Sephia - Medium - GRACIA II

Zaczęty przez Sephia, Sierpień 26, 2008, 11:07:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sephia

W weekend kolejny fix bugow oraz naprawa niedzialajacych i dzialajacych niewlasciwie skilli przy okazji przechodzimy na kronike GRACIA PART 2

TruTherion

No to garść błędów naprawiona, a wiadro nowych się pojawi... Po co się tak śpieszyć?

Paulie

Cytat: TruTherion w Listopad 06, 2008, 11:43:22 PM
No to garść błędów naprawiona, a wiadro nowych się pojawi... Po co się tak śpieszyć?

W samym part 2 dużo nowości nie masz głównie poprawki do part 1 i drobne zmiany, a że poprawki przez Jamal'a były robione już na tej kronice to czemu by na nią nie przejść?

Owszem rozumiałbym gdybyś tak mówił o przejściu na Gracja Final, bo na L2j żadna jej nowość nie będzie grywalna. Jedynie z nazwy i obrazków serwery będą miały 'Gracja Final'. ^^

TruTherion

Pewnie to ma taki sens, że zazwyczaj z przejścia z jednej kroniki na drugą psują się rzeczy już działające.
A L2j ma to do siebie, że nawet najprostsze rzeczy są dla nich wyzwaniem. 

Paulie

TruTherion

Możliwe iż mnie źle zrozumiałeś, bądź ja Ciebie.
Bo wnioskuję iż pomyślałeś że działamy tylko na poprawkach L2j 'team'?

TruTherion

Wnioskuje, że pewnie coś sami też robicie, ale jak do tej pory nigdy nie widziałem, aby to robiło jakąś większą różnicę.

tomick

serwer istnieje raptem miesiąc, a liczba graczy przekracza momentami 400 online i ciągle rośnie !!

polecam i zapraszam!

Paulie

TruTherion, w takim razie zapraszam do zapoznania się z tym tematem:
http://www.sephia.yoyo.pl/forum/viewtopic.php?t=299

Sephia

Update na serwrze z poprawkami przeniesiony na wtorek późnym wieczorem, coby długiego weekendu ludziom nie psuć i mogli dalej No LIFOWAĆ ^^

Iskierka

Założeniem forum dyskusyjnego jest DYSKUSJA. Forum nie służ do informowania jego użytkowników o tym, że nie będzie update. Temat ma żyć własnym życiem, a nie być podbijany przez 2 administratorów servera. Jeżeli nadal będzie miała miejsce taka sytuacje, to temat zostanie zamknięty.

bartekro

Dobry!
Zapraszam na serwer ogólnie miła atmosfera... gracze cały czas przybywają!!!
Nie wiem czy znajdzie ktoś lepszy serwer od Sephi'i , polski i do tego na takich ratach!!

Proponuje zapoznać się z regulaminem forum, a zwłaszcza z jego drugą częścią i podpunktami: 2 i 3 - Iskier

Paulie

Cytat: Iskierka w Listopad 11, 2008, 08:08:59 AM
Założeniem forum dyskusyjnego jest DYSKUSJA. Forum nie służ do informowania jego użytkowników o tym, że nie będzie update. Temat ma żyć własnym życiem, a nie być podbijany przez 2 administratorów servera. Jeżeli nadal będzie miała miejsce taka sytuacje, to temat zostanie zamknięty.

Po pierwsze Panie Iskierka, chciałbym oznajmić iż nie jestem ani Administratorem a tym bardziej Game Masterem na serwerze Sephia. Jestem jedynie Administratorem Forum tegoż serwera by móc wspomóc w jakiś sposób Administratora serwera.
Jeżeli się pomyliłem to przepraszam- Iskra

