T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bleble12

Ale za to możesz sobie odjechać na koniu nawet jak masz combat :P, prawie jak bsoe :P
nope

roli

Cytat: bleble12 w Styczeń 15, 2013, 11:43:10 AM
Ale za to możesz sobie odjechać na koniu nawet jak masz combat :P, prawie jak bsoe :P
Może tak było kiedyś, albo na EU, ale na NA nie można w combacie wsiadać na konia/lwa etc, przynajmniej ja nie mogę :P
Teraz tak patrze, że nie mam się czym jarać bo moje wygrane pvp było przeciwko nubkom takim jak ja :< z tym, że oni nawet nie używali tych czerwonych i niebieskich kryształków co się wkłada do broni i armora (nie pamiętam jak się ten syf nazywa :P)
Przeciw ludziom z doświadczeniem ciężko się walczy :P ale zerka też nie łatwo ubić ^_^ Na low lvlu się trochę kiepawo walczy, ponieważ nie ma jak dogonić tym syfiastym berserkerem graczy, którzy mają unik/odskok/teleport.

bleble12

Myślałem, że dalej można normalnie w combacie wsiadać na konia, to fajnie, że zmienili to. Co do kryształów, to chyba nazywały się "zyrki".Dobra kasa z nich była jak farmiłeś golda.
nope

Arimas

Nie wiem gdzie ty grałeś ale już od bety nie można było wsiadać na mounta mając combat  :oops:

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Co Ty im wkręcasz, nie raz mi kolesie tak uciekali.

bleble12

Cytat: Arimas w Styczeń 15, 2013, 05:32:53 PM
Nie wiem gdzie ty grałeś ale już od bety nie można było wsiadać na mounta mając combat  :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=myco8Fh7tlk
nope

roli

Dobra zanim zaczniecie się flamować niech ktoś mi jeszcze odpisze skąd wziąć SOE do najbliższego miasta? Na początku kilka wydropiłem ale już są na wyczerpaniu. Prawdopodobnie się to craftuje bo w sklepie tego nie ma, są tylko do określonych miast po 1 golda, a tych nie chce :p.

Arimas

Pod tą samą ikonką bodajże gdzie jest logoff jest też opcja unstuck, działa jak bsoe z re-use godzine

A co do uciekania na mouncie, nigdy nie spotkałem się z czymś takim, żeby koleś mając combat był w stanie wsiąść i sobie po prostu odjechać (dużo pvp robiłem na starcie gry) Jedyna możliwość to jeśli koleś cie kiteuje na tyle długo, żeby mu combat spadł

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

bleble12

Gdyby ktoś chciał pograć od nowa to pisać, chętnie pobiegam z kimś.
nope

Arimas

roli

Cytat: Arimas w Styczeń 15, 2013, 08:30:14 PM
Pod tą samą ikonką bodajże gdzie jest logoff jest też opcja unstuck, działa jak bsoe z re-use godzine

A co do uciekania na mouncie, nigdy nie spotkałem się z czymś takim, żeby koleś mając combat był w stanie wsiąść i sobie po prostu odjechać (dużo pvp robiłem na starcie gry) Jedyna możliwość to jeśli koleś cie kiteuje na tyle długo, żeby mu combat spadł
reuse 30 min reuse tego unstuck
Kurwa właśnie zrobiłem pierwszą instancje solo, ale okazuje się, że tam w pt można wchodzić xD jebałem przynajmniej 45 min... i jeszcze jeden z ostatnich bossów zabił drugiego i nie dostałem Q itema pierdole...

I fajną rzecz odkryłem, jak jest ikonka ludzików kolo Q to to jest party quest :D ja wszystkie BAMy i bosy w instancji solo zabijałem :S

Nie daj się ponosić emocjom przez to, że inni rzucają mięsem :)
//Russe

Wybaczcie faktycznie muszę ogarnąć te wulgaryzmy :P
//roli

Arimas

blacktyger

Ja na EU skończyłem bodaj na 45 lvl lancerem, jak będzie free to rzeczywiście może pogram. Największy fun miałem składając pt na instancje, wybrzydzałem jak memowy milord, ale jako że standardowo tanków w mmo jak na lekarstwo to nikt nie mógł się odezwać hrhr.

