Destroyer [Destro]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kiwi

No tak dyna z rsk focus ale sęk w tym że ten serwer dziwnym trafem nie ma broni dynasty. Sety tak ale broni nie ma. A nie ma broni freya z rsk focus? Bo sprawdzić nie mogę. Czy w freya nie można odpalić sobie blesed body normalnie? Tylko na oly? Bo się męczę i nic. I jakim cudem większość destro ma taki atak speed i speed? Ja się męczę ledwo z 190 speeda a oni lecą jak porąbani.

Paskudny

Cytat: Kiwi w Czerwiec 06, 2011, 01:30:22 PM
No tak dyna z rsk focus ale sęk w tym że ten serwer dziwnym trafem nie ma broni dynasty. Sety tak ale broni nie ma. A nie ma broni freya z rsk focus? Bo sprawdzić nie mogę. Czy w freya nie można odpalić sobie blesed body normalnie? Tylko na oly? Bo się męczę i nic. I jakim cudem większość destro ma taki atak speed i speed? Ja się męczę ledwo z 190 speeda a oni lecą jak porąbani.
zealot+over the body :P
da się na pewno odpalić btb, ale to ma 20% w soesie, a deska nie ma najlepszego casta, sam kiedyś wckiem się męczyłem 4 sekund żeby odpalić :P

Kiwi

No dobra ale jakich skili używać żeby btb odpalić? Nobel, infernal i co jeszcze. Zjechałem sobie całą manę i się nie wbiło no to całkiem normalne nie jest.

Paskudny

Cytat: Kiwi w Czerwiec 06, 2011, 01:53:15 PM
No dobra ale jakich skili używać żeby btb odpalić? Nobel, infernal i co jeszcze. Zjechałem sobie całą manę i się nie wbiło no to całkiem normalne nie jest.
trzeba mieć odpowiednie bronie i sety :P
Cytat: rcu2xp w Marzec 26, 2011, 01:45:58 PM
Jeśli chodzi o oly to wchodzisz z dc set+hom convesion.Następnie wrzucasz btb z palki i ubierasz doom set+bron z health i uzywasz otb i masz 30% hp :)
tak to się robi :)

Kiwi

no to rozumiem ze to od setów zależy. Ale widziałem na filmiku jak koleś miał makro żeby cały set od razu zakładać. Jak to zrobić albo jakbym mógł prosić o link do poradnika. O ile jest to możliwe. I jeszcze jedno chciałbym dać że mi pomogłeś gdzie jest taka opcja? ;D

Don007

troche offtop ale ok

po prostu umieszczasz czesci seta na pasku i robisz macro, ktore po kolei bedzie klikac wszystkie te przyciski. NIE DZIAŁA NA L2 JAVIE
http://imageshack.us/f/685/shot00005ka.jpg/

Paskudny

Cytat: Kiwi w Czerwiec 06, 2011, 02:43:35 PM
no to rozumiem ze to od setów zależy. Ale widziałem na filmiku jak koleś miał makro żeby cały set od razu zakładać. Jak to zrobić albo jakbym mógł prosić o link do poradnika. O ile jest to możliwe. I jeszcze jedno chciałbym dać że mi pomogłeś gdzie jest taka opcja? ;D
alt+r robisz makro z tego co pamiętam, wrzucasz najlepiej części setu na pasek (najlepiej jakiś nie używany 8, czy coś) i przenosisz następnie do makra na kolejne odpowiednie pola i tak powstaje działające makro ze zmianą setów.

Kommodus

Cytat: Kiwi w Czerwiec 06, 2011, 01:53:15 PM

Przeczytaj to co jest napisane na pałce. 

CytatHas a 20% chance of casting Blessed Body when using a magic skill on the target.

Na polski  to masz 20% szansy ze przy używaniu magicznych skili na aktywacje skila z Pałki. Destro ma tylko noblessa ze skili magicznych. wszystkie inne nie będą działać. Tak więc infernal form możesz sobie darowac.

Cytat: Don007 w Czerwiec 06, 2011, 03:18:32 PM
troche offtop ale ok

po prostu umieszczasz czesci seta na pasku i robisz macro, ktore po kolei bedzie klikac wszystkie te przyciski. NIE DZIAŁA NA L2 JAVIE
http://imageshack.us/f/685/shot00005ka.jpg/

Działa  :) ogarnięci admini którzy juz troche w tym siedzą, wiedzą jak to zrobic.

ARCYK

Na exie działało takie makro poprostu tak, że każdą część zakładał po kolei a nie wszystko od razu i każda inna akcja przerywała makro ;x

MastJedi

Cytat: ARCYK w Czerwiec 06, 2011, 07:03:02 PM
(...) każda inna akcja przerywała makro ;x
to akurat jest normalne :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

camilo3

Jak deska radzi sobie w pve, dokładnie chodzi mi o ciąganie trainów, jak wypada np na  tle wl,tyra?? Co jest lepszą maszynką do farmy w h5 tyr czy deska?

