Elven Elder- prezentacja

Zaczęty przez coshoo, Listopad 06, 2007, 09:45:47 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Solay

Cytat: coshoo w Lipiec 22, 2009, 05:33:16 PM

Clarity lvl 3 - 10% dla skilli fizycznych, magicznych; 20% dla songów/dance

Tak było zawsze, czy to zmienili po interlude? Jeśli dobrze pamiętam to zawsze było 12%, nawet Ty to chyba kiedyś napisałeś :P.

Alarion

Cytat: virumka w Lipiec 22, 2009, 12:49:02 PM
4) To pytanko do Yokera chyba - mówisz, że w LoA jest jeden room tylko z undeadami, ale przecież one są aggro, więc jak wejdzie fear, to mobek może zwiać do swoich i już go wtedy nie ruszymy, bo reszta się na nas rzuca?

Czekasz aż minie "fear i wróci do ciebie na agro. W między czasie lethalujesz innego. Simply
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

coshoo

Cytat: Solay w Lipiec 22, 2009, 05:54:52 PM
Cytat: coshoo w Lipiec 22, 2009, 05:33:16 PM

Clarity lvl 3 - 10% dla skilli fizycznych, magicznych; 20% dla songów/dance

Tak było zawsze, czy to zmienili po interlude? Jeśli dobrze pamiętam to zawsze było 12%, nawet Ty to chyba kiedyś napisałeś :P.

Jeśli tak napisałem to błąd, 12% jest przy oe+12 skilla.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Solay

Ok, ok, ale mi bardziej chodziło o te songi/dance, że 20% dla nich, 10% dla fiz/magic skilli ;].

Yoker

LoA zaraz nad nobless tp 1lvl wymiata. Sa tam 3 rodzaje mobow, wszystkie undead. Za najgorszego na retailu dostaniemy ok 20k, za najlepszego prawie 29k XPa (o ile nie walnalem sie w kalkulacjach :)) Bdb spot na lvle 62-73. Jak zaczynamy i 'sala' jest pelna nie walimy w moba bo zaagrujemy 10 mobow (social). Podchodzimy i wyciagamy je po kolei (sa agro wiec podejda :)) pozniej zabijamy na biezaco jak tylko sie pojawi i bedzie spoko. Wystarczy /walk+talizman+clarity+elixiry i z MP spoko, a jak jeszcze mamy peta to zupelnie malina.

co do clarity, warto dopowiedziec, ze enchant enchantowi nierowny :) mamy do wyboru pare opcji, z tego co pamietam to cost, time, ale co wazniejsze power. Mozemy enchantowac w power active skills, magic skills albo dances/songs.

co do pagan - osobiscie uwazam, ze wczesniej jak z lethalem +1 (a wiec 76 i 3rd) nie ma sie co pchac. IMO szansa jest do bani i juz lepiej wbic te 3lvle (73-76) w normalnym pt

qwertyasd

witam, jak najszybciej na c5 wyexpic EE do 6x? wczesniej w party latac nie chce, zalezy mi zeby szybko dobic ten 61+

oplaca sie od razu po dostaniu turn undead isc do riftu solo?

virumka

Kupiłam wczoraj homka z konwersją i demon seta. Wychodzi mi z tym na 40lvl jakieś 400hp :wink: Za to 4x tyle mp co hp. Spróbuję dobić tym do inq i zobaczymy, jak będzie szło.
Nuk inq ma mniejszy zasięg niż klasyczny nuk?

Yoker

Cytat: qwertyasd w Lipiec 23, 2009, 06:45:39 PM
witam, jak najszybciej na c5 wyexpic EE do 6x? wczesniej w party latac nie chce, zalezy mi zeby szybko dobic ten 61+

oplaca sie od razu po dostaniu turn undead isc do riftu solo?
jesli masz kumpla to najszybciej jest: EE+destro (i ktorys z Was boxuje WC). Z healerem w pt mozna robic naprawde duze trainy. Lvle 20-30 bralem naraz po pol cata :) (problem w tym, ze z czasem sie moby odczepiaja). W miare jak lvl rosnie trainy sie robi coraz mniejsze, ale do 6x spokojnie po 2-3sale w cata mozna.

Elenestir

Teraz na offie pół cata nie wypali :( Ale jeden pokoik w cata 20-30 to nawet d.elf z włócznią będzie rozkładał :P mówię poważnie, kumpel tak robił ^^

virumka

Z cyklu - kolejne pytanko młodej Starszej :P

W tej chwili mam dye +4con/-5str, +4dex/-5str (lvl 4x). Na 77 dostanę skill mastery, którego częstotliwość działania zależ właśnie od str. Czy powinnam wtedy przyciąć trochę str? Np wyrzucić +4dex/-5str? Oczywiście na tym lvl chodzi już bardziej o pvp niż o pve. Ale zastanawiam się, w czym mi w ogóle owo mastery pomoże na pvp. Chyba jednak lepiej zostawić +dex i +con. Co o tym myślicie?

Frohike

Skill Mastery u magów zależy od Int.