Po drugie, Pan jako GM na serwerze Passion nie wydaje się osobą bezstronną - jako poparcie można zobaczyć serwer reklamę serwera Passion: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,18180.0.html
Jak widać został przyklejony na samej górze forum, oraz możliwość komentarzy została zablokowana - dziwne dlaczego... Czyżby bali się Państwo krytyki?
To bardzo ciekawe, jednakże nie jestem gm na tym serverze i jestem osobą bezstronną. Podana przez Ciebie prezentacja zostala określona mianem najlepszej według mnie i administratorów forum-Iskra

Po trzecie, wg regulaminu:
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,16218.0.html
Jak i:
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,19650.0.html

Nie łamię żadnego podpunktu, lecz wiem iż Panu może przeszkadzać serwer który szybko zyskuje na popularności, tym bardziej iż dużo ludzi z waszego serwera Midrate właśnie przeniosło się na Sephię.
Więc samą wypowiedź można uznać za 'Akt Agresji' wobec konkurencji.

Nie interesuje mnie zupełnie kto tam poszedł i gra. Jeżeli temat nie będzie żył własnym życiem, a będzie bezsensownie podbijany przez 2 osoby, to zostaną wyciągnięte konsekwencje-Iskra

Asta Entreri

przyzwyczaić się trzeba, że Iskierka jako l2m fanboi będzie reklamował serwery stojące nim (btw geniaaaalny pomysł pokazywać, jak należy napisać prezentację serwera na podstawie nieistniejącego już serwera).

a Iskier nie mogłeś ustawić jako wzorowej prezentacji prezentację abyssa, która zrobiona jest o niebo lepiej niz ta everlastowska?

/Onegar
1. Nie na temat.
2. Prezentacja everka została przyklejona  ponieważ serwer już nie istnieje a nie chcemy pomagać w reklamie dlatego to nie prezentacja abyssa.
3. Za każdy następny post nie związany z tematem wyciągnę odpowiednio konsekwencje (dotyczy się wszystkich).
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Nemesiss

Taki maly offtop z mojej strony w celu sprostowania kilku nieprawdziwych informacji tu zawartych.

CytatPo drugie, Pan jako GM na serwerze Passion nie wydaje się osobą bezstronną
Niebardzo rozumiem dlaczego do tego jest mieszany server Passion - Iskierka nie jest GM na Passion.

Cytatjako poparcie można zobaczyć serwer reklamę serwera Passion: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,18180.0.html
Cytatprzyzwyczaić się trzeba, że Iskierka jako l2m fanboi będzie reklamował serwery stojące nim (btw geniaaaalny pomysł pokazywać, jak należy napisać prezentację serwera na podstawie nieistniejącego już serwera).
Chcialbym zauwazyc iz nie jest to reklama Passiona, jest to reklama nieistniejacego juz servera.

Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow.

Soul

Asta Entreri. Tuszowanie wypowiedzi moderatora w swoim poście jest conajmniej głupie i podlega karze. Po co pytasz się o coś, a następnie usuwasz odpowiedź?

Posądzanie moderatora o cokolwiek również nie do końca jest zgodne z regulaminem.

Trudno zresztą mówić tu o jakiejkolwiek stronniczości. Ten temat nie jest odpowiednim miejscem na pisanie o sprawach, które powinny być podane na stronie/forum serwera. To jest miejsce do dyskusji, NIE podawania informacji przez administratorów i jak najbardziej Iskierka ma racje, dlatego proponował bym zkaończenie dalszych kłótni.

Apropo faworyzowania l2m. Zarzuty też są conajmniej śmieszne. L2m jest oddzielnym projektem, dlatego nie będzie on zamieszczony w żadnym z istniejących działów (l2j/l2off). Co do wzorowej prezentacji. Nie jest nigdzie powiedziane, że prezentacja wzorowa musi być prezentacją istniejącego serwera. To jest wzór i nic więcej. Luno zadbał o to, żeby prezentacja zawarła wszystko co istotne, była ładnie zrobiona i chwała mu za to.

Pozdrawiam.
Prepare for unforeseen consequences...

