie kupuje innymi. Znalazłem takiego fajnego hirołsa co na samym starcie miał przy budowaniu 4, przy trade 3 i coś ze 2 przy leczeniu. A jak go ulepsze, to bedzie cacy.

Ej o ile po przegranej bitwie spada reputacja? Jeszcze nie przegrałem więc... A zawsze każdy wam mówi, że ludzie mówią, że dobrze jest was znać i takie tam?

A jak długo spalone wsie będą spalone? Bo nie będę miał co palić za jakiś czas jak tak zostanie.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Fuss

Jak jeszcze bardziej polepszysz stosunki ze wsią to będziesz mógł rekrutować lepsze jednostki.
Co do hero to ja zawsze biorę Jeremusa (medyka) Artmeinera (do budowania) i Frientisa (trenera)

PeBe

Jestem z Rhodoksami chyba.

Tylko wnerwia mnie że jak zdobede zamek to król i tak nie daje go mi tylko jakimś dałnom. :(

Chyba skoncze służyć dla króla i zaczne się bawić bez grupy.

Zrobiłem sobie rerola party i wywaliłem hirołów - wnerwiali mnie, jakoś tak nie chcieli się mnie słuchać. Mam teraz 50% łucznikow konnych (tych top) i 50% kawalerii (też top)

teraz sobie poszukam jakiś hirołów fajnych

Hermit

Cytat: Fuss w Październik 24, 2008, 05:12:03 PM
Jak jeszcze bardziej polepszysz stosunki ze wsią to będziesz mógł rekrutować lepsze jednostki.
Co do hero to ja zawsze biorę Jeremusa (medyka) Artmeinera (do budowania) i Frientisa (trenera)

Frientis? To ten przeciętny koleś? Ja wcześniej miałem takiego co mówił, że jest trenerem i był niezły.. L.. coś tam..
Ja mam teraz Arteminera, jakąś panienkę z łukiem do tropienia i dziewczyne leczącą... I takiego chłopaczka co mi asystuje.. Ja tak myśle, bo Arteinerem pkt dawałem w sledzenie, dałem juz ze 3 i znalazłem tą panienke co ma teraz te staty na po 3... jezeli bym ja pozniej wywalil i ulepszyl w to areinera, to dlugo by zeszlo? Na jakiej zasadzie oni expa dostaja, jak walcza czy za wygrana tez? A moze tak troche i tak troche?
=

TheOwn3r

Fajna gra, dawno sie tak dobrze nie bawilem grajac na singlu.

btw. Wie ktos od czego zalezy co jest w sklepach w miastach[bronie, zbroje] i czy puzniej pojawia sie jakies lepsze przedmioty?
;o

ZjemCie

Gra wymiata nie ma co :D Od dwuch dni gram i niemoge się od niej oderwać. bardziej uzależnia od l2.

doman18

No ale kurna kupiliście ją czy nie? Jak wy gracie? są "nieoficjane" wersje?
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

ZjemCie

PeBe

Moj post, pierwsza strona okolo polowy. Crack do 1.003. Nie bede cytował bo siebie nieladnie cytowac.

Hermit

Ej, a po co jest waga broni? Jak jestem przeciążony to wolniej chodzę?
A właśnie, nie macie jakiegoś spisu/nie wiecie jakie są najlepsze rzeczy w każdej kategorii? Bo mam teraz Miecz wojny z przedrostkiem najlepszym, i nie wiem co ze zbroją.
A z jedzeniem i moralami? Co one dokładnie dają? I jak wy ich karmicie? Wypadałoby kupować każdy rodzaj jedzenia, ale mi się nie chce... Więc?
=

PeBe

A nie wiem.

Zrobilem wnerwilem sie na króla, wyszedlem z armi i sobie podbiłem 2 zamki dla siebie ^^

TheOwn3r

Cytat: PeBe w Październik 25, 2008, 11:45:27 PM

Zrobilem wnerwilem sie na króla, wyszedlem z armi i sobie podbiłem 2 zamki dla siebie ^^

Ja jak podbilem swoj pierwszy-sam-to poprosilem krola o ten zamek. I dostalem ^,^
;o

Hermit

Ja już kilka podbiłem i mi ani jednego nie dał.
Ej, a jak będę miał z nim lepsze relacje, to są większe szanse, że mi da? Ostatnio robiłem zadanie, gdzie miałem śledzić szpiega i jakoś go nie śledziłem i zadanie zostało w questach, a limitu czasu i nagrody nie ma.
=

PeBe

Pewnie tak, ale ja mialem na +23 z królem i na ~15 z krajem i nie dali zamku.

Może dają w zależności od jakiejś listy 'ubiegających' sie o zamek ?

