Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

Arimas

Patrzcie jak to człowiek codziennie może dowiedzieć się czegoś ciekawego!

Otóż właśnie się dowiedziałem, że gram na Core  :D :D :D :D :D :D  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha  :D :D :D :D :D :D :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

asdf1movie

wpisz mnie ! zawyże średnią ale cóż

Kard

Cytat: gierojj w Listopad 16, 2012, 07:04:40 PM
z uwagi na bardzo duza ilosc hejtu i placzu
Shanique uważaj bo nadal tyjesz :P
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

Biz0n

Innowa zrobiła świetny krok otwierając Core i dając nam w końcu możliwość gry na oficjalnym "niezaprogramowanym" przez graczy serverze- nie ich wina, że GoD jest jaki jest przez co sporo ludzi pouciekało na privy
Franz: Kaczor
Lancer: Pадость
Lilith: 1098
Classic: Kaczor

Dyma

Cytat: Biz0n w Listopad 16, 2012, 10:30:59 PM
Innowa zrobiła świetny krok otwierając Core i dając nam w końcu możliwość gry na oficjalnym "niezaprogramowanym" przez graczy serverze- nie ich wina, że GoD jest jaki jest przez co sporo ludzi pouciekało na privy
ja bym powiedział inaczej to nie GoD jest aż takim problemem, ale to, że innova nie zrobiła w ogóle reklamy, a 2 90% ludzi grających na starcie to byli priv gracze, czyli krótkodystansowcy
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

NotTheFakeTazman

Cytat: Dyma w Listopad 16, 2012, 10:33:42 PM
ja bym powiedział inaczej to nie GoD jest aż takim problemem, ale to, że innova nie zrobiła w ogóle reklamy, a 2 90% ludzi grających na starcie to byli priv gracze, czyli krótkodystansowcy

Jakiej reklamy? Kazdy kto kiedykolwiek gra/gral w l2 wiedzial ze jest otwierany nowy oficialny server z najnowsza kronika... dlatego na stracie bylo tyle osob a po miesiacu 30% z tego...

Deric

Cytat: NotTheFakeTazman w Listopad 16, 2012, 10:38:48 PM

Jakiej reklamy? Kazdy kto kiedykolwiek gra/gral w l2 wiedzial ze jest otwierany nowy oficialny server z najnowsza kronika... dlatego na stracie bylo tyle osob a po miesiacu 30% z tego...
ty no popacz tak jak na rpgu  :shock: ja to jestem ciekaw ile osób było w pierwszych dniach bo gdy ja po miesiącu zacząłem grać to był tłok w wiosce startowej

Arimas

Cytat: Deric w Listopad 16, 2012, 10:40:56 PM

ty no popacz tak jak na rpgu  :shock: ja to jestem ciekaw ile osób było w pierwszych dniach bo gdy ja po miesiącu zacząłem grać to był tłok w wiosce startowej
gm spawnował quest moby w tysiącach a lv 20-40 to jak udało ci się ubić jednego moba na quest to miałeś fart

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Dyma

90% ludzi co wiedziało o f2p eu wiedziało o produkcie nc softu, nawet wpisujac w google l2 eu wyskakiwał nc soft a inovy nei było widać
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Biz0n

Ludzie wiedzieli o starcie eu servera innovy i nie oszukujcie się, że nie

edit: w sumie start ten był całkiem niezły i grało się fajnie, aż do pierwszej instancji... część party 85-92 lvle wbijała na trajanie, a później doszły do tego kolejne instancje i kolejne party itd...
Franz: Kaczor
Lancer: Pадость
Lilith: 1098
Classic: Kaczor

