[NA] Paladyn - dylemat

Zaczęty przez dr Strossmeyer, Grudzień 20, 2011, 10:29:02 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

dr Strossmeyer

Dzis po raz pierwszy bylem na kamaloce na 33lvl, paladynem. Jako tank ja skupialem na sobie moba, ktory dosc mocno mnie bil. Gdyby nie butelki hp i drain to zapewne padłbym. I tu moje pytanie czy na instancjach moby tak mocno biją  i co mozna zrobic by to jakos zminimalizowac? Kasy mam bardzo malo wiec nie stac mnie na sprzet ze sklepu i nosze to co dostaje po przekroczeniu np 20lvl.
Wiec nosze itemki bound i Elwen Long sword. Mysle ze jesli kupowac itemki w Lux shopie to dopiero chyba po 52lvl B gr czyli jak dla tanka to Doom heavy, tylko ze to kosztuje sporo adeny.
Dodam jeszcze ze party z ktorym bylem na tej kamaloce nie bylo zadowolone z tego ze moje hp tak szybko lecialo w dol a ja nie bylem zadowolony ze healera nie invitneli zadnego.

Sebal

Powiem tak. Ja gram palkiem, mam 56 lvl. Z tego co wiem to teraz jest podniesiony lvl mobków, ale nawet jeśli to ja pamiętam, że na laba 29 padłem pomimo tego, że miałem healera. Tak więc nie denerwuj się, i idź do przodu ; ) czasem tak się zdarza. A co do armor, to ja nie wiem czy CI się opłaca B-grade skoro będziesz miał C, lepiej chyba jest przejść z C na A ; ) Jak masz jakiegoś problemy, wal PM.
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

Polopiryn

Sebal ma rację, Innova coś zjebała i nagle potworki mają o 3-5 lvl-i wyżej niż powinny. Nie wiem jak z bossami, kamami etc.... Co do armorów zależy jak ci się chce. Możesz robić newbie chary i z nich kasę brać na B jak i A grady
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

dr Strossmeyer

Nie wiem co tam Innowa zrobila ja gram na Naia. Niesamowicie sie ciesze bo wlasnie po pol godzinie spamowania znalazlem mentora. Cos tam mi napisal ze dzisiaj musi juz wyjsc i nie zdazylem poczytac co te jego buffy daja. Moglby ktos tak chociaz ogolnie napisac? Wiem ze daja boost do expa ale bardziej mnie interesuje jakie bonusy takie przydatne w walce z mobami.

Polopiryn

CytatKorzyści

Zarówno Opiekun jak i podopieczny otrzymują automatycznie  Buff jeśli oboje są zalogowani.
- Mentee's Cheer: Opiekun otrzymuje ten buff gdy podopieczny się zaloguje. Buff  zwiększa o 10%  XP/SP
- Mentor's Rune: Podopieczny dostaje ten buff gdy opiekun się zaloguje. Buff daje 200% większy XP i SP, jak również 1 lvl  Melody buffs , który zwykle rzuca Iss Enchanters.
Trzeba pamiętać że  nie można otrzymać tych buffów gdy podopieczny  ma (nie wiem czy dobrze to zrozumiałem) subklasy  albo przełącza się na subklasę.

A buffy melody masz tutaj: http://l2gc.com/classes/iss-enchanter/

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

dr Strossmeyer

no teraz chyba najlepiej postarac sie o full plate armor i Samurai Longsword albo Yaksa Mace, a z B grade to lepiej Doom heavy czy BW bo z A to Majestic heavy pozniej Imperial Crusader i w tym bede sie bujal az do 85 pewnie.
Jeszcze poradzcie mi czy wykupywac wszystkie skille czy zostawiac SP na pozniejsze lewele i wazniejsze skille?

Polopiryn

W GoD dzięki questom już nie brakuje skilli na sp ;)(raczej), a raczej jako palek to nie masz nie wiadomo ile tych skilli.
Popatrz ogółem co Ci się przyda, a co nie. To od Ciebie zależy, to twoja postać i twój build :P.

B grade, jak jest dostępny BW to bierz. A grade jak dostępny to imo tallum - best armory do expa ;)

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

dr Strossmeyer

W broni SA to chyba tylko Health? A jak to jest z mentorem, czy ja mam jakis czas na zrobienie 85 i przebudzenie postaci czy tez niema to zadnego znaczenia w jakim czasie ja zrobie 85 i czy mentor ma jakies bonusy z tego ze szybciej czy wolniej wyexpie postac?
Choc to odlegla przyszlosc to zapytam - jak w GoD wygląda quest na noblesa i jakie suby dla paladyna polecacie?

Sebal

Kiedyś się pytałem co do broni i SA, i usłyszałem, że na pewno nie Health, a chyba Focus (ale jeszcze przejrzyj wątki o palku)
Sebal- Life ...

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

dr Strossmeyer

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,46137.0.html tutaj pisza ze tylko i wylacznie Health ale to dotyczy juz po przebudzeniu wiec do expienia moze faktycznie fokus.

DeepInside

żeby się wyekspić do 85 potrzebny jest build pod kątem maksymalizacji dps, czyli sety z +STR/p.atk./a.speed i bronie z focusem/rsk.focusem koniecznie z elementem (o który w GoD trudno :/)...

po przebudzeniu, ze wzgledu na bicie skillami jako SA w broni tylko i wyłącznie health i CON build

League of Legends EUNE - do odwołania

L2 EU -> Core - iDeepPain = Sigel Knight 9x (retired)
L2 EU -> Core - DeepPain = Feoh Wizard 8x z SLH (alt) (retired)
L2 EU -> Core - GreenZone = Iss Enchanter 8x (slave box) (retired)

L2 RU -> Lancer - DeepPain = Sigel Knight 85/Destroyer 75/SWS 75/Phantom Summoner 5x (retired)
Aion -> Spatalos - Deep = Templar 45 (retired)
L2 NA -> Bartz - DeepPain = Grand Khavatari 78 (retired)

Acid

Proszę przed swoim tematem dopisać odpowiedni prefix [EU], [NA], [RU] i zapoznać się z regulaminem działu.

dr Strossmeyer

Poprawilem
A co do tematu to zaczynam szukac sprzetu glownie ze strenght. B grade BW, A tallum S to niema wyboru wiec musi byc IC a dalej jak to wygląda jesli chodzi o S84 i te najnowsze R grade, moze ktos napisac jakie sety armora i bronie dla pala jesli chodzi o S84 i Rgr ?

Acid

Od GOD sety S84 stały się S80. Zatem vesper/vorpal będzie można nosić dużo wcześniej. Jeśli chodzi o Rki Set Hell + 1h sword apokalipsy.