Lineage 2 emi 2.0 [IL X3] Start: 22.11.2024

Zaczęty przez NędznySzczur, Sierpień 31, 2024, 07:36:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NędznySzczur

Spoil nie zostanie zwiększony, bo to jest serwer long term - gdzie będzie stał wiele lat - nie wierzysz, zaloguj się na stronę www, gdzie jest licznik emi 1.0.
Questy na profesje będzie można obejść poprzez dotacje - wsparcie serwera. Questy są konieczne, by zapobiec nadużyciom.

NędznySzczur

Zmieniły się opcje ustawienia questów na 1 i 2 profkę.

Deacon

Muszę się dołączyć do wcześniejszych opinii - Asgota dał się poznać jako wyjątkowo rozsądny admin. Niestety system buffów poniżej trochę zabija dla mnie istotę servera low rate. Poczekam na progressywnego Reborna C4.

FIGHTER Buffs:
    LVL 1-9: Wind Walk 2
    LVL 10-19: Wind Walk 2, Shield 1, Might 1, Haste 1, BTB 2, BTS 1, Regeneration 1, Life Cubic.
    LVL 20-39: Wind Walk 2, Shield 2, Might 2, Haste 1, BTB 3, BTS 2, Regeneration 2, Focus 1, VR 1.
    LVL 40-61: Wind Walk 2, Shield 2, Might 2, Haste 2, BTB 4, BTS 3, Regeneration 2, Focus 2, Death Whisper 1, Magic Barrier 1, VR 2.
    LVL 61-80: Wind Walk 2.

MAGE Buffs:
    LVL 1-9: Wind Walk 2.
    LVL 10-19: Wind Walk 2, Shield 1, Acumen 1, BTB 1, BTS 2, Regeneration 1, Life Cubic.
    LVL 20-39: Wind Walk 2, Shield 2, Empower 1, Acumen 2, BTB 2, BTS 3, Regeneration 2, Concentration 2.
    LVL 40-61: Wind Walk 2, Shield 2, Empower 1, Acumen 3, BTB 3, BTS 4, Regeneration 2, Concentration 3, Clarity 1, Magic Barrier 1.
    LVL 61-80: Wind Walk 2.

DrowRanger

Z takimi buffami od newbie to wiadomo, że server solo magów.

n00b1

Cytat: DrowRanger w Wrzesień 16, 2024, 06:08:41 PM
Polać mu.
Cały czas to mówię. Ustawienia dla cwaniaków którzy chcą się szybko wybić i pekowac casuali...
Ale wydaje mi się że ktoś bardzo usilnie adminowi szepcze do ucha że NPC buffer musi być...

NędznySzczur

Nie pasuje Wam, to nie grajcie? Ja nie widzę problemu. To reklama, a nie ponaglenie do gry.

MarcinL2

a

TankerEk

Spawa z klasami była 50/50 serwer jest low rate, nie chodzi o to zeby sobie w pierwszy weekend ktos deska robił full pt i solo farmił z full buff :D
Common sense
So rare that it's a super power

NędznySzczur

Was głos jest slyszany, musicie więcej i więcej narzekać, bo już jest VR1 :d

Asgota

Nie do końca...

Ogólnie temat wygląda tak, była ankieta i każdy bardziej poważnie zainteresowany grą u nas wszedł an discord i zagłosował, wynik ankiety co do buffera wyglądał tak że największą ilość głosów oddano na Full Buffera, pomimo x3, na drugim miejscu był całkowity brak buffera, a na trzecim miejscu był rozsądny buffer, czysta podstawa.

Także uważam że tworząc tego "buffera" a dokładniej modyfikując newbie, raczej krzywdzimy tych którzy oddali najwięcej głosów, ale no doszliśmy do wniosku że taki buffer będzie najodpowiedniejszy pod raty x3, no i w sumie taki złoty środek pomiędzy BRAKIEM a FULL buffem.

Ogólnie do całej ankiety tak podeszliśmy, bo w rate też wygrało x5, ale środek był na x3, dużo by gadać...

