Server is offline - problem z włączeniem gry

Zaczęty przez zulek, Listopad 12, 2008, 07:07:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

zulek

Problem wyglada tak grałem sobie ostatnio w piątek, ale od soboty nie moge się połączyc z serverem normalnie właczam gre pisze connected... następnie po kilku sekundach pisze server is offline, please try agin later.. i teraz tak. Dobrze wiem że server jest on line :P ale nie wiem czemu akurat tak mi się dzieje. Prawdopodobnie mam coś z netem (radiówka pewnie znowu ten dostawca cos namodził) ale nie jestem pewien dlatego jakby ktoś miał taki problem wcześniej i wiedział jak go rozwiązac to proszę o pomoc z góry THX :D
DN: NM(30x):
Tyr/ol sub: Bh/wc
Des/tyr
Ee/ol
Bh/pal
Zerk

Kazuya

wpisz w uruchom > ping wp.pl -t i zobacz ile masz packetlossow;]
rpg x5 [gh85]

ry4n23

jesli masz mozliwosc to zmien lacze na kablowe bo radiowka co tu duzo mowic jest do dupy. Byle jakie zaklocenia i twoj net szwankuje.

zulek

Jak wpisuje w uruchom: ping wp.pl to mi wyskakuje puste okienko i nie wiem co to niby ma znaczyc  :oops: w ogóle w tym temacie to jestem zielony więc może mogłby ktoś mi po kolei wytłmaczyc co mam robic :D
Des/tyr
Ee/ol
Bh/pal
Zerk

nastron

dopisz jeszcze  " -t " do ping wp.pl

a tutaj sprawdz pakiety

jeśli jest "wysylanie z uzyciem 32 bajtów" i wracają też 32 bajty to jest ok :p

zulek

Więc tak wpisuje te www.wp.pl -t

nastepnie wywala mi puste okno co to morze znaczyc?? :oops:

sam się dziwie dlaczego tak jest, gram w L2 na dragonie kupe czasu i nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu :shock:
Des/tyr
Ee/ol
Bh/pal
Zerk

Kazuya

rpg x5 [gh85]

zulek

Zrobilem skan dwoma anty virami i nic nie mniałem, zastanawiam się może nie moge się połączyc bo mam zablokowane porty z, których L2 korzysta bo innej opcji nie widze. Wie ktoś jak ustalic z jakich portów korzysta L2 dzięki temu mogłbym ewentualnie zagadac z administratorem żeby odblokował konkretne porty :D
Des/tyr
Ee/ol
Bh/pal
Zerk