Epic Phail

Zaczęty przez Prokrastynator, Kwiecień 06, 2011, 08:00:08 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

HellSign

Cytat: kazuPwNz w Kwiecień 10, 2011, 09:52:31 PM
tyś grał chociaż raz na low ratach dłużej niż miesiąc, że mówisz o lancerze pve serv ?

Tak grałem.

Powiedz jaki % polskich pt może sobie pozwolić na  high pvp ? Poza tym jak mówiłem złożenie cp nikogo nie rajcuje jak za max pół roku będzie nowy system l2(7osób w pt) także ....
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

PuFF

Cytat: HellSign w Kwiecień 10, 2011, 09:54:54 PM
tyś grał chociaż raz na low ratach dłużej niż miesiąc, że mówisz o lancerze pve serv ?

Tak grałem.

Powiedz jaki % polskich pt może sobie pozwolić na  high pvp ? Poza tym jak mówiłem złożenie cp nikogo nie rajcuje jak za max pół roku będzie nowy system l2(7osób w pt) także ....
hmm jakie PT  Defra pt jedno z lepszych na server nawet teraz grajac w Amber;ach z brakami eq i troszke kredytem jedziemy hero party jak sie nawina czasem jakies wiec dalej pve lol priv.

Cytat: HellSign w Kwiecień 10, 2011, 09:49:59 PM
Cytat: Acid w Kwiecień 10, 2011, 09:41:20 PM
Wystarczy przeczytać twoje forumowe spiny, które są chyba najlepszym argumentem.  :)

lol nie lol server, Lancer jest główne PvE serwer a problemy z graczami z CP jeszcze bardziej komplikują tam grę. Znalezienie grupy osób/posiadanie owej, która wiesz że nie quitnie przez pół roku+(farma itd.) jest niemożliwe.
Lancer PvE xaoxoaxoaoxa? gram z amberami jakis czas i mam materiał na conajmniej 2 frapsy tylko czasu i chceci nie ma, pve to wy macie jak zmieniacie lol servery co u was działa??? hmm gówno wielkie a nie l2 :)
ps kiedy quita robisz?

Acid

Wystarczy przeczytać twoje forumowe spiny, które są chyba najlepszym argumentem.  :)

lol nie lol server, Lancer jest główne PvE serwer a problemy z graczami z CP jeszcze bardziej komplikują tam grę. Znalezienie grupy osób/posiadanie owej, która wiesz że nie quitnie przez pół roku+(farma itd.) jest niemożliwe.

Yyy? Ale czy ja tutaj gdzieś wspomniałem teraz o Lancerze?  :oops: Totalnie nie rozumiem Twojego posta. :P
No ale skoro już jest, to powiem Ci szczerze, że przez te 5 lat+ które gram w L2 to najlepiej gra mi się właśnie na Lancerze. Bo mimo, że farmi się o wiele dłużej niż na privach to fun na PVP jest 100x większy chociażby dlatego, że nikt bugiem nie ma po 10 certów z sub na mainie, a skille działają tak jak wymyślili to sobie twórcy gry. :) No i oczywiście nie muszę się martwić, że mi serwer zamkną zanim dobiję 80 lvl i wyjdę z A gradów. :P
Ale to taki offtop, nie mający za wiele wspólnego z tym działem. :)

maxtorek

Troche za duze lagi, nie testowalem z battlepingiem, ale zabawa przednia trzeba przyznac.

kazuPwNz

Tak grałem.

ale co mają polskie nie wyfarmione pt do tego czy server jest pve  bo nie rozumiem ? Po za nimi gra 4k innych osób...
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

HellSign

Cytat: kazuPwNz w Kwiecień 10, 2011, 10:02:40 PM

Tak grałem.

ale co mają polskie nie wyfarmione pt do tego czy server jest pve  bo nie rozumiem ? Po za nimi gra 4k innych osób...

Ja mówie ze swojej perspektywy z perspektywy polaków można uznać, że serwer jest bardziej pve~~ to tak:

jakby był koreańczykiem to bym cisnął na offie itd.