Generalnie za cholerę nie mogę powiedzieć dlaczego przestałem w to grać. Kupiłem 2 kopie (sic...) dla mnie i dziewczyny, nabiliśmy 4x i po prostu poszło w odstawkę. Grafika miodna, styl grania tankiem cholernie mi odpowiadał. Wiem, że jak zacząłem ganiać na pvp trochę to się zawiodłem, strasznie chaotyczne ale może to kwestia ogaru.

Tak czy siak jeśli można będzie odzyskać te postaci stare to chętnie spróbuję znowu.

EDIT: oh wait, tanka sprzedałem <fuuuuu>. To mam jeszcze zerka, ale to cholerstwo strasznie wolne było : (.
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

roli

Zerk do 26 lvl to żal, ale jak taki nubaka jak ja rozwala solo bosy to można stwierdzić, że klasa ma potencjał. Najważniejszy jest glyph na odnawianie many kiedy moby/gracze atakują cię w "axe block" parowanie.

Zepsułem tylko build bo jest skill, który skacze 15m do przodu i atakuje jak barbarzyńca w diablo i dałem glyph na 30% szansy na instant reuse, co prawda działa fajnie (często wchodzi ten reuse), ale jak wbije topór w ziemię to go 2 sekundy wyciąga... myślałem, że będzie można skakać tak jak w diablo :P skok-> hit --(instant reuse ^_^)--> skok-> hit ale tak nie działa :P Szkoda bo magowie jak mają tp na reuse zrobiony szybko spierdzielają i nie ma jak ich gonić bo jeszcze dash'a nie mam :D
Dobrze, że wybrałem rasę humanoidalnych jelonków, którzy mają racial dash'a w combacie (o czym dopiero się dowiedziałem na 2x lvlu xD) na 3 min i 30 min reuse :]

http://www.youtube.com/watch?v=66fEo-EH7rw lool ja to na 27 lvlu zrobiłem :afro: tylko brałem po max 6 mobów >.< (nie licząc minionów) i robiłem to 5 razy dłużej ...

Shen

Zerk od premiery dostal sporego boosta, teraz juz nie jest taki zly.  Co do robienia instancji solo to warriorem tez kilka tak zrobilem, ale troche czasu to zajmuje.

roli

Co się stanie jak się spali enchant?
Jest jakiś safe +3 jak w l2 czy coś :P?

Shen

Nic sie nie stanie, itemki sie nie pala, downgrade tez nie ma.

blacktyger

Czy tylko u mnie serwery do logowania na eu (i strona i klient) ssą pałkę jak login privów w dniu otwarcia : (?
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

YouMakeMeCry

L2Paradise       - SK/HE- abhorsen                     
L2Supreme       - HE/EE/DA - XiHuan                   
Luna                 - EE - YouMakeMeCry
RpgClubx15      - BP/TR/PAL - YouMakeMeCry
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Aion - Cleryk - Nunane - spatalos/perento - AmberEye/Taco clan :)

bleble12

Jak servery stojące teraz się zapełnią wtedy będą nowe.
nope

YouMakeMeCry

Cytat: bleble12 w Styczeń 17, 2013, 04:06:14 PM

a gdzie to jest napisane bo jakos nie moge znalesc ? ;/
L2Paradise       - SK/HE- abhorsen                     
L2Supreme       - HE/EE/DA - XiHuan                   
Luna                 - EE - YouMakeMeCry
RpgClubx15      - BP/TR/PAL - YouMakeMeCry
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Aion - Cleryk - Nunane - spatalos/perento - AmberEye/Taco clan :)

bleble12

Cytat: YouMakeMeCry w Styczeń 17, 2013, 04:26:53 PM
Cytat: bleble12 w Styczeń 17, 2013, 04:06:14 PM

a gdzie to jest napisane bo jakos nie moge znalesc ? ;/
W sumie to masz racje na forum TERY EU jest napisane, ostatnio jak sprawdzałem nie było:

We'll have one server ready for the F2P launch, in case we need to open up one directly. We'll also have more servers prepared just in case and can therefore add them very quickly after the f2p launch (if need be). This depends on the numbers, we won't open 4 new servers just for the sake of having more servers again.

Regards
nope

seken

Mieliscie moze jakies problemy z patcherem tery? Jak gralem, tzn jakos 4 miesiace temu to wszystko ladnie smiaglo, teraz chce zupdatowac gre to patch progress pokazuje ciagle 0%

bleble12

Nie miałem, ostatnio ściągałem i wszystko normalnie się odpaliło.
nope