Feoh wizard

Zaczęty przez orlok, Lipiec 20, 2011, 11:35:22 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

phant0m

http://www.youtube.com/watch?v=7GYMSEsvQcQ wiem, ze to glupie pytanie, ale tu feoh wizard uzywa takiego ognia i moje pytanie zwiazane z tym jest takie : czy kazda rasa po przejsciu na feoh bedzie miala tego skilla, czy jest on wylacznie rasy kamael? (dawno nie gralem)

milan9

ten ogien to nic innego jak fire stance. Przebudzajac sie masz mozliwosc skorzystania z 4 elementow (stances); fire, water, earth, wind. Na tym filmiku kamael uzywa fire, ale rownie dobrze moglby uzywac wind albo water.

phant0m

chce zagrac DE , a jak wiadomo on uzywa Winda, co w gruncie rzeczy jest najczestszym atrybutem w zbrojach z tego co slyszalem. Czy jest sens robic na DE feoh wizard  fire stance?

Acid

Dye do Feoh z kamaela? Ma ktoś jakiś pomysł?

Sanchi

jakakolwiek kombinacja ancient wit / legendary int bedzie dobra,
zalezy od tego czy chcesz szybciej wycastowac combo czy chcesz miec te kilka k matku wiecej.
1 dye legendary int daje ~1k m atku

IMO

1x ancient wit
2x legendary int

albo

3x legendary int

Alarion

1 zestaw legendary dye set ~~1kkk pozdro poćwicz ; p 

nei każdy jeździ do allegro po adenkę ; D
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

koltun

A tak jeszcze się zapytam, jakie atri wsadzać do broni dla Feo przebudzonego z DE ( wind? jako ze racial +10,? czy raczej nie),
I jeszcze o SA pytanie, tak jak było napisane Acu w 2h blunta czy może jednak M atk, zakładając brak Dye.

Sanchi

Cytat: Alarion w Luty 17, 2012, 11:31:02 PM
1 zestaw legendary dye set ~~1kkk pozdro poćwicz ; p 

nei każdy jeździ do allegro po adenkę ; D

nie moja wina, ze grasz na core :((((

@UP
wiekszosc feohow wklada wind ze wzgledu na pushing back effect oraz racial DE,
bron 2h tylko z acu.

Acid

Cytat: Sanchi w Luty 17, 2012, 11:27:31 PM
jakakolwiek kombinacja ancient wit / legendary int bedzie dobra,
zalezy od tego czy chcesz szybciej wycastowac combo czy chcesz miec te kilka k matku wiecej.
1 dye legendary int daje ~1k m atku

IMO

1x ancient wit
2x legendary int

albo

3x legendary int

Nie ogarniam tych nowych dye. ;x Napiszcie lepiej +ile czegoś -ile czegoś. :P
Dodam, że nie stać mnie na te +5 +1 ani nawet na te +5. :f

Sanchi

miałem na myśli:

lv5 wit symbol - ancient (+5 wit +25 wind resist)
lv5 int symbol - legendary (+5 int +1wit +25 water resist)

jezeli Cie nie stac na nie to mozesz kupic nizsze levele +int albo wit,
zalezy jakie sa u Ciebie aktualnie na rynku do kupienia albo jakich bedziesz mial najwiecej klikajac u npc.
tylko pamietaj ze musisz miec 10 dokladnie takich samych.

Acid

Z sensownych i powszechnie dostępnych na core wydają się +3 -1 i +5 -4.
Nie wiem zatem jakie staty pakować. :P

milan9

jak kogos nie stac na ancient/legendary to idzie w 3x int +3  -1, ewentualnie 2x int +3 -1 1x wit +3 -1 - zalezy czy lub ewentualnie jaka ma czapke, epiki.

Azarael

Lepiej kocie uszka +3 int czy demon circlet +10% m atk?

Sanchi

Azarael

koltun

czy macro  dziala aby te 2  skile na raz castowac podczas dual casta?  bo probowalem   skill, delay,skill ale chyba mniejszego delay niz 1 s nie da sie walnac

Alarion

da się, jak korzystasz z zewnętrznych urządzeń, jak nostromo / myszka oscar. w macro IG nie zadziała sensownie.

Cat Drama Maker

Hexi

Cytat: Arimas w Styczeń 31, 2012, 04:30:09 PM
Cytat: misiek22pl w Styczeń 31, 2012, 02:47:06 PM
jaka jest różnica w m ataku na full bufie z arcane power i empowering echo?
Duża
Cytat: milan9 w Styczeń 31, 2012, 03:03:01 PM
2h blunt +4 acumen
^This

Gram Feoh Wizardem z SH nie wymienilem Empowering echo i Arcane Power na full Iss buffie mam 22k m atk ci którzy wymienili maja po 12- 14...
Tylko mozecie mi powiedziec dlaczego "Lepiej Biegac z 2 Hand Magic Blunt niż z magic swordem + Sigl skoro Superior Sigl Mastery daje +5% M atk -20% mp com ?? ??

milan9

Bo 2h blunt m.atk > 1h sword/blunt + sigil m.atk.

Hexi

Nom niby tak ale m atk to nie wszystko mozesz miec 100k m atk a bez mp nic nie zrobisz ;p

milan9

ten bonus do mp recovery jest na tyle znikomy, ze z praktycznego punktu widzienia nie istotny.

Acid

Jakie certy na feoh z kamaela? Póki co mam 6x mdef/pdef, 3x reuse skilli/clarity. Zostały jeszcze 3 do rozdania.

Alarion

magical critical rate

Cat Drama Maker

BloodyDoom

Co myślicie o feoh'u z człowieka dużo HP MP i MDef ??
Bo i tak z DE Emp i AP na wysokim lvl'u sie kasuje a od Chapter 2 ma byc autolearm.

Alarion

o tym auto unlearn nei słyszałem, ale kto ich tam wie... masz jakieś info?
co do humana jeżeli już planowąłbyś robić, to polecam koniecznei z necro i zostawić DoD-a. Dalej na rajdach użyteczny wchodzi we wszystkie bossy praktycznie (i na pvp też).

Jeżeli bardziej ofensywnie pod pvp to weź sorca i zostaw cancela starego (kasuje noblesa). W obydwu przypadkach możesz zostawić arcane power jeżeli uznasz to za bardziej przydatne niż skill wymienny (bodajże wizzard spirit, który od lvla 95 jest IMHO lepszy od arcane power'a).

Wadą D elfa jest właśnie brak starego cancela. Ok, walnięcie ma dosyć dobre, ale zostawiając obydwa stare skille będzie cierpiał z powodu braku dual casta i wizzard spirita (te buffy na 3 lvlu dają naprawdę dużo). Dodatkowo taki D elf mag będzie się z tymi skillami strasznei szybko wypłukiwał z many.

Dobre połączenia takiego maga jest z VoP-em od OL'a starym, lub PoWindem od SE

Cat Drama Maker