Paulie

Chciałbym przeprosić, gdyż powyższa moja wiadomość miała powędrować na PM do Pana Iskierka.
Lecz niestety dla mnie po użyciu przycisku 'Cytuj' i odejściu od komputera na dłuższą chwilę, zapomniałem iż jestem w trybie dodawania nowego postu(Zamiast pisania PM do użytkownika) i stąd ta dyskusja w tym temacie która jest po prostu nie na temat.
Za tą pomyłkę proszę o przyznanie mi ostrzeżenia oraz wykasowanie tej dyskusji nie na temat.
Dziękuję za odpowiedź i jeszcze raz przepraszam.

Soul

Przecież nie o to chodzi, żeby rzucać minusami na lewo i prawo. Jesteśmy wszyscy istotami rozumnymi i powinniśmy dogadywać się bez zbędnych ekscesów ;). Nie widzę tu powodu do karania kogokolwiek... :)
Prepare for unforeseen consequences...

Laner

Cytat: bartekro w Listopad 11, 2008, 03:19:48 PM
Dobry!
Zapraszam na serwer ogólnie miła atmosfera... gracze cały czas przybywają!!!
Nie wiem czy znajdzie ktoś lepszy serwer od Sephi'i , polski i do tego na takich ratach!!

Hah mocne to było.
Sądzisz że nie ma polskiego lepszego servera na takich ratach?
Można by tu wymienić maasę serverów ale nie ma sensu wymieniać wszystkich a żebyś nie mówił że rzucam słowa na wiatr : Graveland
Graveland chociażby jest o niebo lepszym serverem od Sephii.
Odnośnie przybywających graczy - po co takie głupoty wypisywać? to nie graczy przybywa a boxow , po prostu gracze grający na Sephii robią coraz więcej boxow dlatego liczba online się zwiększa.
Na servie gra hmm w godzinach szczytu maks 100 on (chociaż nie sądzę aby do tyle dochodziło)
Przykład?
W prawie każdym CH są 3+ boxy.
Założmy że nawet tylko w 80% CH są tylko po 3 boxy a nie więcej to wychodzi że w samych CH siedzi 90 boxow.
W Giran jest 40 boxow (część na rynku część poza nim) czyli mamy już 140 boxow.
Średnio co drugi gracz ma 2 boxy a co 4 3 boxy , nie mówiąc o masie graczy mających 5+ boxow bo takich też jest nie jeden (byłem takim i widziałem takich)
Wychodzi że jeśli na servie jest 400 on to ponad 330 to boxy.
Czyli mamy 70 online. WOW.
Czyli można powiedzieć że jesteście mniej więcej takim serverem jak L2 MoA albo Forsaken plain.
Nie wiem jak można podniecać się tym że na servie 90% playerow to boxy... ja bym raczej to ukrywał niż się tym chwalił ale skoro sądzicie że to przyciągnie graczy.
Jeszcze taki mały przykładzik jak to dużo on jest na servie:
Sobota - godzina 21 sprawdzone spoty : HS ketra Varka MoS IT DINO PAGAN - liczba spotkanych graczy : 1 bish koxający w Pagan - to chyba mówi samo za siebie

TruTherion

Paulie

Cytat: Laner w Listopad 11, 2008, 07:06:58 PM
Sobota - godzina 21 sprawdzone spoty : HS ketra Varka MoS IT DINO PAGAN - liczba spotkanych graczy : 1 bish koxający w Pagan - to chyba mówi samo za siebie

Hm.... sprawdzałeś tylko spawn widać. Bo po Banie za buggowanie na olimpiadzie nie masz postaci aby zapuścić się głębiej w podane przez siebie miejsca jak widać.
Wymienię jak wyglądała sprawa w tym czasie dalej niż bezpieczny spot:
Varka - Expił tam Jyo i narzekał że mu trzy osoby zajeły jego ulubioną miejscówkę. (Kolega z klanu i rozmawiam z nim nie raz na Team-Speak)
Monastery of Saints - Dosłownie nie możliwe aby tam nie expił jakiś SH/Necro w bibliotece.
Imperial Tomb - Moja miejscówka którą wprost uwielbiam, szkoda że Cię tam nie widziałem w tych godzinach.
Pagan - Przeważnie tam jakiś bishop krąży, łatwy exp bardziej zamydla oczy niż bura rzeczywistość braku Skill Point's.
Co do reszty miejsc podanych przez Laner'a, to nie wiem jak tam  sprawa wyglądała w tym czasie więc wypowiadać się nie będę.

