Odp: [L2J] L2Emi - IL x15 - START 08.09.2017

Zaczęty przez UgliBiBagli, Czerwiec 22, 2017, 01:27:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Asgota

Cytat: QRQ w Sierpień 10, 2017, 01:10:45 AM
BOSS Reflect Damage (10)
BOSS Cancel Magic (1 buff)

Jakaś obstawa (co 5min) albo ze 2 championy.

Jakie jest okienko na resp bossa? O każdej godzinie może zrespić? Dałbym jakieś ludzkie godziny 12-24. + Annoucement respu. albo chociaz przyblizonego +-2h.
No i jakaś alternatywa na epiki była by spoko, jakieś shadowy 7dniowe za oly czy medale. Bo tak zorganizowana ekipa(zerg) może mieć monopol na nie.

Zapomniałem uzupełnić respa Core, 24h bez okna. Resztę bossów masz na mapce CT (4h)
Epiki można tez po prostu wyfarmic, troszkę kosztują i troszkę czasu trzeba poświecić, ale sie da bez ubijania epikow

A ocb z tym?
BOSS Reflect Damage (10)
BOSS Cancel Magic (1 buff)

QRQ

Możesz dodać bossowi skilla reflect dmg, 10-20% - taki knyf na melee, niweluje trochę vampa. 20% to trochę sporo bo wymaga heala.
Można też dodać cast cancela, ale tutaj trzeba trochę podłubać bo domyślny [boss cancel] kasuje all.
No i pytanie jaki jest zdrowy czas bicia rb w 1-2pt?
30min 1 pt, 10min 2pt?
Max hp zwiększa czas liniowo. 2xHP = 2xtime
Takie rzeczy najlepiej regulować defem i regenem hp. Załóżmy, że w 30min rega sobie około 30% max hp.
Wtedy
1pt przez 30min zabija 130%hp bossa,
2pt w 10min 110%hp.
3 osoby biją 2h zabijając 220%hp.
Liczby podaję z głowy, trzeba by potestować.

Asgota

Zmiany dotyczące antibota, przez okres Beta testów pozostanie L2JGuard, ale zaraz po Becie zostanie uruchomiony L2S-Guard.

Znamy również datę startu, ale zostanie ona opublikowana wraz z nową stroną oraz gotowym Account Panelem.

Asgota

Muaii

Jak logne sie sie na serwer wysle Ci 1l Jagera prosto z DE :D nadal mam ten sam problem ...

Asgota

Cytat: Muaii w Sierpień 13, 2017, 12:42:52 AM
Jak logne sie sie na serwer wysle Ci 1l Jagera prosto z DE :D nadal mam ten sam problem ...

No fajnie fajnie tylko nie pijam alkoholu :P
Wyślę Ci na PW u mnie na forum co jeszcze możesz sprawdzić.

Slomek

l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Asgota

Cytat: Slomek w Sierpień 13, 2017, 02:18:26 PM
Bon apetit i oby w bicka poszło :)

Pójdzie pójdzie! :D

Jak coś zmieniliśmy ustawienia RB oraz mobów na farmie, można sobie testować :)

Tak Btw. Poszukuje kilku-kilkunastu osob do pracy przy dmg poszczególnych class chodzi głównie o sprawdzenie w pvp oraz Ew. Wprowadzenie małych poprawek. Chętnych zapraszam na pw, ustalimy sobie jeden termin i razem do tego siądziemy. :)

Alpha, Beta ogólnie testy trwają już Ok 2 miesięcy, serwer tworzymy dla was, dla graczy... wiec mogli byście poświecić kilka chwil na pomoc w jego tworzeniu. Pisze to oczywiście do tych którzy tylko czekają na start.
Bo niestety w 90% jest tak ze nikt nie pomaga administracji w działaniach, ale hejty na forum pięknie sie piszą jakie te serwery chujowe itd :D

Są tacy którzy wchodzą i naprawdę dużo wnoszą za co serdecznie dziękujemy, ale tez tutaj mała prośba, duża cześć was pisze nam błędy w grze jak jesteśmy online Ew sprawdzi znajdzie błąd i nie przekaże bo nie ma admina... bo takie sytuacje tez mieliśmy...
Poswiećcie te 3 minuty zróbcie sobie konto na naszym forum i piszcie wszystkie błędy na jakie natraficie, my mamy tez niestety wiele innych zajęć podczas gdy jesteśmy online wiec często zapominamy o tym co nam zgłaszacie w grze, a na forum nam nic nie zginie :)

Asgota

Niebawem uruchamiamy nową stronę oraz do tego zostanie uruchomiony Account Panel.
Wraz z tymi stronami zostanie podana data oficjalnego startu serwera oraz zostanie uruchomiona reklama.

Ale dodatkowo chciałbym poruszyć temat którego jeszcze nie tykaliśmy, a mianowicie PINIĄDZZEEE.