TheOwn3r

Jak ja podbilem zamek, to pojawila sie informacja w stylu "Request this castle for youself" lub cos w tym stylu. Kliknelem, ze tak i mam ;p
;o

Hermit

No tak, ale on ci wtedy może dać albo i nie, a jak się nie zgodzisz na innego właściciela to szukaj nowego kraju. Ciekawe co rośnie jak się da 2 opcje. ^^
Ja mam coś koło 20 z krajem, bo pomagałem w bitwach ( na 10 ;D ) i z królem zrobiłem 20 i mi dał zamek w końcu.
=

TheOwn3r

W czym sie szkolicie? Tzn. jaka bron i jakie skille, staty?

U mnie:

Duzo sily i charyzmy
skillpointy w leadership, ironbody[Tak to sie zwalo? to na HP], weapon mastery i power strike.
Bron : 2h[ponad 200 juz bedzie], bow[~190], polearm[150-to mam z zabawy z lanca, fajny DMG czasem wskoczy]
;o

Hermit

Ja myślę, że dawanie pktów w 2 bronie melee to marnowanie.. Ja dawałem na miecze, a teraz daje na łuki. Na 2h mam już pewnie ze 250.. A dlaczego każdy idzie w 2h?  :P Weapon mastery nie rozwijam, bo mi szkoda pktów żeby dawać do zwinności.. i teraz  w łuk pakuje, więc mi nie trzeba. Ja daje sobie pkty osobiste i dowódcy, a reszte mają hiroły. Mam tak: Jeremusa do leczenia, Artimmera do budowania, trade i te do tropienia i tak dalej, Le.. cos tam do szkolenia i tego na początkową przewagę i takiego na A chłopaka do asysty. Najwyżej dodam im coś później.

@@@@@@

Ej, a mam takie pytania, bo muszę się upewnić.
Jak rozkaże im stać w miejscu, to będą tam stać i nie będą podchodzić, tak? Więc będą nawalać bronią dystansową, a jak wróg podejdzie, to melee? Tak jest? I czy tak samo jest z kawalerią? A wiecie, że można planować bitwę naciskając backspace?
=

PeBe

Cytat: Hermit w Październik 27, 2008, 01:56:52 PM
Ej, a mam takie pytania, bo muszę się upewnić.
Jak rozkaże im stać w miejscu, to będą tam stać i nie będą podchodzić, tak? Więc będą nawalać bronią dystansową, a jak wróg podejdzie, to melee? Tak jest? I czy tak samo jest z kawalerią? A wiecie, że można planować bitwę naciskając backspace?
1.Tak
2.Tak
3.Chyba tak
4.Yhy

Btw. Wojacy i tak sie nie sluchają nie siege (tzn jak się oblega zamek)

Hermit

A mi się wydawało, że słuchają, bo jak ich wołałem, to szli. Poza tym, ma ktoś 2 zamki w jednym czasie? A własnie, czytałem gdzies, że mozna surowce w zakmu skladowac, to prawda?
=

PeBe

1) przy obleganiu zamku (tzn jak atakujesz, i to duże coś jedzie w strone zamku) nie słuchają się. Jak jest drabinka/ta maszyna obleznicza sie polaczy z zamkiem - sluchają sie.
2) mam 3 ^^
3) Nie sprawdzałem. Wojaków mozna skladować.

Hermit

Ale wiesz... Ja myśle sobie zdobyc przytulny zamek i tak skladowac zolnierzy. Teraz szkole ich na maks i do zamku. Zrobilem kilka questow we wsiach i mi daja po 10 nawet do 17 zolnierzy czasem. Tylko dobry, ladny lokacyjnie zamek by mi sie przydal. Juz kilka zdobylem. A raz mialem fajnie, zdobylem sobie zamek, a tutaj mnie najechali z kazdej strony, pewnie ze 10 armii, a ja sam w zamku. Ale podoba mi się to z mapka. Szkoda, że są podzieleni na typy, a nie na oddziały. Lepiej byłoby na oddziały.

Ej, a jak każde np łucznikom stać w miejscu i kilku zginie, to następni zajmą miejsce starych, no nie?
=

PeBe

Tak chyba, ale sie nie przyjmowałem.

Tylko jak chcesz atakować (tzn ty chcesz być na czele kawalerii/piechoty) to raczej nie dawaj 'follow me' - wtedy wojsko raczej nie atakuje tylko biegnie za tobą. Lepiej dać 'charge' czy jakos tak.

TheOwn3r

Jak juz zamek zdobedziesz, to obrona to tylko zabawa :]

Mi sie udalo w 81 wygrac z ponad 800 wrogami wiec np.
;o