Aion - Dyskusja (aka wszystko i nic, byle o Aionie i okolicach)

Zaczęty przez Asenath, Czerwiec 26, 2007, 10:46:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Materid

Innova juz nawet strone dla RUAIONA wypuscila...

www.aion.ru :) ale jak z oplatami to jeszcze nie wiadomo!
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Saladin

Dostalem klucz do bety i sobie na razie biegam radośnie. Ciekawie się zapowiada.
Z chęcią jakby się zebrało parę starych znajomych z forum to pograłbym sobie na retku po becie. Jak nie będzie chętnych to trudno, single player mmo mi sie bardzo szybko nudzi :P
Nie udzielam pomocy przez PM...

Materid

Info z Rosyjskiej strony:

Cytat

Вот и дождались 23. апреля. Честно - жаль что сегодня не 1 апреля. А так хотелось бы. Впрочем, не будем томить, прояснилась ситуация с загадочным анонсом MMORPG Aion, официальным локализатором в нашей стране, стала компания Innova (от души поздравляем еще с одной дойной коровкой и армией донаторов, которые уже топчутся около серверов). На радость всем детишкам, система оплаты ф2п - и соответственно предостережение для их родителей, боле тщательно, отслеживать куда их чадо тратит свои обеденные деньги. А всем игрокам и фанатам этой замечательной игры, рекомендуем набраться терпения и дождаться европейского релиза. На европейских серверах вы сможете по человечески играть, а не "лиж бы как". В свою очередь, поинтересовались игроков которые ждали этого анонса – что они об этом думают:

«надеемся - евро офф, нас оградит от криворуких подростков с нездоровой психикой»

«Все кричат Иннова круто, Ф2П рулит, а на форумах только и видно, не нравиться одно, не нравиться другое, че за фигня, че за лаги, че за читерство, куда смотрят ГМы? Сплошные сопли... пойду играть на Европу, достаточно с меня Инновы»

«Официально пропустим, бесплатно это как сказать, пока что кроме дисбаланса (которого заметьте в Л2 и так в избытке) Иннова ничего не добавила, внедрение премиум аккаунтов не есть хорошо. Получается что те кто платит за премиум акк, играет не на х1, а на х2, + никаких очередей. Поясню, сервер поддерживает макс 5к игроков, играет какой нить простой смертный, бесплатно. Тут заходит тот у кого премиум акк, и его без очереди пускает на сервер, но поскольку сервер больше 5к не поддерживает, тот кто играл бесплатно, его просто напросто кикает из игры. Что ты, чел же с премиумом вошел, ему же нужно поиграть. Вот вам и Ф2П. Идеальный пример. Нет уж извольте, я как нить без их ф2п проживу на евро серверах.»

«Процитирую одного человека, он очень точно описал систему ф2п:
Игра - "как бы" бесплатная. Но за "как бы" бесплатно - и играть будешь "как бы"
© GlaGol»

«Я удивлён, что вот Айон так распродают на право и налево, чувствую следующий продадут индусам каким нить xD. Пусть в одно место затолкают свой ф2п «цензура» уроды»

«Не народ это не серьёзно всё что угодно но не иннова ... с горе осталось ток напиться»

P.S. Орфографию, стилистику и прочие мелочи – намеренно не правили.

I tłumaczenie:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://www.mmogaming.ru/modules/news/article.php%3Fstoryid%3D2173&ei=h608Sp7SOM-vsgaK97R0&sa=X&oi=translate&resnum=9&ct=result&prev=/search%3Fq%3DAion%2BInnova%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26hs%3DeMx%26sa%3DG

Tak więc ;)) Aion za f2p? + Shop za kase

Pheonix

jak tak będzie to będę grał na 100%!

Cytat: Rake w Czerwiec 19, 2009, 03:06:21 PM
Czekam na start retail EU/US Aiona i wracam aktywnie do MMO. NC soft pomyślał i wrzucił do swojego nowego sztandarowego produktu większość świetnych rozwiązań z innych MMO + bazując na doświadczeniach z L2 wyeliminował większość nietrafionych rozwiązań.

Tak na marginesie to witam po dość długiej nieobecności wszystkich którzy jeszcze pamiętają Rake'a i "młodzież" która mnie nie pamięta :P

P.S. Konto nowe bo nie pamiętam hasła na stare i czekam aż Sal mi je ""przypomni" :oops:

Up. Stare konto activ.
http://www.youtube.com/watch?v=YBEO__6y6mo&feature=PlayList&p=090EEE9E7F7280D3&index=2

//Soulern: Hi Rake, pozdrowienia z Nowej Aleksandrii... Pozwoliłem sobie skleić posty, mimo, że nie są z tego samego konta.

fajna muzyka w tym filmiku jest ^^

Saladin

Aion rządzi :D
Macie tu parę screenów zrobionych przezemnie:

Nie udzielam pomocy przez PM...

Thrall

o fajne fajne powiesz mi skąd go zassać i czy są już prv serwery?

z tego co ja słyszałem o Aionie to tak

Grafika jest bardzo dobra więcej niż dobra wyśmienita tylko grafika moze być ciosem w serce l2
bo fabułą nie sądzę, jeszcze jedno w Aionie jest zajeb**sty system PVP dla tego i bym sobie zagrał ale nie mam zamiaru płacić już na żadne gry ( WHITE EAGEL satre czasy ) :D

Staram się pomagać gdy mogę i potrafię.
Staram się bardzo dokładnie opisywać serwer na którym grałem.
Cytatw wiosce człowieków masz kowala koło drzwi do bramy

own3D

Nervoson

Cytat: Thrall w Czerwiec 21, 2009, 01:41:52 AM
o fajne fajne powiesz mi skąd go zassać i czy są już prv serwery?

z tego co ja słyszałem o Aionie to tak

Grafika jest bardzo dobra więcej niż dobra wyśmienita tylko grafika moze być ciosem w serce l2
bo fabułą nie sądzę, jeszcze jedno w Aionie jest -_-'**sty system PVP dla tego i bym sobie zagrał ale nie mam zamiaru płacić już na żadne gry ( WHITE EAGEL satre czasy ) :D
Sorry ale trzeba byc pajacem zeby czekac na priv serwery aiona :>

Co do grafiki to nie jest az tak cud miod malina... Patrzac na krzaki to dalej sa 2d :D

Aion nie przebije systemu pvp z l2 bo tutaj jest on bardzo otwarty i mozesz walczyc praktycznie z kazdym bez ograniczen.

Sam sie zastanawiam nad tym aionem ale chce sobie najpierw zobaczyc jak bedzie z botami podobno juz sa a ciekawe czy beda z nimi walczyc.

Vascius

Ja grałem na open becie chińskiej, ale tak jakoś nie miałem wtedy chęci żeby nawet ten 20 lvl dobić (matury wtedy miałem). Gameplay jest zbliżony do wowa, ogólnie to ja zawsze powracam do l2 ^_^. Jak wyjdzie to napewno kupie tą grę, dojdę do jakiegoś sensownego lvla i wtedy zadecyduje co dalej. Chociaż L2 i Aion to gry bardzo różne ,nie należy patrzeć na Aiona jak na nowe lepsze L2 bo mechanika gry obydwu produkcji są bardzo różne. Ja na razie nie myśle opuszczać L2 :D, ew. będe grał w 2 gry naraz.

btw Czekanie na privy aiona to epic fail

Materid

Cytat: Vascius w Czerwiec 21, 2009, 01:35:11 PM
Ja grałem na open becie chińskiej, ale tak jakoś nie miałem wtedy chęci żeby nawet ten 20 lvl dobić (matury wtedy miałem). Gameplay jest zbliżony do wowa, ogólnie to ja zawsze powracam do l2 ^_^. Jak wyjdzie to napewno kupie tą grę, dojdę do jakiegoś sensownego lvla i wtedy zadecyduje co dalej. Chociaż L2 i Aion to gry bardzo różne ,nie należy patrzeć na Aiona jak na nowe lepsze L2 bo mechanika gry obydwu produkcji są bardzo różne. Ja na razie nie myśle opuszczać L2 :D, ew. będe grał w 2 gry naraz.

btw Czekanie na privy aiona to epic fail

Przeciez ruscy za free wypuszczaja (czyt kilka postow wyzej)

Rake

Równowaga we wszechświecie musi być. Dlatego Sal gra Asmodians a ja Elyos hehe
Daeva Rake 10 lvl Sorc. Teraz czas sprawdzić Priesta ^^

http://img188.imageshack.us/gal.php?g=aion0001fyb.jpg
[

Falconek

Imo (bazując na tym co czytam, bo na betę jakoś szkoda mi czasu) Aion to taki koreański WOW (WAR/LOTRO/AOC/...) a jedyne, co łączy go z L2 i odróźnia od europejskich MMO, to ładna grafika.
A boty już są w chinach i NCSoft robi z nimi tyle co w L2, czyli nic.

Dalsewa

Ja czekam na Aiona, bo widziałam filmiki , oglądałam sobie i mi się podoba. Są 2 rasy , szkoda że tak mało , ale to nic , bo bardzo dużo jest zdaje się klas do wybrania i ustawień jeśli o wygląd postaci chodzi :_delf_5_1:  A poza tym już 25 września mają być europejskie serwery Aiona więc cieszę się :) Jest tam fajna grafika , podoba mi się oraz według mnie jak użyje się skilla , lepiej niż w l2 to wygląda :) Również podoba mi się system latania i nie myślę , tak jak kilka tu osób , że będzie trzeba coś jakieś zadanie robić albo różne inne rzeczy żeby latać . No i fajnie , że w locie można będzie się prać :)

Antilus

imho poczekam na RuAiona i obczaje co i jak.. jesli mi podpasuje to moze sie skusze na EU servy... jesli nie to i tak czekam na SW: TOR wiec to by bylo tylko przeczekanie :D
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

Abecede

Aion 25 września w europie podobno ma być (jeżeli było, usuńcie posta)

YoungPadawan

I'm offline.

Materid

Cytat: Antilus w Czerwiec 25, 2009, 08:22:51 PM
imho poczekam na RuAiona i obczaje co i jak.. jesli mi podpasuje to moze sie skusze na EU servy... jesli nie to i tak czekam na SW: TOR wiec to by bylo tylko przeczekanie :D

Mam dokladnie takie samo podejscie sprawdze sobie na RUAIONIE :D a jak bedzie fajny moze wykupie abonament na EU i rowniez czekam na TORa, w którym na pewno kupie abonament :) ...

Widze ze niektorzy graja juz w bete opiszcie troche PVP :D jak mozecie?

Szewa

Po przeczytaniu o klasach/obejrzeniu filmików interesuje mnie Templariusz oraz Sorcerer:)

Dalsewa

Z tego co zobaczyłam w filmiku o klasach interesuje mnie najbardziej Chanter , Ranger oraz trochę templar :) Ale to oczywiście jeszcze jest czas także można pomyśleć trochę o wyborze klas :)  :_delf_5_1:

Sebal

Szewa, mam to samo. Dlatego się cieszę, że jeszcze mogę się zastanowić =)
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

Koszałek Opałek

Kawal dobrej roboty panowie, jestem pod wrazeniem! Dzial rozrasta sie w mgnieniu oka.
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Sebal

Sebal- Life ...

Koszałek Opałek

Nasz klan rozwija sie swietnie na TheAbyss, forum rosnie, mam nobla + pare k PvP + inne bajery ...
Ogolnie jest "cacy" - takze nie planuje przeprowadzki.

Zagladam od czasu do czasu do roznych MM...kow ale traktuje to jako odskocznie - warto byc na TOPie,
a z tego co widac w necie szykuje sie calkiem spora fala aionowcow.
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Ryltar

Zostalem zapytany czy ta gra by mnie nie zainteresowala :P Wiec z tego co przejrzalem to chyba kazdego zszokuje (oh my!) ze interesuje mnie tylko...Teplariusz :P

Sebal

Ryltar, nie tylko Ciebie. Ja także tylko za Templariuszem =).
Sebal- Life ...

Ryltar

Cytat: Sebal w Lipiec 02, 2009, 01:18:55 AM
Ryltar, nie tylko Ciebie. Ja także tylko za Templariuszem =).

Czyli tradycyjne:Tank n Spank and blow me motherfucker ^^