Zmieniliśmy i tak buffy, VR 1 będzie aż do 61lvl i EMP 1 również, no i ogólnie buffy są tylko do 61lvl'a więc myślę że nie ma co o to płakać, po prostu gracz casualowy będzie miał przyjemniejszą gre i jak będzie chciał pograć solo przed pracą do kawy o 6 rano, nie będzie musiał logować boxa, ani też modlić się aby jakiś support też pił kawę o tej godzinie...
#mamy2024

Cytat: DrowRanger w Wrzesień 16, 2024, 06:08:41 PM

To też ciekawa opinia, bo każdy mówi coś innego, słyszałem już że magowie będą OP, zaraz że deski mają przewagę itp...
A finalnie będzie jak to na Interlude - Magowie, Łucznicy, Deski...Czyli standard...
Casual i tak wybierze to czym chce grać i w dupie będzie miał co jest OP.

Tio

Panowie to ma być serwer dla casuali... nie bedzie opłaconych klanow czy cp, nie bedzie wyscigu szczorow.
jesli mowisz ze takie ustawienia byffera pomoga tylko noliferom wbic szybko lvl i zabijac casuali to sie mylisz. bo casual tez bedzie mial do wykoksania tylko jedna postac. bez takiego NPC buffera no lifer ma 2x wieksza przewage bo casual ze swoja mniejsza iloscia czasu musi ciagnac za soba boxa zeby miec buffa, tak jak to Asgota napisal. do porannej kawki przed praca. 2ga sprawa buffer jest i tak tylko do 61 lvl pozniej daje tylko ww. wiec juz sam nie pograsz to i nie pozabijasz casuali.
podnoszenie spoila wyzej niz rate serwera? w jakim celu? wejsc pograc miesiac i isc na inny serwer bo zlozyles s grade i przeszedles gre? takie jest teraz podejscie  polskiego comunity l2. mam S grade jeden side bije epiki koniec gry. szukam nowego serwera i zaczynam od nowa. moze na nastepnym bedzie lepiej. tutaj chcemy sobie pograc dla fanu. 1-2-3 lata moze nawet 10 lat. jak beda ludzie? czemu nie. dla niektorych ludzi pvp o epika 3 party na 3 party jest duzo lepsze niz na takim rebornie 200ludzi vs 200 i tylko widzisz jak aoe miga i scina Ci kompa.
wiec prosze nie panikować i przemyślec swoje wypowiedzi. Kazdy gracz, czlowiek jest do czegos przyzwyczajony, ma juz jakis swoj styl gry. wszystkim nie dogodzisz. serwerek bedzie stawiany dla casuali, jesli jestes zainteresowany to zapraszamy!  8)

brawo dla Asgoty ze dał sie namówić  :D :D :D

n00b1

Idąc tą drogą to może lepiej w ogóle wyrzucić NPC buffera i zrobić komendę .buff i każdy sobie dobierze bufki jak w clan hallu...
Przecież to jest żałosne. Ja lubię grać właśnie WCkiem albo EEkiem i teraz nikt mnie do pt nie weźmie jak będzie NPC buffer...

NędznySzczur

To idź na reborna i nie zaśmiecaj nam tematu. Żegnam.

Asgota

Cytat: n00b1 w Wrzesień 17, 2024, 08:43:52 PM
Idąc tą drogą to może lepiej w ogóle wyrzucić NPC buffera i zrobić komendę .buff i każdy sobie dobierze bufki jak w clan hallu...
Przecież to jest żałosne. Ja lubię grać właśnie WCkiem albo EEkiem i teraz nikt mnie do pt nie weźmie jak będzie NPC buffer...

Dziwny masz tok myślenia, ale nie wnikam...

EE - Odda mane, da buffa na spocie (i to z wyższym lvl'em) i podleczy w razie potrzeby.
WC - Da buff i może robić też jako dodatkowy DD, mocno nie bije ale coś drapie, ma też heal, śmieszny bo śmieszny ale ma.

imo. EE raczej będzie mocno poszukiwany do party dla maga... Bo mana sama z nieba nie spadnie...

