Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ihateelfs

Ponoć ostatnio neostrada ma problemy z DNS i wielu ludzi miało akcję ,że na przykład nie działała im w ogóle jakaś konkretna strona. Np. mojemu ojcu nie działało w ogóle google, to samo mojej mamie natomiast mi śmigało, było to dziwne ale po paru dniach problem zniknął. Ojciec wyczytał ,że dużo osób nie mogło otworzyć strony allegro analogicznie do tego jak było u moich rodziców tyle ,że z google. Powód tego ponoć to właśnie spieprzone DNS więc bardzo prawdopodobne ,że to jest powód dlaczego część osób ma taki problem z lagami, nie wiem, mam nadzieję ,że to naprawią niezależnie po czyjej stronie leży wina. Jednak mam nadzieję ,że to jednak Innova jest powodem bo jestem przekonany ,że oni dużo szybciej będą chcieli to naprawić niż orange który każdy wie jeszcze od czasów tpsa ,że śpieszno z pomocą to im nigdy nie jest :) Kiedyś Teon miał taki problem ale to była wina routingu w niemczech i trzeba było używać proxy ,żeby łączyć się z serwerem omijając go więc to kolejny możliwy powód ,że gdzieś np. od tych ostatnich anomali pogodowych które nawiedziły europę gdzieś coś się zjebało.
TehLover EE 80 / TH 77; Teon: RedSky [BANNED]
Ardhin SD 83 / Saggi 77 / Destro 75; Teon: SilentHorrors [RETIRED]
NoBuffsForU EE 85 / SWS 77 / Tank 4x; Naia: GreenFire [BANNED]
TehLover Yul Saggi / Sigel Shillien Templar; Core EU: BlackAngels [RETIRED]

Arimas

Jakoś 2 tygodnie nazad użytkownicy neo właśnie nie mogli się logować do lola i był wielki płacz na forum. Więc mieli jakieś problemy ostatnio.

/Arimas:Clovery :* nie tryharduj bo to jest część dyskusji na temat neo i lagów na core

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

ihateelfs

Cytat: Arimas w Listopad 09, 2013, 06:05:15 PM
Jakoś 2 tygodnie nazad użytkownicy neo właśnie nie mogli się logować do lola i był wielki płacz na forum. Więc mieli jakieś problemy ostatnio.

/Arimas:Clovery :* nie tryharduj bo to jest część dyskusji na temat neo i lagów na core
No i to właśnie może być powodem. Jedni allegro, drudzy google, trzeci LoL a my kurwa L2 :( jak żyć?
TehLover EE 80 / TH 77; Teon: RedSky [BANNED]
Ardhin SD 83 / Saggi 77 / Destro 75; Teon: SilentHorrors [RETIRED]
NoBuffsForU EE 85 / SWS 77 / Tank 4x; Naia: GreenFire [BANNED]
TehLover Yul Saggi / Sigel Shillien Templar; Core EU: BlackAngels [RETIRED]

misiek22pl

WTFast daje rade o tyle dobrze ze jest darmowy na 30 dni i nie robi dc co 20 min  jak battle ping,  dziś pvp na orfenie 0 laga zobaczymy jak na siege  się będzie sprawować , btw wie ktos jak to z cracowac żeby nie robić formatu co 30 dni ?

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

misiek440

DNSy nie mają nic do tego bo służą tylko do zmiany nazwy ip na przystępną nazwe typu www.xxx.pl

Problem nie jest tylko w tpsie bo ja jestem wpięty do plixa(dla obeznanych) i bez wtfasta ta gra traci przyjemność z takimi opóźnieniami a i z wtfestem na samym początku starcia potrafi przylagować ostro zazwyczaj koło 3-6s, póxniej pusza ale innych to potrafi trzymać że ho ho

zresztą problem prawdopodobnie leży nie po stronie naszych operatorów a na jakieś hopce (routerze brzegowym) który jest z dupy a serwer innowy jest do niego wpięty i nie ma innej drogi

Qra

Cytat: misiek440 w Listopad 10, 2013, 01:43:37 AM
zresztą problem prawdopodobnie leży nie po stronie naszych operatorów a na jakieś hopce (routerze brzegowym) który jest z dupy a serwer innowy jest do niego wpięty i nie ma innej drogi

Ja pierdole jak to czytam to jest mi naprawdę źle. Powiedz mi ze udajesz.

