Pytania i odpowiedzi początkujących (i nie tylko) odnośnie L2 GoD - temat zbiorczy.

Zaczęty przez Nathis, Październik 15, 2011, 04:24:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

orlok

Cytatjak odpalic tu duala?

Tu to znaczy gdzie?
ru off - musisz mieć PA
eu off - musisz mieć PA
NC west serwery (NA+Naia): luncher/file/settings/advanced -> zaznacz "allow multiple instances..."

soldek

Odnośnie dmg jest możliwość ze zrobił sobie ten lepszy armor, czyli light enchance (czy jakoś tak), które dodaje +str, patack, evasion, i atack speed (nie wiem czy to wszystko:P)

ARCYK

Też to zrobiłem :). Ok, nie ma co ciągnąć dalej tego tematu dmg. Już mniej więcej wiem dlaczemu tak. :P

Biłem się z innymi i już dmg poszedł mocno w góre ale nie zmienia to faktu, że i tak mnie klepią. ^^

Cezary93

Cytat: Cezary93 w Grudzień 05, 2011, 03:14:12 PM
Drill Demon - gdzie ten szit jest? Albo z czego teraz dropić Demonic Bloody? 5. piętro ToI zmieniło się całe...
UP
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

Senti

Cytat: soldek w Grudzień 05, 2011, 03:48:30 PM
Odnośnie dmg jest możliwość ze zrobił sobie ten lepszy armor, czyli light enchance (czy jakoś tak), które dodaje +str, patack, evasion, i atack speed (nie wiem czy to wszystko:P)

Chodzi o to Robe Recovery czy jeszcze jakiś dodatek ?

Joey

Mam pytanie odnośnie GOD'a czy na tej kronice dalej spoil będzie maszynką do zarabiania adeny czy jest jakaś inna klasa(warsmith)?
Jak tak to prosze o jakieś porady odnośnie co spoilować gdzie itp.
Z góry dzięki za odpowiedz

Kamal

Nie ma już czego crafcić aż do S... no może poza szotami :beksa: ale później jest niewiele lepiej.

Po 85 spoilować mogą Rogue, crafcić zwykłe itemki wszyscy, szoty tylko kraśki, nie pamiętam jak jest z itemkami specjalnymi. Spoil polega na spoil -> hide -> run -> spoil -> hide -> run

kiwi13

czy kamele mogą być summonerem?

na jakiej zasadzie dziala awaken? najpierw robie postac i od razu bez zadnej subki mam awakena czy musze najpierw wyexpic subklase aby osiagnac status awaken?

grajac na przykładzie humanem paladinem, czy mógłbym zostać potem bd a w następstwie iss enchanterem?

oraz do którego lvla sa buffki od newbie helpera

byłbym bardzo wdzięczny za odpisanie na pytania, na pewno wiele osób na tym skorzysta

somasz

Cytat: Kamal w Grudzień 06, 2011, 08:03:50 PM
Nie ma już czego crafcić aż do S... no może poza szotami :beksa: ale później jest niewiele lepiej.

Po 85 spoilować mogą Rogue, crafcić zwykłe itemki wszyscy, szoty tylko kraśki, nie pamiętam jak jest z itemkami specjalnymi. Spoil polega na spoil -> hide -> run -> spoil -> hide -> run
Reasumując, opłaca się robić spoila/crafta czy skończy się tylko na klikaniu shotów?
Co rozumiesz jako "zwykły item" ? Na PTS Eu nie mogłem wpisać np. s grade recek na bronie. Po 85 ofc.

Ezrael

Cytat: somasz w Grudzień 07, 2011, 11:38:58 AM
Cytat: Kamal w Grudzień 06, 2011, 08:03:50 PM

Reasumując, opłaca się robić spoila/crafta czy skończy się tylko na klikaniu shotów?
Co rozumiesz jako "zwykły item" ? Na PTS Eu nie mogłem wpisać np. s grade recek na bronie. Po 85 ofc.

- z powyższych i wcześniejszych odpowiedzi powinieneś wyciągnąć wniosek że craft już nie jest tak opłacalny na początku i w całej grze jak kiedyś, ma podobno znaczenie dopiero na r grade ale nie wiem dokładnie też jak to wygląda (ale w skrócie szału nie ma dobry drop itemów z rb był już na h5 gdzie też jego znaczenie minimalnie spadła) a spoil to samo, nie ma co crafcić to też nie ma co spoilować chyba że r grade itd, albo jakieś special itemy ^^ o których nie wiem bo w goda dopiero zaczne :P

A co do samej gry spoilem/craftem czyli kraśkiem to tak jak każda postać ma swoje + - więc wiesz
Myśli służą usprawiedliwianiu ludzkich występków, a słowa ukryciu myśli.

sosula

Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

KaRom

Witam, mam pytanie odnośnie GoD

Czy lepiej jest zrobić WC czy BD do pt?

