Odp: [L2J] L2Emi - IL x15 - START 08.09.2017

Zaczęty przez UgliBiBagli, Czerwiec 22, 2017, 01:27:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sheani

Cytat: Asgota w Sierpień 21, 2017, 04:25:54 PM
Uwierz mi moby maja większy m def względem pdef, także według moich testów farma łukiem daggerami lub innymi ddkami jest naprawdę przyjemna. Do tego 500mp reuse 5sec w mp potkach. Dużo już ludzi płakało na ten temat. Ale moim zdaniem powinni przynajmniej trochę myśleć a nie spamować F1 do oporu.

W armorach nie zamierzam grzebać. To wszystko zostaje retail.

Tu sie nie moge zgodzic. moby bija o wiele za mocno zeby dd inny niz deska mogl konkurowac w jakimkolwiek stopniu z magami. Sytuacja moze sie dopiero zmienic po zalozeniu s setow na ++. Na chwile obecna w a grade zadna postac melee nie jest w stanie ubic champa albo spokojnie bic moby.
Castani

Asgota

W sumie masz tu trochę racji z powodu ich p atk. Ale niestety cieżko to wszystko wypośrodkować. Postaram sie wprowadzić jakieś zmiany w ataku aby sobie postacie z VR dawały radę.

Sheani

Bo najlatwiej byloby po prostu dodac drop mobom na ketrze/varce bez ingerencji w same moby i byloby wiadomo co gdzie i jak farmic. tam kazda postac w wiekszym badz mniejszym stopniu daje rade. Plus dodac spoila mobom i ewentualnie lekko craft przerobic zeby kupic sie armorow nie dalo a crafcilo z jakis elementow takich jak te armor /weapon fragmenty. Lokacje duze nie sa ale  gdzie sie gonic jest.Tylko  teraz juz za pozno wiec trzeba pracowac na tym co jest ; )
Castani

Orkes

Problem w tym, że przeważnie na starcie serwera dominują nuki. Wiadomo brak ressistów + dc robe, dopiero później archer się robi OP dlatego chciałem zaproponować żeby delikatnie ulepszyć Majora, żeby po coś ten nuk musiał farmić.

Slomek

Jest mozliwosc dodania NPC który udziela informacji o serverze nowym graczom?
W rozmowie z w/w NPC mamy dostepne informacje o serverze np. gdzie kupic bron, o farm spotach, rates serwera, co farmic na jakie itemy jakie npc zmieniaja klasę co zrobic zeby nobles miec itp itd.
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Asgota

Cytat: Slomek w Sierpień 21, 2017, 10:52:32 PM
Jest mozliwosc dodania NPC który udziela informacji o serverze nowym graczom?
W rozmowie z w/w NPC mamy dostepne informacje o serverze np. gdzie kupic bron, o farm spotach, rates serwera, co farmic na jakie itemy jakie npc zmieniaja klasę co zrobic zeby nobles miec itp itd.

Można to zrobić nawet w welcome message, zaraz po zalogowaniu pojawia sie okno i tam info, tylko po co? I tak każdy kto trafia na server musi wejść na stronę, a na stronie jest to naprawdę mega mega czytelne.

Cytat: Orkes w Sierpień 21, 2017, 08:00:56 PM
Problem w tym, że przeważnie na starcie serwera dominują nuki. Wiadomo brak ressistów + dc robe, dopiero później archer się robi OP dlatego chciałem zaproponować żeby delikatnie ulepszyć Majora, żeby po coś ten nuk musiał farmić.

No tak, w sumie racja, tylko serio nie chce ingerować w ustawienia setów :) Już prędzej podniosę ceny dla Robe setów.