////

+ serwera :

rosnące community
w miarę pvp

- serwera :
loldrop z rb
geodata
brak ładowania vita na rb
trochę bugów(ale byłem świadomy - l2j)
i zobaczymy jak na next siege'u z klanami będzie.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

kazuPwNz

akurat community to - tego serva.
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Paskudny

Ten brak ładowania vita przez rb to zapewne najmniejszy problem, bo rb tak mało tego ładują, że praktycznie nie zauważysz różnicy w swoim vicie ;)

Apocalyptik

Czy ja wiem, na ruofie nie gra się zbyt trudno, eq jest tanie, a czasem można łatwo zarobić kupując bardzo tanio i sprzedając sporo drożej, bo już tak robiłem, codexy to grosze więc skille do +12 wbić to co za filozofia. Za to problem jest z expieniem mi się strasznie nie chce wbijać przynajmniej do 76, gdzie można już założyć normalny sprzęt. Mając znajomych można wbić 85 w półtora miesiąca czy ile tam, a 83 w 20 kilka dni wbijają typy PPków. Chociaż akurat dla privowych nolifów 12h+ i więcej to nie powinien level być problemem. A co do pve to niestety tak nie jest (chociaż też tego do końca nie rozumiem o co chodzi z tym pve Tobie tak dokładnie), bo większość Polskich constów jest na etapie konkretnego pvp, szczególnie na nowych miejscówkach. Chyba nawet najlepsze consty z Lancera są na etapie pve, bo chcą być jeszcze lepsze, a pvp nie brakuje. Poza tym to jest trochę inna bajka, na offie gra się na dłuższą metę i fajnie się poznaje postać często tą jedną jedyną (lol:D) i jest jeszcze lepsza zabawa na pvp.

Na privie, nie rozumiem tego, ale największe poruszenie jest w czasie tego wyścigu szczurów, gdzie ludzie mają lolsprzęt, lolskille, i imo to jest lolpvp(często fajne, ale to trochę tak jak porównywać zjazd na ręcznym do wiadomo czego) czy tam pve stage. Nie wiem jak można się cieszyć z zabijania takich pve party pewnie poboxowanych często, a tym bardziej nie wiem jak można się przejmować padając będąc w takim party. Dobra na c5 albo interlude to jeszcze jestem w stanie to pojąć, ale na nowych kronikach gdzie normalne pvp zaczyna się po kilku miesiącach? Tym bardziej dziwne jest dla mnie powiedzenie "to są lolklany, bo ciągle przegrywają z moim cp" i przestawać grać oceniając serwer przez jakieś nic nie znaczące lolpvp w trakcie gówno wartego wyścigu szczurów. Ktoś napisał, że wbił 80 pvp do 70 lvl i dlatego serwer jest słaby, dziwne trochę ja wbiłem ~50 pvp na Lancerze do 40 levela więc według tego serwer jest mega słaby, imo powinieneś sprawdzić rate zdobywanych fragów do padów na 83+ i wtedy ocenić poziom ^.^

A highrate są fajne, sam bym chętnie pograł na jakimś dobrym, szczególnie że tam każdy jest przygotowany do pvp i dobrze wie co go czeka.

We ride together, we die together.

HellSign

Cytat: Paskudny w Kwiecień 10, 2011, 10:26:48 PM
Ten brak ładowania vita przez rb to zapewne najmniejszy problem, bo rb tak mało tego ładują, że praktycznie nie zauważysz różnicy w swoim vicie ;)

ale utrzymują, a tutaj nie.

