Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ome1

Cytat: Yoker w Wrzesień 29, 2010, 10:55:18 AM
Cytat: Apocalyptik w Wrzesień 29, 2010, 10:42:02 AM
Imo celka jest chyba najlepszym skillem z suby.
Zalaczy sie celka, disco/cova nie dostaniesz to zobaczymy czy dalej bedziesz tak uwazac :) IMO trigger haste > all :)
z tego co wiem to na cele nie dostaje się tylko heala ( balance life działa ) a nie że cova i disco ;o

jac0l

no to masz złe info ;]  8)
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

vathes

Cytat: ome1 w Wrzesień 29, 2010, 11:30:28 PM
Cytat: Yoker w Wrzesień 29, 2010, 10:55:18 AM
Cytat: Apocalyptik w Wrzesień 29, 2010, 10:42:02 AM
Imo celka jest chyba najlepszym skillem z suby.
Zalaczy sie celka, disco/cova nie dostaniesz to zobaczymy czy dalej bedziesz tak uwazac :) IMO trigger haste > all :)
z tego co wiem to na cele nie dostaje się tylko heala ( balance life działa ) a nie że cova i disco ;o

Próbowałeś się kiedyś buffować na celestialu od bishopa ??   Ten sam skutek  :D

Raman

Celeska blokuje wszystko i  heal i btb i debufy.

Azella

nie z suby.

Selfy można wrzucać na celce z suby. Dziś spokojnie zealota na tyrku wrzucalem mając celke. W sumei disco też dostawałem
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Arimas

Cytat: Azella w Październik 01, 2010, 03:28:44 PM
nie z suby.

Selfy można wrzucać na celce z suby. Dziś spokojnie zealota na tyrku wrzucalem mając celke. W sumei disco też dostawałem
Potwierdzam, heart of pa'agrio też normalnie działa jak jest celka z suby, ale zauważyłem, że jak się podniesie jakiegoś herba jak celka działa to nie będzie efektu(czy to buffek czy hp/mp)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Raman

Co daje shackle na +power, wiem co jest w opisie, zwiekszenie efektywnosci, ale co to jest ta efektywnosc?

PuFF

Cytat: Raman w Październik 01, 2010, 08:26:45 PM
Co daje shackle na +power, wiem co jest w opisie, zwiekszenie efektywnosci, ale co to jest ta efektywnosc?
czas chyba jaki szakluje.

Raman

Cytat: PuFF w Październik 02, 2010, 10:30:46 AM

Ktos ma moze pewniejsze dane?

Raman

Cytat: Raman w Październik 04, 2010, 06:48:53 PM
Cytat: PuFF w Październik 02, 2010, 10:30:46 AM

Ktos ma moze pewniejsze dane?
Z informacji jakie udalo mi sie uzyskac, shackle +power zwieksza agro, ale trzebaby to potwierdzic. Na pewno nie zwieksza czasu shackle, po pierwsze wtedy by bylo na +Time, po drugie z opisu; http://base.l2j.ru/index.php?p=19&skid=403  widac, ze czas jest niezmienny. Jednym z efektow oprocz root przy shackle, jest wlasnie agro.

Ryltar

Jest wlasnie tak jak mowisz.

Cerber

Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest re-use Flame Icon?

wodzu3000

Ja też mam małe pytanko czy Flame Icon zmniejsza moc heal  ??

Cerber

Z opisu skilla wynika że zmniejsza o 80%

Kommodus

Pytanie do graczy RuOffa/retaila.
Czy Flame Icon  działa również z Boost morale czy tak jak z AI zamieniają się?

Cerber

FI oraz BM wykluczają się tak samo z AI

Jovs

Może jakiś pro playa zrobiłby taki fajny poradnik o Palku, jaki jest o DA ;) Fajnie by było  :P

lukasz09091

Cytat: Jovs w Listopad 13, 2010, 08:11:05 PM
Może jakiś pro playa zrobiłby taki fajny poradnik o Palku, jaki jest o DA ;) Fajnie by było  :P

Skile,itemy,dye,zarys ogólny był podawany wiele razy a jak być pr0 to już nikt niestety nie napiszę :) chociaż fajnie się czyta jeżeli ktoś podejdzie do takowego poradnika "od serca" i opisze swoją ulubioną postać tak, że z chęcią chce się zagrać - jak najbardziej za dla takich poradników.

Ale z tego co zaobserwowałem to ostatnio powstawały jakieś failowe poradniki a autorzy zostali pożarci żywcem więc może teraz nikomu się nie chce napisać czegoś więcej niż:
-droga rozwoju,
-staty,
-itemy,
-expienie (1-20 wioska startowa... ble ble... 40+ tylko party bo najszybciej ble ble ble...)
-skile (kopiuj wklej)
-pvp ("a nie będę pisał bo jestem tak zajefajny że nie zdradzę swojej pr0 taktyki" albo "każdy ma własny styl i powinien się sam nauczyć")
-no i to co lubię najbardziej to oczywiście bogata kolorystyka i wyśrodkowania podtytułów :)

Jovs

Nie chodzi mi o to, żeby ktoś na przymus opisywał wszystko, bo innym się nie chce przeglądać tematu. Chodzi o to, że czasami ktoś kto gra daną postacią długo, całkiem fajnie opisze swoje spostrzeżenia co do danej klasy. Przykładowo Azella według mnie zrobił mistrzowski poradnik dotyczący DA. Rozpisał się ciekawie o skillach, a o Oly to już nie wspomnę, chyba każdą możliwą sytuację opisał. Pewnie wielu może się z nim nie zgodzić w różnych kwestiach, ale wiadomo - co inny gracz to inne taktyki, a z tych poradników na prawdę można wiele przydatnych informacji wyciągnąć. Także miło by było zobaczyć taki poradnik również o Palku :D

lukasz09091

Cytat: Jovs w Listopad 13, 2010, 09:58:49 PM
Nie chodzi mi o to, żeby ktoś na przymus opisywał wszystko, bo innym się nie chce przeglądać tematu. Chodzi o to, że czasami ktoś kto gra daną postacią długo, całkiem fajnie opisze swoje spostrzeżenia co do danej klasy.

dokładnie o to samo mi chodzi, tylko że większość woli zrobić schematycznie aby plusa tylko dostać  :?

Tirius

Taki poradnik, to de facto sporo czasu. Bo trzeba ładnie ubrać w słowa, jak również pilnować błędów no i merytorycznie też musi być dobrze ;)
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Jovs

No na pewno trochę czasu by to zajęło, ale w efekcie nudów niektórych graczy mógłby taki powstać :D Tak, czy inaczej prosimy pro Paladynów o skonstruowanie poradnika dla low graczy ;) I może na tym zakończyć już tą dyskusję, bo to trochę odbiega od tematu.

Alarion

nie wiem, czy jest jakiś dobry palek z ru ofa albo z ofa co umiałby po polsku takowy napisać (bo pod Gracie final to trochę mało aktualny by był, gdyby zaraz ktoś z RPG miał napisać, że takowy mógłby zrobić)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

YASB

Paladyn jest generalnie ciezką do opanowanią profesją ? I czy dużo pieniązków na niego idzie ?
Plus,czy moze ktos napisac bron/zbroje a,s,s80 jakich powinien uzywac ?  b podejrzewam,ze doom hvy .

Cerber

Doom hvy jest dla lol tanków bo odejmuje STR