Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kwadrat

Cytat: kaseven w Styczeń 15, 2010, 09:45:25 PM
Więc powoli zaczne blady zbierać i za recką się rozglądać chyba.. A co do dye.. Mam teraz +4 str więc chyba takiej różnicy nie ma, żeby kupować +5 str [chociaż trochę korcą mnie te +4 dex..]
+4str +4dex dla elfa tez dobre ;p

kaseven

Cytat: Kwadrat w Styczeń 15, 2010, 10:54:54 PM
Więc powoli zaczne blady zbierać i za recką się rozglądać chyba.. A co do dye.. Mam teraz +4 str więc chyba takiej różnicy nie ma, żeby kupować +5 str [chociaż trochę korcą mnie te +4 dex..]

I giga nerf CONa .. juz teraz stun we mnie jak w masło wchodzi [ale może to dlatego, że koksam z klanem na czerwonych dla siebie mobach khy khy..] a i HP [wiem, że nie góra HP czyni tanka tankiem, ale jednak] wolałabym, żeby już pozsotało na swoim poziomie..

Co do IC.. Ceny są po prostu kosmiczne i nie na moją kieszeń niestety - dół IC 1.5kkk... - a klan na razie farmi s recki raczej dla klanowiczy z dłuższym stażem niż ja mam :) Więc zostaje mi jeszcze "trochę" poczekać. Poza tym, jeszcze dobrze się nie zadomowiłam w moim DC no i na pt na razie moja rola ogranicza się do hate'owania mobów, gdyby deska stracił aggro/padł :)

Kwadrat

zaznaczam, ze jak biegasz TYLKO w party to dye sa u tk raczej drugorzedna sprawa (chociaz i tak lepsze ofensywne), a te +4str +4dex/+5str sa do expa solo i pvp, bo zawsze w koncu do tego dochodzi, wiec po co miec pozniej problem, skoro w pt nigdy nie giniesz na mobach

seken

Cytat: kaseven w Styczeń 15, 2010, 11:03:24 PM
Cytat: Kwadrat w Styczeń 15, 2010, 10:54:54 PM

I giga nerf CONa .. juz teraz stun we mnie jak w masło wchodzi [ale może to dlatego, że koksam z klanem na czerwonych dla siebie mobach khy khy..] a i HP [wiem, że nie góra HP czyni tanka tankiem, ale jednak] wolałabym, żeby już pozsotało na swoim poziomie..

Co do IC.. Ceny są po prostu kosmiczne i nie na moją kieszeń niestety - dół IC 1.5kkk... - a klan na razie farmi s recki raczej dla klanowiczy z dłuższym stażem niż ja mam :) Więc zostaje mi jeszcze "trochę" poczekać. Poza tym, jeszcze dobrze się nie zadomowiłam w moim DC no i na pt na razie moja rola ogranicza się do hate'owania mobów, gdyby deska stracił aggro/padł :)
kwadrat dobrze prawi...Jak grasz na x5 to imo lepiej zrob dye offensive, pozniej bedziesz mial parry czy tam riposte stance co odbija debuffy.Graj tankiem ale robiac nim warzywo na c5 nie zbyt jest oplacalne, z reszta masz ud, i na 3 profie venegenace czy jakos tak, czyli 2 skille na duuuzoo p defa, wiec nie masz co sie martwic

Kwadrat

na odbijanie debuffow jest magic mirror na 78, 30% szans na odbicie magicznego debuffa i 10% na fizycznego:]

seken

Cytat: Kwadrat w Styczeń 16, 2010, 10:38:07 AM
na odbijanie debuffow jest magic mirror na 78, 30% szans na odbicie magicznego debuffa i 10% na fizycznego:]
i oto chodzi ;] nie dosc ze toogle na odbijanie skilli, to jeszcze buff na odbijanie skilli

Kwadrat

toggle na odbijanie skilli u tk? czy czegos nie wiem/cos przeoczylem? ;o

KaeriN

seken

Cytat: KaeriN w Styczeń 16, 2010, 11:36:39 AM
Za duzo DN :)
sry moj fail, wiem ze jakis tank mial cos takiego, albo to glad mial, nie pamietam dokladnie :P
btw. ani razu nie gralem na dn ^^

Ryltar

CytatNo sk jakos specjalnie szybko nie koksa bez buffa

Tylko dolicz ze SK ma hexa,najwiecej str i najwiekszy jego modyfikator oraz to ze on sie healuje drainami czyli ciagle robi dps i hp dostaje.

