Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Azella

na lev +77 ty będziesz sobie siedzieć na oly z całkiem niezłymi wynikami a cała reszta będzie mogła sobie na cb iść albo punkty komuś na open oddać :)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

bula

Cytat: Azella w Grudzień 24, 2009, 09:50:10 AM
na lev +77 ty będziesz sobie siedzieć na oly z całkiem niezłymi wynikami a cała reszta będzie mogła sobie na cb iść albo punkty komuś na open oddać :)
a na +83 bedzie feedowala pol klanu ;P

kaseven

@Ryltar

Ja jestem cholernie uczulona na rzucanie s/d - blisko rok grałam sws [76lv]. Często robiliśmy pt po 5-9 osób, gdzie deska ciągnął train z dwóch pokojów w IT i trzeba było ogarniac s/d i nie było czasu, żeby ludzie z pt przypominali mi o songach [nie mówiąc już o rzucaniu s/d w odpowiednim czasie, żeby train nie rzucił sie..]. A jemu trzeba było... I jeszcze taki ktoś [kto twierdzi, że bd gra 4 miesiące oO''] będzie MI mówił, żebym "-_-'**" i go nie uczyła..." Na szczęście nikt nie ucierpial, prócz samego zainteresowanego.

@Azella & Bula
Może być cieżko, u mnie na serwie jest już 3 hero TK :)  Więc pewnie sprzet mają niezgorszy ^^

----
Na Frozen Labirynth bylo malutkie pvp - ja, ES [59] oraz pp 60 vs wc oraz pp [obaj w c gr] było ciężko, ESka padła raz, pp włączył god mode ^^ Ale daliśmy radę :D Dobrze, że w C5 hate działa na graczy, kilka razy udało mi się ściągnąc WCka na siebie ^^ a i root kilka razy wszedł. Ogólnie nasz klan +1
----
Wczoraj rift na levelach 50 i 60 [9 osob w pt, niestety bez healera - healował pp, es oraz sh] - mimo, ze padłam za party to i tak byłam z % do przodu i nawet padnięcie za pt bardzo nie boli, bo czuje się satysfakcję, że 8 osób dzięki tobie żyje ^^

Jeszcze dwa levele i aegis w pasywach - yes :D

<3 TK :D

A jeszcze pytanie, czy Aegis w pasywach widocznie zwiększy mój defense w walce z mobami? Tzn. czy jeśli ściągne na siebie 3 moby to z Aegisem będą waliły mnie za mniejszy dmg?

Ryltar

Cytatpp włączył god mode ^^

Jak chodzi ci o banie to to ma bishop albo mi sie juz zaczyna wszystko pieprzyc przez WoW.

CytatA jeszcze pytanie, czy Aegis w pasywach widocznie zwiększy mój defense w walce z mobami? Tzn. czy jeśli ściągne na siebie 3 moby to z Aegisem będą waliły mnie za mniejszy dmg?

Aegis dziala tak ze blokowac mozesz ataki z kazdej strony.Normalnie to mozna robic od przodu wiec jak Dagger zasadzi ci Backstab to go mozesz zablokowac.Normalnie jest tak ze blok z przodu jest 100% z boku byl o iles zmniejszona szansa(nie wiem czy to bylo na serio czy ktos sobie dziabnal i wymyslil) a od tylu sie nie da(cos jak % szansy na wejscie blowo u daggerow) Aegis dawal 100% z kazdej strony wiec Elfie tanki sa dobre do ciagniecia traina.

kaseven

Nie, nie panie Ryltar, żadna "bania z Wow" :D Tak potem nazwaliśmy naszego lidera , bo WC, mimo że z PP na plecach nie mógł zabić naszego prophka, bo ten jakoś tak uciekał i wywijał, że WC zrezygnował i przerzucił się na mnie/Esa xD

Czyli jak mnie otoczą moby,to będę miała szansę na "shield block" nawet plecami? Fajnie ^^

--
Wczoraj wreszcie 60lv^^ Jestem happy jak świnia na deszcz :D
A teraz będzie tylko gorzej...