Co do twoich kalkulacji o liczbie online, twierdzisz iż każdy ma superkomputer w naszych Polskich realiach? Teoria co najmniej śmieszna.
Sam z względów na leciwy sprzęt przesiadłem się na Linuxa aby móc dalej grać normalnie w Lineage 2 bez żadnych zacięć. (Od Kamaela niestety wymagania ciągle wzrastają, aż boję się nadejścia Gracja Final...)

Laner

Hmm siege nie było
Jak już pisałem co druga osoba ma 2 boxy a na 2 boxy naprawdę nie trzeba mieć pr0 kompa.
Paulie jeśli chcesz możemy prowadzić sprawę oly dalej nie przedstawiliście dowodów na buggowanie była prośba na to żeby ją skończyć więc jeśli łaska zakończmy ją i nie spamujmy o tym w temacie tylko o servie piszmy ok?
Nie sprawdzałem samych spawnow a obszerne tereny jak zapewne wiesz miałem tam wiele charow i nadal mogę tam latać bezpiecznie po spotach tak więc łatwo mi sprawdzić.
Heh swoją drogą ostatnio zabawnie napisałeś na forum... Nie ma cenzury kasuję tylko posty obrażające kogoś...
Poprawiłem GMa to pokasowałeś wszystko moje posty.
Inteligentny Admin uznał że wszystko jest w porządku gdy :
Koleś dostał skilla w agu będącego debuffem na lvlu 7 , gdy rzuca tego skilla na kogoś i nawet jeśli wchodzi to i tak nie zmienia statow (nie obniza atk speeda co powinien robić). GM argumentował to tym że to normalne że skill lvl 7 nie siada na moby lvl 50+ i że powinien go rzucać na moby lvl 1-10.
Hmm no ciekawe ciekawey ale kto expi na takich mobach w broni C?

TruTherion

Cytat: Paulie w Listopad 11, 2008, 07:27:45 PM
Cytat: Laner w Listopad 11, 2008, 07:06:58 PM

Hm.... sprawdzałeś tylko spawn widać. Bo po Banie za buggowanie na olimpiadzie nie masz postaci aby zapuścić się głębiej w podane przez siebie miejsca jak widać.
Wymienię jak wyglądała sprawa w tym czasie dalej niż bezpieczny spot:
Varka - Expił tam Jyo i narzekał że mu trzy osoby zajeły jego ulubioną miejscówkę. (Kolega z klanu i rozmawiam z nim nie raz na Team-Speak)
Monastery of Saints - Dosłownie nie możliwe aby tam nie expił jakiś SH/Necro w bibliotece.
Imperial Tomb - Moja miejscówka którą wprost uwielbiam, szkoda że Cię tam nie widziałem w tych godzinach.
Pagan - Przeważnie tam jakiś bishop krąży, łatwy exp bardziej zamydla oczy niż bura rzeczywistość braku Skill Point's.
Co do reszty miejsc podanych przez Laner'a, to nie wiem jak tam  sprawa wyglądała w tym czasie więc wypowiadać się nie będę.

Co do twoich kalkulacji o liczbie online, twierdzisz iż każdy ma superkomputer w naszych Polskich realiach? Teoria co najmniej śmieszna.
Sam z względów na leciwy sprzęt przesiadłem się na Linuxa aby móc dalej grać normalnie w Lineage 2 bez żadnych zacięć. (Od Kamaela niestety wymagania ciągle wzrastają, aż boję się nadejścia Gracja Final...)

