Sephia - Medium - GRACIA II

Zaczęty przez Sephia, Sierpień 26, 2008, 11:07:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

TruTherion

Cytat: Sephia w Grudzień 09, 2008, 09:53:49 AM
Piszcie sobie co chcecie, fakty mówią za siebie. Na chwilę obecną ludzi na serwerze przybywa w bardzo szybkim tempie.
BTW Laner, jezeli twierdzisz, że dualboxy votują serwer na listach do głosowania, to jesteś głupszy niż myślałem.

Znam server gdzie który przy 20 online przegłosowywał servery z 1k online.

bartekro

Cytat: Laner w Grudzień 08, 2008, 08:04:03 PM
Nie no ahahah (JESTem głupi?) ja nie mogę koleś z tym najlepszym polskim serverem to myslałem że z krzesła spadnę.
Nie chciało mi się szukać ale jak Ci tak zależy to masz : o wieeele lepszy server polski : http://www.l2-moa.pl/
I nie wyskakuj mi zaraz że tam gra mniej ludzi bo to że gra u Was 400 dual boxow to chyba nie powód do dumy...
Ale co tu mówić Ty jak widzisz party z paroma przyczepkami to jak w takim jest 9 osób to co? na pytanie ile osób jest na HS odpowiesz 9 gdy będzie tylko to pt?
Zrozum! : liczba on to nie liczba dualboxow takimi danymi każdy może zaszpanować ale ile osób naprawdę gra - to się liczy a nie to że jakiś kolo jedzie na 9 boxach to sie cieszysz.
Jakby jakiś klan serv opuścił to by pewnie online o 30-40% spadła ...

Już jest 600+ graczy...
A to samo mówi za siebie: http://www.gtop100.com/lineage2

Laner

Polecam ponownie przeczytać to co pisałem o boxach oraz o votowaniu i wtedy zastanowić się co napisać gdyż to co napisałeś wygląda nieco dziwnie w stosunku do mojego postu.
może zacytuję żebyś szukać nie musiał
Cytat: Laner w Grudzień 09, 2008, 04:15:34 PM
O ja nie moge... zrozum liczba votow nie jest miarodajna moim zdaniem gdyż wielu osobom nie chce się głosować a niektórym straasznie zależy na tych votach jednakże ja uważam że miarodajna jest ilość graczy(jak już wiele razy Ci tłumaczono dual box to nie gracz i nie chwal sie tym ile to masz dual boxow na servie bo to naprawdę nikogo już chyba nie kręci - przynajmniej ja nie znam kogoś kto na ratach x10 będzie grał z innymi latającymi na full buff/dance/song) nie ma gmshopu ani npc buffera i trudno w sumie powiedzieć czy jest to pseudo high rate czy pseudo low rate.
Chciałeś stworzyć tego typu server? OK Twoja decyzja nikt Ci tego nie zabroni ale przestań okłamywać ludzi że server się rozwija i stale przybywa graczy... o faktach lepiej nie dyskutuj to wyraźnie Twoja słaba strona więc ja bym stronił od tego tematu.
tak btw. to ja Cię nie rozumiem poruszasz tematy które są Twoją słabą stroną...

Asta Entreri

bartekro...na tej topliście survival, na którym gra 1k ludzi jest na 10 miejscu...voty naprwadę mają gówno do znaczenia przy liczbie graczy
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

TruTherion

No to prawda. Z Votowań przychodzą na server pojedyńcze osoby, a na prawdę się liczy to gdy przychodzi cały 20+ osobowy klan.

Sephia

Nabijajcie dalej posty w tym temacie ^^ Smiało, co Wasze serwery pospadały na toplistach?
Hehe i bardzo dobrze, tak miało właśnie być.

Marvix

Cytat: Sephia w Grudzień 10, 2008, 08:47:47 AM
Nabijajcie dalej posty w tym temacie ^^ Smiało, co Wasze serwery pospadały na toplistach?