Ryltar

CytatWczoraj wreszcie 60lv^^ Jestem happy jak świnia na deszcz Very Happy
A teraz będzie tylko gorzej...

Nie no po 64 jest facepalm.jpg albo to moze dlatego ze ja koxalem potem na potach i selfach.

kaseven

@Ryltar - na selfach i POTKACH?! SOLOWAŁEŚ?? Szacunek i podziw, ja bym nie mogła mimo, że lubię TK to jednak...

Jeszcze dwa levele i mam *facepalma*.. Eh..

Bez klanu nie ruszam się za miasto - ostatnie dni to nie wychodziłam z Cata/Rifta [zazwyczaj pt to ja, warsmith, WC, SE oraz AW, czasem dojdzie SWS]. Mam już cały DC heavy, jeszcze tylko muszę go odsealować i koniec z byciem "loltankiem" :D

Dzis biliśmy Rbka tego riftowego [podpasował nam pokoik] - padł ^^ Tank powa! :D, mimo, że za szybko włączyłam UD [mogłam go zsotawić na końcówkę, bo wtedy wydawało mi się, że rb był jakby silniejszy, tzn. mocniej bił.. Ale i tak daliśmy rade ^^]

W party najczęscie ja za drużynę padam, a i tak ze mnie się śmieją, że mam jakieścheaty expowe, bo zawsze najwięcej expa mam i najmniej mi do levelu haha :D

Pozdrawiam wszystkich TK ^^

Kwadrat

Cytat: kaseven w Grudzień 28, 2009, 12:51:01 AM
Mam już cały DC heavy, jeszcze tylko muszę go odsealować i koniec z byciem "loltankiem" :D
dobry zarcik

btw zalatw sobie tallum/mj, wtedy mozna expic, w pt tez masz wiekszy dps -> szybciej zabijacie moby -> wiecej expa/kasy. jak biegasz w ogarnietym pt to nie ma bata zeby moby Cie zabily, a dps sie przydaje

kaseven

Cytat: Kwadrat w Grudzień 28, 2009, 10:15:00 AM
Cytat: kaseven w Grudzień 28, 2009, 12:51:01 AM
Mam już cały DC heavy, jeszcze tylko muszę go odsealować i koniec z byciem "loltankiem" :D
dobry zarcik

btw zalatw sobie tallum/mj, wtedy mozna expic, w pt tez masz wiekszy dps -> szybciej zabijacie moby -> wiecej expa/kasy. jak biegasz w ogarnietym pt to nie ma bata zeby moby Cie zabily, a dps sie przydaje

Nie, to nie jest "żarcik" i nie załatwię sobie talluma/majestica, żeby "mieć większy dps" - ludzie z mojego klanu rozumieją, że tank ma przyjmować na siebie, a nie jest od tego, żeby z niego robić DD na siłę i nie wymagają ode mnie Bóg wie jakich setów, żeby zabijać moby kilka sekund szybciej [bo pt zazwyczaj składa się z +/- 5 osób, które wiedzą, co to assist i zabijamy szybko]

Mi DC bardzo pasuje i nie potrzebuję ani talluma ani majestica, poza tym po niewielkich przeróbkach będę miała set dla subki, więc nie wdzię problemu.

Kwadrat

co nie zmienia faktu, ze z ofensywnym setem i dye +str zabijasz szybciej, masz wiecej expa, a i tak nie giniesz. do tego mozesz isc expic solo jakby nie bylo pt, a w pvp z luku +++ tez nabijesz pare fragow. jaki wiec sens ma noszenie dc? nie bede komentowal jak kto gra, ale na "chlopski rozum" to sie nie oplaca

kaseven

Ja tak się zastanawiam, czy dla Was każdy kto gra w l2 musi [powtarzam MUSI] kochac/uwielbiać pvp? Ja nie lubię pvp, jestem w klanie, który na razie unika wojen, robiłam TK, żeby dobrze bawić się ze znajomymi na party, nie żeby fragować jak szalona. Expić solo nie będę, wychodzę z założenia, że Tank=party, a nie inaczej. Nie będę sobie psuć nerwów harówką.