NędznySzczur

Przeczytajcie sami siebie. Jeden chce spoila x4, drugi nie chce npc bufera, kolejny chce profesje, inny nie chce. Jak według Was Asgota ma dogodzić każdemu? Weźcie, że ściągnijcie te pampersy i pogódźcie się z tym, że serwer jest dla 150-200 osób, a nie dla jednego, czy dwóch gości, co i tak im nie będzie pasowało, bo na GF te moby lepiej dropiły i co innego i w ogóle tam lepsze paski graficznie i vitality.

Przyszedłem tutaj z chęcią walki o każdego potencjalnie nowego gracza, ale skutecznie zdusiliście moje ambicje swoim jojczeniem. Każdy miał prawo głosu na DC odnośnie WSZYSTKIEGO i zapadły takie decyzje jakie zapadły. Chcecie grać - fajnie. Nie chcecie - trudno, ale jak wyjdziecie z domu zorientujecie się, że świat nie kręci się wokół Was.

DrowRanger

Zdaje się, że przerosła Cię idea stojąca za słowem forum, drogi przyjacielu.

P.S Jako człowiek mainujący support, pass.

NędznySzczur

Dzięki za info, że nie będziesz grał. To ważne dla nas.

n00b1

Cytat: Asgota w Wrzesień 17, 2024, 10:31:39 PM

imo. EE raczej będzie mocno poszukiwany do party dla maga... Bo mana sama z nieba nie spadnie...

Spadnie - z herbów...

TankerEk

w high end lokacjach niema herbow ale wiadomo wtedy EE ma juz w pompie bo soluje w pagan, trzeba miec ekipe....życie i nie plakac ze niema sie pt non stop tylko tez czasem solo nakurwiac z empem prawie jak nuker ^^
Common sense
So rare that it's a super power

Maguniu

A ja chętnie zagram. Zwłaszcza, że mówicie, że to serwer długodystansowy z historią. Moja znajomość L2 skończyła się na EPI prawie 20 lat temu, wiec marna ze mnie wyrocznia, ale chętnie poczuję ten klimat polskiego serwera.

W sumie nawiasem: Lepsze 150-200 ludzi ze społeczności Rodaków z którymi się można pobawić kilka lat, niż serwer 2k z czego 1500 to ruski zerg. 

NędznySzczur

Aż przyjemnie się czyta taka wiadomości między tymi roszczeniowymi narzekaczami. Fajnie, że wracasz do lineage 2, a jeszcze fajniej, że na Emi, bo tutaj mogę z całą pewnością napisać, że się nie zawiedziesz.

Deacon

O nie, roszczeniowi ludzie posiadają własne zdanie, w dodatku inne od mojego, halo policja xD

NędznySzczur

Idź komentować w temacie reborna, nic tutaj po Tobie. Zapowiedziałeś już, że nie będziesz grał z nami.

Tio

Cytat: n00b1 w Wrzesień 17, 2024, 08:43:52 PM
Idąc tą drogą to może lepiej w ogóle wyrzucić NPC buffera i zrobić komendę .buff i każdy sobie dobierze bufki jak w clan hallu...
Zapraszam do pt. Chętnie zabiore suport do pt i będzie biegać że mną również na wyższych lvlach.
Ten npc po pierwsze ma niższe lvle buffa. Po 2gie jest tylko do 61 lvla. Co dalej?
Każdy dd jak nie znajdzie przynajmniej 3-4 kolegów do gry to nic nie pofarmi.
Więc... nie rucz! Pojedziesz! 🤣🤣

n00b1

Cytat: Tio w Wrzesień 19, 2024, 07:39:12 PM
Ten npc po pierwsze ma niższe lvle buffa. Po 2gie jest tylko do 61 lvla.

No to skoro ten npc buffer jest mało przydatny, to po co się administracja upiera żeby go tworzyć?
Skoro bez boxa lub bez kolegów (względnie koleżanek) gra po 61 lvl nie ma sensu to jaki jest sens gry wcześniej z npc bufferem? Jaki jest sens tworzenia tego npc?