L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryane

Cytat: kochamziolo w Czerwiec 17, 2010, 09:57:31 AM
Cytat: raiderek w Czerwiec 17, 2010, 09:38:43 AM
Jakieś normalne klany się tu wybierają? bo na forum servera głównie widać jakiś lol "antharasów" (8 nukerow i EE FTW!)

Remedy? BMFy? będzie co robić?

A i LF not-emo Const :F

Gdzie wyczytales ze BMF to normalny klan? :shock:

BMF jest bardziej normalnym klanem niz Remedy :)

Linthar

CytatJakieś normalne klany się tu wybierają? bo na forum servera głównie widać jakiś lol "antharasów" (8 nukerow i EE FTW!)

Remedy już nie istnieje, gdyż klan przez zmienianie serwerów się rozpadł, jedni poszli tam, drudzy tu i raczej się nie zbiorą tak jak dawniej. BMF? przepraszam Cię bardzo, ale czy to jest normalny klan? Wszyscy robią na lidera, który ma wszystko w dupie, a w dodatku botują jak się da, 24/24.
Rozmawiałem swego czasu ze znajomym i wiesz jak się mówi na m.in. te klany, które wymieniłeś? lol-klany, randomy.
Świadczy o tym fakt, że klan powinien być dobrze zorganizowaną instytucją, a nie zlepkiem ludzi, którzy sami nie potrafią nic zrobić i jeden musi im mówić co mają robić. Wolę 30 ludzi ogarniętych, niż 80 ziomków co krzyczą noob jak ich zabijesz. Najlepszy jest tekst : nie wiesz z kim zadzierasz (biiiiiiiiii - wulgaryzmy), zaraz tu wpadną moi kumple, masz biiiiiiiii

@Ryane
Wiesz na czym polegają/ły różnice pomiędzy Remedy, a BMF?
Byłem w Remedy i np. za 10 min afk wylatywałeś z constu i dopiero gadka na vt o inva robiła swoje - nie buffujesz, nie koxasz - nie ma pt, jak przyjdziesz to dostaniesz. To przekładało się na dyscyplinę, ale łatwą do zaakceptowania i dość logiczną). Bynajmniej ludzie grali i czy to rano, czy wieczorem, zawsze ktoś się odezwał. Przepraszam Cie bardzo, ale mi w jakimś otoczeniu zależy żeby być traktowanym na równi z innymi, dlatego też nigdy nie akceptowałem polityki BMF. Jam jest Pan A. i wszyscy róbcie na mnie i moich najbliższych kolegów, a kolektyw pracuje. Ile śmiechu wywołuje kox o 8 rano na SV obok wc'a, sws'a, bd'ka, którzy stoją w rogu i buffują w jednakowych odstępach czasu ;) Model pisze do bd'ka, że super ogar, buffuje co do sekundy, a on nic. Nagle tyrant się odzywa : chłopak ma afk, dajcie mu spokój.
Nie no spoko &&

olbun

kochamziolo

Cytat: Linthar w Czerwiec 17, 2010, 10:01:43 AM
CytatJakieś normalne klany się tu wybierają? bo na forum servera głównie widać jakiś lol "antharasów" (8 nukerow i EE FTW!)

Remedy już nie istnieje, gdyż klan przez zmienianie serwerów się rozpadł, jedni poszli tam, drudzy tu i raczej się nie zbiorą tak jak dawniej. BMF? przepraszam Cię bardzo, ale czy to jest normalny klan? Wszyscy robią na lidera, który ma wszystko w dupie, a w dodatku botują jak się da, 24/24.
Rozmawiałem swego czasu ze znajomym i wiesz jak się mówi na m.in. te klany, które wymieniłeś? lol-klany, randomy.
Świadczy o tym fakt, że klan powinien być dobrze zorganizowaną instytucją, a nie zlepkiem ludzi, którzy sami nie potrafią nic zrobić i jeden musi im mówić co mają robić. Wolę 30 ludzi ogarniętych, niż 80 ziomków co krzyczą noob jak ich zabijesz. Najlepszy jest tekst : nie wiesz z kim zadzierasz (biiiiiiiiii - wulgaryzmy), zaraz tu wpadną moi kumple, masz biiiiiiiii

Mniej wiecej o to mi chodzilo..ale to nie ntemat o klanach wiec /close ten flame
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

raiderek

Dobry flame O.o Tylko sie spytałem.
Słowa "normalne" użyłem w odniesieniu do wcześniejszej wypowiedzi o lol klanach. Gdzie stwierdziłem ze BMFy to mega super imba klan? eot.
Wasting time since 2004
Ru off.