Jedni uwielbiają karać, inni patrzeć na paski HP, a ja lubię wytrzymywać atak 5 mobów na rifcie i nie dawać zginąc osobom, które takiego ataku by nie wytrzymały. Nie będę robiła z TK DD na siłę - naucze się ogarniać pvp w tym secie jaki mam [który nota bene wydaje mi się dobry i do pve i do ew. pvp]. Na pvp rola tanka często ogranicza się do roota/spamu hatem [co pomaga, zdążyłam już się przekonać].

Jesli o DD chodzi mam zamiar zrobić sworda, jednak zastanawiam się nad Damascusem/focus lub tallum blade/haste [ze skłanianiem się bardziej w stronę Damascusa] Jakieś opinie? War axe ma już SA health na RBki. Co do łuku mam Carnage więc źle nie jest.

Kwadrat

Cytat: kaseven w Grudzień 28, 2009, 03:52:46 PM
Jedni uwielbiają karać, inni patrzeć na paski HP, a ja lubię wytrzymywać atak 5 mobów na rifcie i nie dawać zginąc osobom, które takiego ataku by nie wytrzymały. Nie będę robiła z TK DD na siłę - naucze się ogarniać pvp w tym secie jaki mam [który nota bene wydaje mi się dobry i do pve i do ew. pvp]. Na pvp rola tanka często ogranicza się do roota/spamu hatem [co pomaga, zdążyłam już się przekonać].
tylko ze z np. mj (ktory ma w dodatku wiecej p defa od dc) tez mozna brac i cala komnate, hp nie ma znaczenia bo w dobrym pt mozna tankowac i w zbroi D. liczy sie tylko szybkosc zabijania mobow
Cytat: kaseven w Grudzień 28, 2009, 03:52:46 PM
Jesli o DD chodzi mam zamiar zrobić sworda, jednak zastanawiam się nad Damascusem/focus lub tallum blade/haste [ze skłanianiem się bardziej w stronę Damascusa] Jakieś opinie? War axe ma już SA health na RBki. Co do łuku mam Carnage więc źle nie jest.
jak mozesz to zloz dle z rsk focus i staraj sie bic moby ponizej 60% hp, w pt to raczej nie problem a z swsem da dobre combo (grubo powyzej 300 crit rate)

kaseven

Panie Kwadrat, ja rozumiem, że L2 to gra open pvp, że tutaj w zasadzie każdy, kto ma chęć może Cię spekować itd, ale nie chcę być kolejnym "klonem klonów" - w majesticu czy tallumie, bo tylko takie sety się widzi [a to, że coś jest b. popularnie, nie zawsze, oraz nie dla każdego musi być dobre/pasować]. NC Soft dal 4 sety A gr do wyboru, i ja patrząc na bonusy przez nie dawane wybrałam ten najodpowiedniejszy dla siebie [tzn. mojej profesji]. Tallum i Majestic są raczej setami ofensywnymi, NM jest prawdopodobnie dobrym setem dla SK [który ma silne ataki, których to TK brakuje]. STR dodam sobie dye'sem [+4 str /- 4 con], obrona tarczą mi się przyda [tak, wiem, że do jakiegoś setu jak się doda NM shield to również shield def. jest bardzo wysokie, ale jednak setowy bonus to setowy bonus], +4% do heala również się przydaje, ponieważ często latamy w pełnym party jednak bez pełnoprawnego healera [SE/EE/Bish-weź tu jakiegoś znajdź...], a leczą nas Elemental Summoner/Warlock, WC i Prophet [etatowy SE, znajomy z innego klanu, też nie zawsze z nami jest], a każdy wie, jaki "fspaniały" heal maja w/w klasy [prócz WC, Chant of Life daje radę] 

Uwzięliście się na to "tankowanie w zbroi D" - nie przesazacie aby trochę? Wiem, że to ma na celu pokazanie, że tankować można we wszystkim, ale bez przesadyzmu... Nie chciałabym być na takim party, gdzie tank ma zbroję D gr [nawet jeśli party jest najzaje****sze pod słońcem]

Aktualnie mam na stanie Tallum Blade [ i raczej już go nie zmienię] - patrzałam na SA, no cóż, nic ciekawego moim zdanie, Haste to chyba dobry pomysł?