CytatNie kazdy lubi talluma, on jest bardziej pod dd mode, a na oly jak bys nie wiedzial ludzie robia tanka na tankowanie, np. taki tk na 83 vs glad na 83 glad sie wypluje z mp i gg

To jak ty zabijesz tego glada jak masz setup pod tankowanie? Tank sam w sobie ma dobry survival wiec nie widze sesu zeby go zwiekszac.Zaczynasz walke dajesz 1 ud potem ToL  w tym czasie smart spuszcza sie dotami na glada a ty po czasie odpalasz 2 ToL i reszte ud.W sumie wychodzi ze tk ma 5 UD bo moze 2 razy walke zrestartowac jak da jakis UD+ToL.

CytatI giga nerf CONa .. juz teraz stun we mnie jak w masło wchodzi [ale może to dlatego, że koksam z klanem na czerwonych dla siebie mobach khy khy..] a i HP [wiem, że nie góra HP czyni tanka tankiem, ale jednak] wolałabym, żeby już pozsotało na swoim poziomie..

Wiesz to nie WoW ze stuny maja byc jakies grozne(w wow na stunie nie mozna blokowac i parowac) zwlaszcza ze masz Aegis.

Przydalby sie jakis skill ktory daje szanse na sparowanie ataku dla tankow po 40...Przynajmniej moznaby bylo uniknac wiecej dmg.

Alarion

No taki system parry/block byłby fajnym rozwiązaniem w L2 ; )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Ryltar

Tez z deka nie kumam czemu block zalezy od Dex bo jak dla mnie to zalezy od sily bardziej (a ze wiekszosc tankow jedzie +STR to nawet lepiej).

kaseven

DEX -> Dexterity -> Zręczność / Sprawność / Zwiność

Wydaje mi się, że to czy zablokujermy tarczą [czy zdążymy się nią zasłonić] zależy od naszej zwinności i czasu reakcji / sprawności. Str. według mnie mogłoby odpowiadać jedynie za to, aki dmg możemy przyjąć na tarczę - im wyższy współczynnik STR tym więcej dm'u możemy przyjąć na tarcze i tym samym zmniejszyć ubytek naszego HP.

Ja to widze tak.

PS. Jakie śliczne forum jest teraz :D

Ryltar

Niby tak ale tarcze na ogol sa dosc spore a badzmy szczerzy noszenie ciezkiego pancerza ta cala zrecznosc uwala.

BTW.Co to za komiks masz w sygnaturze?

kaseven

No cóż - rycerze średniowieczni też nosili ciężkie zbroje i tarcze, a jednak musieli mieć refleksa, żeby się nią zasłonić i nie skleić na pysk :P

A komiks to "Hello Lineage" - fajny jest, szkoda tylko, że niewiele w necie można znależć :/

Inna strona z komiksami [np. komiks NCSoftu i StabbyMcStoo] to karashur.net

Ryltar

Mozliwe...ale parry by sie i tak przydalo.W kazdej grze granie tankiem to taki anty-melee jest wiec czemu nie w L2 :P?

kaseven

Bo polityka NCSoftu jest w ogóle "inna" - a Twoim "anty-meelee" jest Destro z FR ;p [podejdź do frenzied destro na openie i przeżyj..]

Tanki w L2 nie służą do zbierania na siebie od kilku kronik [viva la destros], a nawet jak zbiorą na siebie train, to nie usłyszą "thx"... [ostatnie wydarzenia pokazały, że nieważne, że to ja ściągnęłam ze zlagowanej deski train pytanow i malruków w loa, ratowałam tyłek EE, który zrobił overheal - całe podzięki spłynęły, ale na healerów, a ja no cóż - pewnie równie dobrze tankować mógłby sws, który się tam gdzieś kręcił ><'' ]

Warlord, mimo, że klasa przeznaczona stricte do trainów, przez wielu ludzi jest klasą zapomnianą [klasa-dinozaur, coś jak TK] i zastąpił ja deska z pole [ale nikt mnie nie przekona, że deska jest lepszy niż warlord]
SE [jak ktoś, gdzieś napisał] jest klasą "niby do czegoś, ale wszyscy inni są lepsi" - przez co stała się ona emp/vr botem na dualu.