MastJedi

Cytat: camilo3 w Wrzesień 04, 2011, 03:07:16 PM
Jak deska radzi sobie w pve, dokładnie chodzi mi o ciąganie trainów, jak wypada np na  tle wl,tyra?? Co jest lepszą maszynką do farmy w h5 tyr czy deska?
Destro jednak musi trochę poganiać, próbując jak najwięcej mobów umieścić w pociągu. WL nie musi tyle biegać, bo ma Provoke. Ale przez to WL zużywa manę,  która potrzebuje na skille. Więc przydaje się ładowarka. Deska opiera się na regularach. WL leje więcej mobów w pociągu od deski. I ogarnięty WL ustoi tam, gdzie deska padnie. Choć i jest też odwrotnie. Wszystko zależy od umiejętności operowania Maną i skilami przez WLa oraz od operowania HP i skillami przez deskę :)
Destro vs. Tyr zależy od sposobu grania. Jak pole to deska, jak solo to osobiście preferuję Tyrka.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

papay

Cześć,

Jakie macie taktyki na ogarniętych Palków wybiegających na oly na AI+FI [end game]? Nie piszę o lolkowatych tankach bo tu nie ma problemu...

Guts (z zealotem czy zostawić na później) + vorpal hvy i próbować wybiegać a następnie armor do wpier... (dyna masterwork+6/vesper mastervork +6/elegia+6) i trochę luźniejsza jazda?
A może próbować zestunować ryzykując odbicie stuna?

Powiem szczerze, palek i SK to najbardziej wkurzające klasy... I liczę, że ktoś nawet plotąc herezje podrzuci jakiś pomysł wart wypróbowania :)

Pozdrawiam.

Ryuzaki

Jak dla mnie Destroyer wymiata z frenzy czy bez i zaden tam warlord jesli deską gra ogarnięty gracz nie ma z nim szans Na frenzy walnie mu 5 hitów i warlorda nie ma, a poza tym jak expic Destroyerem w cata, w MoS , czy innych spotach gdzie jest mozliwosc trainów to i tak deska jest lepszy

Arimas

Cytat: Ryuzaki w Październik 09, 2011, 10:52:40 PM
Jak dla mnie Destroyer wymiata z frenzy czy bez i zaden tam warlord jesli deską gra ogarnięty gracz nie ma z nim szans Na frenzy walnie mu 5 hitów i warlorda nie ma, a poza tym jak expic Destroyerem w cata, w MoS , czy innych spotach gdzie jest mozliwosc trainów to i tak deska jest lepszy
Pstryk! a teraz się budzisz

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

MastJedi

Zgadzam się w 100%
Warlord nie ma porównania z Destroyerem
Za to Drednought zostawia daleko w tyle Titana...

Pozdrawiam

Arimas

Cytat: MastJedi w Październik 10, 2011, 08:08:35 AM
Zgadzam się w 100%
Warlord nie ma porównania z Destroyerem
Za to Drednought zostawia daleko w tyle Titana...

Pozdrawiam
hahaha good one

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Vicious

Gram Wlem już dłuższy czas. Deskę mam na subie i mam porównanie, deska nie ma szans w pve. Nawet nie porównujcie bo nie ma sensu. Fr sie kończy po1,5 min i co lejecie regularami  i sie meczycie. Nie mówiąc o bieganiu za mobami. Nie ma po prostu porównania. Wl jest idealny do koksu katy fog itp.

Btw  Jakie dye dla dechy? Na mój rozum wychodzi +4str - 4 con, +4dex - 4 con Deska to i tak beczka hp wiec te trochę hp w "te czy we wte"...

Vanquish

Daj tylko do str. Ten dex na dobra sprawe niemal nic nie daje, lepiej miec wiecej hp.

nowygracz1

witam bardzo serdecznie mam pytanie odnosne bufu dla destroyera na rb prosił bym o napisanie buf po bufie jakie brac

Suchutki

high rate z buffem i solo rbkami?  hahaha

TapMadls! - Const pt member.

nowygracz1

nie x20 npc bufer jest ale widzialem filmik gdzie zakena deska bije prawie po 100k wiec o to mi chodzi. podaje link do filmiku i prosil bym o opisanie tych bufyw jakie ma ta deska http://www.youtube.com/watch?v=AWYhwhF_mfs&feature=related

gameback

tylko tam maja atri dzialajace, maja AI od palladyna dzilajace i obawiam sie ze u Ciebie nie bedzie tego.
No ale prosze : Unholy res, guidance, haste,berserker,improved might(laczony od wc) wind walk, holy weapon, G might, counter critical,nobles, jakis tam skill od bisha dajacy rezistance an unholy i holy, buff od tanka, improve magic, improve critical(laczony od wc) POF, IKONA OD TANKA(83 lvl)  zealot, rage, frenzy
dncy songi podstawowe bez vampira aby utrzymac deske na 30 % w tym przypadku chyba na 60 % bo od h5 nie ma roznicy miedzy 30 % a 60 %.

nowygracz1

ok dzieki widze ze w buffach u npc nie ma  counter critical holy weapon jakie inne bufy je zastapia

gameback

nie zastąpia.
Jaka kronika?
Counter critical miażdzy suty jesli chodzi o damage. Holy weapon potrzebny do podniesienia dmg z atri. Musisz miec tez mlotek z risk fokusem 300 atr.