Kwadrat

Dydol

Zauwazylem tu wasza doglebna kontemplacje na tematy Low ratowe TK, a teraz mam pytanie pod interlude ^^
Wiem, ze nie jest to farmer jeszcze na IT, ale poki co zrobilem go do feedowania na klan. Server jest x100, tak wiec zrobic jakikolwiek set nie jest ciezko. Ale poki co mam do wyboru Talka/MJ HV no i nizej...FB+Focus juz jest. Co radzicie ? Rowniez o dye mi chodzi, typowo na feed na oly.
DN - Dragon x15

Clarisaa - PP 71
MyCoCaine - Glad 6x

Piszę poprawnie po polsku.

RazielIII

Ludzie jeszcze robia defensywne buildy na tankow oO so c4 ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

h47d1r

Skoro to x100 to IC nie powinien stanowić aż takiego problemu. No, ale jak ni ma to imho Majestic + 5STR-5CON i jedziesz z tym koksem, ale jak najszybsza przesiadka na IC potrzebna.

PS. Podziwiam ludzi, którzy robią TK na low rate serwach, gratuluję wytrwałości o0
Cytat: KokyTeHko w Styczeń 14, 2010, 10:12:13 PM
Cytat: RazielIII w Styczeń 14, 2010, 10:07:59 PM
edit: sps to ja na sd zabijam, a ty mi to mowisz o 2 pt
To skoncz grac na l2j servach i wyjdz gdzies, gdzie ludzie wiedza jak grac.

kaseven

Cytat: h47d1r w Styczeń 14, 2010, 10:34:16 PM
~~bkahblah~~

PS. Podziwiam ludzi, którzy robią TK na low rate serwach, gratuluję wytrwałości o0

Dziękujemy ^^ Ale to nie jest aż takie ciężkie jak ma się klan nie pełen randomów [omg I want xp, here is 0.10%!!] tylko ludzi zgranych i grających nie, aby ownowac wszystko w pvp tylko lubiących dobrą zabawę w pt. Poza tym tę postać trzeba czuć i lubieć - probowałam grac OL'em, dobiłam do 52 i cóz, jednak powrót do TK, nie czuje gry Orkami [mimo, że lubie ich klasy]. Jak ktoś robi tę postać tylko pod Oly/Feed na low rate.. No cóż, dla mnie robienie postaci pod oly to idiotyzm, ale co kto lubi.

Nienawidzę tylko podejścia ludzi do osób grających tankami. Wiele razy spotkała mnie przykrość/nieprzyjemność ze strony innych graczy - czy to klanowych czy randomowych - którzy po prostu podchodzili do mnie z tekstem "Po ch** ty tym grasz, to takie wolne/nudne/beznadziejne,nikt tego nie potrzebuje"

Niedawno znajomy, który zaczął grać na Celesie jak mnie zobaczyłwalnął tekstem, że "muszę być poważanym tankiem".. Ta, jasne.. Poważanym tylko u tych, którzy byli ze mną na więcej niż jednym party i którym uratowałam xp, gdy deska padł pod naporem trainu.

Co zabawne, na Celesie teraz zaczęła się era paladynów i TK na oly - każdy robi taką subę, żeby ownować i być "hero" bo zauważyli, że jest tam wakat/mała konkurencja..
------------
Jeszcze dwa pytanka - co bardziej opłacalne na pve i ew. pvp - Tallum Blade [+haste, może kiedyś] czy Dama/w Focus? I jakie dye ubrać? na razie mam +4 str / -4 con ale myślę nad zmianą na +4dex /-4 con..

