Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KaeriN

Jak ET sprawuje sie w pvp 78+ powiedzmy???

Niech ktos kto grał opisze swoje wrażenia...

Tak jak napisal pigulec niech to bedzie DD-tank a nie warzywko:P

Ryltar

CytatDo tej pory grałem SK/Palem, ale naszła mnie ochota TK pograć, czy nadaje się on na pvp? SK i Pal dawały radę (nawet bardzo dobrze) ale z tym STR tk, jak to będzie? Czy te life i attractive cubici są coś warte?:>

Life+Smart+Attractive to strasznie wkur*****ce cuby.Wylecza kazdy syf,lecza i jeszcze wala ci co chwile root.Takiego TK dosc ciezko sie kituje.Ja tam dla TK dawalem +4 wit +5 str i jakos dawalem rade ^^

CytatJak ET sprawuje sie w pvp 78+ powiedzmy???

Czytaj wyzej.Najbardziej drazniacy tank bo dosc duzo wytrzyma,ma snare,root z cuba,sam wali root,tol i detarget.

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

pigulec

Przekonaliście mnie, zakosztuję tego jedynego tanka jakim do tej pory nie grałem. :P Jaki range ma ten root z cubica?

Duralex

Cześć to ja też mam pytanie.
Gram na ratach x4 i dopiero co wbiłem mojego tk na 76
Mialem dye +4 str -5 con ( do szybkiego koxu ) o dziwo wydaje mi sie że sprawowały się lepiej niż dye które teraz mam ( set w jakim chodzę to  dc heavy ) nie będę ukrywał że zależy mi głównie na pvp ( robie tą postać na oly ) oczywiście tankować też będę ,ale na razie nie ma co bo mamy w klanie 2 tanków na rb ( pal i da na 79). Czy mając -3con jestem podatny na stuny?
Ile defa na selfach powinnien mieć tk na 76 w dc heavy ( na razie mam 1147 i zastanawiam sie czy ta ilość nie jest jakaś zaniżona u mnie na serwie)
Jakie działanie ma skill holy aura ( tylko rootuje czy zadaje jeszcze dmg ? )

bula

CytatMialem dye +4 str -5 con ( do szybkiego koxu ) o dziwo wydaje mi sie że sprawowały się lepiej niż dye które teraz mam ( set w jakim chodzę to  dc heavy ) nie będę ukrywał że zależy mi głównie na pvp ( robie tą postać na oly ) oczywiście tankować też będę ,ale na razie nie ma co bo mamy w klanie 2 tanków na rb ( pal i da na 79)
jak o pvp i oly Ci chodzi to rob +4str-4con i IC heavy, ewentualnie Tallum/MJ heavy, a nie DC xD

z -3con jestes o 3% bardziej podatny na stuny, albo cos kolo tego :u

co do defa, mi z GS'em odpalonym wyszlo 1261
http://l2calc.l2blah.com/

Duralex

Jest jakiś sposób na zwiększenie "siadania" aresta na przeciwnika?
Oprócz enchantowania skilli.

bula

Cytat: Nitrous w Luty 14, 2009, 12:23:45 PM
Jest jakiś sposób na zwiększenie "siadania" aresta na przeciwnika?
Oprócz enchantowania skilli.
boss jwls

Madith

Słyszałem ze TK jest najlepszym tankiem bo ma najwiecej p.defa i life cubic.. Czy to prawda ??
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

bula

Cytat: mdh w Luty 14, 2009, 01:53:07 PM
Słyszałem ze TK jest najlepszym tankiem bo ma najwiecej p.defa i life cubic.. Czy to prawda ??
100% Reqfirmed

RazielIII

Cytat: mdh w Luty 14, 2009, 01:53:07 PM

//summon rekfiem :D
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Ryltar

Kazdy tank ma tyle samo p.def :P

Duralex

Tk i sk = Gs
Ale tk jest lepszy do tankowania bo ma wiekszy shield rate

Ryltar

CytatTk i sk = Gs

To Da i Pal=Majesty a ze go sie utrzyma dluzej niz GS = Win.

Patrzymy na postac na normalnych warunkach i bez buffow.Na full to DA i Pal maja wiekszy ze wzgledu na majesty.

myha

tak czy inaczej wszystkie tanki maja podobny p.def śladowe różnice miedzy nimi
a do rb i tak to bez różnicy bo nikt nie bierze tanka na rb:P
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Duralex

bula

bylyforumowicz

Cytat: bula w Luty 16, 2009, 03:59:48 PM
Cytat: Nitrous w Luty 16, 2009, 03:46:27 PM
Cytat: myha w Luty 15, 2009, 09:32:23 PM
.....nikt nie bierze tanka na rb:P
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Owned....
myha ma racje

nie do konca, na 76- tank jest raczej niezbedny na kazdego bossa, pozniej juz tankuje sie go archerami/orkami.

bula

Cytat: bylyforumowicz w Luty 16, 2009, 08:02:36 PM
Cytat: bula w Luty 16, 2009, 03:59:48 PM
Cytat: Nitrous w Luty 16, 2009, 03:46:27 PM
Cytat: myha w Luty 15, 2009, 09:32:23 PM
.....nikt nie bierze tanka na rb:P
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Owned....
myha ma racje

nie do konca, na 76- tank jest raczej niezbedny na kazdego bossa, pozniej juz tankuje sie go archerami/orkami.
ach, wiec jeszcze jest jakas nadzieja! <3

