Czy 128mb ram i 1ghz wystarcza do L2?

Zaczęty przez Toli, Maj 31, 2006, 07:06:58 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Toli

mam kompa 128 ram 1 ghz to mi sie gra powinna wylaczac wyskakuje mi blad jak gram iwylacza mi sie gra ma ktos moze na to rade ???

EDIT by Shaman: zmieniłem nazwę tematu. Na przyszłość nazywaj tematy precyzyjniej.

Ryltar

Spróbuj sobie zwiększyć pamięć wirtualna.

Shaman

128 ramu to troche mało jak na gry klasy L2. Pamietam jak przez pewien czas latałem na 256 i brakowało pamięci. W dzisiejszych czasach standardem jest szybka 512 taka na szynie CL2 a i to idzie już w strone 1gb ram  8)

Lasgo87

Użytkownik zbanowany

Yoker

Cytat: Lasgo87ee tam na 256 dobrze smiga
Tu bym się nie zgodził. Kolega miał kiedyś durona 1400 i 256 ramu i telelportował się tylko w bocie, normalnie teleport w grze zajmował 3-8minut (w zależności jak zatkane było miasto) miał wtedy świerzy windows, żadnych programów w tle, i ofc. nic nie ściągał...
128 to niestety, ale stanowczo za mało

Dimitron

Racja... ja mam 256 i jak tak komputer jest właczony kilka godzin to samo właczenie l2 trwa z 10 min!! A teleportacje około 6 ale to jeszcze zalerzy gdzie (np do forbidden geteway trwa okolo 1 min :) )

Ale można grać, często dostaje napadów wściekłości (czemu to h***two się tak tnie!!) ale da się to przeżyć :P

Shaman

Cytat: Lasgo87ee tam na 256 dobrze smiga

To musisz mieć jakąś kosmiczną tę 256 ram  8)  :D

Ja ogólnie nie wyobrażam sobie grania na starszym sprzecie niż moje hyperx 512mb ddr 444Mhz CL2 Kingstona. Mam przynajmniej pewność że jak są jakieś kłopoty z grą to winna nie leży po stronie mojego sprzętu :P

ainaarwen

ja mam 1,1ghz i 256 SDRAM i zacina sie tylko czasem, fakt, ze nie mam np. 70fps ale nie jest zle. gra wlacza mi sie okolo minuty, teleporty trwaja ok 30sec (czasem dochodzi do minuty). wiadomo, ze slaby komputer czasem moze byc powodem przegranej pvp albo nawet pve, ale znosze to dzielnie :D

Rake

Dobra wystarczy.Za chwile każdy forumowicz napisze tutaj ile ma ramu.Odpowiedż była.Temat zamykam.

EDIT by Shaman: sory... praktycznie nie pomyślałem o tym pisząc posta ;) :D
[