Ogólnie to zrób sobie dye +5 Wit/-5 Men i +4 Con/-5 Str.

virumka

No chyba właśnie nie zależy od int, ale od str -> http://www.lineage2.com/Knowledge/race_elf_skill.html?my_class=elf_evas_saint
Chyba że jest byk na oficjalnej stronie l2 :)

A mógłbyś wyjaśnić, dlaczego nie lepiej dodać sobie +4dex kosztem str (które i tak do niczego nie jest mi potrzebne - no chyba że skill mastery) a tylko +1 wit?

Frohike

Oficjalna strona jest BARDZO zaniedbana. Skill Mastery zależy od Str tylko u wojów, a u magów od Int.

+Wit jest lepsze, bo cast speed jest ważniejszy od tego Speed (którego zresztą dostaniesz bardzo mało z tych dye na Dex) - więc w ogólnym rozrachunku wyjdziesz lepiej na zainwestowaniu w ten 1 punkcik Wita :) Chociaż czasem ludzie idą w ten Dex, więc zależy to też od własnych preferencji.

virumka

Zastanawiam się nad wyborem broni A - SoM czy Daimon?
Wiadomo - z SoMem mogę nosić tarczę, a do niej mam 2 buffki - Bless Shield i Advanced Block. SoM ma 152 m.atk.
Daimon Crystal - to już broń dwuręczna, tarczy nie założę, ale za to mam do inkwizytora więcej m.atk. - 177.

I co tu wybrać? Opłaca się biegać EE z tarczą? A może postawić na więcej evasion (buff i +4 do dex) i więcej m.atk, żeby mocniej bić na inkwizytorze?
Wizualnie elfka bardziej podoba mi się z Daimonem :)

Solay

Imo SoM+tarcza to zdecydowanie lepsze rozwiązanie ;). Evasion nie wypali, w Ciebie i tak każdy łucznik trafi ;P.

Tirius

Som + pozniej sigil, zresztą na inkwi to kup sobie common bomta, bo inkwi używa się na expa głównie i raczej do 7x.

Tarcza mało Ci da, tudzież evasion .
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

virumka

A Sigil nie brałam pod uwagę, więc dobry punkt widzenia, ale chyba tylko na exp?
Cytat: coshooshield > sigil jak dla mnie, chyba że jesteś urodzonym mordercą potworów.

Solay

Cytat: Tirius w Sierpień 12, 2009, 01:50:26 PM

Na pewno więcej niż lolevasion na magu ;).

YoungPadawan

Cytat: virumka w Sierpień 12, 2009, 02:17:31 PM
A Sigil nie brałam pod uwagę, więc dobry punkt widzenia, ale chyba tylko na exp?
Cytat: coshooshield > sigil jak dla mnie, chyba że jesteś urodzonym mordercą potworów.
ta, w pvp lepsza tarcza.
I'm offline.

Tirius

Cytat: Solay w Sierpień 12, 2009, 02:22:25 PM

Nigdzie nie napisałem, że evasion da więcej od shielda, nawet tak nie uważam  :o
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Solay

Cytat: Tirius w Sierpień 12, 2009, 07:36:27 PM
Cytat: Solay w Sierpień 12, 2009, 02:22:25 PM

Nigdzie nie napisałem, że evasion da więcej od shielda, nawet tak nie uważam  :o

Lol, napisałem tylko żeby wzięła tarcze bo da jej więcej... ;]

END może bo loldebata się teraz zacznie co i po co napisałeś ;D

bula

Cytat: Solay w Sierpień 12, 2009, 10:31:50 PM

Lol, napisałem tylko żeby wzięła tarcze bo da jej więcej... ;]
sigil da wiecej do pve :P

Rickert

Witam, wiem że jest dużo tematów na temat tej klasy, ale chciałym mieć odpowiedź dokładniena moje pytania, jeśli dostane odpowiedzi, to moderator jeśli sobie zażyczy może usunąć temat ;p
Tak więc...
Podstawy EE
Jak grać:
- na mass pvp
- pvp
- jak expić, czym i od którego lvla moge jako tako solo?
- Dye
- Oly
a teraz napisze jak ja bym grał
Mass pvp: Buffy ofc [tak wiem co jest dla kogo xD] resowanie, healowanie bisha, przywracanie many ? mi się to tak widzi
pvp: nie chodzi mi o solo PvP xD ale takie bez bisha... więc rzucanie trance? roota? zwracanie mp, staranie się healować?
Jak expić: wiem że od 74 w pagan moge? ale jak to wygląda jakim skillem etc? ;s
Dye: Nie mam pojęcia
Oly: nie mam pojęcia
Dodam że zamierzam grać na x15 Interlude
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

coshoo

Kazde pvp to debuffy (block ww, wind shackle, mana burn, trance praktycznie sie nie używa), healownie, rezowanie, recharge.
W interlude nie bylo inquisitora wieć pozostaje exp w party, od 74 można solo rift lub pagan (turn undead).
Dye +5wit -5men; +4con -4str
Oly: polujesz na augmentacje z nukiem i próbujesz kogoś zdebuffować, zmanaburnować i nukować, w interlude ee nie był karaczem na oly.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Rickert

Dziękuje last question, ocb z pagan? wiem gdzie to jest co i jak, ale zawsze przechodziłem bugiem xD [na tym nie działa;( to nie eXi:D]
Moje pytanie brzmi:
Jak się dostać do pagan?;d
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted