Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tankrush

Cytat: HellSign
Witam serdecznie,

Z dniem powstania F2P serwerów gra na prywatnych serwerach mija się z celem dlatego uważam, że sekcja prywatna powinna zostać usunięta.

Rozdzial trzy

Hellsign i mój prywatny LINEAGE 2.

kamiil

dymeczku w czasie pisanei tego wall texta zrobilbys soa daily z kolegami i wlozyl resisty  8)

ogarniete cp i tak bedą miały wiecej epików niz reszta "randomow", kupią na aukcji czy tez od innych 

Dyma

Cytat: Cezary93 w Marzec 10, 2012, 02:51:51 PM
@Dyma
Super, że każdy może mieć epika, pytanie tylko, dlaczego takie party, które nic prawie nie gra ma taką samą szansę na epika jak party, które stara się o wiele dłużej i systematyczniej od innych? Epik to nie buty czy pasek przecież tylko coś co ma odróżniać lepiej zorganizowane klany/party od reszty, dlatego od frei ta gra jest zdupczona.

Wiesz to nie jest  zupełnie dobre bo bardziej jak napisał alite, on po 14 istinach nie ma nic, a random po 1 ma już co. Ale chodzi o to, ze patrzycie na to przez pryzmat 1 strony(członek dobrego klanu z dobrą ekipą w pt). ja w swojej karierze byłem po obu stronach.
I tak w random pt jest masa graczy, którzy gdyby mieli więcej szczęścia z pt itp to zjadaliby połowę topki. A tak wpadnie wyepilowany nolife bez skilla na spota normalnym ludziom i spuszcza sie do monitora jaki to on nie jest -_-' bo 1 debuffem rozwala całe pt(troche przejaskrawione).
L2 w jakim kierunku idzie każdy wie, podporządkowuje pod to epiki. Konsekwencje tego są różne, najczściej i dobre i złe. Mi chodzi o to jedynie, że większość osób(która owniła privy, w tym przypadku nie mam niczego złego na myśli) widzi tylko minusy tej sytuacji.
Powiedzmy, ze spotkali si "znajomi" z dawnego serwera. X był w top klanie mił kilka epików. Y był w random klanie, ale graczem był dużo lepszym. X rozwalał Y jak chciał. Spotkali sie na god, oboje mają epiki. Y rozwala X skillem. X płacze "kurde byle random ma dostęp do moich epików". Y sie cieszy "kurde w końcu dają ludziom równe szanse". Też jest to przykład przejaskrawiony bo jak wiadomo są inne czynniki, chciałem tylko zwrócić uwagę na tą 1 kwestię.

@kamil
czytaj ostatnie zdanie tego posta
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

WiLdEcaRd

Live To Play -- Play To Win -- As Much As Possible -- As Hardcore As Possible

AsmWalker

Cytat: WiLdEcaRd w Marzec 10, 2012, 03:51:39 PM
Juz po Dramie... ok
Back to exp.
:D
Własnie chłopaki expić a nie dramy, tutaj sie expi a nie pvp czy inne głupoty  hahaha

WiLdEcaRd

Cechą charakterystyczną wszystkich ludzi z privów jest brak konferencji w działaniu,ale to juz zapewne nie raz było wałkowane. Chłopcy zapewne nie byli zainteresowani budowaniem polskiej wspólnoty graczy na Innova a raczej szybki cashoutem na hipie skilla zbudowanego na pvp.
Strata największa w sumie dla Amber pt w kontekście  pvp bo dla HI zadna.

HellSign

Cytat: Dyma w Marzec 10, 2012, 02:22:50 PM
Widzisz Tazman Stanx ma "tylko" 2x 120 wind, a nasz rapid ma aż 0 na każdy resist, on ma totalne null, składa się na 2 strzały od byle randoma. Iść z nim na pvp to nie dość, że jesteśmy w 6 to jeszcze kradnei rezy dla innych dd. Dlatego juz jakiś czas temu postanowiliśmy, że jest za późno i nieopłacalne by rapid ładował w resist i po prostu z rapidem na poważniejsze pvp nie chodzimy do czsu dobicia 95.
Co do hero skilli to olej Alariona bo według niego hero jest po to by spamować na hv.
A jeśli chodzi o nasze dotychczasowe pvp to frapsik wszystko pokazuje, 4 ostatnei pvp tak sie koczyły. Macie, mieliście lepszy sprzęt i lvl, w tym lepsze bronie i nie potrafiliscie z nami wygrać. Ktos od Was wpominał, że to dlatego, że mieliście chantera z Waszego Cp. Z takim podejsciem ja mogę powiedzieć, że na tamtą chwile mogliśmy wziąć zamiast naszych nukerów nukerów z pt arQQ i walke wygralibyśmy po 2-3min. Ok wcześniej wygraliście z 2-3 razy, ale po 1wze primo były to walki w mobach, gdzie troche zależy od szczęścia(ale i nam nie idzie z nimi za dobrze), a po2gie(byliśmy z rapidem;p) nasi dd objęli zła taktykę, potem ja zmienili i pvp już sie kończyły jak powinny ;p

A co samego Hella, to kurcze Hell fajnie sie z Toba gadało na ts "wieczorową porą", ale nie wiem za uj co mają Twoje posty na celu. Chcesz żeby wszyscy na forum oficjalnie stwierdzili "Hell Twoje odejście z gry było w pełni uzasadnione, masz nasze poparcie, nikt nie moze nazwać CIę failerem"? Sorry, ale po Twoich przygodach z Lancerem i z privami(co wyczytałem w działach privów) to chyba nikt nie oczekiwał, że zabawisz tutaj długo.

A co do samej ogólnej dyskusji o brak mass pvp itp. Nie powiem, że nie brakuje mi walk o baiumów czy starych antków, ale czy żeby radocha była z wygranego pvp czy mass to musi byc wlka o cos? Przecież tak samo można bić sie o powietrze w orbisie czy soa i cieszyc sie bo było sie lepszym. Problem jest jedynie taki, że wszystkie postacie 92+ maja wybór: albo podgonić ruskich z lvl i pokazać im gdzie ich miejsce w szeregu, albo cierpliwie czekać na reszte serwera, który dopiero dobija 90 lvl.
Co do nowych epików to ok minusem jest ograniczenie pvp o nie(ale nie likwidacja, przykład tezza w h5 czy nawet ostatni antek), ale jednak olbrzymim plusem jest zwiększenie ich dostępności. Dzieki temu pt, które onlinem lub innym czynnikiem wskoczyło do dobrego klanu nie odskakuje kosmicznie zwykłemu przeciętnemu pt.

:) Na ws grałem do końca misiaczku, tydzień przed wiedziałem dobrze że serwer padnie i się zabrałem(nasze party CHALLNEGERA, to oprócz SeniorCouncil - PvE clamu z Abruzzim na czele, to jedno z ostatnich eu na serwerze)

Czytasz dużo, raz piszesz to raz piszesz tamto - Ja nie potrzebuję aprobaty, dlatego już nie gram :) L2 to FAIL z powodów
SILNIKU
ILOŚCI FARMY
Aion przy fortress siege kilkaset osób chodzi o wiele, wiele lepiej a wygląda 10x lepiej niż L2.

3/4 Osób ma takie samo podejście jak my, Tazmany już różniły się tym (w samej kwesti QUITA) -
Że w ciągu tych 3~ miesięcy grali więcej, mieli więcej, faniej grali - na moim etapie gry i "Carpet Cleners" enemy widzieliśmy w Harnaku, SOA, pod Freya i tyle.

L2 zmarło w 2010 roku kiedy wszedł nieudany GOD na OFFA(nawet PT znajomych z Lancera QUIT ;P, chyba ostatnie/przedostanie polskie pt)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piszcie co tam chcecie, już mi się powoli nie chce tutaj udzielać, dlatego że każdy ma tutaj swoją rację i inna racją jest racją niepoprawną.