Chodzi o Dotację... Chcemy wdrożyć L2S-Guarda wykupując licencję odgórnie na rok (bo jak pisałem nie jest to projekt "na raz") ale to kosztuje, do tego koszt hostingu strony, servera itd... No nie powiem że są to małe koszty.... Nie mówiąc o pracy którą w to władowaliśmy. (ale to przynajmniej darmo)

So, znając życie i podejście poleci hejt o dotę, ale tutaj raczej chce znać wasze zdanie na ten temat, ponieważ ciągle ten temat rozważam.

Co będzie w 100%:
-Premium +100% EXP/SP/Adena +75% Drop/Spoil (coś ok 7 euro)
-Unjail i Unban ceny będą dosyć srogie, poza tym i tak nikt z tego nie korzysta na serwerach pvp.
-Noblesse (ok 15Euro)
-Usunięcie Karmy oraz wyzerowanie PK (ok 5 euro)
-Zmiana PyCi (1Euro)
Dodatkowo w grze będzie można kupić Czapki, fajjjerwerki i inne zabawki za Donator Coiny (1DC = 1Euro) Ceny tych pierdołek będą niskie coś w granicy od 1 do może max 5 euro.

Teraz ta gorsza część:
Zastanawiam się nad wprowadzeniem Dotacji na Sprzęt S, mianowicie po kilku dniach od otwarcia serwera będzie możliwość zakupienia Broni S, Armorów S i Biżuterii S, ale odgórnie mówię, nie są to niskie kwoty (wiadomo zależy co dla kogo...)

Dlaczego? Ponieważ chcemy zakupić jak najszybciej licencję na Guarda, który pozwoli wam grać w spokoju bez botów, przynajmniej wytępi ich 90% jak nie więcej.
No chyba że chcecie grać razem z botami, albo na zabezpieczeniu typu L2JGuard który dobrze skomentował tutaj kornes.
Oczywiście my będziemy sami też szukać i tępić boty, ale nie jesteśmy w stanie siedzieć 24/7 przed komputerem.
Niestety to wszystko ma swoje plusy i minusy...

Druga strona medalu jest taka że na ten sprzęt tak naprawdę nie trzeba długo farmić, Ci co grali na becie dobrze to wiedzą, a dzięki tej dotacji gracze którzy mają o wiele mniej czasu na grę, ale za to zasobniejszy portfel będą mogli wspomóc server oraz wyfarmić się "szybszą drogą".

Sprawa nie jest rozstrzygnięta jeszcze w 100% ciekaw jestem waszej opinii na ten temat, zrobicie falę hejtu prawdopodobnie porzucimy ten pomysł, ale będzie miało to też swoje konsekwencje bo nie wiem czy samo PA i Noblesse zarobią na AntiBota. Bo po prawdzie to będzie najbardziej opłacalne...

//Edit.
Chyba że na serwerze będą grali sami tacy gracze jak Slomek, wtedy dotacji może nie być w ogóle ;)

//Edit 2
Zapomniałem jeszcze ze z dotacji będzie wykupywana reklama na FB i może na różnych toplistach. Bo tego tez nikt za darmo nie da a jednak graczy jakoś trzeba przyciągnąć.

QRQ

-Premium 100%/100%/50%/50%/50% XP/SP/DROP/SPOIL/ADENA
-Kolorowy nick, free tp, tansza wymiana medali na eq, agathion z b.soe, ww, b.rez
-2DC week, 5DC month,

-shadow epik 3-dniowy
1DC

-skiny za dote? (jeżeli potraficie to ogarnąć)
+B grade +6 - za DC
+A grade wpn +6 za DC

Asgota

Cytat: QRQ w Sierpień 16, 2017, 09:45:53 AM
-Premium 100%/100%/50%/50%/50% XP/SP/DROP/SPOIL/ADENA
-Kolorowy nick, free tp, tansza wymiana medali na eq, agathion z b.soe, ww, b.rez
-2DC week, 5DC month,

-shadow epik 3-dniowy
1DC

-skiny za dote? (jeżeli potraficie to ogarnąć)
+B grade +6 - za DC
+A grade wpn +6 za DC

No fajnie fajnie ale dużo customizacji trzeba by robic. A skiny to już w ogole słabo bedą wyglada :P agathion na interlude? W enchant z doty w ogole nie chce ingerować.

QRQ

No rzeczywiście na int nie grałem z 10lat, nie ma tam agathionów, skiny typu tarcza lilima to tragedia, ale są też normalne + outfity z classica, ale fakt dużo z tym roboty.

Patrząc po innych serwerach lepiej sprawdza się drobnica + quality of life stuff niż drożyzna. Premium za DC tez imho lepsze niż tylko za €. Pytanie czy donator ma sens sprzedawać DC za adenę na waszym serwerze.

btw następne edycje też planujecie w dion/cruma? czy jakaś rotacja miejscówek?

Asgota

Cytat: QRQ w Sierpień 16, 2017, 11:36:37 AM
Patrząc po innych serwerach lepiej sprawdza się drobnica + quality of life stuff niż drożyzna. Premium za DC tez imho lepsze niż tylko za €. Pytanie czy donator ma sens sprzedawać DC za adenę na waszym serwerze.

btw następne edycje też planujecie w dion/cruma? czy jakaś rotacja miejscówek?

