Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

InsOmnia-

Cytat: Alaila w Grudzień 24, 2010, 03:32:50 PM
Bug dotyczy petów w inventory.

Wyciągnąłem wszystkie itemy z Kookabury i wrzuciłem je na wilka (będącego w tym samym inwentarzu). Po odwołaniu wilka i przywołaniu kookabury itemy spowrotem były na kurze. Postanowiłem odesłać kurę i przyzwać wilka i na wilku też były. Po zdjęciu itemów do inwentarza na żadnym pecie nie było sprzętu.

Wniosek:

Po wrzuceniu itemków do inwentarza jednego peta itemki znajdją się w inwentarzach wszystkich petów gracza.

Bo tak to działa, pety mają wspólne inventory.

Co do lokacji high, przedtem mobom brakowało skilli i atrybutów. To przedtem moby były za słabe.

Co do debufów, jak tylko wróci osoba odpowiedzialna za formuły(są święta) zostanie to poprawione.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

NASA

Witam, mam problem z krafterem. Polega on na tym, że nie mogę mu wpisać recepty na IKARUSA. Kraś ma 76 lvl i skille z 3 proffki, po próbie wpisywania recepty nie wyświetla się żaden komunikat, a recepty nie wpisuje. Proszę o podpowiedź, jaka może być przyczyna takiej sytuacji ? Recepta ma lvl 9 i mój krafter posiada skill item create lvl 9. Rozmawiałem ze znajomymi i oni na niższych lvlach także mają zablokowane wpisywanie recept, więc wygląda to na jakiś BUG. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

RedShirt

Witam,
Pojawił się problem ze zrobieniem Royala dla klanu. Wszystko jest wykonywane jak należy, punkty w odpowiedniej ilości są, a jednak nic się nie dzieje. Nie ma żadnego komunikatu.

Alaila

1. Bug dotyczy wbijania PvP do broni. Znajomy z klanu wbił do broni PvP i ściągnęło mu cały element (150 Holy). (Moim zdaniem to dość poważna sprawa. ). W Zbroi jest wszystko ok.

2. Tiat w SoD nie daje exp ani sp.

InsOmnia-

Cytat: RedShirt w Grudzień 30, 2010, 03:50:42 PM
Witam,
Pojawił się problem ze zrobieniem Royala dla klanu. Wszystko jest wykonywane jak należy, punkty w odpowiedniej ilości są, a jednak nic się nie dzieje. Nie ma żadnego komunikatu.

naprawione

Arsey

Ogolnie dziala juz wiecej rzeczy niz na samym starcie Freyi wiec jest niezle.
Jedyne istotne rzeczy do minimalnej poprawki to drop vesper/moirai(ale slyszalem ze ma byc zwiekszony na updatecie) no i levelowanie cry(problem opisalem dzis na forum cerba w dziale ze zwrostem online).

Duzo rzeczy ma byc naprawionych na update zatem zanim sie rozpisze poczekam na update :P
Phoenix Knight lv. 86 !!

"Niczego wielkiego nie osiągnie się nigdy bez wielkich ludzi, a ludzie stają się wielcy, kiedy są zdecydowani, by się takimi stać."

Eyvee

A ja mam pytanie o co chodzi z formal wear'em? czemu nie moge go zalozyc np na kamaelce a co dopiero przeniesc na inna postac (co normalnie powinno dzialac>.<)? Co mam sie patrzec na ikonke w inventory i nic poza tym?

Kokiruka

Nie możesz go założyć bo jest typu robe, a jak wiadomo kamaele mogą ubierać się tylko w light.

Eyvee

to jest bez sensu...QQ na oficjalu normalnie to dziala i all klasy moga nosic...

InsOmnia-

Cytat: Eyvee w Styczeń 05, 2011, 08:32:08 PM
A ja mam pytanie o co chodzi z formal wear'em? czemu nie moge go zalozyc np na kamaelce a co dopiero przeniesc na inna postac (co normalnie powinno dzialac>.<)? Co mam sie patrzec na ikonke w inventory i nic poza tym?

poprawione :)

Dexter69

Cytat: InsOmnia- w Grudzień 25, 2010, 11:39:15 PM
Co do lokacji high, przedtem mobom brakowało skilli i atrybutów. To przedtem moby były za słabe.
Wczorajszy update brzmiący: "Primeval Island, Crypt of Disgrace, Den of Evil GE monster stats, before we used wrong l2js values",

więc teraz jeszcze raz je dopakowaliście, żeby nie dało się niczym ruszyć poza full pt, czy jednak "okazało się", że "freyowe" staty były z dupy, o czy pisałem ponad dwa tygodnie temu?

InsOmnia-

Okazało się że to jednak nie nasza robota była, tylko l2js. Przez pomyłkę złe staty zostały ustawione i teraz są nasze które były sprawdzane. Moby są generalnie słabsze. To samo przedtem było z expem.

Delude

1. Czasami jak się przywie peta to jest wolny jak cholera (ok. 60-90 speeda) przez co się gubi. Innymi razy jak się go przyzwie ma normalną prędkość jaką powinien mieć. Nie wiem czy było to reportowane ale jest to irytujące...
2. Dlaczego są takie problemy z logowaniem? Wczoraj w nocy najpierw padł serwer do logowania a potem reszta, natomiast teraz (ok. 0.40) nie mogę zalogować konta, mimo że serwer jest up.

Polopiryn

Cytat: Delude w Styczeń 10, 2011, 12:41:22 AM
1. Czasami jak się przywie peta to jest wolny jak cholera (ok. 60-90 speeda) przez co się gubi. Innymi razy jak się go przyzwie ma normalną prędkość jaką powinien mieć. Nie wiem czy było to reportowane ale jest to irytujące...

To już było reportowane miliony razy :D. Ten bug praktycznie od początku Cerberusa występuję i niestety nie mogą sobie z nim uporać :/
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kakarif

Skill summonera mutual response (fs z 81) nie działa.

InsOmnia-

Cytat: Kakarif w Styczeń 12, 2011, 05:27:07 PM
Skill summonera mutual response (fs z 81) nie działa.

Co oznacza że skill nie działa? Sprawdzałem i wszystko było ok.

Kakarif

Nie zauwazylem przez tydzien expa zeby chociaz raz zwrocilo summonowi hp lub mp.

Polopiryn

Cytat: Kakarif w Styczeń 12, 2011, 05:39:06 PM
Nie zauwazylem przez tydzien expa zeby chociaz raz zwrocilo summonowi hp lub mp.

Mutual Response: When the master attacks, the servitor's HP/MP are restored

Jeśli summon bił to logiczne jest, że nic mu się nie odnowiło :].

Źródło:
http://www.lineage2.com/news/hellbound_04.html

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Drah

Polopiryn

Cytat: Drah w Styczeń 12, 2011, 05:58:24 PM
http://lineage2.rochand.com/Knowledge/skills.php?race=dark_elf&class=spectral_master&level=81

Opis skilla na Freye trochę różni się od tego co podałeś.

Na oficjalnej stronie nie ma a ni jednej notki o zmianach w tym skillu. Więc wersja z HellBound-a jest jak najbardziej poprawna :].

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kakarif

Opis skila w grze wyglada zupełnie inaczej : "creates chance to regenerate servitor's HP and MP when attacking" ok faktycznie kiedy ja tez bije wtedy odnawia.  Ale tak jak ktos podal linka ten skil powinien dzialac inaczej. Nie wtedy kiedy master bije tylko wtedy kiedy summon;(

Polopiryn

Cytat: Kakarif w Styczeń 12, 2011, 06:05:48 PM
Opis skila w grze wyglada zupełnie inaczej : "creates chance to regenerate servitor's HP and MP when attacking" ok faktycznie kiedy ja tez bije wtedy odnawia.  Ale tak jak ktos podal linka ten skil powinien dzialac inaczej. Nie wtedy kiedy master bije tylko wtedy kiedy summon;(

Create, może być określeniem osoby czyli summonera lub jego summona. Z chrzanili ten opis bo można zgadywać i zgadywać na rochandzie.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kakarif

Człowieku ty chyba czegoś nie rozumiesz... jak create może być określeniem osoby?! create- stwarza. Czyli stwarza szansę na regenerację HP i MP kiedy summon atakuje. Więc jak mogą to źle przetlumaczyc? I jak mam taki własnie opis skila w grze to chyba nie może tam być błedu tłumaczeniowego...

Polopiryn

Cytat: Kakarif w Styczeń 12, 2011, 06:17:04 PM
Człowieku ty chyba czegoś nie rozumiesz... jak create może być określeniem osoby?! create- stwarza. Czyli stwarza szansę na regenerację HP i MP kiedy summon atakuje. Więc jak mogą to źle przetlumaczyc? I jak mam taki własnie opis skila w grze to chyba nie może tam być błedu tłumaczeniowego...

creates chance to regenerate servitor's HP and MP when attacking

Stwarza szanse do regeneracji summona hp/mp kiedy atakuje. << I tu jest pies pogrzebany bo nie wiadomo o kogo chodzi. To jest błąd w tłumaczeniu L2.

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kakarif

No jak nie wiadomo o kogo chodzi?! Przeczytaj to sobie z 10 x i sie chwilę zastanów. No chyba widać że chodzi o summona...  Dla mnie tlumaczenie jest proste.