Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebal

http://www.lineage2.com/news/gracia_03.html

Chyba to...?

A ja mam pytanie jakie suby będą dobre dla palka ;]?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

Leningrad

long shot/haste/cokolwiek byle nie celka(moze master crit rate)

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

Ryltar

Cytat: Sebal w Luty 05, 2010, 12:06:39 PM
http://www.lineage2.com/news/gracia_03.html

Chyba to...?

A ja mam pytanie jakie suby będą dobre dla palka ;]?

Zeby wyszlo tanio z eq?

Sebal

Żeby był dobry w PvP :)
Żebym też nie musiał wydać na suby w cholerę kasy ;-)
Sebal- Life ...

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

Ryltar

Ja bym cos takiego zrobil:

Destro i 2h sword zeby pod VG miec i dla CP boost.
Archer dla luku i long shot.
I na koniec SWS(mozesz 2h uzywac albo 1h+shield) dla chance invulnerable czy jakos tak.

Bled

branie subek pod eq imo juz wymarlo , teraz bierzesz sube pod maina, te 2 by wg mnie uszly ale cp boost mozna zamienic na jakis inny.

Leningrad

Cytat: Bled w Luty 05, 2010, 02:31:43 PM
branie subek pod eq imo juz wymarlo , teraz bierzesz sube pod maina, te 2 by wg mnie uszly ale cp boost mozna zamienic na chance haste.
fixed

no i zamiast celki cos innego

A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:

Rickert

Hmm, zaczynam grać palkiem, mam kilka pytań, a właściwie jedno:
Dye...
Server Gracia Epilogue(high rate), Holy lvl 4 w broni i w luku, w secie mieszany 4 lvl. Weapons na max enchant jakim jest +16, set od +7 do+10, bronie na +16
full vesperki, AQ, Baium, Orfen, skille na +15
Jakie dodać dye na Oly a jakie na PvP ? :)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kwadrat

polecam +5str -5con +4wit -4int, oli i pew pew

Ryltar

Cytat: Rickert w Luty 11, 2010, 12:44:44 AM
Hmm, zaczynam grać palkiem, mam kilka pytań, a właściwie jedno:
Dye...
Server Gracia Epilogue(high rate), Holy lvl 4 w broni i w luku, w secie mieszany 4 lvl. Weapons na max enchant jakim jest +16, set od +7 do+10, bronie na +16
full vesperki, AQ, Baium, Orfen, skille na +15
Jakie dodać dye na Oly a jakie na PvP ? :)

Wyglada na fajny serw :P

Przemo

Jaki atrybut do broni dla Palka ?

Holy?

Ryltar

Holy masz w Tribunal chyba ze do koxu.

Azella

holy holy i solowanie na doe. Jak masz kase to jeszcze BBH z holy SA nei ważne (jako druga broń)
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Argonath

A więc drodzy wybo.. nie ta bajka..drodzy forumowicze, otóż posiadam paladyna (a raczej jego 3 klasę czy PK) na lvl 79 (a 80 zbliża się i zbliża).
Do tej pory pal był dziewiczy pod względem dye i posługiwał się tylko jednym buferem (prp-t lvl 78 box).

Jako że czas powoli się zabierać za pvp i męczenie klanów z którymi jakże uprzejmie prowadzimy wojny - czas zamienić kilka rzeczy w ekwipunku, może dostosować buferów. Jak na razie krótkie info:
serwer x3/4 (czyli low), epilogue, dozwolone boxy, wkrótce zaczynają działać seedy i gracia , elementy jak do tej pory do 150, hb lvl 6 otwarty, pojawiają się pierwsze sety dynasty broni dynasty jest JEDNA z eventu, sporo graczy z postaciami po 2-4 lata minimum, rynek funkcjonuje :) (znam sporo osób z niego i lubię ich więc proszę bez marudzenia że priw)