Jak by wina leżała po tamtej stronie to żadne wtfasty battel pingi i inne podobne by nic nie dawały. BA !! Wtedy wszyscy mieli by lagi bez znaczenia czy mają neo, netie czy upc.

W neo miałem strate pakietów na trasie Kraków Warszawa na poziomie 5%. Kolejne 5% przy trasie Wawa Paryż. Teraz powiedz mi gdzie tutaj jest wina serwera ?
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Arimas

Ale za 10$ dają Ci
Tier 1 Network (Fastest Exclusive Network)
+
Advanced Lag Spike & Disconnect Reduction

8)

John100

Cytat: Arimas w Listopad 10, 2013, 04:05:07 PM
Ale za 10$ dają Ci
Tier 1 Network (Fastest Exclusive Network)
+
Advanced Lag Spike & Disconnect Reduction

8)
Czy coś to da na CS w L2?
S h O c K Team
Yull Trickster 99/ Othell 98/ DC 80 / TH 80

JamesDoakes

Cytat: misiek440 w Listopad 10, 2013, 01:43:37 AM
DNSy nie mają nic do tego bo służą tylko do zmiany nazwy ip na przystępną nazwe typu www.xxx.pl
prawie dobrze, tyle, że odwrotnie :D
i tak, choć to mało prawdopodobne ze względu na systemowy cache, dnsy tpsy mogą powodować mass DC i okresowy brak dostępu do niektórych stron, lagów czy delayów już nie.

Lagi na serwerach innovy to w 4/5 wina lipnego routingu, którego można poprawić, przez proxy (czyli pattlepingi, wtfasty etc).
Dla osób bardziej zaawansowanych w temacie, polecam kupić jakiegoś vpsa w np berlinie, frankfurcie (lub oba i spiąć je w proxy chaina), w wielu przypadkach da to lepszy efekt niż rozwiązania komercyjne ;p

misiek440

u mnie niestety próby zestawienia połączenia przez francję spełzły na niczym, niby działało ale ping się wydłużyły, dlatego polecam wtfasta (spinałem openvpn z dedykiem ovh)

CytatCytat: misiek440 w Dzisiaj o 01:43:37 am

Jak by wina leżała po tamtej stronie to żadne wtfasty battel pingi i inne podobne by nic nie dawały. BA !! Wtedy wszyscy mieli by lagi bez znaczenia czy mają neo, netie czy upc.

W neo miałem strate pakietów na trasie Kraków Warszawa na poziomie 5%. Kolejne 5% przy trasie Wawa Paryż. Teraz powiedz mi gdzie tutaj jest wina serwera ?

a wiesz że to nie są dwa przystanki po drodze? czy sobie nie zdajesz z tego sprawy? w zależności od twojego operatora oraz czynników dalszych zewnętrznych twój pakiet może być pchany przez dłużą lub krótsza trasę. I problem występuje tylko z innovą podczas gdy reszta gier online działa poprawnie, tzn że serwer jest ulokowany w dupnym miejscu dla graczy z polski i w zależności od operatora a nawet miejsca z którego leci pakiet ( u niektórych neo działa poprawnie a u innych jest kicha jak choler) jest albo ok albo pyta na maksa. Ale żeby ci to uzmysłowić dam ci przykład orientacyjną mape sieci ovh, to teraz sobie wyobraź ile rożnych rodzajów połączeń może być http://weathermap.ovh.net/europe Natomiast jakby to dotyczyło jednej osobo to można by powiedzieć że ma kijowego neta itp, natomiast obawiam się że problem dotyczy minimum 30% klanu

