Resetowanie połączenia.

Zaczęty przez KageYoshi, Kwiecień 15, 2009, 08:05:05 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KageYoshi

Witam , niestety mam pewien problem z l2  :(
Kiedyś sobie normalnie grałem , ale potem wirusy na kompie . Więc format itd.
Zainstalowałem na nowo l2 i po okołu minucie , pół minuty gry . Moja Neostrada się resetuje , tzn
wyszukuje jakby na nowo połączania.  Nigdy nie miałem takiego problemu , a w taki sposób już nigdy nie zagram.
W grze tylsko wyskakuje okienko , że jestem disconnected.  Gdy przeglądam internet , taka sytuacja w ogóle się nie zdarza.
Help
Ghost Hunter

MastJedi

Skoro miga Ci dioda na modemie/routerze - ta od połączenia a nie od transmisji danych - to znaczy, że pewnie rozjeżdża Ci się synchronizacja.
L2 nic do tego nie ma. Nie słyszałem o przypadku wpływania L2 na urządzenia :D
A skoro to dzieje Ci się po formacie i renstalce, może zapomniałeś zainstalować jakichś sterów?

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

KageYoshi

tu nawet nie chodzi o diodę ;) ale o jakby zanik połączenia.
Ikonka połączenia z internetem :) gdy wyjdę z l2 , szuka jakby na nowo połączenia. Odzyskuje je i jest wszystko w porządku do czasu , aż włączę L2
Ghost Hunter

MastJedi

No to się zdecyduj - czy neostrada Ci nawala (modem/router rozłącza), czy wywala Ci się połączenie sieciowe. Bo co innego wywalanie połączenia z netem (wywala się router/połączenie/ISP...) a co innego wywalanie połączenia z siecią (konfig kompa/sieci/firewalle'a/antywira...)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

KageYoshi

no gdy próbuje się zalogować to internet mi się automatycznie rozłącza ( ikonka programu z liveboxa robi się czerwona) gdy wyłączę l2 od razu widzę  jak program łączy się z internetem i znowu go mam .
Jedyne co mam to avast , :( wyłączyłem całą osłonę rezydenta , niestety l2 też resetuje połączenie
zrobiłem taki myk http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,22865.0.html też nie działa
w zaporze windowsa dodałem plik l2.exe oraz wszystkie porty , które znalazłem gdzieś na tym forum i nadal to samo
jak na razie reinstall l2 i format , nie wchodzą w grę , gdyż przy ostatnim update z graci 2 do final , wysiadły mi nerwy 12h updatowało się przy necie 1MB  :o
jakieś pomysły ?
Ghost Hunter

Tro1an

Przez co się łączysz? USB, Wifi czy Ethernet?

KageYoshi

livebox a dokladnie wifi , nigdy nie mialem takiego problemu ;(
Ghost Hunter

Tro1an

Używasz standardowej kart wifi na USB, tą co Ci dali przy liveboxie, czy zmieniłeś?

KageYoshi

tak , używam oryginalnego adaptera wifi tego co wygląda jak pendrive :D
Ghost Hunter

Tro1an

Odinstaluj liveboxa, zainstaluje tylko sterowniki do karty wifi i łącz się przez to:

Start->Połącz z->Połączenia Sieci Bezprzewodowej
I tam powinna być twoja sieć, klikasz połącz, wpisujesz WEP i powinno działać. Napisz potem czy dalej się rozłącza.
Ja miałem ten sam problem, gdy chciałem coś pobrać, albo zagrać w cs'a, lecz gdy wyjąłem tą karte i wsadziłem do innego portu USB to normalnie działało, to nie musi Ci akurat pomóc.

KageYoshi

działa :) wielkie dzięki
teraz :D tylko muszę się modlić o zasięg :/ bo co chwile komputer nie umiał wykryć sieci bezprzewodowej mam nadzieję , że już z tym nie będzie większych problemów
Ghost Hunter

Tro1an

Najlepiej kup sobie nową karte wifi, bo ta na USB jest dosyć słaba.

KageYoshi

eh było dobrze do czasu , gdy nie wyłączyłem komputera po to by nie chodził całą noc .
Rano znowu gdy wpisuję login i hasło , widzę cały czas okienko logowania , minimalizuje grę i już widzę , ikonkę , że sieć jest rozłączona . Gdy wyłączę grę od razu pojawia się internet :( przecież  to nie może być wina liveboxa jeśli tylko przy l2 takie cuda się dzieją :/;/ nie wiem już co zrobić
Ghost Hunter

Tro1an

Jak masz możliwość to spróbuj się połączyć przez USB, lub Ethernet. Jeżeli problem nie będzie występował to prawdopodobnie wina karty wifi.
Karte wifi masz wpiętą bezpośrednio do USB, czy przez jakiś przedłużacz?

KageYoshi

aktualnie , przez oryginalny przedłużacz . Gdy miałem bezpośrednio wpiętą do w ogóle nie było sygnału .... tak jest , mały ale jest.
na razie jest wszystko ok , ale będę musiał coś z tym potem zrobić .
Do zamknięcia  :x
Ghost Hunter

Tro1an

"Gdy miałem bezpośrednio wpiętą do w ogóle nie było sygnału"

Ja miałem właśnie na odwrót :P
Jak możesz to załatw od kogoś inną kartę wifi, lub tak jak powiedziałem wcześniej próbuj przez USB lub Ethernet.