Jestem i co dalej ??

Zaczęty przez Materid, Marzec 21, 2008, 08:53:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DIO

http://www.youtube.com/watch?v=XANeozfHLPE&feature=related

jak nazywa sie atak aoe ktorego uzywa ten priest na koncu? (w sumie i w pierwszych walkach pvp tez go uzywa)

i druga sprawa , czy shadow power (w wersji 2.4.3) zwiekszajac szanse an critical o 3/6/9%.... zwieksza  tak ze jak mam teraz 4.84 % szansy to z 1 lvl tego talentu bede mial ~8% szansy na critical czy tylko zwieksza o 3% z tej wartosci crit jaka teraz mam? jakos opisy w sieci tego sa tak rozne ze sam nie wiem komu dawac wiare, jedni pisza ze super uber pr0 a inni ze dno i w ogóle do nieczego nieprzydatne

btw co "fachowcy" mysla o czyms takim? http://www.tod.sey.pl/talenty/index.php?en&priest&5001320133020000000000000000000000000000000050232510251120051051

a moze takie cos ? http://www.tod.sey.pl/talenty/index.php?en&priest&5000320100000000000000000000000000000000000050242510251123051551

i jeszcze jedno pytanie
jak bedzie funkcjonowalo makro inner focus + mind blast zaraz po tym? czy mind blast bedzie aktywowal sie pomimo faktu ze inner focus bedzie mial cooldown? czy trzeba dodawac do formulki jakies /delay w stylu l2 zeby ominac global cooldown czy nie ma takiej potrzeby i mind blast walnie od razu gdy minie global cooldown?

Soulern

Cytat: DIO w Grudzień 22, 2008, 06:40:21 PM
http://www.youtube.com/watch?v=XANeozfHLPE&feature=related

jak nazywa sie atak aoe ktorego uzywa ten priest na koncu? (w sumie i w pierwszych walkach pvp tez go uzywa)

Holy Nova? Nie oglądam filmiku, ale to jedyny AoE spell priesta, z drzewka Holy.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Ryltar

CytatHoly Nova

Tak to on w Sunwell nie raz tym dostalem.

Cytat: DIOi druga sprawa , czy bla bla bla (w wersji 2.4.3) zwiekszajac szanse an critical o 3/6/9%.... zwieksza  tak ze jak mam teraz 4.84 % ble ble to z 1 lvl tego talentu bede mial ~8% szansy na critical czy bla bla bla bla ble ble ble.

Jak masz 4% crit i daje ci +8% to bedziesz mial 12%.Gram hunterem i on ma cos podobnego na 1 pkt daje mi +1% crit i mam razem 10% wyciagam.

Cytati jeszcze jedno pytanie
jak bedzie funkcjonowalo makro inner focus + mind blast zaraz po tym? czy mind blast bedzie aktywowal sie pomimo faktu ze inner focus bedzie mial cooldown? czy trzeba dodawac do formulki jakies /delay w stylu l2 zeby ominac global cooldown czy nie ma takiej potrzeby i mind blast walnie od razu gdy minie global cooldown?

#showtooltip Nazwa_Jakiegos_Skilla_Lub_Nic
/cast Inner Focus
/cast Mind Blast

Jezeli nie bedzie robic GCD ten skill(nie wiem ale u mnie na holy takie skille nie robia go).

Albo:
#showtooltip Nazwa_Jakiegos_Skilla_Lub_Nic
/castsequence Inner Focus, Mind Blast

DIO

mam nadzieje ze sie Ryl z tymi % nie mylisz bo teraz ciezkie pieniadze mnie kosztuje juz kasowanie talentow ;>

Ryltar

Moge ci pokazac na ret teraz moj krytyk.Zrestartuje talenty i zobaczysz o ile spadnie i potem bede dodawal talenty jak sie tak boisz :P

DIO

nie no po prostu nie mam epwnosci :p ale skoro tak twierdzisz to tak ma byc, i tak to na nastepnym lvl dopiero trenowac zaczne bo trzeba Vampiric touch najpierw zdobyc

Zarean

A ja mam pytanie...
Czy każdy hunter może korzystać z broni palnej?

Zaharias

JackFlak 4ever

Ryltar

CytatA ja mam pytanie...

Moze ale jak ciebie drazni ten dzwiek wystrzalu(jak mnie) to sobie daruj ale sporo end game strzelb ma warrior stasty wiec uwazaj :P

Zarean

Cytat: Ryltar w Grudzień 24, 2008, 11:43:43 PM
CytatA ja mam pytanie...