Cytat: Sheani w Sierpień 21, 2017, 07:54:51 PM
Bo najlatwiej byloby po prostu dodac drop mobom na ketrze/varce bez ingerencji w same moby i byloby wiadomo co gdzie i jak farmic. tam kazda postac w wiekszym badz mniejszym stopniu daje rade. Plus dodac spoila mobom i ewentualnie lekko craft przerobic zeby kupic sie armorow nie dalo a crafcilo z jakis elementow takich jak te armor /weapon fragmenty. Lokacje duze nie sa ale  gdzie sie gonic jest.Tylko  teraz juz za pozno wiec trzeba pracowac na tym co jest ; )

Od samego początku wizja serwera była ukierunkowana w stronę CT i tak zostanie, ingerencja w moby nie jest trudna, można wręcz wykonać kopię mobów z Ketry, ale po co? Po prostu zwiększając im Atak, chciałem utrudnić farmę nukom, co niestety nie ma dobrego wpływu na DDki :/ siądę jeszcze raz i dokładniej przeprowadzę edycję mobów, napiszę jak skończę to sobie sprawdzicie ;)

Slomek

Trzy sprawy
1. Dodaj prosze do NPC w zakladce SoulShots, shoty dla servitora.
2. Zdarza się w pvp, że zabijając servitorem inny gracz dostaje death penalty jak przy smierci od moba.
3. Jeśli można, wydłuż zycie servitorom. Buffy trwaja 2h a konik 20 min.
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Asgota

Cytat: Slomek w Sierpień 21, 2017, 11:36:22 PM
Trzy sprawy
2. Zdarza się w pvp, że zabijając servitorem inny gracz dostaje death penalty jak przy smierci od moba.

Shoty oczywiście dodam, sprawdzę to DP, czas zwierzakom tez zwiększę, ale ba serwerze pvp za bardzo i tak to sie nie zda :P

perfecT

Akurat do major roba można by dać casta z dc i by tyle łuków na end game nie latało :P

Asgota

Może i masz racje, ale każda najmniejsza zmiana w statystykach ciągnie za sobą szereg zmian w mechanice, np co wtedy z oly? :)

BTW. Potrzebuje waszej pomocy, mianowicie podeślijcie mi kto może na PW wszelkie Top Listy, Fora, Strony gdzie szukacie serwerów L2, mogą być wszelakich narodowości.

perfecT

Cytat: Asgota w Sierpień 22, 2017, 11:52:47 PM
Może i masz racje, ale każda najmniejsza zmiana w statystykach ciągnie za sobą szereg zmian w mechanice, np co wtedy z oly? :)

BTW. Potrzebuje waszej pomocy, mianowicie podeślijcie mi kto może na PW wszelkie Top Listy, Fora, Strony gdzie szukacie serwerów L2, mogą być wszelakich narodowości.
Zawsze można customowy secik zrobić dla nuków, który automatycznie zostanie zdjęty na oly - widziałem już gdzieś to rozwiązanie.
Jakbyś dał radę to zrobić to myślę, że więcej byłoby za niż przeciw :)

Asgota

Cytat: perfecT w Sierpień 22, 2017, 11:59:15 PM
Cytat: Asgota w Sierpień 22, 2017, 11:52:47 PM

Zawsze można customowy secik zrobić dla nuków, który automatycznie zostanie zdjęty na oly - widziałem już gdzieś to rozwiązanie.
Jakbyś dał radę to zrobić to myślę, że więcej byłoby za niż przeciw :)

Custom set wyglądający jak MA? lub DC? z custom statami? No problemo, tylko ja chce raczej przyciągnąć graczy typowego Interlude, bez customizacji setów, buffów, statystyk.
Każda taka zmiana ich odstraszy. Skąd to wiem? Bo sam taki jestem i samego by mnie to wkurzało.

Tyrake

zgadza sie Asgota, im mniej customow tym mniej to wkurza

Muaii

Wreszcie moge wbić. CO moglbym sprawdzic stestować co nie bylo sprawdzane? Nie myslałeś zeby puscic serwer troche wczesniej jakby wszystko bylo ok? Czy chcesz bardziej wypromować serwer?

