L2DC Freya L2MMORPG x5

Zaczęty przez nxt, Lipiec 28, 2010, 04:15:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

GenesiZ

Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Prov

nie od razu mur chinski zbudowano... daj mu szanse wkoncu to dc pliki
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

GenesiZ

Grande

115 online z czego 1/3 to boxy pewnie zabawne co po niektórzy liczyli na start ze bedzie tu 300-400 osób a wyszło jak zawsze. Chodz jak ktos lubi małe serwery to ten jest jak najbardziej godny uwagi

hastour

Moze czasami sie zastanawiasz, czemu akurat sie przypieprzam do Ciebie. Spojrz w avatarek. To moj idol. Jest zabojca trolli. A Ty, jestes trollem...

yeahu

Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

EverlasT

perfecT

Niedługo na forum zobaczymy temat : ,,Klan blablabla lf pvp '' . Większy online byłby na serwerze high rate .

GenesiZ

Cytat: PerfecT w Sierpień 08, 2010, 08:45:51 AM
Niedługo na forum zobaczymy temat : ,,Klan blablabla lf pvp '' . Większy online byłby na serwerze high rate .

Nie każdy wystartuje z takim online jak Cerberus

perfecT

Tylko ,że na serwerze x5 jeżeli jest 100-130 online nie ma sensu go prowadzić(to jest tylko i wyłącznie moje zdanie) .Na dodatek z dualboxem i offline shopem (chyba).Ktoś lubi taki online to gra ,a jak ktoś nie lubi to nie gra ,a serwer i tak pewnie wyciągnie z 400-500online ;)

Argento

Na L2ex serwer x5 pierw mial duzy online a pozniej jak podupadal to taki jak tutaj az w koncu Gnacik zrobil temat z ankieta i wyszlo na to ze przeniesli te postacie z ograniczeniami na x10.

Taki start dla tego serwera na low rate to wyrok^^.
Tekilla nasz ogarniety forum user:

Cytat: ojciec1987 w Sierpień 27, 2010, 04:39:35 PM
szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.

Grande

Melias

Linthar

Z xx może być xxxx, ale przy takich ratach to mało prawdopodobne , gdyż niewielu się takimi ratami interesuje.. albo brak czasu albo traci się zapał i porzuca serwer. Serwer zły nie jest, ale spójrzcie na to co było przedtem. Ex x5 niewypał , Epilog padł.. problemy były odmienne, ale to pokazuje, że niewielu ma ochotę na grę na takim serwerze.
Start niby failowego DK - 300 ludzi, start tegoż serwera - 100.. o czym to świadczy? przecież pliki ma lepsze ;]

Ryane

Cytat: Linthar w Sierpień 08, 2010, 11:42:58 AM
Z xx może być xxxx, ale przy takich ratach to mało prawdopodobne , gdyż niewielu się takimi ratami interesuje.. albo brak czasu albo traci się zapał i porzuca serwer. Serwer zły nie jest, ale spójrzcie na to co było przedtem. Ex x5 niewypał , Epilog padł.. problemy były odmienne, ale to pokazuje, że niewielu ma ochotę na grę na takim serwerze.
Start niby failowego DK - 300 ludzi, start tegoż serwera - 100.. o czym to świadczy? przecież pliki ma lepsze ;]

To swiadczy o tym, ze wiekszosc polakow nie mysli i wybiera serwer na ktorym w miesiac sie dorobi s80, a potem zmienia, bo im sie nudzi...

Linthar

O tym, że większość woli się tłuc na pvp niż grind. Spójrz do czego to zmierza.. jak dobrze wiesz, bo graliśmy w tym samym klanie ; TB już nie ma. Większość traci zapał, nie ma czasu. Jest niewielu co mają chęci, by xxx grać, by móc złożyć wymarzony set i się pobić, niewielu takich jak np. bmf, co kumpel przychodzi i zadaje pytanie : idziesz na piwo? sorry, muszę zrobić ally z ketrą, a z jednego moba leci 1 odznaka..