A wiesz co nudzi mi się poszukam paru fajnych screenów apropo sephi,Valinora itd. :)
Czas z tym skończyć....
IMHO wasz serwer to dno tak jest i będzie bo nawet zmieniając pliki :) Korupcja pozostanie ,ale nie martwcie się
raczej to korupcji na poziomie valinora nie dojdziecie :)

Ludzi z dnia na dzień przyba mhmm -
Ah panowie ja też sobie piękne masówki wyobrażam :)
600 Online
1char+SE+PP+BD+SWS (duale) no i jechanko :)
Nie przechwalajcie się bo wasze pliki są na poziomie ragezone'a :)
Są olbrzymie lagi,geo w ogóle nie ma .

bartekro

Cytat: Marvix w Grudzień 10, 2008, 03:13:03 PM
Cytat: Sephia w Grudzień 10, 2008, 08:47:47 AM

A wiesz co nudzi mi się poszukam paru fajnych screenów apropo sephi,Valinora itd. :)
Czas z tym skończyć....
IMHO wasz serwer to dno tak jest i będzie bo nawet zmieniając pliki :) Korupcja pozostanie ,ale nie martwcie się
raczej to korupcji na poziomie valinora nie dojdziecie :)

Ludzi z dnia na dzień przyba mhmm -
Ah panowie ja też sobie piękne masówki wyobrażam :)
600 Online
1char+SE+PP+BD+SWS (duale) no i jechanko :)
Nie przechwalajcie się bo wasze pliki są na poziomie ragezone'a :)
Są olbrzymie lagi,geo w ogóle nie ma .

Eh wiesz co żal mi cie Marvix Asta i dużo by tak wymieniać... wydaje mi się że Pan Sephiaa ma racje...
A propo geo to mówiłem poczekajcie na nowego dedyka i wtedy się zdziwicie...

Laner

Ahh te Twoje posty bartekro są niesamowite.
Koleś przedstawia argumenty przeciw Twojemu serverowi nie wiesz co powiedzieć to używasz standardowej odzywki "żal mi Cię"
Tak dedyk będzie nowy i wtedy na pewno server będzie wystrzałowy nagle wszystko zostanie naprawione bo korupcja jest spowodowana przez złego dedyka a to że macie słabe pliki to też z winy dedyka to że 5 na 6 zalogowanych charow to DC to też wina dedyka i jak będzie nowy to tego nie będzie.
Oj już zacieram rączki żeby tutaj wbijać;]

bartekro

Cytat: Laner w Grudzień 10, 2008, 10:59:08 PM
Tak dedyk będzie nowy i wtedy na pewno server będzie wystrzałowy nagle wszystko zostanie naprawione.
Oj już zacieram rączki żeby tutaj wbijać;]

Dobrze gadasz Laner... polać mu...  :P :D

Onegar

Jeśli nie przestaniecie spamować i pisać bez sensowych postów to po prostu Temat zamknę.

Vortighern

Gram tu już dość długo to i tamto się złożyło/uzbierało/kupiło, atmosfera jest fajna mimo kontrowersyjnej administracji, która jednak nie przeszkadza w graniu. :)
Co się da naprawiają, pilnują porządku i nikogo nie faworyzują. Buger=Ban i już.
Konsekwentnie podchodzą do tematu:
"jak nie to nie"
a nie
"nie, ale jak płaczą gracze, ktoś grozi odejściem spamuje na forum to może jednak tak"
To 2-gie podejście to zmora polskich "serwerów".
Błędów i bugów to jest mnóstwo niektóre śmieszne inne uciążliwe, są lagi i pady bo dedyk nie wyrabia ale wystarczy na ally napisać "wyłączcie boxy bo bijemy RB i wziuuuum :)
Rozumiem negatywne posty na temat tego serwera, wiem że są lepsze serwy wiem, że 600 online to tak naprawdę 300 osób. Ale zapraszam wszystkich sceptyków, którzy tak jadą tutaj na sephie i nie rozumieją po co tu ktoś gra, na serw na tydzień. :) Coś wam pokarze.
A jak nie to idźcie grac do siebie pls bo poza upem tematu nic nie wnosicie.