JamesDoakes

Cytat: misiek440 w Listopad 10, 2013, 09:34:23 PM
u mnie niestety próby zestawienia połączenia przez francję spełzły na niczym, niby działało ale ping się wydłużyły, dlatego polecam wtfasta (spinałem openvpn z dedykiem ovh)
logiczne, że przez francję tym bardziej ovh, będzie gorzej niż PL->DE->LU ;p
Openvpn sie do tego nie nadaje, polecam jakąś najlżejszą (lub własną) implementacje socks5 + vps w DE (Xen) i optymalizacje kernela.

misiek22pl

a wiesz że to nie są dwa przystanki po drodze? czy sobie nie zdajesz z tego sprawy? w zależności od twojego operatora oraz czynników dalszych zewnętrznych twój pakiet może być pchany przez dłużą lub krótsza trasę. I problem występuje tylko z innovą podczas gdy reszta gier online działa poprawnie, tzn że serwer jest ulokowany w dupnym miejscu dla graczy z polski i w zależności od operatora a nawet miejsca z którego leci pakiet ( u niektórych neo działa poprawnie a u innych jest kicha jak choler) jest albo ok albo pyta na maksa. Ale żeby ci to uzmysłowić dam ci przykład orientacyjną mape sieci ovh, to teraz sobie wyobraź ile rożnych rodzajów połączeń może być http://weathermap.ovh.net/europe Natomiast jakby to dotyczyło jednej osobo to można by powiedzieć że ma kijowego neta itp, natomiast obawiam się że problem dotyczy minimum 30% klanu

U mnie trasa do serwera idzie przez USA O_o i teraz czyja to wina ?

Alarion

ostatni raz pamiętam, że musiałem używać BP jakiś rok temu. Widocznie blisko centrum Polski lokacja jest w miarę dobra ;pp
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Qra

Spoko. A wiesz ze sa sposoby by sprawdzic gdzie te pakiety znikaja ? Na 22 przystanki tracilem pakiety tylko w neo.

No wlasnie czyja to wina ze tpsa do core leci przez usa...

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

misiek440

są, wystarczy pingplotter, lub nawet zwykły tracert z cmd.

Pytanie tylko czy coś ugrasz w tym temacie, oraz to że serwer jest dla nas w chu**wej lokalizacji, bo zapewne jakby był gdzie indziej umiejscowiony to ping leciałby inną trasą

kinus

http://www.server.lu/virtualservers/
bierzesz vps, konfigurujesz vpn i masz pingi na poziomie ~5ms (na stronie jest lookinglass od nich).
do tego masz w pelni konfigurowalny box ktorym mozesz sie bawic na wlasne potrzeby, od biedy brac pare zlotych od ludzi ktorzy maja problemy z lagami i box za free.
albo jakikolwiek inny box z okolic luksemburga, sam pewnie go wezme jak skonczy mi sie abonament za boxa z czech ktorego wzialem kilka dni temu.
//
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc

misiek440

Strasznie drogie te vpsy ^_^,  wole wtfasta

kinus

//
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc

misiek440

nie no, na razie mam dedyka z ovh i nie zamierzam zmienić xD

likas

przetestowałem tego wtfasta, no i powiem, że jak komuś nie szkoda złotówek - to warto zainwestować. U mnie siege, jak zawsze na neozdradzie był niegrywalny, odpaliłem i pingi na poziomie 70-90.

Jak coś to wersja darmowa jest na 30 dni ( nie wiem czy są jakieś myki, aby ominąć ten limit), więc warto sprawdzić.

Bonasky

Ja za to przekonałem się, że jednak mój internet z akademika nie daje rady na siege :P
Aeore Cardinal 99 i maleje :<

Banana Power!

misiek22pl

Cytat: likas w Listopad 17, 2013, 10:28:51 PM
przetestowałem tego wtfasta, no i powiem, że jak komuś nie szkoda złotówek - to warto zainwestować. U mnie siege, jak zawsze na neozdradzie był niegrywalny, odpaliłem i pingi na poziomie 70-90.

Jak coś to wersja darmowa jest na 30 dni ( nie wiem czy są jakieś myki, aby ominąć ten limit), więc warto sprawdzić.
jest jeden pewny: format :D