[CT2.3-CT2.5] Lineage 2 Chaotic Throne - Wielki tutorial

Zaczęty przez br2yd4l, Wrzesień 02, 2010, 02:16:09 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Koszałek Opałek

powoli powstaje piekny Guide ;)

Umiesc tu grafiki, ktore chcesz wstawic w temacie - wrzuce je na swoj serwer - zakurza sie a nie znikna ;)
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

br2yd4l

Jak ktoś mocno będzie chciał to i tak znajdzie. Mi to zajęło jakies 10-15 min. poza tym tego jest dużo więcej, a tak to nawet jak ktoś usłyszy przypadkiem rozmowę pod gildią to będzie wiedział o co chodzi :P

Co do grafiki to na razie to co widać, nie wiem czy się nadaje czy nie.. może powrzucamy obrazki i nazwy skili, ale to pod koniec w ramach upiększania ;P

Wrzuciłem i trochę przerobiłem to co mi kamal przysłał na razie (wrzuciłem obrazki).

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

ViveN

Juz jest super naprawde swietny poradnik 15min czytania i wszystko wiesz dzieki niemu zaoszczedziłeś mi godzin tłumaczenia koledze co i jak.

Kamal

Proszę sprawdź PMa brzydal :P

Cd. wyglądu:

Gem A: Red Gem z Q w Aden "A game of Cards"

gem S: Omen Beast's Eye Earring Gemstone, Ring of Binding Gemstone, Ring of Sage Gemstone wyglądają podobnie

br2yd4l

Ok, teraz tak na poważnie

Potrzebna mi lista pomysłow, co tu jeszcze ma się znaleźć. Chodzi o triki, które się wykorzystuje, fajne pomysły lub rzeczy któych brakuje. Nie musicie opisywać, chodzi bardziej o hasła co powinno byc

Miłoby było jakby to bardziej ogólno-forumowe było, bo różni ludzie mogą mieć dobre pomysły ;P

Dopisałem sekcję o bufach i debufach (3.8)

Will walk alone...

DonKoks

może ktoś to sugerował, ale jak chcesz to napisz coś o ele...

Kamal

Cytat: DonKoks w Wrzesień 04, 2010, 11:09:34 AM
może ktoś to sugerował, ale jak chcesz to napisz coś o ele...
Właśnie teraz się tym zajmuję :)

O Death/siege (nie pamiętam jak się nazywał) Penalty przy debuffach
O skill enchancie
Możnaby scalić jakoś temat o petach (wolf, hatching, guardian strider, baby pety)

DonKoks

br2yd4l

Jest o death penalty w bufach/debufach (zapomniałem dopisać, że się scrolle kupuje w grocery)
Jest o enchancie skili w sekcji 3.7
Czekam na info o elementach (dopisałem już sekcję 4.7 na to

tematu petów nawet nie chce mi się zaczynaćm ;/

Will walk alone...

Xaxunio

Delikatna i grzeczna sugestia:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

:P

Manor, spoil, solo kama, drop, summoning etc
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

br2yd4l

No właśnie nie wiem gdzie takie rzczy podpiąć bo:
- manora nigdy sam nie obsługiwałem, wiem jak to mniej więcej działa, ale potrzeba dokładnego opisu jakiegoś CLa
- spoil i drop zalezy od tego gdzie bijesz i co bijesz, każdemu może co innego być potrzebne, a eto nie ma być drop calculator
- summoning?
- paliaka i quest na 79 opiszę mniej więcej i linki wrzucę

Will walk alone...

Xaxunio

Akcja z Cerberusa:
Robisz summonera, idziesz na ToI i ściągasz ludzi za 4-6kk/głowa

I tak z 20/30 leci ^^
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

Kokiruka

Mała poprawka:
3.4 Atrybuty postaci
Jest ich 6 i wpływają na statystyki dodatkowe każdej postaci

* STR (Strength) - wpływa tylko na P.atak i szansę na krytyka z skilli :)