Obecny sprzęt to IC heavy +0/3 + fb (focus, +3, 150 holy, augu cienkie ale po wydaniu z 200kk mi przeszło kombinowanie, kosztu LS-ów nie liczę a było nawet parę topek ), biżuteria , aq +3, baium +3, antek +3 reszta tts-ki (pieniądze na zakena w drodze :) ) spory zapas gotówki + materiałów, potków etc.
Jedyny box prpt lvl 78 (czyli pof pod ręka). 8)
Zaczęta pierwsza suba : destro obecnie rozwijany (dla chance haste ), q na na noblesa też już zaczęty  8)
planowane subki dla następujących skilli : celestial UD i pasive focusa ( +30 crit stale)

Komp mój pociągnie w sumie 3 konta (sprawdzone :) )

I teraz czas na pytania :
1. Jaki zestaw 2 buferów polecacie (bufferów/supurtu) - bo mam wątpliwości :) Czy zostawiać prpta i np. bd czy może wc i bd, a może zamiast bd se. Więc prosiłbym o wybór 2 najlepszych pomocników do pvp i solo expa (banish i tłuczenie zwykłe) :) I macra pod bufy dla wybranych klas najlepszych

2. Pod pvp ( bo exp solo mam opanowany, wcześniej tank + wilk, teraz banish +8 i spokojne chodzenie na den, crypts, gc po partsy do dynasty z wilkiem przy boku i nie potrzeba potków ;) ) jakie dye? +5 str - 5 con (bo dex raczej mało zmieni chyba  :oops: ?

3. Dynasty armor - opłaca się dla pala? Czy można założyć armor innego archetypu niż ma się klasę (ten crit i +p.atk z weapon mastera korcą ;) )

4. Jakieś ciekawe techniki (oprócz tol +sacri i Zabawy z Vanguardem) niespodzianek dla przeciwnika ? :)

Głównymi przeciwnikami to magowie (odmian wszelkich), necrusy, i archerzy w tym kilku hero i przekoksana bron (+9 -12 np ;) )  (kilku destro i tanków (ale brak prawdziwych koksów ;) ) ale raczej udaje się obronić jak i nie wygrać (ostatnio vs 81 destro walka trwała dłuuugo i była liczona prawie na punkty życia a raczej ich resztki po obu stronach (3 x shield slam wszedł rzędem  :o ))

Za szczególnie satysfakcjonująca odpowiedz (czyli dobrze rozpisaną i motywującą wybór taki a nie inny ) istnieje spora szansa na nagrodę (podpowiem że to pewien kod z pudełka L2 :))

pigulec

CytatObecny sprzęt to IC heavy +0/3 + fb (focus, +3, 150 holy, augu cienkie ale po wydaniu z 200kk mi przeszło kombinowanie, kosztu LS-ów nie liczę a było nawet parę topek ), biżuteria , aq +3, baium +3, antek +3 reszta tts-ki (pieniądze na zakena w drodze :) ) spory zapas gotówki + materiałów, potków etc.

Skołuj jeszcze tezzę, łuk focus 150 ele i będziesz pr0 mastah owned.

Cytat1. Jaki zestaw 2 buferów polecacie (bufferów/supurtu) - bo mam wątpliwości :) Czy zostawiać prpta i np. bd czy może wc i bd, a może zamiast bd se. Więc prosiłbym o wybór 2 najlepszych pomocników do pvp i solo expa (banish i tłuczenie zwykłe)

Jak na x4 masz PP 78 to ja bym go raczej zostawił. :P Do niego dodałbym BD (bardziej do expa, ofensywne buffy, hex), albo SWS (bardziej do pvp- defensywne buffy, lepszy też do koxu banishem (renewal i champion)

Cytatjakie dye? +5 str - 5 con

Można jeszcze +4 wit -4 int.

Cytat3. Dynasty armor - opłaca się dla pala? Czy można założyć armor innego archetypu niż ma się klasę (ten crit i +p.atk z weapon mastera korcą ;) )

Możesz założyć tylko shield master. Tu wiele osób płacze z tego -2 str i braku hold rezist. Jednak 50% stun rezist i dobry bonus z tarczy (w przeciwieństwie do IC) nawet daje rade.

