SB

Zaczęty przez Rav23, Październik 14, 2009, 06:05:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rav23

Witam, mam pewno pytanie. Czytałem wiele o Soul Houndzie i z tego co zauwyażyłem jest to postać w połowie mag w połowie wojownik. Chodzi mi tutaj główne o SB Male. Niestety ostatnimi czasy spotkałem się z dość dziwnym przypadkiem grając na jedym z serwerów. Kolega zrobil sobie SB Male i grał nim mniej więcej tyle co ja. Któregoś dnia poszedlem z kumplem w PT. I ku mojemu zdziwienia rzekomy mag-wojownik SB kosił z ręki bez skilli jak poj*** dosłownie jak destro na frenzy...
Nie wiem o co chodzi ale ja grając  Ghost hunterem mam 4,2k p.atk (fullbuff) ponadto posiadam Baiuma i Queen anta, wbijam w mooby DMG z kryta za 6-7k. Moj kumpel podobnie jak ja posiada to samo biżu i buffki wyciagając 1,6k p.atk. Jednak on przy ataku krytycznym zadaje niemal identyczny dmg co ja w granicach 5-6k niekiedy 4k oO. Dodatkowo posiada 1189 atk speed co przy takim dmg czyni go maszynką.

Wg. mnie jest to nie możliwe ponieważ nie jest to postać do koxania z ataków fizycznym lecz z magi lub skilli.

Jeśli tak ma być to gratuluję NCsoftowi za rozwagę i ,,umiejętne,, balansowanie postaci <lol>. Kto wię być może na Gracii plus mag juz nie będzie potrzebował magi tylko bedzie składał moobki na 2 hity z miecza...

Co o tym myślicie? Jak powinno być

Vanquish

moze ma wbite w rapier attribute stone a ty w luku nie miales

Rav23

Ma wbity atrybut na 150 podobnie jak ja. Co do moobków zeby nie bylo z restistami na wszystkich moobach tak jest. Przecierz sporo ludzi juz gra ta klasa takze nikt nie moze mi udzielic odpowiedzi jaki cudem jest to mozliwe? oO

Solar

Może to poprostu wina serwera?

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

AndyBishop

na rpg (pliki ptsa) sb nie walisz z miecza jak nie wiem co :)

Rav23

Tak wieć tak jak myślałem to wina serwera? Bo to raczej nie mozliwe zeby SB ubijal z reki mocnego moobka w kilka sekund tak szybko jak np. nuker albo jakis destro/luk...

Alarion

popłacz adminowi swojego priva, ok? Jeżeli widzisz tak oczywisty dysbalans, to twoje pytanie staje sie retoryczne....
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Krigan

Cytat: Rav23 w Październik 16, 2009, 12:42:58 PM
Tak wieć tak jak myślałem to wina serwera? Bo to raczej nie mozliwe zeby SB ubijal z reki mocnego moobka w kilka sekund tak szybko jak np. nuker albo jakis destro/luk...

Gram na RPG Club i wiem że sb jeżeli ma zenchantowane skille na element (w tym wypadku tylko dark) to sciąga moby na 2-3 checkmaty. Dodatkowy dmg zapewniają naładowane dusze (5 wystarczy) + dochodzi możliwość wejscia kryta z checkmate (pomijając sam fakt że aby go użyć trzeba wrzucić death marka ktory sam w sobie daje hexa).

Sb można grać jako nuk albo dd, ale własciwie w pewnym momencie jedynym sensownym rozwiązaniem jest bycie dd (lightning shock ftw). Nuker jest za to bardzo dobry przeciw wybranym klasom na oly.

BTW  SB to najbardziej przepakowana klasa w l2 :)