Cytat: Apocalyptik w Kwiecień 10, 2011, 10:42:50 PM
Czy ja wiem, na ruofie nie gra się zbyt trudno, eq jest tanie, a czasem można łatwo zarobić kupując bardzo tanio i sprzedając sporo drożej, bo już tak robiłem, codexy to grosze więc skille do +12 wbić to co za filozofia. Za to problem jest z expieniem mi się strasznie nie chce wbijać przynajmniej do 76, gdzie można już założyć normalny sprzęt. Mając znajomych można wbić 85 w półtora miesiąca czy ile tam, a 83 w 20 kilka dni wbijają typy PPków. Chociaż akurat dla privowych nolifów 12h+ i więcej to nie powinien level być problemem. A co do pve to niestety tak nie jest (chociaż też tego do końca nie rozumiem o co chodzi z tym pve Tobie tak dokładnie), bo większość Polskich constów jest na etapie konkretnego pvp, szczególnie na nowych miejscówkach. Chyba nawet najlepsze consty z Lancera są na etapie pve, bo chcą być jeszcze lepsze, a pvp nie brakuje. Poza tym to jest trochę inna bajka, na offie gra się na dłuższą metę i fajnie się poznaje postać często tą jedną jedyną (lol:D) i jest jeszcze lepsza zabawa na pvp.

Na privie, nie rozumiem tego, ale największe poruszenie jest w czasie tego wyścigu szczurów, gdzie ludzie mają lolsprzęt, lolskille, i imo to jest lolpvp(często fajne, ale to trochę tak jak porównywać zjazd na ręcznym do wiadomo czego) czy tam pve stage. Nie wiem jak można się cieszyć z zabijania takich pve party pewnie poboxowanych często, a tym bardziej nie wiem jak można się przejmować padając będąc w takim party. Dobra na c5 albo interlude to jeszcze jestem w stanie to pojąć, ale na nowych kronikach gdzie normalne pvp zaczyna się po kilku miesiącach? Tym bardziej dziwne jest dla mnie powiedzenie "to są lolklany, bo ciągle przegrywają z moim cp" i przestawać grać oceniając serwer przez jakieś nic nie znaczące lolpvp w trakcie -_-' wartego wyścigu szczurów. Ktoś napisał, że wbił 80 pvp do 70 lvl i dlatego serwer jest słaby, dziwne trochę ja wbiłem ~50 pvp na Lancerze do 40 levela więc według tego serwer jest mega słaby, imo powinieneś sprawdzić rate zdobywanych fragów do padów na 83+ i wtedy ocenić poziom ^.^

A highrate są fajne, sam bym chętnie pograł na jakimś dobrym, szczególnie że tam każdy jest przygotowany do pvp i dobrze wie co go czeka.

Tak, ale wiadomo jak jest z CP, ja sobie średnio mogę pozwolić na granie zawsze i zawsze pół roku na przyszłość w danych godzinach itd.
No i powiem szczerze, że jakbym miał zgrane cp ale na zasadzie nikt nie quitnie conajmniej do tego progu full morai 900 itd. to bym grał(ale też z drugiej strony przez taki okres czasu z on max 19-23~~/20-24
RPG CLUB x3 Empire

vegnu

maxtorek, keep on posting, bo mega zwala z ciebie.

iDanny

Ladne 3 side pvp przed fortem       /discuss

RazielIII

Cytat: Apocalyptik w Kwiecień 10, 2011, 10:42:50 PM

Na privie, nie rozumiem tego, ale największe poruszenie jest w czasie tego wyścigu szczurów, gdzie ludzie mają lolsprzęt, lolskille, i imo to jest lolpvp(często fajne, ale to trochę tak jak porównywać zjazd na ręcznym do wiadomo czego) czy tam pve stage. Nie wiem jak można się cieszyć z zabijania takich pve party pewnie poboxowanych często, a tym bardziej nie wiem jak można się przejmować padając będąc w takim party. Dobra na c5 albo interlude to jeszcze jestem w stanie to pojąć, ale na nowych kronikach gdzie normalne pvp zaczyna się po kilku miesiącach? Tym bardziej dziwne jest dla mnie powiedzenie "to są lolklany, bo ciągle przegrywają z moim cp" i przestawać grać oceniając serwer przez jakieś nic nie znaczące lolpvp w trakcie -_-' wartego wyścigu szczurów. Ktoś napisał, że wbił 80 pvp do 70 lvl i dlatego serwer jest słaby, dziwne trochę ja wbiłem ~50 pvp na Lancerze do 40 levela więc według tego serwer jest mega słaby, imo powinieneś sprawdzić rate zdobywanych fragów do padów na 83+ i wtedy ocenić poziom ^.^