Asgota

Cytat: Muaii w Sierpień 23, 2017, 08:11:58 PM
Wreszcie moge wbić. CO moglbym sprawdzic stestować co nie bylo sprawdzane? Nie myslałeś zeby puscic serwer troche wczesniej jakby wszystko bylo ok? Czy chcesz bardziej wypromować serwer?

W sumie nie wiem co jest do sprawdzenia :P Tak po prawdzie to wszystko co przyjdzie Ci do głowy :)

Server wystartuje zgodnie z ustaloną datą 08.09.2017 o 20:00, Aktualnie walcze z promocją jak się da, Leci już płatna kampania na FB są Top Listy oraz jakieś pojedyncze fora, dlatego też proszę was o linki do wszystkiego na czym szukacie serwerów.

Cytat: Asgota w Sierpień 22, 2017, 03:09:48 AM
Cytat: Slomek w Sierpień 21, 2017, 11:36:22 PM
Trzy sprawy

Shoty oczywiście dodam, sprawdzę to DP, czas zwierzakom tez zwiększę, ale ba serwerze pvp za bardzo i tak to sie nie zda :P

Shoty dodane, Pety też można kupić bez questów, Czas servitorów wydłużony do 2h.

Muaii

Jak perum blokuje sie przy scianie i daje mi teleporta to pojawiam sie " w scianie" i nic nie moge zrobic jedynie soe. Mialem juz tak kilka razy. Nie wiem czy to bład czy poprostu ta gra juz tak ma

Salamon

Cytat: Muaii w Sierpień 24, 2017, 08:58:12 PM
Jak perum blokuje sie przy scianie i daje mi teleporta to pojawiam sie " w scianie" i nic nie moge zrobic jedynie soe. Mialem juz tak kilka razy. Nie wiem czy to bład czy poprostu ta gra juz tak ma

tak, to błąd. albo dwa. albo oba naraz. mob ma spawna w geodacie albo geodata jest dziurawa w miejscu ścieżki konkretnego moba, jedno i drugie da się zrobić, jak się potrafi oczywiście :), radziłbym pierw ręcznie pozmieniać spawny mobów, odsunąć od ścian i dać parę jednostek nad poziom podłogi

pozdrawiam, ale nie tak wyobrażałem sobię drogę którą obierzesz tworząc ten serwer, a szkoda, trochę się zawiodłem
Żadna z historii , jakie ludzie opowiadają o mnie,
nie zmieni tego faktu, kim naprawdę jestem.

Asgota

Cytat: Salamon w Sierpień 24, 2017, 10:49:12 PM
Cytat: Muaii w Sierpień 24, 2017, 08:58:12 PM

tak, to błąd. albo dwa. albo oba naraz. mob ma spawna w geodacie albo geodata jest dziurawa w miejscu ścieżki konkretnego moba, jedno i drugie da się zrobić, jak się potrafi oczywiście :), radziłbym pierw ręcznie pozmieniać spawny mobów, odsunąć od ścian i dać parę jednostek nad poziom podłogi

pozdrawiam, ale nie tak wyobrażałem sobię drogę którą obierzesz tworząc ten serwer, a szkoda, trochę się zawiodłem

A jak sobie wyobrażałeś serwer? Napisz na PW lub tutaj bo ciekaw jestem :D 1.0 to wynik ankiety.

Co do Peruma, musiał byś bardziej opisać okoliczności, w 100% moby nie respią się w ścianach ponieważ wszystkie sam ręcznie respiłem, musiał Cię gonić lub sam wlazł w ścianę.

