Serwer oficjalny za darmo

Zaczęty przez myha, Grudzień 05, 2008, 12:49:33 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

To był sarkazm czy naprawdę wierzysz, że to robili żywi ludzie?

Ireth

hm.... tak , mysle ze to robili w wiekszosci ludzie , gram na tym serwerze i jakos z botami sie nie widuje ... raz widzialem ale dostal gosc bana , na stronie nawet pisze ista banow ;) Wiem ze trudno w to uwierzyc ale tak jest ... Tzn ja tak mysle

Frohike

Niestety będę musiał Cię zmartwić :P Jedyne żywe co łączy te chary, to osoba, która napisała skrypt pod L2Walker. Tam wszyscy biegają po tych samych path pointach przecież ;o

Ireth

tzn ... wiem ze sa boty , ale malo jest to zauwazalne i nie ma ich tyle co na US albo EU Offie ...

Solar

Cytat: Ireth w Styczeń 28, 2009, 07:02:07 AM
tzn ... wiem ze sa boty , ale malo jest to zauwazalne i nie ma ich tyle co na US albo EU Offie ...
Po prostu zile patrzysz :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Koszałek Opałek

Cytat: Frohike w Styczeń 27, 2009, 09:35:25 PM
Niestety będę musiał Cię zmartwić :P Jedyne żywe co łączy te chary, to osoba, która napisała skrypt pod L2Walker. Tam wszyscy biegają po tych samych path pointach przecież ;o

... i to jak po sznureczku ;)
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

NivEa

Chyba se to sciagne i pogram wkoncu pliki off a nie jakis syf

and1

tylko jak podłączyć się botem :P próbowałem, znalazłem kilka i zapewne działających, lecz przy wyborze serwera zawsze dc :D

Marc1n

Cytat: Frohike w Styczeń 27, 2009, 09:35:25 PM
Booooooże, a przecież nie miało być botów. No straszne :<
xD
xD
xD
xD
xD
HATE ME MOAR!

Frohike

Cytat: Ireth w Styczeń 28, 2009, 07:02:07 AMtzn ... wiem ze sa boty , ale malo jest to zauwazalne i nie ma ich tyle co na US albo EU Offie ...
Szczerze wątpię, bo Rosjanie są mistrzami w wymyślaniu *wszelakich* przekrętów w L2. Poza tym mówisz, że tam jest mniej botów niż na US offie, ale na naszym retailu nikomu się nawet nie śniło, że boty mogą setkami biegać po miastach i farmić adenę.

Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 28, 2009, 10:56:54 AM... i to jak po sznureczku ;)
Jak mróweczki :P

Koszałek Opałek

Cytat: Frohike w Styczeń 28, 2009, 04:38:09 PM
Cytat: Ireth w Styczeń 28, 2009, 07:02:07 AMtzn ... wiem ze sa boty , ale malo jest to zauwazalne i nie ma ich tyle co na US albo EU Offie ...
Szczerze wątpię, bo Rosjanie są mistrzami w wymyślaniu *wszelakich* przekrętów w L2. Poza tym mówisz, że tam jest mniej botów niż na US offie, ale na naszym retailu nikomu się nawet nie śniło, że boty mogą setkami biegać po miastach i farmić adenę.

Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 28, 2009, 10:56:54 AM... i to jak po sznureczku ;)
Jak mróweczki :P

Fascynujaca antyreklama RU Offa ....
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,

Marc1n

HATE ME MOAR!

Frohike

Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 28, 2009, 05:09:08 PMFascynujaca antyreklama RU Offa ....
Przepraszam, no ale chyba nie napisałem nic nieprawdziwego. Film zresztą mówi sam za siebie. Poza tym ludzie mają prawo zobaczyć obie strony medalu, więc uważam, że warto pisać i takie komentarze.

Koszałek Opałek

Cytat: Frohike w Styczeń 28, 2009, 05:23:20 PM
Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 28, 2009, 05:09:08 PMFascynujaca antyreklama RU Offa ....
Przepraszam, no ale chyba nie napisałem nic nieprawdziwego. Film zresztą mówi sam za siebie. Poza tym ludzie mają prawo zobaczyć obie strony medalu, więc uważam, że warto pisać i takie komentarze.

Oczywiscie, ze warto - nawet trzeba!
Dzieki!

Wystarczy tylko pomyslec - jezeli zrobili juz nawet skrypt na 10k quest ....