@Dyma
Ja do Ciebie jako człowieka nic nie mam, też fajnie się rozmawiało, ale wiesz opisywać czy ktoś quitnał czy nie to możecie między sobą, ja i tak uważam, że biorąc pod uwagę "tą" kronikę to siedziałem na tym serwerze bardzo długo, życzę wam powodzenia chociaż wyjdzie T.E.R.A/GW2 i nawet Alarion dojdzie do wniosku, że szkoda czasu na MMO lub/i Lineage'a bo są lepsze zamienniki - Aion niekoniecznie, atm mam 15Lv i daje więcej funu, bo nie jest "korean style" tzn - Nie zarabiamy poprzez tłuczenie miliardów mobów, tylko zamienniki typu " zbieranie roślin - robienie potek, kucie skał - robienie zbroi" itd. itd.

Na wall texta mi się zebrało

p.s
Gdyby to było H5 to grałbym i grałbym, ale jak na mojej i7mce zdarzają się przycięcia a pvp prawie brak - to no excuses z mojej strony - walę quita.

see ya soon w GW2/TERZE ^^

Cytat: WiLdEcaRd w Marzec 10, 2012, 04:11:13 PM
Cechą charakterystyczną wszystkich ludzi z privów jest brak konferencji w działaniu,ale to juz zapewne nie raz było wałkowane. Chłopcy zapewne nie byli zainteresowani budowaniem polskiej wspólnoty graczy na Innova a raczej szybki cashoutem na hipie skilla zbudowanego na pvp.

No to macie na CORE niezłą lipę bo 80% graczy jest z privów :D

No masz rację HB nadal was będzie głaskać, nawet bez tazmanów.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

BuIIs

A nie konsekwencji ? xd

WiLdEcaRd

LinC

Tazman a czemu twierdzisz ze wednesday na sofcie jedzie?? przeciez jak sie z nami bijecie to malo kto u was pada a wednesday to juz lezy w pierwszych sekundach bez buffa ;D

Abruzzi

Cytat: HellSign w Marzec 10, 2012, 04:14:20 PM
Widzisz Tazman Stanx ma "tylko" 2x 120 wind, a nasz rapid ma aż 0 na każdy resist, on ma totalne null, składa się na 2 strzały od byle randoma. Iść z nim na pvp to nie dość, że jesteśmy w 6 to jeszcze kradnei rezy dla innych dd. Dlatego juz jakiś czas temu postanowiliśmy, że jest za późno i nieopłacalne by rapid ładował w resist i po prostu z rapidem na poważniejsze pvp nie chodzimy do czsu dobicia 95.
Co do hero skilli to olej Alariona bo według niego hero jest po to by spamować na hv.
A jeśli chodzi o nasze dotychczasowe pvp to frapsik wszystko pokazuje, 4 ostatnei pvp tak sie koczyły. Macie, mieliście lepszy sprzęt i lvl, w tym lepsze bronie i nie potrafiliscie z nami wygrać. Ktos od Was wpominał, że to dlatego, że mieliście chantera z Waszego Cp. Z takim podejsciem ja mogę powiedzieć, że na tamtą chwile mogliśmy wziąć zamiast naszych nukerów nukerów z pt arQQ i walke wygralibyśmy po 2-3min. Ok wcześniej wygraliście z 2-3 razy, ale po 1wze primo były to walki w mobach, gdzie troche zależy od szczęścia(ale i nam nie idzie z nimi za dobrze), a po2gie(byliśmy z rapidem;p) nasi dd objęli zła taktykę, potem ja zmienili i pvp już sie kończyły jak powinny ;p

A co samego Hella, to kurcze Hell fajnie sie z Toba gadało na ts "wieczorową porą", ale nie wiem za uj co mają Twoje posty na celu. Chcesz żeby wszyscy na forum oficjalnie stwierdzili "Hell Twoje odejście z gry było w pełni uzasadnione, masz nasze poparcie, nikt nie moze nazwać CIę failerem"? Sorry, ale po Twoich przygodach z Lancerem i z privami(co wyczytałem w działach privów) to chyba nikt nie oczekiwał, że zabawisz tutaj długo.

A co do samej ogólnej dyskusji o brak mass pvp itp. Nie powiem, że nie brakuje mi walk o baiumów czy starych antków, ale czy żeby radocha była z wygranego pvp czy mass to musi byc wlka o cos? Przecież tak samo można bić sie o powietrze w orbisie czy soa i cieszyc sie bo było sie lepszym. Problem jest jedynie taki, że wszystkie postacie 92+ maja wybór: albo podgonić ruskich z lvl i pokazać im gdzie ich miejsce w szeregu, albo cierpliwie czekać na reszte serwera, który dopiero dobija 90 lvl.
Co do nowych epików to ok minusem jest ograniczenie pvp o nie(ale nie likwidacja, przykład tezza w h5 czy nawet ostatni antek), ale jednak olbrzymim plusem jest zwiększenie ich dostępności. Dzieki temu pt, które onlinem lub innym czynnikiem wskoczyło do dobrego klanu nie odskakuje kosmicznie zwykłemu przeciętnemu pt.

:) Na ws grałem do końca misiaczku, tydzień przed wiedziałem dobrze że serwer padnie i się zabrałem(nasze party CHALLNEGERA, to oprócz SeniorCouncil - PvE clamu z Abruzzim na czele, to jedno z ostatnich eu na serwerze)

Czytasz dużo, raz piszesz to raz piszesz tamto - Ja nie potrzebuję aprobaty, dlatego już nie gram :) L2 to FAIL z powodów
SILNIKU
ILOŚCI FARMY
Aion przy fortress siege kilkaset osób chodzi o wiele, wiele lepiej a wygląda 10x lepiej niż L2.

3/4 Osób ma takie samo podejście jak my, Tazmany już różniły się tym (w samej kwesti QUITA) -
Że w ciągu tych 3~ miesięcy grali więcej, mieli więcej, faniej grali - na moim etapie gry i "Carpet Cleners" enemy widzieliśmy w Harnaku, SOA, pod Freya i tyle.

L2 zmarło w 2010 roku kiedy wszedł nieudany GOD na OFFA(nawet PT znajomych z Lancera QUIT ;P, chyba ostatnie/przedostanie polskie pt)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piszcie co tam chcecie, już mi się powoli nie chce tutaj udzielać, dlatego że każdy ma tutaj swoją rację i inna racją jest racją niepoprawną.

@Dyma
Ja do Ciebie jako człowieka nic nie mam, też fajnie się rozmawiało, ale wiesz opisywać czy ktoś quitnał czy nie to możecie między sobą, ja i tak uważam, że biorąc pod uwagę "tą" kronikę to siedziałem na tym serwerze bardzo długo, życzę wam powodzenia chociaż wyjdzie T.E.R.A/GW2 i nawet Alarion dojdzie do wniosku, że szkoda czasu na MMO lub/i Lineage'a bo są lepsze zamienniki - Aion niekoniecznie, atm mam 15Lv i daje więcej funu, bo nie jest "korean style" tzn - Nie zarabiamy poprzez tłuczenie miliardów mobów, tylko zamienniki typu " zbieranie roślin - robienie potek, kucie skał - robienie zbroi" itd. itd.

p.s
Gdyby to było H5 to grałbym i grałbym, ale jak na mojej i7mce zdarzają się przycięcia a pvp prawie brak - to no excuses z mojej strony - walę quita.

W SC byłem dla starych graczy nikt nie napalał się na farmę epików itp, w zupełności wystarczało mi to że jebaliśmy wasze party jak chcieliśmy naszym party.
Szkoda że poszedłeś na ten nowy serwer Aiona a nie ten który ma dopiero tydzień bo fajnie byłoby ponabijać troche AP na tobie.

Pozdro scamerku
born different.

NotTheFakeTazman

Co do naszych 7vs7 to 10min przed ustawka z frapsa mielismy 3 rundy na spocie 2x w mobach 1x na czysto (dodam ze to wy na nas wpadaliscie jak mielismy cala sale na nas) i wy dostaliscie oklep potem my dostalismy 2 razy z rzedu z tego co pamietam a nie 4, zycie - nigdy nic nie jest perfect, przez ostatnie 2 tygodnie niestety juz nie podjeliscie walki i szedl pr po czym zmiana spota. A tak jak mowilem przed samym pvp przyszedl nasz CP enchanter i Bastard zostal zamieniony co skonczylo sie nie jak wczesniejsze 3rundy po 1min tylko 5min na runde :)

Jasne ze mozna bic sie o powietrze ale jak widac takie podejscie ma na tym serwerze +-3party i to nie zawsze a przynajmniej nie ostatnio w czasach gdzie panuje moda na pr i zmiana spota badz powrot w "troche" liczniejszej grupie. W poprzednich kronikach pvp bylo wymuszane poprzez epiki a teraz ? "Po co mam sie z nimi bic jak sobie spale pr i ide na innego spota albo w ogóle ide stad bo i tak moge farmic te same bossy co ci frajerzy hihi". Na palcach jednej reki moge wymienic party ktore po -_-' ze spota wrocilo sie bic o tego spota w ciagu ostatnich 2miesiecy w orbis. Ncsoft usuwajac epiki i mass pvp zlikwidowali praktycznie calkowicie pvp i w dupie mam tych niespelnionych skillerow aka "ten hero to nub naj bal bym mu ale na razie mam glada 75" prawda jest taka ze gre/server tworzyly osoby bedace w saidach servera a nie crap co farmil moby cale dnie i plakal jaka to gra jest nierowna bo on ma prace itp itp...

Cezary93

Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

ome1

Cytat: roli w Marzec 10, 2012, 05:05:12 PM
http://news.mmosite.com/content/q/2012-03-08/lineage_3_is_being_developed_different_from_lineage_eternal.shtml
kolejna plotka czy tym razem szykuje się coś konkretnego   :hu_6_4:
to nie plotka właśnie gram na becie całkiem przyjemnie chodzi i w końcu ciekawie rozwiązali pve  :afro:

roli

HellSign

Cytat: Abruzzi w Marzec 10, 2012, 04:51:54 PM
Cytat: HellSign w Marzec 10, 2012, 04:14:20 PM

SILNIKU
ILOŚCI FARMY

@Dyma

p.s

W SC byłem dla starych graczy nikt nie napalał się na farmę epików itp, w zupełności wystarczało mi to że -_-'śmy wasze party jak chcieliśmy naszym party.
Szkoda że poszedłeś na ten nowy serwer Aiona a nie ten który ma dopiero tydzień bo fajnie byłoby ponabijać troche AP na tobie.

Pozdro scamerku

Twoje party było plebsem na WS ruscy robili z wami co chieli, farmiliście do końca, scamerku idź oscamuj kolegów.

RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

asdf1movie

helsingu, urosl ci juz e-penis jak co chwila wklejasz w sygnature cytaty rownie zalosnych jak ty graczy?

Dyma

Cytat: NotTheFakeTazman w Marzec 10, 2012, 04:57:25 PM
Co do naszych 7vs7 to 10min przed ustawka z frapsa mielismy 3 rundy na spocie 2x w mobach 1x na czysto (dodam ze to wy na nas wpadaliscie jak mielismy cala sale na nas) i wy dostaliscie oklep potem my dostalismy 2 razy z rzedu z tego co pamietam a nie 4, zycie - nigdy nic nie jest perfect, przez ostatnie 2 tygodnie niestety juz nie podjeliscie walki i szedl pr po czym zmiana spota. A tak jak mowilem przed samym pvp przyszedl nasz CP enchanter i Bastard zostal zamieniony co skonczylo sie nie jak wczesniejsze 3rundy po 1min tylko 5min na runde :)