Linthar

Tylko się spytałeś, a ja Ci odpowiedziałem ^^
Jeżeli odczułeś to jako chamskie sprostowanie to wiedz, że takie nie było ;f
Temat o serwerze, a serwer tworzą ludzie, których łączą klany, proste co nie? ot dlatego sądzę, że My jako polska społeczność mamy możliwość dywagacji na tym właśnie obszarze. Widziałem w tym topicu wypowiedzi w stylu : lf const, więc.. podbijajmy posty! xd (nie no joke ^^)
Nie zdziwiłbym się jakby serwer zdominowały klany z zagranicy. Na liczniku odwiedzin (wczoraj wieczorem było powyżej 2k odwiedzin :) ) górują oczywiście polacy, imo sądzę, że dużą rolę odegrają Hiszpanie, Brazylijczycy, czy Grecy (choć Ci ostatni to królowie dotacji jeżeli istnieje ;f - teraz kryzys to mniej xd). Tak jakoś zauważyłem, że Ci ludzie (z którymi miałem przyjemność grać, a byli właśnie takich narodowości) posiadali o wiele większą kulturę gry i organizację na poziomie gracz - gracz , klan - klan

Thombstone

moim zdaniem admini powinni jeszcze na samym dole forum usunacz shouta bo to jest syf " kazdy server co go mial upadal bo gracze flamowali na shoucie i nikt nowy nie przychodzil"
I dodac dzial na samym dole multicommunity z poddzialami tych panstw jakie sa na glownej stronie.
No i tam dodac dla kazdego general / trade / clan / offtopic dla kazdej narodowosci chociaz sam nie wiem czy by to przeszlo, bo calkiem angielskie forum to tak nie za bardzo.

Ryane

Cytat: Thombstone w Czerwiec 17, 2010, 12:29:18 PM
moim zdaniem admini powinni jeszcze na samym dole forum usunacz shouta bo to jest syf " kazdy server co go mial upadal bo gracze flamowali na shoucie i nikt nowy nie przychodzil"
I dodac dzial na samym dole multicommunity z poddzialami tych panstw jakie sa na glownej stronie.
No i tam dodac dla kazdego general / trade / clan / offtopic dla kazdej narodowosci chociaz sam nie wiem czy by to przeszlo, bo calkiem angielskie forum to tak nie za bardzo.

Flame na takim shoucie zawsze jest na forach polskojezycznych, na szczescie nie kazdy umie idealnie angielski, wiec tutaj takiej sytuacji nie powinno byc. A dodawanie osobnych trade, clan i offtopic jest totalna glupota.

Vincent

Jak juz pisalem wczesniej nie mamy zamiaru dzielic forum, a zarazem jego uzytkownikow na grupy.
Zalezy nam na wspolnych rozmowach graczy, wszyscy powinni rozumiec o czym na forum sie pisze i miec szanse wypowiedziec sie w temacie.

Thombstone

nie kazdy polak umie angielski, mniej niz polowa nie zna nawet podstaw tego jezyka, bo sie go w szkole nie uczyla, a ja nie mam zamiaru lamac sobie glowy jak cos napisac po angielsku zeby o cos zapytac na forum

Vincent

Jednakze jest to server miedzynarodowy i kazdy kto na niego przychodzi powinien sie z tym liczyc.
Dla ludzi ktorzy maja problemy z angielskim sa polskie servery. Jest ich cala masa.

Lokocz

Cytat: Vincent w Czerwiec 17, 2010, 01:52:04 PM
Jednakze jest to server miedzynarodowy i kazdy kto na niego przychodzi powinien sie z tym liczyc.
Dla ludzi ktorzy maja problemy z angielskim sa polskie servery. Jest ich cala masa.
+1

Thombstone

Takim twierdzeniem ale tu sorki - zachowujesz sie jak kazdy klasyczny Polak - chyba wiesz o co mi chodzi. Spoko chcecie miec martwe forum to robcie tak dalej...
Wszystkie znane servery (nie ma co wymieniac bo jest ich troszke) maja multi community tzn osobny dzial z poddzialami danej narodowosci, nie chodzi mi tylko o polskie.
Jak patrze na te male info na glownej stronie to 60% servera to polacy, ale mi nie przeszkadza to tylko znajdz gdzies na forum jakies informacje jesli cos jest napisane po angielsku bedac obcokrajowcem nie znajacym zbytnio angielskiego i muszacym szukac po dzialach lub uzywac translatora. Server ma byc miedzynarodowy wiec takie cos byloby wsazane... Ale wasza koncepcja servera to o niego dbajcie jak tam sobie chcecie to tylko sugestie