Niestety Geoengine w L2J interlude to....

aqq123

Cytat: sorsy w Sierpień 24, 2017, 03:23:43 PM
Cytat: aqq123 w Sierpień 24, 2017, 11:17:20 AM
Wolisz Retail a otwierasz customowy gownoswrver.  Zajmij się lepiej swoim serverem.
Można serwer Asgoty nazywać customowym choć wprowadzone rozwiązania na serwer typu mid/pvp jedynie poprawiają przyjemność z gry, zachowując retailowy rdzeń rozgrywki.
Możesz wyjaśnić czym się kierujesz pisząc gównoserwer? :)
Nie zachował bo wywalił crafting. Ktoś tutaj nie rozumie różnicy między coustom a retail wiec wytłumaczę. Nawet najmniejsza zmiana w plikach np dodanie GM shopu już jest coustom serwerem. Retail to był na officialu 10 lat temu.
A czym się kieruje nazywając go gownoswrver? Ano tym ze wywalił crafting wiec zabił spoila oraz crafta oraz takie klasy jak BD (mój main), sws, wc, ol, pp, ee, se generalnie cały support jest niegrywalny na tym servie.

RaMi

o żadnym "rdzeniu rozgrywki" nie ma mowy, serwer szykuje sie customowy i to bardzo, mechanika gry i jej własciwości "szykują się" całkowicie zaburzone... poprostu custom serwer pvp :)

Dla jednych jest to ok, dla innych nie, tyle w temacie :)

Asgota

Szukacie dziury w całym... mechaniki pvp nie tykalismy, setów nie tykalismy, broni tez, jedyne po prawdzie co jest zmienione to system zdobywania sprzętu i nie trzeba ciągać za sobą tony suportu bo jest buffer, pierwsza edycja servera była od samego początku kierowana na typowe pvp dla ludzi którzy nie maja czasu grać w CP etc.

Inaczej mówiąc wbijasz robisz lvl farmisz sprzęt przy okazji nabijasz pvp a jak sie wyfarmisz szukasz pvp o które nie będzie trudno bo jest wiele zmian na farmach które wymuszają flagę na graczu.

I to wszystko było pisane od SAMEGO POCZĄTKU. Wiec nie wiem na cholerę są teraz takie bezsensowne posty... nie twój typ servera to nie grasz proste, ja nie jestem w stanie zbudować servera pod upodobania każdego, To co jest w v1.0 to po prostu wynik ankiety.

Tyrake

Asgota nie przejmuj sie. Trole zawsze sie znajda :) Nie beda grac a komentuja.. Kozacy na forum bo w grze i na pvp bez bota gowno potrafia..

Asgota

Cytat: Tyrake w Sierpień 25, 2017, 10:41:18 PM
Asgota nie przejmuj sie. Trole zawsze sie znajda :) Nie beda grac a komentuja.. Kozacy na forum bo w grze i na pvp bez bota gowno potrafia..

Heh nie przejmuje się :P tylko mnie dziwi takie zachowanie. Server stawiam dla ludzi którzy lubią taki klimat jaki aktualnie na nim jest i tyle :D Następna edycja może innym przypadnie do gustu.

Martwi mnie tylko Online, Reklamę mam w sumie na MXC, tutaj, PMfun i jakieś tam stare fora. Oprócz tego płatna na FB, jako promowanie Fanpage. Jakieś pomysły jeszcze?
boję się też żeby nie było za dużo, bo wtedy faktycznie może się zrobić ciasno :D

Aktualnie dziennie mamy ok 50/60 nowych użytkowników na stronie.

fgt

Cytat: aqq123 w Sierpień 25, 2017, 12:04:30 PM
Retail to był na officialu 10 lat temu.
"retail" od zawsze az do teraz byl i jednoczesnie nie byl na offie; i dalej tez bedzie

kraha

Nie sprawdzałem Twojego serwera od środka, więc na temat plików gówno mogę powiedzieć, ale ogółem ciekawe ustawienie i zamysł na serwer, jeżeli pliki są dość spoko przez Ciebie ogarnięte to może być ciekawy projekt, a przy Dion i CT online 200+ będzie już spoko. O ile nie będzie faila na startu i jakiegoś DDoS to może być ciekawie. Nie mniej, że sam dodajesz że jest to pierwsza odsłona i być może nie ostatnia także zawsze można wyciągnąć wnioski i zmienić nieco serwer. Dla mnie jest to dość ciekawe ustawienie i być może zajrzę sprawdzić o ile znajdzie się czas :) powodzenia.