Hawkeye [HE]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bula

Cytat: SknerusKK w Kwiecień 26, 2009, 04:22:20 PM
Cytat: bula w Kwiecień 26, 2009, 03:39:18 PM
jakikolwiek summoner
jakikolwiek tank
jakikolwiek warrior
summoner? o.0
sry, zawsze myslalem ze z summonera jest counter celestial X_x

to zamiast "jakikolwiek summoner" - Spectral Dancer, Sword Muse, Heirophant, Doom Cryer

Yoker

proszę o podanie sensownego spotu dla HE ~65. Nie będę się rozpisywać, napiszę krótko: sprzęt i buff mam dobry. Marc1n kiedyś pisał, że swojego PRa lvlował na FoD. Wczoraj tam poszedłem i exp faktycznie bdb (38k na rate x4, na VoSie ok. 32k) niemniej jednak moby zachowują się irracjonalnie :S pojawiają się i znikają non stop. Czy jest jakiś spot albo jakieś określone godziny (np. nocne), żeby było tam fajnie?

MastJedi

Cytat: Yoker w Czerwiec 05, 2009, 09:19:56 AM
(...) niemniej jednak moby zachowują się irracjonalnie :S pojawiają się i znikają non stop.(...)
hahhaah no tak, pewnie trafiłeś na spot w nocy - między 0:00 a 6:00
FotD w godzinach dziennych i wieczornych - od 6:00 do północy - są "normalne" moby z normalnym respawnem
FotD w godzinach nocnych - od północy do 6:00 - pojawiają się wampiry, pająki i latające spodki ;), które co jakiś czas, poza normalnym respawnem, znikają i pojawiają się w zupełnie innych miejscach niż stały poprzednio.
Każdy lubi coś innego - jedni preferują noc, inni dzień.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Madith

Zawsze mozesz sprobowac BS albo WoA na antylopach..ale na FotD jest najlepszy exp, tam mozna nawet do 78 expac :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

superklon

Cytat: MastJedi w Kwiecień 14, 2009, 03:39:47 AM
heheh wolę moje słabe hity, ale trafiające w cel niż karające strzały -_-', który nie potrafi trafić do celu :D
Gwoli informacji - Sagitarius 76 i jadę Varkę jak chcę. Kumpel SR 81 + Draco set + epiki i ma tyle misów na Varce, że szkoda gadać :) I co z tego, że wali 3razy mocniej ode mnie, jak ma problemy z celownikiem :D:D hehehe

Pozdrawiam

Jest to niemozliwe chyba ze wlaczasz Hawkeye ale SR 81 level na varce bedzie trafial prawie zawsze  popatrz na Accuracy ktory ma wiecej i zobaczysz ze SR (bez skilla hewkeye u HE)

myha

obaj będą trafiać z taką skutecznością ze miss będzie można uznać jako wyjątek potwierdzający regułę
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

superklon

Cytat: bercik w Kwiecień 14, 2006, 10:49:33 PM
Odnośnie A-gradowego łuku, to moim zdaniem lepszy jest soul bow, mimo że jest very slow, to ma 528 ataku, a carnage, niewiele szybszy i 400 ataku... Polecałbym Soul Bowa. Co do armoru , to już zależy od ciebie, na pvp chyba będzie lepszy majestic (50% resistance na stuna), heavy dla łucznika raczej odpada, a draconic ma jedynie o 17 wiekszy def od A gradowego majestica, lecz i tak dużo osob go używa... Wybór należy do ciebie

Po pierwsze carnage jest duzo szybszy od soula. Po drugie nie 400 ataku tylko 440.
Z SB na +76 levelu wyciagniesz max 200 ataku wiecej niz z carnage przy ponad 2k ataku roznica jest niewielka w atak speed roznica jest ogromna

Do pvp zdecydowanie carnage

Madith

nevah

sb >>> carnage

Lucznicy obieraja sie na p.atk wiec im go wiecej tym lepiej.

Poza tym sb + qr wcale nie jest duzo wolniejszy niz carnage. Imo wystrzeli nie wiele mniej strzal w tym samym czasie co carnage. Gorszy jest tylko do kite'owania.

Odkąd w gre wchodza ele do draco >> majestic, jak grasz na kronice bez nich to spokojnie mozesz latac dluzyszy czas w mj. Na ganki nawet lepszy jest (stun resist)
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

RazielIII

nie tylko ze wzgledu na resist stuna, ale i p.atk

8% p.atk>+1str/4% p.atk ???
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Alarion

w poprzednich kronikach owszem. Ale żadna przyjemność dostać staba od daggera 150 element będąc w majesticu w CT2. Prawdopodobnie wtedy i 500 p atacku więcej nic by nie zmieniło...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

bula

Cytat: RazielIII w Lipiec 01, 2009, 12:54:03 AM
nie tylko ze wzgledu na resist stuna, ale i p.atk

8% p.atk>+1str/4% p.atk ???
8% p.atk = +1 str/+4% p.atk, albo prawie "="

Madith

Cytat: Alarion w Lipiec 01, 2009, 09:40:35 AM
w poprzednich kronikach owszem. Ale żadna przyjemność dostać staba od daggera 150 element będąc w majesticu w CT2. Prawdopodobnie wtedy i 500 p atacku więcej nic by nie zmieniło...

no dokladnie, dlatego na pisalem, ze w kronikach bez ele mj jest nienajgorszy. Ale odkad wszedl ele to S gr >>> A gr ze wzgledu wlasnie na resist.
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Muad

Jesli chodzi o Dye dla HE, zrobilbym +4 dex - 4 con, i nie widze sensu robienia dye +dex, str - 9 con, za duzo sciaga hp, ktore sie jednak przydaje na expa, chociaz str jest odpowiedzialny za lethal strike i jego wchodzenie, preferuje jednak dex z racji szybszego o troche reusa skili, atk spd jakos daje niewielki bonus, + do evasion ktory sie ladnie sumuje z buff/setem itp.

Scorpion

I bijesz o jakies 20% słabiej, niż byś mógł.
...

Madith

imo zdecydowanie +str - con

+dex nie ma sensu...z HE SR'a nie zrobisz a zawsze mozna podbic troche dmg...

Chociaz ja osobiscie latalem z dye +str +dex - con i nie narzekalem :)

Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

wuja321

Ja chciałem się dowiedzieć co nieco o pvp szczególnie jeśli chodzi o starcia z nukerami bo oni mają duży cast speed, więc walą szybko i duży dmg.  Tylko starajcie się nie walic takimi skrótami bo ja nie wiem co to jest wejść na crime. Wiem, że niektórzy nie mogą sobię wyobrazic, że ktoś gra 1 raz tą postacią.

nienawidzehomikuw

Kilka krytyków z dobrego łuku i nukera nie ma. Wszystko zależy od tego czy ten krytyk ci wejdzie czy nie.
Największym plusem w takiej walce jest zaskoczenie.

:( Twój Stary

YoungPadawan

stun shot (najlepiej enchantowany), hit hit - > gf

cała filozofia grania przeciwko nukom xD
I'm offline.

nienawidzehomikuw

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 16, 2009, 04:43:33 PM

cała filozofia grania przeciwko nukom xD
Gorzej jak stun nie wejdzie a HE dostanie na klate kilka mcritów.
Ale w sumie ma najwięcej hp z łuków więc  i tak przeżyje :<

YoungPadawan

jednego m.cryta tak, dwa może, ale nie 3 xD
zwłaszcza, jak nuker w niego wleci na Enli ;)
I'm offline.

nienawidzehomikuw

Dlatego, kto pierwszy ten lepszy. Zaskoczenie FTW ;p

RazielIII

CytatJesli chodzi o Dye dla HE, zrobilbym +4 dex - 4 con, i nie widze sensu robienia dye +dex, str - 9 con
oh noes
tylko i wylacznie +5 str -5 con
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

wuja321

a nie czasem stun, a potem double shot?? W sumie na buffie dobrym cryty wchodzą

RazielIII

Cytat: wuja321 w Lipiec 17, 2009, 10:23:21 PM

a nie czasem stun, a potem double shot?? W sumie na buffie dobrym cryty wchodzą

double shop na full buffie to epic fail, chyba ze w UE'd target

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

bylyforumowicz

fajne wywody, watro nie warto....

teraz praktycznie kazdy HE biega z +4dex +5str zeby podbic accuracy i evasion, jesli stargetuje Cie skoksany nuker to tak czy siak zejdziesz, jak zostaniesz scancelowany, tez zejdziesz, jak nie to spelnisz swoja role jako lucznik na pvp, bo jednak z archer willem, dynasty dla archerow lucznik ma bardzo duzo accuracy i spokojnie jest w stanie trafic inne light armory w jego przedziale lvlowym, eot.