Gracja jakoś mniej mi laguje, od Hellbounda.
Ale co do tematu wymieniłeś 4 osoby. Trochę mało, tym bardziej na MIDzie, gdzie teoretycznie 80% ludzi to 60+.

PS. Do dual boxa trzeba sprzętu za jakieś 800-900 zł bez monitora :P.

Paulie

Cytat: Laner w Listopad 11, 2008, 07:34:44 PM
Nie sprawdzałem samych spawnow a obszerne tereny jak zapewne wiesz miałem tam wiele charow i nadal mogę tam latać bezpiecznie po spotach tak więc łatwo mi sprawdzić.
Heh swoją drogą ostatnio zabawnie napisałeś na forum... Nie ma cenzury kasuję tylko posty obrażające kogoś...
Poprawiłem GMa to pokasowałeś wszystko moje posty.
Zatem piszemy o serwerze:

Poprawiłeś GM'a dobrze i nie miałbym nic przeciwko temu gdybyś zrobił to w KULTURALNY sposób.
Jeżeli uważasz że mam tolerować chamstwo na forum, to jesteś co najmniej dziwny. Jak lubisz chamskie otoczenie, to wyjdź na jakieś osiedle i sobie je znajdź, szukać zazwyczaj długo nie trzeba.
Cytat: Laner w Listopad 11, 2008, 07:34:44 PM
Inteligentny Admin uznał że wszystko jest w porządku gdy :
Koleś dostał skilla w agu będącego debuffem na lvlu 7 , gdy rzuca tego skilla na kogoś i nawet jeśli wchodzi to i tak nie zmienia statow (nie obniza atk speeda co powinien robić). GM argumentował to tym że to normalne że skill lvl 7 nie siada na moby lvl 50+ i że powinien go rzucać na moby lvl 1-10.
Hmm no ciekawe ciekawey ale kto expi na takich mobach w broni C?

Z lineage2.com:
http://www.lineage2.com/Knowledge/race_darkelf_skill.html?my_class=dark_elf_shillien_elder

Wind Shackle - lvl 7 np: SE dostaje na lvlu 44, zużycie MP wynosi 39 a opis skilla to: "Spirit of the Wind attacks, reducing target's Atk. Spd. Effect 3."
Lvl 19 tego skilla jest dopiero na 74lvlu.

I jeżeli uważasz iż skill ten powinien wchodzić w gracza na lvlu 60+ z biżuterią A grade to trochę dziwny jest twój tok myślenia. Przykład (Może trochę głupi) był dlatego taki aby sam mógł sprawdzić że na słabych mobach skill ten działa poprawnie.  I niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę że skille z 44lvlu mają wchodzić w postacie 60+.

Polgara

Paulie Aby uciąć wszystkie dywagacje na temat tego serwera proponuję CI napisać

Co naprawiliście sami i co działa w miarę poprawnie na serwerze czyli lokacje, moby, skile, questy.

Co do wchodzenia skili to jak dobrze pamiętam w c4 zostało wprowadzone zabezpieczenie aby ktoś o niskim lvl nie łaził na wysoko lewelowe moby.
I nie ma prawa wejść żaden skil jak dla naszej postaci mob jest czerwony.

Laner

Po pierwsze nie wiesz jak działa agu...
przykład : skill x ma maks lvl 100 dostajesz skill x na 10 lvlu w agu wiec tak jakby dostajesz 60% pelnej mocy skilla.
Druga sprawa to to że ten skill działa i wchodzi w moby oraz w graczy bo to pisał ten który buga zgłaszał ale nie czyni u niego żadnej różnicy czyli dostajesz tego debuffa ale on nie działa. GM uznał że to normalne gz ale jak na moje oko coś tu jest nie tak.
I napisałem w pełni kultularnie :
"GM nie zna się na rzeczy nie ma pojęcia o czym pisze"
To takie streszczenie i nie było w tym nic nie kulturalnego podkreśliłem jedynie że GM się myli ale widocznie to uderzyło w dumę GM^^