generalnie +1, ale odnosnie privow to wszystko zalezy jeszcze jaki priv te stare srv stoja, maja sie dobrze i pewnie nie pdna przez nastepne lata, czego nie mozna powiedziec o nowych srv, nie wiem czy jestes dobrze obeznany w temacie ale obecnie to wyglada tak, ze od jakiegos roku kazdy nowy srv z gory skazany jest na porazke, popatrz na te srv ktore wstaly rok lub wiecej temu, taki cerberus np. niby l2j i polski ale stoi do dzis i ma sie dobrze, a obecnie kazdy priv ktory wstaje pada max w ciagu 5 miesiecy bez wyjatku czy jest to off lub l2j, czy jest to dobry znany srv czy jakis nieznany maly srv, kazdy konczy tak samo
Jeszcze z pol roku temu ostro sie tu klocilem w kwestii off vs priv, ale teraz niestety jest to bez porownania, i w ogole nie chodzi tu o pliki bo jak wiadomo gra sie dla community a nie plikow, tylko glownie o pvp i przyszlosc a jak juz wczesniej wspomnialem KAZDY nowy srv nie ma przyszlosci i jest to tylko strata czasu, sam bym chetnie pogral na offku tylko jakos dziwnie mi grac na nie swojej postaci, a czasu na farme od 0 brak.
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

kazuPwNz

czy ty raziel zawsze musisz wszystko nawiązywać do dexa i rpg ?
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

RazielIII

mialem na mysli rowniez mase innych srv ktore stoja do dzis i maja sie dobrze oraz wszystkie te ktore zapowiadaly sie dobrze ale i tak upadly, chociaz w tym jednym temacie nie rozmawiajmy bezposrednio o dexie i rpg  :D
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

ChillenSaint

Cytat: iDanny w Kwiecień 10, 2011, 11:47:56 PM

co tu dużo gadać, bmf wyniosło nas spod fortu, noblesy i 79+ robią swoje :) a hg miało lepszy skład, wiecej ludzi high lvl, u nas wtym czasie tylko 18 osob ~76+, cała reszta bliżej 70.

a pvp bmf vs hg nie było dane mi oglądać.
L II status - retired
- 85/79/79/78 EE - l2ex - retired
- 85/80/79/75 Titan - l2ex - retired
- 80/80/78 BD/Bish/SH - Abyss x7 - retired
- 79/80/79 Sorc/WL/TH - Abyss x7 - retired

xXxFelekxXx

Cytat: ChillenSaint w Kwiecień 11, 2011, 12:42:31 AM

co tu dużo gadać, bmf wyniosło nas spod fortu, noblesy i 79+ robią swoje :) a hg miało lepszy skład, wiecej ludzi high lvl, u nas wtym czasie tylko 18 osob ~76+, cała reszta bliżej 70.

a pvp bmf vs hg nie było dane mi oglądać.

http://img707.imageshack.us/i/shot00012ch.jpg/

low detale bo boxowałem sws :) także nie wiem czy taki "lepszy skład i więcej ludzi mieliśmy" a z bmf przegraliśmy potem, ale pvp było fajne

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

xXxFelekxXx

double post do delete :)