wałkowane było juz to milion razy. Nie odbieram Wam 1wszego zwycięstwa bo przyjęliśmy tam do dupy taktykę i nas poskładaliście jak śmieci. 2gie pvp moby który były na Was, jak została się od Was 1 osoba przeszły na nas + pojawiły sie nowe, które nas poskładały. Sam wiesz jak było z pierwszym naszym pvp "na czysto", gdzie po haśle tytusa dc połowa pt stanęła w miejscu i nei rozumiem czemu nei poczekalicie bo jak za dawnych czasów biliśmy sie z Tygodniem po obu stronach były dc i zawsze przerywaliśmy walki.
jak leci excuse o nie Waszego enchantera to my przed wygranymi pvp bylimy z rapidem, którego potem zastąpił delios i wszystkie pvp wygrane więc...
A tak w ogóle to my tu mówimy chyba o siłach CP wiec gadka, ze przegraliśmy jak przyszedł nasz enchanter też nie jest na miejscu
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

NotTheFakeTazman

Cytat: Dyma w Marzec 10, 2012, 05:25:00 PM
Cytat: NotTheFakeTazman w Marzec 10, 2012, 04:57:25 PM

wałkowane było juz to milion razy. Nie odbieram Wam 1wszego zwycięstwa bo przyjęliśmy tam do dupy taktykę i nas poskładaliście jak śmieci. 2gie pvp moby który były na Was, jak została się od Was 1 osoba przeszły na nas + pojawiły sie nowe, które nas poskładały. Sam wiesz jak było z pierwszym naszym pvp "na czysto", gdzie po haśle tytusa dc połowa pt stanęła w miejscu i nei rozumiem czemu nei poczekalicie bo jak za dawnych czasów biliśmy sie z Tygodniem po obu stronach były dc i zawsze przerywaliśmy walki.
jak leci excuse o nie Waszego enchantera to my przed wygranymi pvp bylimy z rapidem, którego potem zastąpił delios i wszystkie pvp wygrane więc...
A tak w ogóle to my tu mówimy chyba o siłach CP wiec gadka, ze przegraliśmy jak przyszedł nasz enchanter też nie jest na miejscu

Byly 3 rundy na spocie, tego jak od was nuker dostal dc nie licze a zabilismy was wtedy tylko dlatego ze nie zobaczylismy jak piszecie DC. Oczywiscie ze wygraliscie te ustawione pvp ale tylko wam daje do informacji ze gralismy w 6 ale napewno nie staram sie wam odebrac tych rund, to ty dodajesz jakies dodatkowe bo z tego co pamietam byly 2 jednego dnia potem 1 nastepnego gdzie turnON party ogladalo a ty opowiadasz o 4 :)

Dyma

Update:

NotTheFakeTazman

Dyma

Cytat: NotTheFakeTazman w Marzec 10, 2012, 05:46:25 PM
Cytat: Dyma w Marzec 10, 2012, 05:45:34 PM
przy turnOnnie były 2 na 100%

100% 1, popytaj party :)

wczoraj jeszcze o tym dyskutowaliśmy i Alariona z błędu wyprowadziliśmy, on te myślał, że 1

nvm, jakie typy na dzisiejsze tw?
hb, ooc, enclave ktoś więcej będzie się udzielał, jak myślicie?
Update:

NotTheFakeTazman

Cytat: Dyma w Marzec 10, 2012, 06:20:05 PM
Cytat: NotTheFakeTazman w Marzec 10, 2012, 05:46:25 PM
Cytat: Dyma w Marzec 10, 2012, 05:45:34 PM
przy turnOnnie były 2 na 100%

100% 1, popytaj party :)

wczoraj jeszcze o tym dyskutowaliśmy i Alariona z błędu wyprowadziliśmy, on te myślał, że 1

nvm, jakie typy na dzisiejsze tw?
hb, ooc, enclave ktoś więcej będzie się udzielał, jak myślicie?

w jaki sposob go wyprowadziliscie z bledu ? ja mam 3 frapsy, daje glowe ze wy tez.

co to enclave ? ten klan z niebieskim tagiem na ktorym zrobilem questa na tw w 10min 6vs siegeforce :D ?

AsmWalker

Czy tylko mnie tak irytują w Godzie te celki od healera enchantera? Sztucznie to wydłuża i zamula dla mnie to pvp... Kiedyś to pvp było dynamiczne a teraz?