Kwadrat

Cytat: kaseven w Styczeń 15, 2010, 01:03:06 PM
Co zabawne, na Celesie teraz zaczęła się era paladynów i TK na oly - każdy robi taką subę, żeby ownować i być "hero" bo zauważyli, że jest tam wakat/mała konkurencja..
nie rozumiem co ma suba do ownowania oli, chyba ze zle zrozumialem
Jeszcze dwa pytanka - co bardziej opłacalne na pve i ew. pvp - Tallum Blade [+haste, może kiedyś] czy Dama/w Focus? I jakie dye ubrać? na razie mam +4 str / -4 con ale myślę nad zmianą na +4dex /-4 con..
lepsza dama z focusem, a co do dye to +5 str -5con +4wit -4int

h47d1r

~~bkahblah~~

Dziękujemy ^^ Ale to nie jest aż takie ciężkie jak ma się klan nie pełen randomów [omg I want xp, here is 0.10%!!] tylko ludzi zgranych i grających nie, aby ownowac wszystko w pvp tylko lubiących dobrą zabawę w pt. Poza tym tę postać trzeba czuć i lubieć - probowałam grac OL'em, dobiłam do 52 i cóz, jednak powrót do TK, nie czuje gry Orkami [mimo, że lubie ich klasy]. Jak ktoś robi tę postać tylko pod Oly/Feed na low rate.. No cóż, dla mnie robienie postaci pod oly to idiotyzm, ale co kto lubi.

Nienawidzę tylko podejścia ludzi do osób grających tankami. Wiele razy spotkała mnie przykrość/nieprzyjemność ze strony innych graczy - czy to klanowych czy randomowych - którzy po prostu podchodzili do mnie z tekstem "Po ch** ty tym grasz, to takie wolne/nudne/beznadziejne,nikt tego nie potrzebuje"

Niedawno znajomy, który zaczął grać na Celesie jak mnie zobaczyłwalnął tekstem, że "muszę być poważanym tankiem".. Ta, jasne.. Poważanym tylko u tych, którzy byli ze mną na więcej niż jednym party i którym uratowałam xp, gdy deska padł pod naporem trainu.

------------

Dodaj jeszcze +1 STR -1 CON imho + spróbuj już farmić na IC, ew. przeskoczyć na Majestic Hvy Set+6 ;) Wg. mnie Dama + Focus daje radę praktycznie do end game, a jeśli SC 11 nadal trzymają takie astronomiczne ceny to Tallum Blade jest całkowicie nieopłacalny -> lepiej farmić na Dark Legion Edge / Forgotten Blade, bo szkoda cry 11 na low A weapon z lol SA. DLE z crit dmg to fajna broń, ale FB z Focusem lepsza.

Co do pogrubionego: znaczy się ludzie zrobili dużo nowych postaci i suby do nich, żeby ownić oly jako tk/pal? (tak tylko wspomnę, że na oly idzie się główną klasą i robienie suby nic nie zmienia w tym względzie, więc chyba o to Ci chodziło ^^')

Wracając do samego TK to pozostali tankowie dostali możliwość szybszej farmy ze względu na lethal skille (<3 Pagans). Podziwiam, że ktoś jest w stanie wyfarmić taką postać nawet w pr0 clamie gdzie trafia do prawie każdego pt, bo to jednak trochę trwa, jest uciążliwe i nudne (jak każdy grind -,-). A jak przychodzi do solo expa (a zawsze przychodzi...) jakimkolwiek tankiem to można już iść po zestaw żyletek żeby się ciąć, a TK ma się w tym przypadku najgorzej ;)
Cytat: KokyTeHko w Styczeń 14, 2010, 10:12:13 PM
Cytat: RazielIII w Styczeń 14, 2010, 10:07:59 PM
edit: sps to ja na sd zabijam, a ty mi to mowisz o 2 pt
To skoncz grac na l2j servach i wyjdz gdzies, gdzie ludzie wiedza jak grac.

seken

Cytat: h47d1r w Styczeń 15, 2010, 03:35:54 PM
~~bkahblah~~

------------

Dodaj jeszcze +1 STR -1 CON imho + spróbuj już farmić na IC, ew. przeskoczyć na Majestic Hvy Set+6 ;) Wg. mnie Dama + Focus daje radę praktycznie do end game, a jeśli SC 11 nadal trzymają takie astronomiczne ceny to Tallum Blade jest całkowicie nieopłacalny -> lepiej farmić na Dark Legion Edge / Forgotten Blade, bo szkoda cry 11 na low A weapon z lol SA. DLE z crit dmg to fajna broń, ale FB z Focusem lepsza.