Sorcerer - po co nim grać skoro SH jest silniejszy, SPS szybszy, a necro imba?

Ot, welcome to l2.

Z innej beczki - Celes niestety zdycha [jeśli już nie zdechł] i mam zamiar pokątnie zacząć grać na Frintezzie Hellbound - jak TK sprawuje się na Karamelach [ ;) ] i HB? Jakieś uatrakcyjnienia w stosunku do C5/IL? Słówko więcej o Vanguardzie? [gdzieś przeczytałam, że TK i Pal używają wtedy 2h swords, a SK i DA duali, a teraz nie mogę tego znaleźć] I jeszcze jedno małe pytanko - czy w HB z PS'a zostałą zdjęta klątwa Soulessa? [ta co spala mp]

gustd

tank, na vanguard tk uzywa 2h sworda. ale szczerze nie widzialem zadnej roznicy, moze to wina tego ze serwer byl zlamiony (jakis tam midrate, na ktorym moja konkurencja do hero bylo moze jeszcze 5 innych tk). w porownaniu z il - dostaje nowy cubic (attractive - sciaga debufy - ale to nie wiem czy na hb czy w gf).

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

kaseven

Cytat: gustd w Luty 09, 2010, 12:03:25 AM
tank, na vanguard tk uzywa 2h sworda. ale szczerze nie widzialem zadnej roznicy, moze to wina tego ze serwer byl zlamiony (jakis tam midrate, na ktorym moja konkurencja do hero bylo moze jeszcze 5 innych tk). w porownaniu z il - dostaje nowy cubic (attractive - sciaga debufy - ale to nie wiem czy na hb czy w gf).

Dzięki - właśnie tak myślałam, że TK używa 2h sword, ale nie mogłam tego znaleźć - w patch notes nie pisze albo ja jestem ślepa.. Co do różnicy - jakaś musi być, inaczej skill byłby w ogóle nieprzydatny. TK w Interlude dostaje Attractive Cuba - który rzuca hate i aggro - debuffy ściąga inny kub TK, ale to chyba po 3rd.

Edit:

Si, ten czwarty kubik to Smart Cub i TK dostaje go jako Eva's Templar [ale w jakiej kronice??
/Summon Ryltar or Kwadrat or Echoes]

Swoją drogą - Attractive mógłby być prędzej niż na 62lv.. SK swoje wszystkie kuby dostaje ok 50lv chyba, a my musimy tyle czekać.. Boją się, że Hate kubika zabije TK'a czy jak...

gustd

right, smart cubic :P na 78/79 dochodzi. a co do vanguard - dmg moze o 20-30 wiekszy, a p def spada o prawie polowe, takze nie wiem co sie oplaca bardziej ;s (- shield i do tego - bonus do pdefa)

Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Ryltar

CytatSi, ten czwarty kubik to Smart Cub i TK dostaje go jako Eva's Templar [ale w jakiej kronice??
/Summon Ryltar or Kwadrat or Echoes]

Swoją drogą - Attractive mógłby być prędzej niż na 62lv.. SK swoje wszystkie kuby dostaje ok 50lv chyba, a my musimy tyle czekać.. Boją się, że Hate kubika zabije TK'a czy jak...

Smart sciaga debuffy + ma jakis jeden bajer (dla kazdej klasy ma inny bajer) wiec takiego TK/SK ciezko skitowac/CCnac.Wiem ze cub TK ma strasznie silny DoT chyba ten sam co Aqua cub ma.

Co do attractive cubic pamietaj ze on tez wali Root.Wiec nie mowie juz o tym ze smart+attractive to takie polazenie ze TK kituje prawie kazdego rofl.Niby zmienili w jakiejs czesci ze kazdy cubic tanka wali hate.Imho i tak Smart>Storm/Vampire.