Horken

Gdzie tam od razu instancje. Na instancje dopiero zaczeli ludzie narzekać jak wyquitowała spora część graczy wraz z zerg klanami i nie było już takiego przeludnienia spotów i wszystko co złe to instance.
Co prawda, wprowadzenie kartii zboostowało exp na low lvlu ale to było dużo później.
Na początku SoA było pełne, Orbis później też nie świecił pustkami. Harnak jaki był zafullowany to masakra. Niektórzy ludzie sobie po prostu zarzucili zbyt duże i ownerskie tempo, a jak później się obudzili, że nie ma innych na ich lvlach to gf, papatki, no competition.
Sam start to był zerg, że ja pier*ole ;s
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

nobody1

pewnie zauwazyli, ze god to najgorsza kronika

NotTheFakeTazman

Cytat: Dyma w Listopad 17, 2012, 12:41:24 AM

90% ludzi co wiedziało o f2p eu wiedziało o produkcie nc softu, nawet wpisujac w google l2 eu wyskakiwał nc soft a inovy nei było widać

Masz racje to wcale nie jest wina chujowej kroniki tylko slabej reklamy ze strony ruskiego/na/eu offa bo maja online na poziomie polskich privow a najlepsze privy maja po kilka razy wiecej onlinu niz kazdy jeden oficialny serwer.

pokit

doadaj ze przez pierwsze 2 miesiace jeszcze, jak kazdy swiezy serwer.

NotTheFakeTazman

Cytat: pokit w Listopad 17, 2012, 09:25:09 AM
doadaj ze przez pierwsze 2 miesiace jeszcze, jak kazdy swiezy serwer.

Co nie zmienia faktu ze na privach gra 95%+ graczy?

Shanique

tazman to kolejny czarodziej, który wróży z kuli? Możesz mi przedstawić jakieś wiarygodne źródło informacji, że 95% graczy L2 gra na privach? Może jeszcze powiesz, że na RPG?

Arimas

na rpg licznik jest podkręcony dobre 2 razy x]

NotTheFakeTazman

Cytat: Shanique w Listopad 17, 2012, 10:31:40 AM
tazman to kolejny czarodziej, który wróży z kuli? Możesz mi przedstawić jakieś wiarygodne źródło informacji, że 95% graczy L2 gra na privach? Może jeszcze powiesz, że na RPG?

http://l2on.net/

3 privy ruskie maja wiecej onlinu niz 15 oficialnych. A ile setek prywatnych serwerow ma onliny typu 1-2k? Anyway 3-4 topowe ruskie servery maja wiekszy online niz oficialne ruskie/eu/na servery razem wziete.

Roxis

Cytat: NotTheFakeTazman w Listopad 17, 2012, 08:27:32 AM

Masz racje to wcale nie jest wina -_-' kroniki tylko slabej reklamy ze strony ruskiego/na/eu offa bo maja online na poziomie polskich privow a najlepsze privy maja po kilka razy wiecej onlinu niz kazdy jeden oficialny serwer.
To jest ewidentna wina kroniki ktora wrecz zniecheca do gry i przy okazji zabiła rywalizacje napedzajaca ta gre. Nie mowiac juz o skopanej optymalizacji kosztem fikusnych animacji dzieki ktorym nie widac co sie dzieje na ekranie. Stare surowe l2 z rozbudowanym systemem klas rzadzilo. Likwidacja wszystkich unikatowych dla L2 rzeczy byla strzalem w stope.

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

Elen

Cytat: Roxis w Listopad 17, 2012, 11:38:08 AM
Cytat: NotTheFakeTazman w Listopad 17, 2012, 08:27:32 AM

Masz racje to wcale nie jest wina -_-' kroniki tylko slabej reklamy ze strony ruskiego/na/eu offa bo maja online na poziomie polskich privow a najlepsze privy maja po kilka razy wiecej onlinu niz kazdy jeden oficialny serwer.
To jest ewidentna wina kroniki ktora wrecz zniecheca do gry i przy okazji zabiła rywalizacje napedzajaca ta gre. Nie mowiac juz o skopanej optymalizacji kosztem fikusnych animacji dzieki ktorym nie widac co sie dzieje na ekranie. Stare surowe l2 z rozbudowanym systemem klas rzadzilo. Likwidacja wszystkich unikatowych dla L2 rzeczy byla strzalem w stope.