Która postać jest lepsza po przebudzeniu?
Buszek Swintuszek`

MiLady

Witam.
Mam pytanie czy w GoD są sankcję za zbyt dużą różnicę lvli w pt?
I czy zdarzyło się komuś w początkowym town utknąc wchodząc poprostu po schodach?, wszyscy biegali koło Mnie, a ja nie mogłam sie w ogóle ruszyć.Pomógł jedynie tp scroll.

Ezrael

Cytat: MiLady w Grudzień 08, 2011, 10:52:27 AM
I czy zdarzyło się komuś w początkowym town utknąc wchodząc poprostu po schodach?, wszyscy biegali koło Mnie, a ja nie mogłam sie w ogóle ruszyć.Pomógł jedynie tp scroll.
- sprawdź gdzie klikasz, moze klikalaś na jakiegoś gracza, npc i dlatego nie mogła sie postać dalej przesunąć ... a jak wpadniesz w geo albo postac sie zatrzyma nagle sama z siebie to możesz użyć sterowania za pomocą strzałek z klawy - te akurat zazwyczaj pomagają poruszyć postem a potem juz normalnie myszką, no przynajmniej u mnie działa taki sposob ^^

MiLady

Ezrael dziękuje, strzałki pomogły.Znowu Mnie "zablokowało" w ruinach:P

Proszę jeszcze o wypowiedz na temat różnicy lvli w pt.

FokuSs

Czy jest jakaś stronka z questami, które opłaca robić się w god po 43lvlu?
Cytat: Dyma w Styczeń 12, 2012, 09:14:32 PM
a ja tam jestem zadowolony bo na razie hb czyli klan z offa jest jedynym side a nie jakieś rumuńskie dzieci privow

Brunerus

jest sens robic w tej kronice kokabure dla SE? (przy zalozeniu ze mam Const Party)? czy raczej jest to strata czasu i expa?

Jedynie co mi przychodzi do glowy to pomocna moze byc kura przy pvp - nieraz daje heal'a i odnowi MP . . . ale czy warto przez to tyle expa tracic?

Ezrael

Cytat: MiLady w Grudzień 08, 2011, 11:10:10 AM

- Nie ma za co, a co do różnicy to nie wiem ale nie zdziwiłbym się jakby była podobna do tej z h5: 15lvl = 30% expa i 9 lvl normalnie
na stronie gdzieś ktoś opisał różnice lvl i ilość osób w stosunku do RB ale nie wiem czy ma to jakieś przełożenie na normalne pt. Czyli w skrócie nie mam pojęcia :)

Cytat: FokuSs w Grudzień 08, 2011, 12:37:04 PM
Czy jest jakaś stronka z questami, które opłaca robić się w god po 43lvlu?
- http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=216369
@Edit
- http://www.lineage2.com/en/game/patch-notes/goddess-of-destruction/quests/new-quests.php
pozycja 16, nie ma szczególnej informacji co się opłaca a co nie ale jest ogólnie spis questów, których można poszukać w necie i zobaczyć ile dają expa etc. trzeba będzie w praktyce zobaczyć.

Acid

Cytat: MiLady w Grudzień 08, 2011, 11:10:10 AM

Wystarczy stargetować siebie i normalnie klikać do przodu, wtedy cię odblokuje. :P

dr Strossmeyer

Są moze gdzies opisane questy bo np. robilem dzis na Naia Qna 1 profke u orka mystica i wyglądał on zupełnie inaczej niz opisany tuhttp://l2.eogamer.com/wiki/Path_of_the_Orc_Shaman

Silv

Czy C gradowej bronie bound dostają losowe SA czy jest to jakaś zasada?

Tyumio

Cytat: dr Strossmeyer w Grudzień 08, 2011, 06:44:34 PM
Są moze gdzies opisane questy bo np. robilem dzis na Naia Qna 1 profke u orka mystica i wyglądał on zupełnie inaczej niz opisany tuhttp://l2.eogamer.com/wiki/Path_of_the_Orc_Shaman
Teraz q na profke są w formie instancji, wszyscy robią to samo, z tego co wiem gdy dobijasz do lvli granicznych powinno Ci wyskoczyć, że żeby zmienić profke musisz pobiec tam i tam i zrobić to i to.

dr Strossmeyer

A znajde gdzies opisy questow powiedzmy wszystkich jesli jest cos takiego.