Co do pogrubionego: znaczy się ludzie zrobili dużo nowych postaci i suby do nich, żeby ownić oly jako tk/pal? (tak tylko wspomnę, że na oly idzie się główną klasą i robienie suby nic nie zmienia w tym względzie, więc chyba o to Ci chodziło ^^')

Wracając do samego TK to pozostali tankowie dostali możliwość szybszej farmy ze względu na lethal skille (<3 Pagans). Podziwiam, że ktoś jest w stanie wyfarmić taką postać nawet w pr0 clamie gdzie trafia do prawie każdego pt, bo to jednak trochę trwa, jest uciążliwe i nudne (jak każdy grind -,-). A jak przychodzi do solo expa (a zawsze przychodzi...) jakimkolwiek tankiem to można już iść po zestaw żyletek żeby się ciąć, a TK ma się w tym przypadku najgorzej ;)
Ty to masz problemy n/c...Co za problem wykoksac tk z clanem? Co prawda postac nudna nic teoretycznie offensywnego nie ma, tyle ze ktos musi nim grac, przy czym ze tk duzo wytrzyma, na dodatek jak tk ogarnia oly to moze na oly ciskac, na pvp tez nie jest od razu taka lama.
Kaseven, jednak lepiej tego dc heavy zmienic, jak juz pisza mj lepszy, nie tylko ze wzgledu na offensywe. Ja mj nosilem ze wzgledu na ressist stun, przy polaczeniu z fortibutte teoretycznie malo kto stunnie, a i na dodatek mozna odpalic parry stance i odbijac stuna^^

Kwadrat

A jak przychodzi do solo expa (a zawsze przychodzi...) jakimkolwiek tankiem to można już iść po zestaw żyletek żeby się ciąć, a TK ma się w tym przypadku najgorzej ;)
ze niby sk/da z pantera wolno expia?

Cytat: seken w Styczeń 15, 2010, 05:23:22 PM
a i na dodatek mozna odpalic parry stance i odbijac stuna^^
tk nie ma parry stance, zreszta ten skill nie odbija innych skili tylko riposte stance

a co do armora to polecam tallum, najwiekszy dps, a na tym lvlu tylko to sie liczy

seken

Cytat: Kwadrat w Styczeń 15, 2010, 05:41:08 PM
A jak przychodzi do solo expa (a zawsze przychodzi...) jakimkolwiek tankiem to można już iść po zestaw żyletek żeby się ciąć, a TK ma się w tym przypadku najgorzej ;)
ze niby sk/da z pantera wolno expia?

Cytat: seken w Styczeń 15, 2010, 05:23:22 PM
a i na dodatek mozna odpalic parry stance i odbijac stuna^^
tk nie ma parry stance, zreszta ten skill nie odbija innych skili tylko riposte stance

Sry moj fail chodzilo mi o ten co debuffy odbija ^^
No sk jakos specjalnie szybko nie koksa bez buffa
Nie kazdy lubi talluma, on jest bardziej pod dd mode, a na oly jak bys nie wiedzial ludzie robia tanka na tankowanie, np. taki tk na 83 vs glad na 83 glad sie wypluje z mp i gg
Poprostu 3 czy 4 skille na p defa   2 tol'e, nie zly p def na oly.Glad/dagger i inne klasy uzywajace skilli zeby zadac konkretny dmg moga mu naskoczyc
@edit sry zapomnialem o stunie z 3 profy^^ oczywiscie stunie tk