Moze ale jak ciebie drazni ten dzwiek wystrzalu(jak mnie) to sobie daruj ale sporo end game strzelb ma warrior stasty wiec uwazaj :P

Można prościej? ;)

Soulern

Cytat: Zarean w Grudzień 25, 2008, 01:49:34 PM
Cytat: Ryltar w Grudzień 24, 2008, 11:43:43 PM
CytatA ja mam pytanie...

Można prościej? ;)
Każdy Hunter może korzystać z broni palnej. Jednakże, jeżeli drażni ciebie dźwięk, jaki guny robią podczas wystrzału (taka bardzo niefajna odmiana "paf"), lepiej daruj sobie ten rodzaj broni - szczególnie, że większość end-game strzelb ma statystyki przeznaczone dla warriora.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Zarean

Dalej nie rozumiem tego ostatniego :D A te paf właśnie mi się podoba chociaż jak znajdę jakiś fajnie wyglądający łuk to też będę korzystał ;)

Ryltar

CytatDalej nie rozumiem tego ostatniego

Daje przyklad:

Gun
Damage:120-220
Speed 3.40
Niebieski Socket
+24 stam
+16 str
+24 hit
+16 crit

Luk
Damage:100-200
Speeed 3.00
Zolty Socket
+24 agil
+16 stam
+32 crit
+8 hit

Takie sa roznice.

Zarean

Aaaa...
Dzięki Ryltar :D

Hmm... i tak będę strzelał tym co fajniej będzie wyglądało ^^

DIO

dobra to teraz moje pytanie

potrzebny mi addon bardzo podobny do Arc Huda (lub inny Arc hud) dzialajacy pod 2.4.3

moj problme z tym AH jaki mam jest taki ze casting bar przez niego przedstawiany jest delikatnie bugniety, po prostu prawie nie reaguje na "pushback" gdy mnie cos bije  (z 2 razy max zadziala prawidlowo) przewaznie gdy obrywam i nawet gdy do skonczenia castowania zaklecia jest jeszcze pare sekund to AH wywala mi ten pasek w gore gwaltownie na max i juz nie widze ile jeszcze zostalo mi do zakonczenia castowania zaklecia :( gdyz AH stwierdza ze castowanie zostlao zakonczone

btw co mozecie polecic zeby zmodyfikowac ikonki czlonkow party zeby byly wieksze, bardziej czytelne i latwiejsze do klikniecia , no i rzucaly sie w oczy ;> jako healer zaczynam miec problemy z ogarnieciem wtf is going on z tymi orginalnymi ikonkami blizza, no i i wazne to to ze nie moze gryzc sie z bartenderem

doman18

IceHUD
Próbowałem go ale arc mi się bardziej spodobał. Niestety nie mam już ice'a na dysku i nie pamiętam jaka wersja do 2.4.3. Wejdź po prostu w zakładkę "Archived" i tam wybieraj
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Ryltar

Cytatbtw co mozecie polecic zeby zmodyfikowac ikonki czlonkow party zeby byly wieksze, bardziej czytelne i latwiejsze do klikniecia , no i rzucaly sie w oczy ;> jako healer zaczynam miec problemy z ogarnieciem wtf is going on z tymi orginalnymi ikonkami blizza, no i i wazne to to ze nie moze gryzc sie z bartenderem

Zrob to co ja czyli makro mouse over to najedziesz na nick to od razu bedziesz castowac na niego.

Cytat#showtooltip Nazwa Heala
/equip Nazwa Broni*
/cast [target=mouseover, help] [ ]Nazwa Heala

*- jak masz jedna bron do dps a druga do heal to walisz sobie to i ci od razu zmienia na bron do heal i wiecej leczysz.Tylko musi byc /equip dodane przed healem zeby zmienil bo na cast nie zmienia.

doman18

hmm czyli jeśli dobrze rozumiem to najeżdżam kursorem na kolesia i klikam na klawisz 1 czy inny gdzie mam wrzucone makro tak? W sumie to różnicy między normalnym użytkowaniem nie ma oprócz tego że brak jest kliknięcia myszą na kolesia w celu zaznaczenia. No chyba ze ja czegoś nie rozumiem.

