Mount&Blade - niezależna produkcja która chce zagrozić gigantom?

Zaczęty przez doman18, Październik 22, 2008, 03:02:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hermit

Aha, a teraz wejdź w opcje i zmień sobie ilość otrzymywanych obrażeń gracz z 1/4 na 1 i sojusznicy z 1/2 na 1, a później zrób tak żeby mieć ze 50 % trudności. Wiesz jak się fajnie walczy z dwuręcznym mieczem gdzie nie ma tarczy? Jedzie sobie konik i ci uderzeniem pół życia zabiera. Ja dałem prawie na max. A wtedy już nie pójdziesz sobie walczyć i nie zabijasz sam 100 na 200 zabitych tylko stoisz w jednym miejscu, wydajesz rozkazy kierując ludźmi i bronisz najwyżej jednostek. Ja stoję przy łucznikach.
Boli mnie tylko to, że nie można dzielić ich na oddziały oraz, że nie można składować broni i jedzenia w zamku.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

TheOwn3r

Wiem, ze tak to wyglada, ale w ten sposob w jaki ja gram IMO jest wiecej zabawy :]
;o

goras

dam wam kodu. włączając grę w loadeze włączcie możliwość chetowania.

ctr+x w oknie eq daje 1000 golda
ctr+x w oknie statystyk daje 1000 expa
ctr+t wylacza mgłe wojny
ctr+h leczy cie w czasie walki
ctr+LPM teleportuje cie tam na mapie.

http://www.mountblade.info/download/spolszczenie0.9(M&Bv1.003).rar

spolszczenie

Hermit

Cytat: TheOwn3r w Październik 28, 2008, 05:17:20 PM
Wiem, ze tak to wyglada, ale w ten sposob w jaki ja gram IMO jest wiecej zabawy :]

Wiem, ale imo bardziej realistyczne = fajniejsze. Poza tym tak też można walczyć i jesteś normalnym wojownikiem, a nie jakimś tam pół bogiem.

Spolszczenie już mam, bo znalazłem ostatnio, a kodów nie chce, bo to bezsens.
=

PeBe

Ja z czitów urzywam ctrl+f9 (slowmotion) fajna rzecz 4fun.

Lubie sobie wrogów przecinac na slowmotion + atak mieczem z góry.

I ze 2 razy urzylem ctrl+T i ctrl+klik - chyba z pół H sie meczylem ze znalezieniem kogoś do questa, a nie wiedzialem, ze sie mozna króla zapytać :<

Hermit

Każdego się można zapytać. Nie odpowiadają chyba tylko, gdy tamci są w niewoli.
=

ZjemCie

Hermit

=

TheOwn3r

A ja mam krola w niewoli :] Tego od Swadian'ow :P

W sumie nic mi to nie dalo, sprzedac go moge za ~10k :S
;o

PeBe

Cytat: Hermit w Październik 28, 2008, 09:36:36 PM
Każdego się można zapytać. Nie odpowiadają chyba tylko, gdy tamci są w niewoli.
Kazdego wladce zamku chyba.

Landin

Ma ktos linka do sciągniecia tej gry z patchem lub crackiem i spolszeczniem ?

ZjemCie

Antilus

a ja mam inny problem :( nie wiem jak zaczac palic wioski... no i niby przystapilem do jakiejs frakcji ale mimo wszystko nie moge sie bic ani nic :F nie moge tej gry rozgryzc a zadżubista jest :P
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

Hermit

Bo to chyba wojnę musisz mieć z innymi. Ja gram nordami, a oni mają wojnę ze wszystkimi, więc nie mam problemów z tym.
=

Antilus

ja ze szwedami czy z kims zaczalem grac ale mnie z woja wywalili po chwili za to ze questa nie rozwiazalem :P... i juz kumam co z tymi wiochami ^^
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

ZjemCie

Hermit

Jak ktoś coś będzie wiedział to wiecie.
A jakie są zmiany porównując z 1.03?
=

PeBe

CytatVersion 1.011 Changelog:
----------------------
Fixed a compatibility issue for savegames created with 1.0 or 1.003.

Version 1.010 Changelog:
----------------------
Rendering artefacts with ATi Radeon 4x cards has been fixed.
Fixed occasional problems in launching the game on Windows Vista.
Optimizations in rendering performance.
Fixed bug where a village elder would never give you another quest if you ever refused one.
The game will no longer issue a warning if a track is supposed to be played while music is disabled.
During castle attacks, attackers now spread out at the beginning so that those who run to push the assault tower can pass through easily.
Player's items will no longer loose qualifiers if you pick an item of the same type from the ground.
Laidies will no longer give dueling quests against their own husbands.
Raiding a village now reduces your relation with its faction.
Fixed equipment for khergit_horsemen and Camp Defenders.
Problems in various villages and castles have been fixed.
Pathfinding to towns on the map has been improved.
Crossbows will now start as loaded in battles.
Each point for stength now adds +1 to total hit-points.
Base hit-points has been reduced to 35
Fixed bug where some deserter parties would contain clones of the player character.
Assault tower now works correctly at Dhirim Town Walls.
Fixed bug where being attacked while raiding a village would result all subsequent battles to take place in that village.
Player is now awarded with money after finishing the "Follow Spy" quest.
Fixed various problems with "Follow Spy" quest.
Fixed bug where allied Lords wouldn't join your battles after winning a civil war.
Fixed bug where player wouldn't be awarded the full prize in arena fights if he managed to be the "last man standing".
Fixed bug where there would be n odd item at the bottom of merchant inventories.
Fixed bug where sometimes a horseback character would be thrown forward unrealistically after being killed.
Players can no longer use shields that can't be used on horseback if they start the battle wielding the shield.
Various dialog and text errors have been corrected.
Abandoning the civil war of a claimant and then taking up the claim of a new one no longer causes incorrect behavior.

Zovi

Gra ogolnie jak dla mnie miodna, gram w ni juz ponad tydzien :P .

Napoczatku dolaczylem do nordow, gra sie bardzo fajnie, zatrudnialem kilku bohaterow itd.
Mialem wioske Albeden, wybudowalem tam mlyn, i budowala sie szkola :P .Tyle, ze teraz gram Swadianami i powiuem ze sie bardzo fajnie gra :P .

Kawalerii, masz wp... pelno, ja glownie polegam na kawalerii -od razu szarza :P im moj ma wiecej lucznikow/kusznikow tym lepiej dola mnie.

Wecie, jakie sa najmocniejsze ataki ? :) Trzeba kupic lance, rozpedzic sie na koniu (on pochyla lance), wtedy miezymy lanca w przeciwnika, i K.O obrazenia za 300 :P tarczy prawie ze nie uzywam (wole lance, luk i jednoreczny miecz ) teraz sie przesiadlem, na poltorareczny miecz i jest calkiem dobry .
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)