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

ChillenSaint

z twojego clanu, to tylko party turkasa daje nam rade na 9v9 :P aczkolwiek chyba prowadzimy w ogólnym rozrachunku

no, z twoim sie jeszcze nie biłem. :)
L II status - retired
- 85/79/79/78 EE - l2ex - retired
- 85/80/79/75 Titan - l2ex - retired
- 80/80/78 BD/Bish/SH - Abyss x7 - retired
- 79/80/79 Sorc/WL/TH - Abyss x7 - retired

pokit

Przecież l2 to farmerska gra, różnica jest tylko taka że ja farmie na ruoffie od pół roku a ty farmisz co miesiąc na innym serwie :] A kto miał w tym okresie więcej akcji to bym się sprzeczał bo od wbicia 80 masz mase eventów na które trzeba mobilizować całe pt na pvp i bossa, w tygodniu 2xfryta + 2xfreyia + 3x zaken, sup 7 eventów w tygodniu, jest co robić? Jest, pvp jest? Jest. Ganki pod oren jak stare dobre BS, w spokoju nie pofarmisz nawet o 4 w nocy jak jesteś ztagowany. Takie gadanie że lancer to pve serwer to głupie gadanie, bo dzieje się naprawdę sporo a nowe kroniki tak ułatwiły exp że ja po przesiadki na łuka 77 wbiłem w 2 tygodnie bez power lvl-ingu, expiąc sobie na spokojnie a zmiany w god-zie jak się w to wszystko wczyta są naprawdę fajne i gra rozwija się w dobrym kierunku, zmiane na 7 osobowe party jakoś się przeboleje :) Taki mały offtop. 

maxtorek

Cytat: vegnu w Kwiecień 10, 2011, 11:35:01 PM
maxtorek, keep on posting, bo mega zwala z ciebie.
postaram sie, ale nie obiecuje gownie :)

Prov

Ladne pvp, gz BMF i HG oby wiecej takich pvp ;] Brakowalo jeszcze TB ;p
"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

HellSign

Cytat: pokit w Kwiecień 11, 2011, 04:58:45 AM

Przecież l2 to farmerska gra, różnica jest tylko taka że ja farmie na ruoffie od pół roku a ty farmisz co miesiąc na innym serwie :] A kto miał w tym okresie więcej akcji to bym się sprzeczał bo od wbicia 80 masz mase eventów na które trzeba mobilizować całe pt na pvp i bossa, w tygodniu 2xfryta + 2xfreyia + 3x zaken, sup 7 eventów w tygodniu, jest co robić? Jest, pvp jest? Jest. Ganki pod oren jak stare dobre BS, w spokoju nie pofarmisz nawet o 4 w nocy jak jesteś ztagowany. Takie gadanie że lancer to pve serwer to głupie gadanie, bo dzieje się naprawdę sporo a nowe kroniki tak ułatwiły exp że ja po przesiadki na łuka 77 wbiłem w 2 tygodnie bez power lvl-ingu, expiąc sobie na spokojnie a zmiany w god-zie jak się w to wszystko wczyta są naprawdę fajne i gra rozwija się w dobrym kierunku, zmiane na 7 osobowe party jakoś się przeboleje :) Taki mały offtop. 

a co mnie exp interesuje. Już napisałem złożenie random CP jest (ofc dobrego, zgranego, ze stałym online bez emo) bez trzonu jest trudne a mi się nigdy bawić nie chciało. Driverowanie też mnie nie kręciło(wakacje i po postaci QQ)
RPG CLUB x3 Empire

g4ce

Cytat: kazuPwNz w Kwiecień 10, 2011, 10:25:11 PM
akurat community to - tego serva.

Do duzych plusow moge zaliczyc to ze ty tu nie grasz... ufff
a jesli szukasz factor community to l2.ru cadamus / lancer / van.

AA zapomnialem grales na l2ru do sciaganiecia klienta. No chyba ze myslisz ze jestes factor robiac za mieso do wybijania przez afl ...
playaction.pl - wszystko czego potrzebujesz do swojej konsoli :)

kazuPwNz

kolejny kundel z bmfów szczeka. A mięsem to był ty i twój cały klan szczególnie gdy chcieliście dupe aflom wylizać i zaprowadziliście im barakiela do fortu a oni was z niego -_-' EPIC FAIL ?

//Warn - ochłoń chłopie... - Saladin
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end