Ja ze swojej strony polecam kupno TEJ myszki. Zbiera pochlebne opinie jeżeli chodzi o sensnor (bo jest optyczna) więc nadaje się nawet do strzelanek a program ją obsługujący to mistrzostwo świata. Za tą cenę naprawdę warto kupić. Zrobiłbyś sobie wtedy pod klawiszem "3xKliknięcie" makro typu
/kliknij lewym
/kliknij klawisz 8 (czy jakikolwiek tam gdzie masz heal)
i wtedy klikasz na gościa i od razu leci heal. Ja kupiłem i jestem strasznie zadowolony. Na 4 przyciskach myszki mam właśnie tego typu makra dzięki czemu znaaaacznie lepiej radzę sobie z tłumem mobów. Bo widzę który mob ma najmniej hp i na nim używam wyssania hp czy shadowbolta jak jestem w szadołtransie

PS. Widziałem na youtube gościa który uczył dziewczynę swoją grać palladinem. Jednak nie uczył jej tak jak wszyscy grają , tylko w lewej trzymał myszkę a prawą klikał na klawiaturę numeryczną przy okazji obłędnie krzycząc do monitora "Nobody dies today, NOBODY!!!" xD .  Nie pamiętam tylko jak się poruszał, jak znajdę ten filmik to wrzucę tutaj. Pomysł uważam bardzo dobry bo klawisze rozmieszczone prostopadle i wszystkie w jednym miejscu. Jak ktoś nie umie lewą ręką sterować myszką to zawsze może klawę przesunąć lub kupić numeryczną za parę złotych. Jak się zastanawiałem nad kupnem pada, też rozmyślałem czy nie kupić takiej klawiaturki ale właśnie kompletnie nie wiem jak sterować postacią

//EDIT

Znalazłem LINK. Polecam resztę jego "poradnika" dla palladynów xD - odc 9 rządzi xD

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

DIO

sciagnalem xperla ...... poza faktem ze teraz na ekranie podczas insty widze tylko migajace paski i cyferki wszystko jest ok , problem z nie trafianiem w ikony czlonkow pt zniknal, teraz trzbea zainwestowac w nowa grafe i dac troche wieksza rozdzielczosc :D

co do cast abra zauwazylem ze orginalny zachowuje sie identycznie z przyczyn blizej nieokreslonych, sciagnalem Quartz  gdyz Arc hud kiepsko pokazywal co przeciwnik castuje (za male literki i wsadzone pod paski) i teraz przypomnialo mi sie jak gralem w Cabal online ...... bo quartz pokazuje na cast barze kiedy mozna juz wciskac nastepne zaklecie zeby jak najmniejsze opoznienie bylo normalnie jak combo w Cabalu teraz   :)

a znacie jakas myszke z wieksza liczba konfigurowalnych przyciskow pod kciukiem niz 2? :D taka by mi sie przydala a jakos nie widze takiego sprzetu ..... drewniane kciuki chyba ludzie maja i sie nie robi nic takiego

ok teraz inne pytanie

potrzebny addon ktory pokaze na minimapce gdzie jest zaznaczony cel :D, 1 czasem w miescie szukanie kolesia poprzez /target jest meczace, a najwazniejsze jest do pvp ... jak wiecie swiat w wowie to nie sa niekonczace sie pustynie (z innym kolorem tekstur) jak w l2 tylko mnostwo obiektow jest gdzie mozna sie chowac i problem jest taki ze jak mnie jakis hunter alob mag atakuje to zanim sie polapie za ktorym zdzblem trawy schowac sie "ogromny" gnom to ja juz nie mam pol hp albo jeszcze wiecej

Look im healing myself and keeping all party members alive, this is what i callin  fuckin pr0 game  :P
You are not gonna die, you are not gonna die, im going to keep you alive!!!!!!

dobry kolezka jest

Pequet

Ee skoro pytam o addony to ja mam 2 pytania. Po 1 zna ktoś może dobry addon, pokazujący manę (regen) jak jestem w misiu/kocie? 2. Umie ktoś napisać takie macro że rzucam War Stompa i wtedy heala od razu? Z góry dziękuję.
Widzę że nam wszystkim z oryginalnego wowa pozostała tylko nie używana minimapa ^^.