Marc1n

CytatWystarczy tylko pomyslec - jezeli zrobili juz nawet skrypt na 10k quest ....
...to room w cata trzeba kupić za kopiejki :D
HATE ME MOAR!

myha

no to może teraz napiszcie jeszcze co niby w tym to jest gorszego od serwerów us/eu ? na serwerach us/eu jest to samo a może nawet i gorzej bo tam nikt tego nawet nie próbuje zwalczać i nie będzie próbował, wszelkiej maści radary/boty i klonowanie eq na porządku dziennym
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Frohike

A wiesz kto wymyślił tam radary, klonowanie i 90% innych exploitów? Zgadnij, daję Ci jedną szansę.

montezuma

Cytat: myha w Styczeń 29, 2009, 01:44:11 AM
no to może teraz napiszcie jeszcze co niby w tym to jest gorszego od serwerów us/eu ? na serwerach us/eu jest to samo a może nawet i gorzej bo tam nikt tego nawet nie próbuje zwalczać i nie będzie próbował, wszelkiej maści radary/boty i klonowanie eq na porządku dziennym

jest juz radar dzialajacy na l2ru.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

myha

Frohike: większość wymyślili ruscy
co nie zmienia faktu że piszecie jaki to l2ru jest zły a sami gracie na serwerze co najmniej takim samym o ile nie gorszym,
trochę to podchodzi pod hipokryzje
Auto Giełda:

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Koszałek Opałek

Mysle, ze tu nie chodzi o licytacje Retek vs. RU Off ....

Spojrzmy na calosc od samego poczatku.

Rosyjski serwis internetowy zaproponowal wspolprace, ze wzgledu na duza grupe wschodnich graczy,
wspaniale umiejetnosci i wiedze developerow i pewna, rozwijajaca sie moskiewska infrastrukture.
Wszystko pieknie i cacy, tylko, ze z doniesien prasowych mozna latwo wywnioskowac, ze jednym z glownych atutow
przemawiajacych za rosyjska lokacja byla wlasnie bardzo skuteczna walka z boterka.
Innova, podobnie jak i l2Ru itp reklamowaly na calym wschodzie nowe serwery jako TOTAL FAIR,
ze nie bedzie boterki, ze maja nowe rozwiazania zabezpieczajace przed kombinacjami, ze o radarach mozna zapomniec,
ze bedzie darmowy, latwodostepny, ze bedzie gwarancja rownych szans dla wszystkich, ze system donate zostanie
tak skonstruowany, ze nie bedzie gwarantowal donatorom niesamowitej przewagi nad innymi ... itp., itd. ...

Niestety te argumenty okazaly sie ladna, rosyjska bajka ... ktore z tych obietnic zostaly zrealizowane?

Nie chce prawic moralow lecz musze stwierdzic, ze to troche przykre, gdy ktos robi nas w balona - bez powodu.

myha

a co do robienia skryptów pod 10k quest, to pamiętam jak zaczynałem na teonie na trialu to stada botów czekały w kolejce do skończenia questa na 100k u DE

i jeszcze jedna rzecz do walki z botami, jest ona praktycznie nie możliwa bo niby jak kontrolować 5k ludzi?
kiedyś "grałem"(dawno temu i w sumie tylko po to zęby sprzedać postać) w tibie i pomimo że tam nastawienie firmy jak i graczy do botów było o wile bardziej stanowcze niż w l2 a na serwerach grało max 850 osób, to ja spokojnie wybotowałem sobie postać do dość wysokiego lvl
Auto Giełda:

Stanisław Lem

NivEa

Niech se botuja ja gram for fun juz nie scigam sie z zadnym frajerem o lvl ale mam pytanie jak radzicie sobie z tp ? Ja tych nazw nie czaje strace cala adene zanim dojde do gludio :P

Koszałek Opałek

Walka z boterka przypomina troche idee tworzenia programow antywirusowych.
Normalnie, jezeli firmie wypuszczajacej na rynek atyvira zalezy na jakosci, to jest o kroczek za maniakami virusow.
Powstaje nowy virus, czy trojan i juz nastepnego dnia mamy szczepionke.
I to jest normalne - przeciez wyleczyc mozna tylko to, co juz jest - innej mozliwosci nie ma.