A i jeszcze Laner....
Kurde stary Ty już z 3 serwera wylatujesz za jakieś niejasne sprawki, spamujesz fora że ktoś tam jest bee, że ty niechcący itp. Jak Ty to robisz ze zrażasz do siebie administratorów i cześć graczy tak szybko? I jak Ty to robisz że masz zawsze w każdej broni, na każdym serwerze to samo agu?
Napisz poradnik jakiś pls. albo blog załóż poczytam chętnie.
Ortografia polska to sztuczny wymysł 20-lecia miedzy wojennego.
NIE pisze poprawnie po Polsku!!!

Vortighern

No i mamy nowego dedyka !!!! jupi!!
A tak na serio to nie jest GG Viniego jakie miał 29.11.2008
A painta nie trzeba nawet ściagać z neta :) jak chcesz zrobię Tobie takie screeny :P
Tak wiem że można mieć kilka GG blaa blaa blaa ale wiem tez jak edytować screeny albo żałozyć sobie konto gg i pisać do siebie :)
Jakoś nie zauważyłem na serwie brak jakiegoś nooba bądź PRO playera wiec nie zadziałało :)
A swoja drogą ja bym wziął kasę i nic nie zrobił :) A co! XD Koleś się sam prosi :)

TruTherion

Założenie, że na 600 tylko 300 to boxy jest dość optymistyczne :P.

Marvix

Cytat: TruTherion w Grudzień 13, 2008, 02:12:49 PM
Założenie, że na 600 tylko 300 to boxy jest dość optymistyczne :P.

/agree

Co do tych linkow to sa prawdziwe widzialem na waszym forum dyskusje na ten temat w ktorej on bral udzial i wyszlo ze to jego gg .
Przestań okłamywać ludzi.

Hahaha chcesz nas rozbawić?
Co ma nowy dedyk do geodaty i jakości plików?
Może tylko ping/lagi zmniejszyć n/c

Wasze 600 Online to max 200-300 graczy i to się okazuje przy pvp bo 9charami na raz nie zarządzisz
a 300~ Online na pvp to powodzenia na siege chłopcy:)

TruTherion

Cytat: Marvix w Grudzień 14, 2008, 09:53:14 AM
Wasze 600 Online to max 200-300 graczy i to się okazuje przy pvp bo 9charami na raz nie zarządzisz

Można już na siege powalczyć przy 300 online jak są atakowane max 2 zamki, więc  nie trafiłeś :P. Acha o ile server stoi tak długo, że co najmniej 60% ludzi walczy.

Marvix

Cytat: TruTherion w Grudzień 14, 2008, 09:07:32 PM
Cytat: Marvix w Grudzień 14, 2008, 09:53:14 AM

Nie no nie zrozumiałeś mnie lub ja nie wyraziłem się jasno :)

Chodzi o to ,że :)

PvP tutaj to :)

10osób(1main+9duali) vs 10osób

Teraz wyobraż sobie mass pvp np. na varce 150vs150 :10 ^^
Taki pro pvp Style :)

Co do siege hah :)

600Online to pamietajcie maks wiec raczej 500-600

Z tego na siege moga isc osoby powiedzmy na 60+
To juz zaweza nasze kolo do 300 Teraz Odliczmy duale:)
Zostaje nam ilosc osob na siege :) Pzdr.

Można już na siege powalczyć przy 300 online jak są atakowane max 2 zamki, więc  nie trafiłeś :P. Acha o ile server stoi tak długo, że co najmniej 60% ludzi walczy.

Vortighern

Marvix grałeś na sephi? bana dostałeś czy co? czemu tak najeżdżasz? hę?
Co do 300 online to na podstawie własnego klanu pisałem. 50% to max ilość boxów średnio.
Co do pvp 1 main i 9 boxów to ja Ci życzą powodzenia w ogarnięciu 10 okien w pvp.
Różnica w pvp tutaj jest tylko taka że na full buffie wszyscy latają nie ma to nic wspólnego z officjalem ale serw jest custom więc wtf?
Na serwerze na którym grasz tez jest dozwolony box, myślisz że ludzie maja tylko po jednym? i to w mieście?
A z tymi boxami to tez nie tak cudownie jest niby buffpety w miastach ale jak mamy żywego BD to jest rozrywany bo potrzebny.

p.s
3 okno L2 odpala mi sie 7 min na alt+p all postacie, tepnięcie sie gdzieś to minimum 5 min wiec box odpada. mam krasie w giran i maina w terenie i tyle. w 40 osobowym klanie 2 osoby ma możliwość
odpalenia 8 okien :P. Czyli jakby sprawdzać serwer to 120 okien bysmy odpalili. tylko po co nam 20 pp?.....
p.s 2
Marvix czytaj ze zrozumieniem to jupi mamy dedyka to był sarkazm do tych 50 zł co niby Vini od lanera wziął...
p.s 3
wkleić do tej rozmowy Twoje gg?

Laner

że jak? 50 zł? o co Wam chodzi teraz już coś dawałęm Viniemu?
Za co mu płaciłem za bezpodstawnego bana? no no ciekawy pomysł.
Po drugie ale Ty jesteś nie rozumny... nie musiał zostać zbanowany , po prostu wie co sie dzieje i o tym mówi , co zabronisz mu bo Tobie sie podoba?
OK niech Ci sie podoba ale nie ściemniaj! gra tutaj maksymalnie 100 on (to optymistyczne obliczenie).
Dlatego przestań gadać bzdury jakoby tutaj nikt nie latał na triple boxie conajmniej.
I nie mów że nie ma różnicy w PvP bo jest przeooogromna! na normalnym servie w PvP PT SWS i BD są podstawą. tutaj pvp pt wyglada tak : nuk x8 + bish (nie wiem czy gra jakiś kumaty klan aby takie pt zmontować)
Jeśli przy takich buffach aktywny BD jest rozchwytywany to... no nie wiem server chyba totalnie zszedł na psy.
Do czego się niby przydaje aktywny BD? nie wiem w czym przy takich buffach jest on lepszy. O wiele bardziej zamiast niego przydałby się kolejny nuk do klanu niż jakiś aktywny BD.
I przestań się kłócić o ilość graczy bo nie ma to sensu

bartekro

Cytat: Laner w Grudzień 15, 2008, 02:47:58 PM
OK niech Ci sie podoba ale nie ściemniaj! gra tutaj maksymalnie 100 on (to optymistyczne obliczenie).
I przestań się kłócić o ilość graczy bo nie ma to sensu

Leże pod biurkiem...
Dlaczego wszyscy którzy dostali bana, albo w inny sposób zrazili się Gm'owi smarują po serwerze???
To proste bo chcą żeby ten serwer padł jak najszybciej...

Cytat: Laner w Grudzień 15, 2008, 02:47:58 PM
gra tutaj maksymalnie 100 on (to optymistyczne obliczenie).

Ale tym to mnie gościu dobiłeś...
To by wychodziło na to że w godzinach szczytu wszyscy powinni mieć odpalone po 7 okienek L2 (hahahahaha)
a przynajmniej u mnie i u kilkunastu-kilkudziesięciu kumpli jest to niemożliwe...
Więc co niektórzy grają na 12- może 17 okienek z L2? hahahhahahahahha :P :P :P :D :D :D :) :) :)hahahahahah

PeBe

Było 748 ON

Server - średni imo. GM imo w porządku po tym co czytałem na czacie, z boxami z tego co widzę nie jest tak źle - zwykle ludzie biegają 1+1box - czyli normalnie, jak na wiekszości prv. *(z dozwolonym boxem)

Czas trwania buffa = LOL fail*2

"poziom graczy" - poziomu pvp nie oceniam, za krótko gram, poziom intelektualny - dobrze w porównaniu z tym co bylo kiedyś np. na gravelandzie x666

Rynek - bleh.

bartekro

Cytat: PeBe w Grudzień 15, 2008, 03:33:48 PM
Było 748 ON

Rynek - bleh.

Nie no przy 700+ online troche wiary w giran siedzi... i itemki też się kupi za adene a nie tylko wtt jak to było pare miechów temu... :D

PeBe

Właśnie cos nie widziałem ani razu WTS <itm a/s grd>

Zwykle WTT

bartekro

Cytat: PeBe w Grudzień 16, 2008, 07:48:54 PM
Właśnie cos nie widziałem ani razu WTS <itm a/s grd>

Zwykle WTT

To chyba coś źle patrzysz... wbij tak po 16 to dużo osób armory selluje np dc mj itp...