Kwadrat

Cytat: seken w Styczeń 15, 2010, 05:52:09 PM
No sk jakos specjalnie szybko nie koksa bez buffa
nikt nie koksa szybko bez buffa, a z buffem (np. wc + bd) tanki maja z odpowiednim buildem ogromny dps i koksaja szybko (tak nawet tk)
Nie kazdy lubi talluma, on jest bardziej pod dd mode, a na oly jak bys nie wiedzial ludzie robia tanka na tankowanie, np. taki tk na 83 vs glad na 83 glad sie wypluje z mp i gg
nie wiem czy wiesz, ale chodzilo mi o pve, bo na pvp to trzeba byc pro gamerem zeby sie pojawic w a secie. btw jak mozna robic tanka na tankowanie (czyli uber build -str zapewne) z tyloma mobilnymi ud o_O
Poprostu 3 czy 4 skille na p defa   2 tol'e, nie zly p def na oly.Glad/dagger i inne klasy uzywajace skilli zeby zadac konkretny dmg moga mu naskoczyc
glad to byl akurat zly przyklad, bo kryt z tssa na fs + cos i tk moze nie zdarzyc tola/ud odpalic. te ~2k p defa w dynasty to wcale nie jest teraz tak duzo

kaseven

Woo ale dyskusja się wywiązała.. Po kolei:

@Kwadrat

Z tą subą nie jasno się wyraziłam, pewnie ze względu na moje dość niewielkie obeznanie z zasadami Oly - po prostu ostatnio nie tylko ja ale i mój znajomy, który gra paladynem zauważył, ze ludzie robią rolle na TK/Pala, żeby Oly farmić. Kiedyś TK spotkac to było coś, teraz coraz częściej się dowiaduę, że "ten ma.. Tamten ma.."
---
Więc powoli zaczne blady zbierać i za recką się rozglądać chyba.. A co do dye.. Mam teraz +4 str więc chyba takiej różnicy nie ma, żeby kupować +5 str [chociaż trochę korcą mnie te +4 dex..]

@h47d1r & Seken
Posłuchajcie - ustosunkuję się do drugiej części wypowiedzi h47d1r oraz do Twojej odpowiedź na jego post Seken - h47d1r ma poniekąd rację, solo tankiem to harówka [nieważne jakim, buffy tylko trochę te harówke zmniejszają - napewno nie da się tego porównać do koksu nukiem], a da/pal/sk mają o tyle lepiej, że każdy ma coś w zanadrzu [da panterę, sk kubiki/multum skilli, a pal choćby ten głupi Holy Strike/stun i AI] Tk w zasadzie nie ma nic, prócz storma [Tribunala na pve nie używam]. Expienie tanka nawet z klanem jest, cóż - ciężkie. Trzeba najpierw znaleźć rozsądny klan, bo nie każdy przyjmie do party tanka, gdy w to miejsce może wziąć daggera/łuka/dd jakiegoś. Exp tankiem, nawet w pt co poniektórych może znudzić śmiertelnie, wg. mnie nie jest to postać dla każdego, a już szczególnie TK. Nie jest skomplikowany, mp nie ma zbytnio nawet na co tracić tylko właśnie ten jego brak skilli powodować może znudzenie się postacią [chociaż dla mnie OL był nudniejszy niż TK, cóż]

@Seken & Kwadrat

Po raz kolejny upieram się i nie zmienię DC - co do skilli z 3rd [bo pewnie Parry Stance to skill z trzeciej klasy] - dopiero mam 72 lv i jeszcze długo nim zacznę q na 3rd [lub subę, zależy..]. Gram na C5, gdzie nie ma niektórych fanych zabawek z IL ++  kronik. Mówicie o tych "skillach na p def" jakby one spalały po 1mp per tick.. Jeśli chcę wykorzystać SF + GS to mana mi się spala jak szalona, a nawet nie musze obydwu na raz włączać, aby spalić mp w mgnieniu oka..

Jeszcze odnośnie "koksu TK" - nie wiem, może Wy macie na mysli powerleveling i dla was to raz-dwa, ale ja sie nie bawie w takie rzeczy, wolę expić aktywnie, ucząc się przy okazji zachowań w różnych sytuacjach. Nie raz i nie dwa zdarzyło mi się oddawać własny xp za party, ale mi to nie przeszkadza - chyba jestem tankiem z powołania xD

Cytacik w sygnaturze mówi sam za siebie ^^ Jeszcze troche do bycia pr0 mi brakuje :)