Sa jednak firmy, ktore robia wokol swoich produktow niesamowity szuuuuum i reeeeklaaaame, itp.
Instalujesz takiego giganta i nagle system dziala o 30% wolniej, a viry tak, jak byly, tak sa.
Czyli - jedna, wielka baja, aby wyciagnac od przecietnego usera pare groszy.

Podobnie jest z boterka - albo chcesz cos z tym zrobic i panujesz nad sytuacja - w mozliwych ramach,
albo olewasz - robisz standard, ktory funkcjonuje w 20% przypadkow, tylko po to aby nazywalo sie, ze masz "anty-bota"
i teoretycznie jest cacy ... a praktyka wyglada tak, jak na filmiku.

Z drugiej strony, jak juz wspominalem - jezeli na quest 10k jest taki sznur lazikow .... to co bedzie dalej???
Jezeli komus chcialo sie pisac skrypt dla 10k Adena .... to z czym mozesz liczyc sie na High lvl?

@edit:

tylko jako wyjasnienie - nie plywam od "zachwytu" do "odrazy" ;)

Jestem po prostu zawiedziony - spodziewalem sie troche TheAbyssowego podejscia Adminow do tematu - a tu taka kiszka ;).

Marc1n

Myha ale na RUretailu wszystko jest conajmniej gorszę niż na normalnym offie. Jak nie jesteś ruskim to masz opóźniania w dostawie wszystkich haxów, więc nie ma czegoś takiego jak równy start. Ruscy i tak zebayuja sobie itemki różne, czy tam Donate, w/e i poleci wszystko, taki człowiek od nas nawet samą płatnośc ma pewnie bardzie skomplikowaną jakby chciał to zrobić. Serwer dużo bardziej zamula niż EU offy, więcej ludzi, mniej spotów, a teraz zacznie się walka z botami, które to podyktują warunki :) Do tego nie przyjazny język gry dla większości ludzi, kombinacje z samym graniem, a jak chcesz grać na czitach jak inni to nie możesz bo są gdzieś pochowana na ruskich mailach, czy dziwnych forach. Suma sumarum, jak chcesz botować to nie możesz, a jak nie chcesz, to boty CI takim natłokiem nie dadzą robić wielu rzeczy, na normalnym offie jak chcesz botować, to nie ma problemu, a jak nie chcesz to tez nie ma, bo większośc spotów NON farmerskich jest czysta. A potem co? Jeżeli nie lubisz mentalności Ruskich to sobie średnio pograsz, bo musisz mieć od poczatku do końca swoją ekipe co średnio wypala ;) Na RUoffie ruscy to 99,9999% populacji, na normalnym serwierze połowa, więc jak nie chcesz grać z nimi, albo grać tylko z niektórymi to masz taką opcje, tutaj nie macie. Stary, wad można naprawdę wymieniać kuuuuuupe. A + ? Pieniądzę? No mi za moje konto to się już zwróciło kilkakrotnie więcej niż za nie dałem na prepaidy, a zostało jeszcze duuuużo rzeczy na sell :)
HATE ME MOAR!

montezuma

Coz, od poczatku bylo wiadomo jak beda wygladaly te serwery. Niektorzy na tym forum zucali sie na osoby ktore smialy powiedzec chociaz 1 zle slowo na temat off RU.

Nie rozumiem skad te przekonanie ze firma stworzyla serwery rosyjskie z donate zeby gracze mogli pograc. Ta firma stworzyla serwery zeby ZAROBIC, to jest czysty interes a nie zadna akcja charytatywna, sam fakt ze kupili pliki Interlude a nie gracia 2 pokazuje o co chodzilo od poczatku.

Jak na razie te serwery maja mnostwo wad i raptem 1 zalete. Zaleta to to ze jest to interlude, mimo ze zrobili pare bugow przy tlumaczeniu i do tej pory ich nie zalatali. Wady to comunity 99% rosjanie w tym 90% dzieci z piratow. Wszechobecnie botowanie na znacznie wieksza skale niz na offe, przeciez zalozenei konta jest darmowe wiec kazdy moze sobe odpalic bot party bez zadnych kosztow, Masowy donate za enchanty, bonusy do exp/sp, kto moze uzywa radaru.

Dla osoby ktora nie zna rosyjski gra na takim serwerze to strata czasu, niech juz lepiej zostanie na piracie, poniewarz to jak wyglada off RU nie ma nic wspolnego z tym jakie sa oficjalne serwery NC Soft.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami.