Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Brixon

Mam pytanko ) Czy to prawda że Banish Undead pala wchodzi gorzej niż np. Banish Seraph sk ? Czy ktoś zna szanse na wejście w mobka tego lethala ? Czy mógłbym na lvl 73 iść farmić na pagan temple paladynem z banishem czy bedzie cieżko wchodził ??

Bled

chyb a najlepsza opcja farmy wiec nawet zastanawiac sie nie ma co tylko tam expic

nienawidzehomikuw

Z tego co wiem to banish bez enchantu dupnie bardzo siada. Gorzej niż ten SK/DA.
ale lf confirm.

:( Twój Stary

Grallenord

Hej, mam pytanie o skil przywołujący imperial phoenixa. czy ktoś mógłby opisać szczegóły tego skila, tzn, reus, koszt many ew. inne koszty itp. z góry dzieki

nienawidzehomikuw

145 MP, reuse z 40 sekund, coś koło tego, jest to skill magiczny. Przyzywa się z tego, co zauważyłem chyba trochę dłużej niż pantera DA. (bez buffa coś koło 20+ sekund)

Co do cry:
   Summons an Imperial Phoenix. Consumes 2 A-Grade Crystals and 1 soul each.
Nie wiem co to znaczy, ale na bank 2 Cry A-Grade kosztuje.

Grallenord

Hej, dzięki za odpowiedź, a czy phoenix ma jakieś umiejętności poza atakiem? I jeszcze jedno bo nigdzie nie znalazłem: animacja z koreańskiej strony pokazuje atak podobny do obszarowego. Możesz powiedzieć jak ten ptak atakuje: obszarowo czy na pojedyncze cele?
pozdr

nienawidzehomikuw

Phoenix ma całkiem spory atak i bardzo dużo hp, ale słaby pdef.
Ma skille:
1 słaby ofensywny, 1 coś w stylu tego rusha kamaela, oraz Cleanse (może wrzucić sobie, swojemu paladynowi, komukolwiek)
Ten atak to nie wiem, ale IMO to jedynie właśnie Cleanse z jego skilli jest użyteczne.
Ogólnie dużo roboty ma Pal, wrzucać slamy, stuny, tribunalne, bić, agrować i kontrolować tego ptaszka, a dodatkowo rzucać jego skillami - więc większość jego skilli jest chyba useles...

Ryltar

CytatOgólnie dużo roboty ma Pal, wrzucać slamy, stuny, tribunalne, bić, agrować i kontrolować tego ptaszka, a dodatkowo rzucać jego skillami - więc większość jego skilli jest chyba useles...

Ta tylko jak trafisz na takiego ogranego to masz walek :P

navan

Witam, zaciekawila mnie gra paladinem, wiec zacząłem go expic i juz sie zbliza a garde, jednak z wyborem setu a-grd spotkalem sie z bardzo roznymi opiniami. Sam bylem pewien ze najlepszy set to dc, jednak koledzy z klanu doradzaja mi nightmare, na forum zas czytam ze i mj, wiec juz mam kompletnie zamotane w glowie i nie wiem co ze soba zrobic :)

RazielIII

MJ/Tallum hvy i obowiazkowo +5 str -5con
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

KaeriN

Lepiej zostań w doomie hv wbij go na +6...dziary to - str +con +dex ...broń z hp :P nie musze mówic ze z takim dye jedziesz wszystko swoim dpsem :D <joke>

na serio to tak jak kolega wyżej napisał..ew. jescze +wit - int chociaż od finala chyba można to sobie darowac.

nienawidzehomikuw

Cytat: navan w Lipiec 25, 2009, 01:13:20 AM
Witam, zaciekawila mnie gra paladinem, wiec zacząłem go expic i juz sie zbliza a garde, jednak z wyborem setu a-grd spotkalem sie z bardzo roznymi opiniami. Sam bylem pewien ze najlepszy set to dc, jednak koledzy z klanu doradzaja mi nightmare, na forum zas czytam ze i mj, wiec juz mam kompletnie zamotane w glowie i nie wiem co ze soba zrobic :)
Też kiedyś grałem na jednym privie palem z takimi właśnie retardami co mieli 2 destro i 3 tyrków po 3 profie w pt i mi tankować moby kazali jeszcze (a ja 74 czy jakoś byłem :P). Jakie zdziwienie było, że zamiast +5 con mam +5 str, rofl. ^^

Obowiązkowo robisz + str + dex - con i wkładasz mj/talllum, IMO ten drugi lepszy, tylko czasem stuny bolą.

bula

nie wiem po co wszyscy krzycza obowiazkowo +dex, dla mnie to do dupy dye

Vascius

Dawanie +5 dex na kimkolwiek innym niż dagger to epic fail xD, za mało daje ten dex żeby poświęcać dla niego cona.

SknerusKK

Cytat: Vascius w Lipiec 25, 2009, 12:18:48 PM
Dawanie +5 dex na kimkolwiek innym niż dagger/archer to epic fail xD, za mało daje ten dex żeby poświęcać dla niego cona.
/fixed

nienawidzehomikuw

+5 na archerze też sux :P

Ja mówilem o +5 str +4 dex, bo koleś nawet nie doszedł do 61 lvla, to chyba oczywiste, że będzie robił dye pod PvE.

Frohike

Ten Dex to głównie do tego, żeby trafiać high lvl daggerów :)

Ryltar

Cytat: Frohike w Lipiec 25, 2009, 01:30:26 PM
Ten Dex to głównie do tego, żeby trafiać high lvl daggerów :)

Evasion,Sand bomb na ryju i Wind/Ghost Walking/Advanture nie pomagaja w trafieniu ^^ Ale Judgement i Tribunal zawsze trafiaja(o ile nie grzebali w skillach).

Vascius

Dex dla łucznika też sux, +4 dex da ci niezauważalną ilość acc czy to dla łuka czy dla tanka.

Materid

Jakie efekty ma Vanguard czesto sie z tego korzysta ?
Po przemianie znikaja nam nasze skille ? Sacrifice itd?
Lepsze do expa niz Classic mode?

Jak z tym do PvP?
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

KaeriN

Cytat: Materid w Lipiec 30, 2009, 12:45:17 AM

Jak z tym do PvP?

ad.1 Moim zdaniem nie warto tego używać, chociaż teraz w GF podobno trochę to wzmocnili więc może, może.
ad.2 Tak, część znika, nie powiem Ci co znika bo niestety nie mam na razie dostępu do l2. <agro,mass agro, physical mirror z tego co pamiętam zostają>
ad.3 Nie polecam expic solo tankiem, jak już był byś zmuszony z tego korzystać to zależy, póki nie masz elementów w FB to pewnie tak...
ad.4 Używając tego w pvp tracisz swój główny atut czyli tarczę...nie polecam.

Azella

Cytat: Materid w Lipiec 30, 2009, 12:45:17 AM

Jak z tym do PvP?

Vanguard to jedyny sposób na expa do lethala. Szukasz 2 osoby do party która ma aoe skill i bijesz moby z hp x 1/2 na mobach w grupkach. Lokacje:
tanor canion
frozen labirynt
ancient battleground tom do 70 i możesz lecieć na lethale jak ktoś ci otworzy drzwi do pagans :) ewentualnie na mobach pod goddard na vanguardzie ale już nie aoe. Masz full buff do expa na vanguardzie: majesty (pdef) iron will (mdef) potka ze sklepu do trainowania i potki na hp ze sklepu. Bedziesz miał problem z sp bo wszystkie moby bijesz OH ale generalnie exp jest ok. Vanguard ma tą przewage że lev skili na vanguardzie skaczą ci z twoim lev i nei wymagają sp.

co do pvp to jak jesteś na vanguardzie i tak nie zdarzysz się zmienić więc musisz się nauczyć spamować skile :) ale generalnie do pvp vanguard ssie :)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

nienawidzehomikuw

Nie no, Vanguard do PvP to porażka.

Jak tylko widzisz enemy to od razu to wyłączaj, bo na tym chyba ani AI nie użyjesz, a stuna/slama to już na pewno nie wrzucisz nikomu. Na tarcze też nic nie weźmiesz  :shock:

IMO ten skill to jest fajny właśnie do 70 lvl jakoś, potem musisz chodzić w party a na 76 wbijasz element do FB i będzie OK.

Azella

nie tak łatwo się zmieć z vanguarda :) to trwa kilka sek. i łatwo to przerwać więc trochę lipton :)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Materid

Ja pytam poki co czysto teoretycznie ;)
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.