DIO

jak zaczynalem grac to bylem twardy i twierdzilem ze bez addonow gra sie super i ja bed epr0 player ktory nie uzywa addonow, teraz ..... teraz jest jak jest a mape tez zmodyfikuje tylko znajde cos co zrobi to dobrze ;>

Zarean

A ja potrafię grać bez addonów chociaż jest ciężko :P

doman18

Jeżeli chodzi o myszkę to tylko dwie takie przychodzą mi do głowy.
1. A4 tech x 755FS. Pod kciukiem masz coś na kształt joysticka (nie wiem jak ten element się nazywa) i zamiast kierunków możesz sobie tam przypisać jakieś makra. Jak widzisz także rolka może się przechylać na boki więc jak mocno się uprzesz to też coś podpiszesz pod nią. W necie jednak niektórzy mówili że tej joystkick nie jest zbyt wygodny. Może chodziło im o sterowanie postacią a nie jakieś makra no ale jak chcesz się dowiedzieć to pogoogluj.

2. Saitek cyborg mouse pm42

No to już mysz "z kosmosu" i za odpowiednio wyższą cenę (tutaj masz nawet przecenę). Ale ja wątpię czy byłbym  w stanie klikać w jej klawisze przesuwając ją po stole. Wymagałoby to uprzedniego dłuższego przyzwyczajenia się i wyrobienia odpowiedniej koordynacji.

Jak chcesz więcej obczaj google bo nie pamiętam żeby jakieś jeszcze były z tyloma przyciskami pod kciuk

@PEQUET
Z tego co wyczytałem w wowiki to takie makro da się zrobić ale tylko gdy 1 spell jest instant nie ma global cooldowna.
Więc jezeli macro nie działa to proponuje to samo co DIO :D Zresztą sam przeczytaj LINK

Ryltar

Cytathmm czyli jeśli dobrze rozumiem to najeżdżam kursorem na kolesia i klikam na klawisz 1 czy inny gdzie mam wrzucone makro tak? W sumie to różnicy między normalnym użytkowaniem nie ma oprócz tego że brak jest kliknięcia myszą na kolesia w celu zaznaczenia.

Widziales kiedys holy pala ktory na brut leczy caly raid? Ja tak wlasnie lecze i jest o wiele szybciej niz normalnie.

Cytatteraz trzbea zainwestowac w nowa grafe i dac troche wieksza rozdzielczosc

Zrob to co ja i sobie HUD zmniejsz :P

Cytatpotrzebny addon ktory pokaze na minimapce gdzie jest zaznaczony cel

Zagraj hunterem :P

Cytatatakuje to zanim sie polapie za ktorym zdzblem trawy schowac sie "ogromny" gnom to ja juz nie mam pol hp albo jeszcze wiecej

To tam nic.Wiesz jakie ja robilem triki hunterem? Walczylem rootowalem typa odbiegalem.Fake Death wychodzilem z combat i uzywalem raciala NE(ten stealth) no i ok teoretycznie jestem tam gdzie stalem i typ wie gdzie to jest ale...zmienialem trinket na gnome cloak device(niewidzialnosc na 10 sec) uzywam i ide kawalek dalej.Znowu stealth,zmieniam trinket na dps trinket.Typ podchodzi i wali np. frost nova i WTF? a ja mu laduje Aimed Shot w dupe i zabijam :P

CytatPo 1 zna ktoś może dobry addon, pokazujący manę (regen) jak jestem w misiu/kocie?

Druid Mana Bar.Moja dziewczyna miala taki.

CytatUmie ktoś napisać takie macro że rzucam War Stompa i wtedy heala od razu?

#showtooltip War Stomp
/castsequence= War Stomp; Touch of Life(lub jakis inny heal)

Jakos tak to bedzie szlo jakby nie dzialalo to ze spacjami pokombinuj :P

Lub:
#showtooltip War Stomp
/cast War Stomp
/cast Touch of Life

CytatA ja potrafię grać bez addonów chociaż jest ciężko

Ja tam mam tylko pare addonow i tyle bo wiecej dla ret nie potrzebuje a dla huntera mam flo aspec i flo trap bar.

DIO

ok szybkie pytanie bo mam dziwna jazde z wowem

gdy podchodze do jakiegos vendora (w zasadzie kazdy npc ktory cos robi z itemami, bank, ah itd, i dotyczy to tylko podejscia blisko takiego npc i/lub handlu z nim) wow mi zaczyna scinac, wyglada to tak ze mam co 2 sekundy okolo 1 sekundowa scine, dotyczy to wszystkiego co w grze, tak grafika, jak i dzwiek

kiedys powodowal to guild ads, po jego usunieciu problem ustal ale w tej chwili dzieje sie to samo, wylaczanie  addonow w tej chwili nic nie zmienilo

ktos ma jakis pomysl czym to moze byc spowodowane?