Lokocz

Cytat: Thombstone w Czerwiec 17, 2010, 02:49:49 PM

Takim twierdzeniem ale tu sorki - zachowujesz sie jak kazdy klasyczny Polak - chyba wiesz o co mi chodzi. Spoko chcecie miec martwe forum to robcie tak dalej...
Wszystkie znane servery (nie ma co wymieniac bo jest ich troszke) maja multi community tzn osobny dzial z poddzialami danej narodowosci, nie chodzi mi tylko o polskie.
Jak patrze na te male info na glownej stronie to 60% servera to polacy, ale mi nie przeszkadza to tylko znajdz gdzies na forum jakies informacje jesli cos jest napisane po angielsku bedac obcokrajowcem nie znajacym zbytnio angielskiego i muszacym szukac po dzialach lub uzywac translatora. Server ma byc miedzynarodowy wiec takie cos byloby wsazane... Ale wasza koncepcja servera to o niego dbajcie jak tam sobie chcecie to tylko sugestie
zauwaz ze wiekszosci forow miedzynarodowych wspomniane przez cibie sekcje sa po prostu martwe...

Vincent

Po pierwsze nie 60% tylko troche ponad 40, nie wiem na czyja strone patrzysz ale chyba nie na nasza.
Po drugie, nasze forum, mimo iz server jest dopiero w closed beta, jest aktywne, tylko wczoraj zarejstrowalo sie u nas 36 nowych uzytkownikow.
Dzialy klanowe oraz Beta Zone uzywane sa codziennie.
Mowisz o innych serverach ale ja nie widze powodu dla ktorego mieli bysmy isc za przykladem innych serverow, robimy to po to zeby zrobic cos tak jak my to widzimy nie tak jak to inni robia. Jesli wszystkie servery byly by takie same, jaki byl by sens otwierac nowe?

InsOmnia-

Bardzo możliwe że właśnie tutaj, na lineage2.com.pl będzie dział dla Cerberusa, jako że codziennie odwiedzamy to forum będziemy tam odpowiadać polakom :) Jednak oficjalne forum będzie anglojęzyczne.

PS: flag couter pokazuje że większość to Polacy, ale jestem prawie że pewien, że po miesiącu bardzo się to zmieni.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Aza

Cytat: Thombstone w Czerwiec 17, 2010, 02:49:49 PM

to że jesteś idiotą i nie znasz podstaw angielskiego nie znaczy że wszyscy Polacy reprezentują taki poziom

olbun

jest możliwość dostania się jakoś na betę jeszcze?

InsOmnia-

20 czerwca ją zamykamy, no ale jeśli tak bardzo Ci zależy napisz do mnie pm co chcesz przetestować, to udostępnię Ci konto.

Thombstone

Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 17, 2010, 03:51:36 PM
Bardzo możliwe że właśnie tutaj, na lineage2.com.pl będzie dział dla Cerberusa, jako że codziennie odwiedzamy to forum będziemy tam odpowiadać polakom :) Jednak oficjalne forum będzie anglojęzyczne.

PS: flag couter pokazuje że większość to Polacy, ale jestem prawie że pewien, że po miesiącu bardzo się to zmieni.

Nie wiadomo co bedzie i czy bedzie. Dla mnie server od strony technicznej jest ok, moze byc to jeden z lepszych serverow typu java tworzonych przez polakow, ale to server i tak miedzynarodowy.
A sam nie wiem kto tam pracuje nad glownym projektem l2dc, bo wszystkie sie roznia.
Co do forum tego w sumie nie wiadomo czy bedzie tu jakis dzial, ale fajnie jakby byl.

InsOmnia-

Cytat: Thombstone w Czerwiec 17, 2010, 04:34:25 PM
Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 17, 2010, 03:51:36 PM

Nie wiadomo co bedzie i czy bedzie. Dla mnie server od strony technicznej jest ok, moze byc to jeden z lepszych serverow typu java tworzonych przez polakow, ale to server i tak miedzynarodowy.
A sam nie wiem kto tam pracuje nad glownym projektem l2dc, bo wszystkie sie roznia.
Co do forum tego w sumie nie wiadomo czy bedzie tu jakis dzial, ale fajnie jakby byl.

L2Cerberus jest regularnie updatowany do najnowszej (głównej) rewizji L2DC. Co do działu na forum, myślę że niedługo będzie coś wiadomo.

Polgara

InsOmnia- Admin serwera L2 Celberus zwrócił się do nas z prośbą o stworzenie działu serwera specjalnie dla polskich graczy jeśli wyrażacie chęć posiadania tego działu zapraszam do ankiety.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36235.new.html#new

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kepos

Może jestem ślepy... ale nie widziałem info o db
ma być 1+1 czy multi?

Ryane