Front-end web developer

[Lilith]
Elen 99 Tyrr Duelist [retired] [6x hero]
jelen 99 Feoh Soultaker [retired] [legendary server killer]
[Core]
jelen 101 Feoh Soultaker [after merge] [retired]
[Ramona]
Kuryl 102 Tyrr Titan [3x hero][retired too much p2w]

pokit

Cytat: NotTheFakeTazman w Listopad 17, 2012, 11:32:27 AM
Cytat: Shanique w Listopad 17, 2012, 10:31:40 AM

http://l2on.net/

3 privy ruskie maja wiecej onlinu niz 15 oficialnych. A ile setek prywatnych serwerow ma onliny typu 1-2k? Anyway 3-4 topowe ruskie servery maja wiekszy online niz oficialne ruskie/eu/na servery razem wziete.

stary ale czy kiedykolwiek było inaczej? Zawsze na privach grało więcej ludzi niz na offach, co ciągnie te rzesze na privy? To że start serwera to fajna sprawa "w końcu każdy będzie miał równe szanse", "teraz to już musi się udać" ile razy ja już to słyszałem...

Wszystko zalezy od preferencji graczy i wiem z własnego doświadczenia że większość woli zaczynać co chwila na privach i się tym ekscytować niż pograć dłużej na offie.Na szczęści nie wszystkich to jara, wole moje stabilne 1-2k na core niż jebac od nowa na rpg co kilka miechow na nowym serwie z 8k online i oczywiscie zdaje sobie sprawę z faktu że takich jak ja co mogą grać na jednym serwie rok i się nie nudzić nie jest za wielu. Róbta co chceta mnie jest dobrze tu gdzie gram a wam gdzie indziej, a jeszcze innym najlepiej jest nie grać i trollować po forach no ale to już pewnego rodzaju upośledzenie.

kamiil

oj bo zaraz przyjdzie alarion i powie ze najlepiej jakby bylo 4 klasy, pvp jest bardziej dynamiczne bo dodali -_-' w oczy lasery, a najwiekszy feil l2 to hero skille i pvp wieksze niz 7v7, a podczas pvp w mobach powinny one soe    :shock:

tytusDeZoo

znow sie kamil podniecil bo gdzies sie o pvp naczytal ?
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

xRelapse

To nie "reklama" jak ktoś mówi, tylko kronika, wystarczy porównać każdy wykres serwera na L2on.net (ostatni wykres przy każdym serwerze jaki jest spadek od 2010 roku do 2012.
Od miesiąca wprowadzenia GOD z 3.5k lub 4k (w zależności od serwera) szczytowego online (rok 2011) do naszego okresu następny szczytowy online po wprowadzeniu już i tylko GOD na serwerach są one o 1k lub 1.5k niższe i to w szczytowej formie. I to tylko na temat szczytowego online, bo jakby się dalej rozpisywać...
Bo ogólnie wykresy na tej długości wyglądają jak zjazd na skoczni - gigancie.

Ale to nie kronika  :o A po drugie gra jest stara, zostało to powtórzone wiele razy na forum, także nie wiem czym się przejmować. Owszem aktualizacje gry są potrzebne na dłuższą metę, nawet konieczne ale według większego ogółu same wykresy przedstawiają, że GOD to nie był żadny sukces jakby się komuś mogło wydawać. Nie przyjął się tak entuzjastycznie wśród graczy i kto wie ilu zachęcił nowych? Aktualizacja poniżej średniej oczekiwań, możliwe iż jedna z najgorszych jeśli się wycofują z tak istotnych zmian jak te kilka okrojonych klas o której tak wszyscy bębniliśmy przed wprowadzeniem.

Racja jest jak dupa - każdy ma swoją, dlatego zasięgnąłem po wykresy a nie kalkulacje z fusów i kul wróżbity Marcina jak większość tu.