Ryane

Tutaj akurat masz racje, ale to jest wina wszystkich innych polaczkowych serwerow, ktore padaja po miesiacu. Jak ludzie maja 10 razy robic to samo, wola juz isc na jakis wiekszy rate niz zas sie meczyc na low. Mi brakuje takiego serwera jak Graveland, tam sie nie chodzilo w secie a grade po tygodniu gry :) A co do l2mmorpg to mysle, ze nie ma szans na wiekszy online :/ Spodziewalem sie, ze bedzie przynajmniej 300 online, a tu taka przykra niespodzianka.
btw TB sie rozpadlo? Od kilku dni gram w starcrafta i mam malo informacji na ten temat

seken

Cytat: Linthar w Sierpień 08, 2010, 11:42:58 AM
l2ex x5 to byla zupelnie inna bajka.Te baiumy itp dla bmf.Poprostu mieli znajomego deva...

Linthar

Sądzę, że trzeba dostosowywać się do wymogów rynku, że tak to ujmę. Skoro nie ma parcia na low rate (i tak ich dużo) to może wyłączyć serwer na trochę i uruchomić go ponownie na ratach 10-20x. Są midy , ale mają słabe pliki i failują.. tutaj był fail tylko z online. Pt. exp można zostawić, postawić bufferka z podstawowymi buffami (dancki, songi - np. po 4 dla fighter / mage) i... to zależy od Was. Możecie zrobić ankietę, możecie tą propozycję olać, możecie.. wiem, że powtarzam, powiedzieć, iż patrzę na moje zachcianki, co ja bym chciał, mnie to lotto szczerze mówiąc, bo l2 to nie całe moje życie i bez serwera dam sobie radę, ale .. to nie tylko moje zdanie, że takie raty zachęciłyby większą liczbę ludzi do gry.
Posiadacie zabezpieczenia, maszynę, które pozwalają na rozgrywkę na długi czas bez problemów jakie nękają innych. Ja tam chcę się tylko dobrze bawić.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

PS : Seken kupiłeś Vlada? dobry jest? :D

seken

Cytat: Linthar w Sierpień 08, 2010, 01:01:00 PM
Sądzę, że trzeba dostosowywać się do wymogów rynku, że tak to ujmę. Skoro nie ma parcia na low rate (i tak ich dużo) to może wyłączyć serwer na trochę i uruchomić go ponownie na ratach 10-20x. Są midy , ale mają słabe pliki i failują.. tutaj był fail tylko z online. Pt. exp można zostawić, postawić bufferka z podstawowymi buffami (dancki, songi - np. po 4 dla fighter / mage) i... to zależy od Was. Możecie zrobić ankietę, możecie tą propozycję olać, możecie.. wiem, że powtarzam, powiedzieć, iż patrzę na moje zachcianki, co ja bym chciał, mnie to lotto szczerze mówiąc, bo l2 to nie całe moje życie i bez serwera dam sobie radę, ale .. to nie tylko moje zdanie, że takie raty zachęciłyby większą liczbę ludzi do gry.
Posiadacie zabezpieczenia, maszynę, które pozwalają na rozgrywkę na długi czas bez problemów jakie nękają innych. Ja tam chcę się tylko dobrze bawić.

W sumie racja.Przydalby sie jakis porzadny mid rate najlepiej ~x30.Low rate mamy cerberusa.High rate x100 mam theonline.Postawic dobry mid i online tez by byl przyzwoity.

Tak kupilem Vlada.Calkiem niezly.

Naito

Cytat: Linthar w Sierpień 08, 2010, 01:01:00 PM

Serwer prawdopodobnie zostanie lekko ułatwiony, ale to bardzo nie znacznie w najbliższym czasie. Po to aby właśnie dostosować się do wymogów rynku tak jak to ująłeś i myślę, że teraz jak już wszyscy przekonali się jaki jest online jest to dobry moment na tego typu drobną zmianę kierunku serwera, która nie będzie godziła w niczyje dobro i nie przyniesie nikomu strat czy też dodatkowych korzyści wynikających własnie ze zmian. Więcej niestety powiedzieć nic nie mogę, ponieważ nie mam wpływu na ostatecznie podjęte decyzje i rozwiązania, tak że proszę nie pytać jak dokładnie to będzie. Przy okazji radzę też nie panikować ponieważ zmiany będą najprawdopodobniej kosmetyczne.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Argento

Naito powiem Ci ze teraz masa ludzi szuka dobrego high rate.

Przy Rpg Club/Cerberusie/TheOnlineRu/RuOff ciezko zainteresowac ludzi low rate.
Tekilla nasz ogarniety forum user:

Cytat: ojciec1987 w Sierpień 27, 2010, 04:39:35 PM
szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.

Hoshi

Gdyby to byl serv x20-30 z bufferem to mysle ze 500+ spokojnie by bylo.