Cytat(jakis tam midrate, na ktorym moja konkurencja do hero bylo moze jeszcze 5 innych tk)

Wez przestan z takimi serwami :P Ostatnim razem jak gralem na jakims takim to Hero bylem 4 razy z rzedu a tylko na 1 raz wchodzilem bo mi zalezalo (potem to tylko od tak zeby powalczyc) jakos super ograny nie jestem fakt ze mi sie dobry agu trafil na luk(crit stun chociaz to moze genialny nie jest ale pomagal przy kitowaniu) i sword(crit para).No ale gralem palem to wiesz.W sumie drugi raz mi sie trafilo takie agu bo zawsze albo mialem na innej broni niz chcialem albo jakies takie do dupy.

ugh

Smart cubic jest na 80 lvl i wszedł w HB.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

kaseven

Łoo 80... Prędzej umrę niż taki lv tankiem nabiję...

Wiem, że to nie temat poświęcony "Jaką klasą na xxx" ale mam dylemata xD

Temple Knight jest świetnym tankiem, jednak do pt 3-9 osób [a gdy w pt jest deska to zwykle leechuje i udaje, że coś tam robi ;) ]. Po ok 45-50 lv [zależy od stopnia hardkoru użytkownika] zaczyna się jazda z expem. Wiem, że na Frin będę miała klan [niektórzy znajomi, z którymi grałam dawno temu na Frintezza x7 wrócili na x10, jeden gra ze mną na Celesie i Frin, więc klan jest dla mnie pewny] jednak wszystko jest wspaniałe i piękne w teorii. Jak L2 zwykle pokazuje często jest tak, że ciężko tankowi złapać się na pt, czasami takie pt nie istnieje, bo każdy robi co innego [jeden sprzedaje strzały, drugi krafci, a trzeci lata po katakumbach szukając boma] lub też lv [tanka] nie pozwala bo np. on ma 50 a reszta klanu 60+. Cokolwiek będziecie pisali Ryltar / Echoes exp tankiem JEST ciężki - czy to na selfach czy buffach i bardzo męczący. Wiem też, że na Frin x10 dualbox jest dozwolony, a więc hulaj dusza, piekła nie ma, supportu live raczej ze świecą szukać [osobiście nie lubię dualboxu, co to za przyjemnoścć grania w mmorpg z samym sobą..]

I tutaj moje główne pytanie, pokątnie tyczące się TK, a troche i innej postaci:
-Czy na Hellbound TK dostaje jakiegoś boosta jako tank, aby byl bądź co bądź przydatny i opłacało się go robić [a nawet męczyć się z ew. solo expem] dla czegoś poza swoją satysfkacją [która jest dla mnie ogromna, bo lubie rzadko spotykane postaci, a akurat TK wpasował się we mnie bo dodatkowo jest dość pokrzywdzony] czy może lepiej rzucić tanka w diabły i zagrać Sorcererem? [mam sorca na Celesie, expi się nim bardzo fajnie, tyle tylko, że jest pewien problem, który często dotyka też SPS - szybko kończąca się mana. I nie pomaga nawet /walk i nadużywanie B2M jednak z SE na loldualu mag to maszynka do eksterminacji].

Prosze o radę, bo jestem w kropce - ciągnie i do tego i do tego, wiem, że obie postaci umiejętnie prowadzone i zbuffowane potrafią "ukarać", TKowi przyjdzie to z "trochę" większym trudem, ale pewnie da radę [jednak pvp u mnie jest na bardzo szarym końcu, a też nie chcę zrobić 40 lv i rerolla "bo to jednak nie to." Magowie to nie jest moja wielka specjalność, raczej nimi nie lubię grać, ale dla sorca zrobiłabym wyjątek].

sosula

Tak czytam co tu piszesz i uwazam, ze powinnas zagrac sws'em.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

gustd

Cytat: sosula w Luty 09, 2010, 03:59:47 PM
Tak czytam co tu piszesz i uwazam, ze powinnas zagrac sws'em.

lol, cenna uwaga..

graj tk, przynajmniej na oly daje rade sobie :s