Paskudny

http://lendar.ath.cx/?
Przydatny linko dotyczący enchantu skilli, na pewno każdemu się przyda ;]

br2yd4l

Cytat: Kokiruka w Wrzesień 05, 2010, 02:30:25 PM
    * STR (Strength) - wpływa tylko na P.atak i szansę na krytyka z skilli :)
Oj nie zgodzę się. Skąd masz takie info? Na krytyka ze skilla (np powdwójne obrażenia z Double Shota) wpływać może co najwyżej DEX, ale z tego co mi wiadomo szansa ta jest stała i wynosi ok 12,5% (1/8). Chyba, że masz jakieś info nowe na ten temat, bo moje pochodzi tylko z jakichś dziwnych forów :P

Cytat: Paskudny w Wrzesień 05, 2010, 09:41:05 PM
Przydatny linko dotyczący enchantu skilli, na pewno każdemu się przyda ;]
Nie no ok, ale jak go używać? bo wpisałem stunshot i wywalił mi skill z divine rogue i.. tyle

Will walk alone...

Kokiruka

Cytat: br2yd4l w Wrzesień 05, 2010, 11:24:08 PMOj nie zgodzę się. Skąd masz takie info?
Z tego forum np z tematu o tyrku jak go czytałem to kilka razy przewinęło mi się stwierdzenie, że u tyrka za krytyki ze skilli odpowiada STR i też gdzieś w temacie o AW coś podobnego wyczytałem. Chyba, że coś źle zrozumiałem z tamtych tematów.

Paskudny

Brzydal, bo nie ma czegoś takiego jak stun shot, jest stunning shot :)
http://lendar.ath.cx/stunning%20shot ;]
Nie znam się na krytach ze skilli, ale z  tego co mi wiadomo, to ilość podwójnych stabów zależy od str ! :P

mpxx24

Cytat: br2yd4l w Wrzesień 02, 2010, 02:16:09 AM
Atrybuty (Elementy)

Powyżej 150 (broń) lub 60 (zbroja) podnoszenie elementu odbywa się przez specjalne itemy, które zdobyć można tylko na kontynencie Gracii o nazwie Elemental Crystale. Elemental Crystale zachowują się tak samo jak stone (szansa wejścia również około 50%, również nie tracimy już włożonego atrybutu), jednak nie można ich wymieniać na Crystale przeciwnego atrybutu!

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,37539.msg444873.html#msg444873
trochę nieaktualne :)

poza tym jest trochę 'małych błędów', brak litery, niedomknięty nawias itp. ;p
想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

br2yd4l

No właśnie przydałoby się, żeby ktoś to przeczytał i poprawił. Ja wrzucam na bieżąco to co znajdę na necie albo to co kamal przyśle i jakieś poprawki od ludzi :P

Ale ja takich literówek nie widzę. W tej chwili nawet na czyste poprawienie jednej literówki w tym temacie trzeba poświęcić z 5 min (bo tyle forum wczytuje nowy temat :P). Dodałem info o kryształach we Freaya

Pierwsze podejście do latexa i stworzenia PDFa z tego. Dlaczego PDF? bo robi się jednym przyciskiem i dziąłają tam hyperlinki. Na razie tylko wstępnie to przekleiłem i poprawiłem około połowę tagów. Przedmiotów praktycznie nie ruszyłem jeszcze (dlatego zauważycie tam duże kawałki bbcode

Will walk alone...

sobek

Hmn Brzydal zdziwiłem sie właśnie ze moc krytyków ze skili u tyrka jest zależny od p.atk. (roznica taka jak w p.atk czyli np o 20% pomiedzy B a A grade)

br2yd4l

Generalnie na l2p pisze, że moc skila mnoży się przez odopwiadający 'atak' np skill czaru przez Matak a skilll psychiczny przez P.atak. Dlatego np destro takie pierdzielnięcie ma ze skili na frenzy

Will walk alone...

papay

Tak, ale dla destro warto jednak mieć spory DEX bo na frenzy/zealocie najlepiej bić regularami a DEX jest właśnie do krytów z regularów, STR jest do krytów ze skili (tak jak ktoś już wcześniej napisał).

Kamal

Wkrótce powstanie nowy poradnik, zaktualizowany o najświeższe informacje. Ten na dzień dzisiejszy po drobnej aktualizacji będzie mógł posłużyć użytkownikom grającym na serwerach prywatnych. Będzie zawierał wszystkie niezbędne informacje do kroniki High Five