Będzie możliwość kupna premium za DC w grze. Cena będzie taka sama jak na stronie.
Myśle ze sens sprzedaży DC będzie, przynajmniej na starcie.

Przed następna edycja będzie ponownie ankieta i tam wy wybierzecie sobie server.
Jedno jest pewne, jeżeli teraz będzie ta gorsza dla oka dotacja to na następnej edycji. Będzie już tylko PA i drobnostki jak akcesoria etc. Nie będzie możliwości wykupienia sprzętu.

RaMi

tylko teraz znow moja wątpliwość czy na taki serwer 1 farm lokacja będzie wystarczająca, nawet gdy online nie bedzie za wielki...

SirMorf

Moim zdaniem fajnie jakby były farmy na Varce/ketrze/mos zamiast CT :)

perfect1995

Lepiej nie słuchaj tu opini innych ludzi bo ten co dużo gada to potem nawet na starcie go nie widać:) taka prawda

aqq123

Ja ten projekt odrzuciłem na starcie z powodu customow i najnudniejszej kroniki ever.

Asgota

Cytat: aqq123 w Sierpień 16, 2017, 05:51:59 PM
Ja ten projekt odrzuciłem na starcie z powodu customow i najnudniejszej kroniki ever.

No customow to mamy masę ;) same skrzydła i inne metiny.

aqq123

Wystarcza coustom farm zone które zabija jedna z lepszych mechanik tej gry jakim jest CRAFTING. Nie dość ze Interlude ma którym nie ma co robić to te farmy. Wywaliłeś crafting na rzecz jeszcze większego grinu.... hahaha

Asgota

Są tacy co chwała crafting, a są tacy co go nie lubią :)

Jak sobie wyobrażasz server z online 300 i retailowymi ustawieniami zdobywania a/s grade? Bo ja wiem ze to odgórnie death server. Dlaczego? Bo wyfarmisz sie i nie znajdziesz praktycznie w ogóle pvp...

To dopiero pierwsza edycja, taki był wynik ankiety czyli wybór większości i tego będziemy sie trzymać.
Tak jak pisałem ze będziemy trzymać pierwsza edycje ile tylko sie da, jak już online spadnie do takiego ze nie będzie to miło sensu wleci głosowanie dotyczące wdrożenia kolejnej edycji i automatycznie po nim ankieta dotycząca ustawień.

Niestety takie jest l2, wszyscy płaczą ze nie ma serwerów które stoją i stoją a i tak quituja po max 2miesiacach bo wstaje cos nowego :)

jac0l

Cytat: aqq123 w Sierpień 17, 2017, 11:48:36 AM
Wystarcza coustom farm zone które zabija jedna z lepszych mechanik tej gry jakim jest CRAFTING. Nie dość ze Interlude ma którym nie ma co robić to te farmy. Wywaliłeś crafting na rzecz jeszcze większego grinu.... hahaha

w końcu coś innego,więc kończ waśc
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

haran

Cytat: Asgota w Sierpień 16, 2017, 02:44:42 AM
-Unjail i Unban ceny będą dosyć srogie, poza tym i tak nikt z tego nie korzysta na serwerach pvp.

Skoro i tak nikt z tego nie korzysta, to po co wprowadzać?

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Asgota

Cytat: haran w Sierpień 17, 2017, 09:40:30 PM
Cytat: Asgota w Sierpień 16, 2017, 02:44:42 AM

Skoro i tak nikt z tego nie korzysta, to po co wprowadzać?

Wiesz teoretycznie nie korzysta na takich serwerach, bo raczej jak dostaniesz bana na postać za bota powiedzmy z automnatu lub od GM'a to wszystko można szybko to odrobić :P
Ale może ktoś będzie tak mocno kochać swojego chara że kupi, wyjdzie w praktyce :D

Sheani

to po co wchodzisz i sie udzielasz ? l2 gwiezdne wojny ma sie tak swietnie przeciez ze mozna siedzic  w tematach i komentowac ... a nie sorry ludzie jednak wola grac interlude a nie wlazic na inne gracje i oddyseje i pisac pierdoly jakie to sie l2 slabe zrobilo
Castani

fgt

Cytat: Sheani w Sierpień 18, 2017, 12:21:48 AM

to po co wchodzisz i sie udzielasz ? l2 gwiezdne wojny ma sie tak swietnie przeciez ze mozna siedzic  w tematach i komentowac ... a nie sorry ludzie jednak wola grac interlude a nie wlazic na inne gracje i oddyseje i pisac pierdoly jakie to sie l2 slabe zrobilo
no tak, szkoda ze w el dwa gwiezdne wojny gra wiecej ludzi niz na interludach :<

zeby nie bylo, ten post nie krytykuje serwera, bo nie jestem nim po prostu zainteresowany, post krytykuje tylko osobnika ktory "nie zna sie, ale sie wypowie"

-edited-
obrażanie użytkownika
/Shanique