L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aza

ja byłbym bardziej ciekaw na jakie itemy mozna te qi wymieniac :]

InsOmnia-

Na pewno lepsze niż z championów :) lista itemków jest dość spora i ciekawa, ale to się każdy przekona w momencie startu :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

ARCYK

Imo nie wiem czy to dobry pomysł z tymi excoś tam mobami. Oby te itemy co można dzięki nim dostać nie rozwaliły gospodarki.

InsOmnia-

Cytat: ARCYK w Czerwiec 07, 2010, 06:23:39 PM
Imo nie wiem czy to dobry pomysł z tymi excoś tam mobami. Oby te itemy co można dzięki nim dostać nie rozwaliły gospodarki.

Po 1 nie będą to itemy z dużym wpływem na gospodarkę, po 2 nie będzie wcale tak łatwo zdobyć te itemy.

Viz

Najpierw mowicie ze nie wprowadzacie czegos co nie jest "z l2" a teraz takie cos... Jak dla mnie mierne i mi sie kompletnie nie podoba ; o Nie na takim serwie prosze was... Na x50-x100 moze byloby Ciekawe, ale nie na x7...

jak dla mnie zadne championy i zadne excostamy . . .

Aza

ja na wejsciu nie przekreslam no ale zobaczymy, oby to nie byl tzw. "samobój" :P

Kokiruka

Cytat: Viz w Czerwiec 07, 2010, 06:29:42 PM
Najpierw mowicie ze nie wprowadzacie czegos co nie jest "z l2" a teraz takie cos... Jak dla mnie mierne i mi sie kompletnie nie podoba
Jak byś nie zauważył to to ma być event a nie jakiś lol costum pokroju championy...

DuzaMirinda2L

W nagrode moze jakies czapki, maski, agationki czy dla bardziej wyrafinowanych mounty lub transformacje w sWe3T xD xP :* KrOoLiCzKi ***^^

Linthar

Czy event, czy lol cuś tam , to i tak często psuje gospodarkę. Mam nadzieję, że wyjdzie to tylko na dobre, czyt. wiecie co robicie.

roli

ja odniosłem wrażenie, że to ma być stały element gry, ale zobaczymy nie ma co krytykować i jęczeć, wyjdzie w praniu co i jak. imo nic już nie będzie gorszego od autopickupa xD  :bump:

Aza

to zaluj ze nie widziales co bylo na l2ex x5, gm zrobil tak ievent ze sie banalnie zbieralo jakies czekoladki swiateczne czy cos, piekles z tego ciasto i klikales je tak dlugo az wyszlo jakies najlepsze jak miales farta. Oddajesz ciasto do npca i dostajesz pudelko z 10x ews, 10x 76 top ls i 10x eas

to dopiero spierdolona robota xD pol serweru poszlo w cholere po tym evencie, co prawda gm naprawil to po 1 dniu ale nie robil rollbacka itp. i tym sposobem mialem 30 ewsow w inventory, uwierzcie mi, to dopiero byla zjebana gospodarka :P

InsOmnia-

Cytat: DuzaMirinda2L w Czerwiec 07, 2010, 06:37:26 PM
W nagrode moze jakies czapki, maski, agationki czy dla bardziej wyrafinowanych mounty lub transformacje w sWe3T xD xP :* KrOoLiCzKi ***^^

jak najbardziej :) na pewno nie będzie jakiś weaponów, armorów itp. To ma być na zasadzie właśnie raczej umilenia gry, zdobycia jakiś accessory itp. Championy dają dużo, większy exp, lepsze itemy, większa szanse na full dropa, a nam na tym nie zależy, wręcz przeciwnie.

A ten event będzie głównie do zdobycia accessory i innych tego typu "zabawek" :)

Druga strona tego eventu, mieliśmy coś bardzo podobnego na naszym x15, i była spora grupa ludzi którzy biegali i szukali właśnie tych mobów. Mimo wszystko są jeszcze gracze dla których pvp nie jest najważniejsze :)

Naito

Czym sie roznia championy od tych mobow ktore wprowadzacie ?
Ja tego nie rozumiem. W uzasadnieniu decyzji o braku champion mobow pada zdanie typu:

"Zdecydowalismy aby nie bylo customow, jak rowniez nie chcemy aby slabe championy mialy zbyt dobry drop"

Skoro nie chcecie customow to i tego eventu tez nie powinno byc, poniewaz jest on takim samym customem jak championy a nawet wiekszym z tym ze roznica jest w nazewnictwie, poniewaz te inteligentne moby nazywa sie eventem a championy lol customem. Wracajac do championow nikt nie powiedzial ze one musza miec drop/spoil lepszy o 10 od normalnego moze ich sila byc x4 w stosunku do zwyklego moba a szansa na drop x2 i w zadnym stopniu to nie zepsuje niczego a juz napewno nie bardziej od tego customa, ktory nazywa sie eventem.

Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

InsOmnia-

Cytat: Naito w Czerwiec 07, 2010, 07:58:46 PM
Czym sie roznia championy od tych mobow ktore wprowadzacie ?
Ja tego nie rozumiem. W uzasadnieniu decyzji o braku champion mobow pada zdanie typu:

"Zdecydowalismy aby nie bylo customow, jak rowniez nie chcemy aby slabe championy mialy zbyt dobry drop"

Skoro nie chcecie customow to i tego eventu tez nie powinno byc, poniewaz jest on takim samym customem jak championy a nawet wiekszym z tym ze roznica jest w nazewnictwie, poniewaz te inteligentne moby nazywa sie eventem a championy lol customem. Wracajac do championow nikt nie powiedzial ze one musza miec drop/spoil lepszy o 10 od normalnego moze ich sila byc x4 w stosunku do zwyklego moba a szansa na drop x2 i w zadnym stopniu to nie zepsuje niczego a juz napewno nie bardziej od tego customa, ktory nazywa sie eventem.

Zepsuje bardzo dużo, np farme wszystkim EE którzy już turn undead nie użyją na championa, tylko zmarnują całe mp żeby jakoś pozbyć się champa. Uzasadnieniem jest to że champ daje duże bonusy wpływające na gre, ten event nie, bo daje tylko accesory.

Już podczas bety dostawałem mnóstwo reportów o champach, że np nie ma nic gorszego od farmienia z pole i trafienia na champa. Wszystko na okolo pada tylko champ z polowa hp, magowe również narzekają, za dużo mp leci na champa. I tak jak wspominałem turn undead vs champ = fail.

Po trzecie, champion system jest customem który wpływa na wszystkich graczy, czy tego chcą czy nie. Event jest tylko dla zainteresowanych i nie wpływa w żaden sposób na gospodarkę serwera.

Kto wie może kiedyś w przyszłości będzie sonda w której gracze zdecydują że chcą champów, na razie to wszystko jest tylko wstępną konfiguracją, po starcie serwera wszystko się okaże, czy może exalted nie wypali? Czy może ludzie będą chcieli champów? Nic na siłę, jeśli okaże się że ludzie wolą champy niz exalted event, tak będzie. Na razie musimy wystartować :) Decyzje nie są nigdy ostateczne i wszystko może jeszcze ulec zmianie. Nigdy nie zamykamy sobie drogi powrotnej, serwer jest dla graczy, jeśli będą chcieli czegoś innego, zrobimy to.

Pozdrawiam

Viz

Imho jezeli maja byc tylko czapki to na to ide... I love bamboo hat ^^ Ale jakos jak juz to robicie to moze zrobcie na takiej zasadzie zeby nie bylo trzeba bylo dlugo szukac tego mooba i obnizcie np. mu drop tego coina czy czegos ; p Bo bieganie pol dnia za tymi moobami mnei nie kreci, a jak sie trafia podczas koxu to czemu nie : D

InsOmnia-

Cytat: Viz w Czerwiec 07, 2010, 08:09:18 PM
Imho jezeli maja byc tylko czapki to na to ide... I love bamboo hat ^^ Ale jakos jak juz to robicie to moze zrobcie na takiej zasadzie zeby nie bylo trzeba bylo dlugo szukac tego mooba i obnizcie np. mu drop tego coina czy czegos ; p Bo bieganie pol dnia za tymi moobami mnei nie kreci, a jak sie trafia podczas koxu to czemu nie : D

lokacje tych mobów będą właśnie takie żebyś trafiał na nie podczas "koxu", i będzie ich sporo.

Aza

mam jeszcze pytanie co do jakosci ochrony serwera, czy chroni przed takimi programami jak l2phx itd.

GenesiZ

Cytat: Aza w Czerwiec 07, 2010, 09:58:42 PM
mam jeszcze pytanie co do jakosci ochrony serwera, czy chroni przed takimi programami jak l2phx itd.

4k+ rewizji, o zabezpieczenia zadbali na 100%
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Aza

pytam sie bo skakajac po roznych forach l2 natrafilem na xxx i jak zobaczylem jakie tam kombinacje niecne knuja ludzie to sie za glowe zlapalem :P ale zazwyczaj wiekszosc tych cheatow dziala na jakichs lolhighrate'ach na ktorych zabezpieczenia nie sa zbyt rozbudowane i mozna latwo przepchnac swoje pakiety

Gandam

mi pomysl na event bardzo sie podoba :)) nic jak tylko pogratulowac pracy :)
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

DuzaMirinda2L

A jak bedzie z anti sumoning zones, np u zakena, aq gniazdo, sea of spores? na kilku serwach mozna bylo sie sumonowac do srodka ale soe nie dalo zrobic, na innych soe sie dalo a sumon nie dziala a raz tez spotkalem sie ze block sumon i soe.
jak bedzie tu?

yeahu

Ja myślę że dobrym pomysłem będzie możliwość dodania epic rb do pt i zrobienie gej czanta do CH ^^ :o
Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

InsOmnia-

Retail, czyli mozna gate chant do tych zone które podałeś.

Aza

btw 1 lipca to data ostateczna czy jest szansa, że srvr wystartuje wczesniej?