Cytat4. Jakieś ciekawe techniki (oprócz tol +sacri i Zabawy z Vanguardem) niespodzianek dla przeciwnika ?

Z vanguardem na pvp? Oo Oli to sacri AI+ToL i wychodzisz, a w terenie idzisz normalnie na full hp, chyba, że wcześniej ktoś Ci specjalnie zbił hp na AI+ToL. (Jeśli masz 83 to uruchamiasz seeda, biją Cię i włączasz FI+ToL)

CytatGłównymi przeciwnikami to magowie (odmian wszelkich), necrusy, i archerzy w tym kilku hero i przekoksana bron (+9 -12 np ;) )  (kilku destro i tanków (ale brak prawdziwych koksów ;) )

Archerów możesz olać, loldmg będą Ci robić. Co do nukerów na oli wychodzi na anti magic armor, stun i możesz cieszyć się z punktów. (nawet na doomie od nekro (wątpię, żeby wszedł), przecież wcześniej włączyłeś anti magic armor). Z tankami to głównie liczy się eq, fart w krytykach i debuffach (czy weszły i nam lusterko ich nie odbiło). Z deskami jest ciężko, zazwyczaj są wyfarmione i wychodzą na frenzy+zaelot+otb. Ma mało hp i cp, jednak LH trochę utrudnia sprawę stuna. Włączsz ud, destro pewnie odejdzie (ale to nie powinno Ci wadzić, bo przecież masz decrease penatly) i kitujesz go z łuku.

CytatZaczęta pierwsza suba : destro obecnie rozwijany (dla chance haste ), q na na noblesa też już zaczęty  8)
planowane subki dla następujących skilli : celestial UD i pasive focusa ( +30 crit stale)

Olej celestial, od part 2 znika, jak coś zaatakujesz. Imho chance haste obowiązkowo, UD nie weźmiesz, bo nie możesz brać tanka na sube. Kolejne to long shot, jak chcesz można counter spirit. Albo właśnie focusa.

Madith

celestial z certyfikacji dziala po staremu. Czyli nie znika jak kogos bijesz.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Vanquish

z vanguardem mozesz sie bawic tak ze wrzucasz transformacje wbijasz buffa na cryty i ja sciagasz innego zastosowania nie widze

Azella

Vanquish

Argonath

Co do tej zabawy Vanguardem to wiadomo że chodzi : o zmianę na Vanguarda - odpalenie "boost morale" i powrót na zwykła formę (i cieszymy się z 150 crit rate +6 acuracy i 30% więcej obrażeń od critów przez następne 2 min nawet mam przypisane pod macro (reuse z czasem trwania taki jak majesty na długość bufa więc to + szybko majesty (po otrzymaniu boosta) i wiemy kiedy znów użyć macro :)

Z AI się bawię również w zbicie hp (sacri na wilka/bufa) i odpaleniem ai + tol (razem z boost morale to combo jest miażdżące (ponad 450 crit rate na samym focusie lvl 3 z prpta, przy moim sprzęcie (a i dmg critów niezły)^^)

Ale może istnieją jakieś inne wesołe sztuczki dla pala stąd to pytanie (albo techniki zarówno pod pvp jak i pve

Azella

chyba phisical mirror bo majesty ma perma reuse :)

Leningrad

Cytat: Argonath w Luty 27, 2010, 04:36:13 PM
Ale może istnieją jakieś inne wesołe sztuczki dla pala stąd to pytanie (albo techniki zarówno pod pvp jak i pve
ta, szczegolnie wesola sztuczka na oly - lecznie sie sacrifice bez tola i wychodzenie duzo na +, przez co praktycznie pala mozna pokonac tylko przez dmg

x3nomorph

No ew. duzo szczescia ze stunami albo jakis silence augu
new future.

Sendai27

czy w graci final AI dziala jak frenzy u destro? czyli jak hp wzrosnie mi do +30% to daje zmniejszony % efektu?

Leningrad