Marc1n

Kwestia nie jest tankowanie, co za bzdura. Orki moga tankowac od wczesnych leveli, a taki Destro to moze sobie RB robic od momentu jak dostanie pierwsze Frenzy, majac jedno party, juz nie mowiac o akcjach jak sie robi RB maja Buffy 78, ale nawet bez tego sie da. Tyrek mzoe probowac od czasu bizona, a co do archerow i ogolnie tankowania, to przeciez problemem nie jest Def, bo ten sie malo zmienia, a tankowalo sie nie raz majac Majestica, kwestia to DPS ludzi, ktory wzrasta bardzo duzo jak wchodza w Draco+Focus. Prawda jedyna jest taka, ze z powodu na reagrowanie sie Bosa na otrzymywany dmg + podatnosc na skille a'la hate na niskich levelach jeszcze cos robi tank w kategorii tankowania, czym wyzsze levele, tym jest bardziej bezuzyteczny...co nie znaczy, ze nie mozna udowodnic, ze od 40lvlu jest juz bezuzyteczny ;D
HATE ME MOAR!

bylyforumowicz

Cytat: Marc1n w Luty 17, 2009, 12:41:50 AM
Kwestia nie jest tankowanie, co za bzdura. Orki moga tankowac od wczesnych leveli, a taki Destro to moze sobie RB robic od momentu jak dostanie pierwsze Frenzy, majac jedno party, juz nie mowiac o akcjach jak sie robi RB maja Buffy 78, ale nawet bez tego sie da. Tyrek mzoe probowac od czasu bizona, a co do archerow i ogolnie tankowania, to przeciez problemem nie jest Def, bo ten sie malo zmienia, a tankowalo sie nie raz majac Majestica, kwestia to DPS ludzi, ktory wzrasta bardzo duzo jak wchodza w Draco+Focus. Prawda jedyna jest taka, ze z powodu na reagrowanie sie Bosa na otrzymywany dmg + podatnosc na skille a'la hate na niskich levelach jeszcze cos robi tank w kategorii tankowania, czym wyzsze levele, tym jest bardziej bezuzyteczny...co nie znaczy, ze nie mozna udowodnic, ze od 40lvlu jest juz bezuzyteczny ;D

Low lvl RB robi sie zwykle kiedy jakis serwer startuje i przewaznie ludzie nie maja dobrego sprzetu zeby robic odpowiedni dps 1 pt, stad tank na 70- sie bardzo przydaje. Swoja droga, probowalismy tankowac skylancera tyrkiem na bizonie i jakos to nie szlo. Pragne przypomniec, ze boss jewelle i fisty +10 nie biora sie z powietrza, natomiast bardzo duzo zmieniaja jesli chodzi o dps i leczenie sie vrem.

niunius

Marc1n
hehe Dobry jesteś destro nawet na vr musi mieć healera. A taki TK który w ma kubiki to jest dobra sprawa co nie którym musiałem udowadniać ale jazda była kiedy ja TK mając atractiva na +3 to mało kiedy RB mnie dotknął w tedy brałem 2x tyr 2x Łuk i nawalaliśmy ewentualnie brało się jakiegoś Nuka żeby demage poprawiał nie wiem jak to jest na offie ale na l2j to tak łaziłem. Ale nie o tym miałem pisać mam pytanie jak tam działa smart cubic rzuca jakiegoś debufa czy ściąga bufki.

Asta Entreri

Cytat: niunius w Kwiecień 12, 2009, 06:22:06 PM
Marc1n
hehe Dobry jesteś destro nawet na vr musi mieć healera. A taki TK który w ma kubiki to jest dobra sprawa co nie którym musiałem udowadniać ale jazda była kiedy ja TK mając atractiva na +3 to mało kiedy RB mnie dotknął w tedy brałem 2x tyr 2x Łuk i nawalaliśmy ewentualnie brało się jakiegoś Nuka żeby demage poprawiał nie wiem jak to jest na offie ale na l2j to tak łaziłem. Ale nie o tym miałem pisać mam pytanie jak tam działa smart cubic rzuca jakiegoś debufa czy ściąga bufki.
destro na frenzy <30%HP spokojnie wyhealuje się hitami, jakby coś to biszek podratuje w sytuacji kryzysowej, a taki TK nijak nie zdoła się healnąć vr'em, a cubici czasem mogą zawieść... :P
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Duralex

Co nie zmienia faktu ze tk i tak jest overpowah z prominance w agu xD
ostatnio na coloseum pojechałem hero destro arestujac go i waląc z prominance :) ciekawa walka szkoda ze nie nagrałem frapsa

Ryltar

CytatCo nie zmienia faktu ze tk i tak jest overpowah z prominance w agu xD

To moglem nagrac i pokazac ci co robil moj HK z Crit para w FB +13.

M.atk i Cast.speed z dupy=malo dajacy agu.

Crit Para/Celestial w broni to jest chyba najlepsze agu dla tanka(moze jeszcze reuse).