Sorcerer/ss [Sorc]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.

Beatronix

Sorcerer jest to postac która doskonale sprawdza się w walce ze wszystkimi którzy nie używają broni dystansowych (dięki skillowi slow który spowalnie przeciwnika znacząco) oraz z magami (wbrew pozorom) gdyz ma z nich optymalny cast speed i m atk (wygrasz pod warunkiem że ci pierwszy sleep wejdzie) poza tym jest to idealna postać na sige i różne walki (doskonały przykla MarcinPL z Shadowness który ma wygranych pvp od ch*** i jeszcze troche :) ) oraz do expienia też jest dobra

Sprzęt:
do 52 standardowo karmian set + laska c grade jakć jak cie nie stać na złoźenie lepszej  to sage staff
od 52 Soes + avadon set zwiększający p def i cast speed

Dye
+5 Wit -5 Man
+5 int  -5 Man
ew. +5Con - 5 Str

Mikeev

Postać Sorca mnie zainteresowała. Chciałem z początku robić necrosa, ale pewien temat zasiał we mnie wątpliwości...
Też chciałbym znać różnice między tymi klasami, zwłaszcza jeżeli chodzi o walki z innymi graczami(PvP, sieg itd.)

Beatronix

ja ci moge przyblizyć troche postać Sorcerera

Na PvP
-1vs1
Jeden z najlepszych, jeżli jest tylko na sell bufach to tylko inny mag go może pokonać
-Mass PvP
Miotasz kulami ognia jak oszalały i sporo ludków padnie zanim zginiesz :)

Na Sige
-Atak
strzelasz w gości na murach jak w kaczki
-Obrona
gorzej, bo nie ma dobrej obszarówki (tu rządzi SpS)

na itd. :)
w sumie dobra postac ale są ciekawsze, o twoją silą są bufferzy jakich masz pod bokiem (z buffami propheta, empower i wild magic shilen eldera i dancami Blade dancera można zniszczyć każdego :) )

wady:
-monotonna postac jednak (jednak są gorsze)
-jesteś uzalezniony od many (za to nie lubie magów)

niuniusa

Sorki ale nie jestem zbyt wtajemniczony w te skróty i np: co to jest to soes?(ja znam tylko takie oznaczenia dla teleportu) i np avadon set? Mam jeszcze pytanko co do tattoo tzn jakie tato jest najlepsze dla Sorcerera? AA i sorki za tak banalne i proste pytania ale jestem poczatkujacym;)

Harpir

soes to staff of evil spirit, a avadon set to avadon robe + avadon circlet + avadon boots+ avadon gloves:) a najlepsze tatoo to chyba tatoo of nightmarish +1250 do mp i coś tam jeszcze:) ja na początku też nie kumałem o co chodzi z tym skrótami więc cie rozumiem :)

Soulern

Mam zamiar wybrać Sorecera. Czy ktoś może napisać, jaka klasa jest jego piętą Antharasową ( :P ), jakie można stosować kombinacje (przykłady), oraz czy Demon Tunic(i Stockings) jest dobrym wyborem od lvlu 40 (nie chodzi mi o cenę)?

..:EDIT:..
Ooo, i jeszcze jedno :) Czy ktoś może mi wyjaśnić, co to jest dye?(może i n00berskie pytanie, ale ja tego po prostu nie wiem) :wink:

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Beatronix

zamiast demon set lepiej wziąć karmian set, jest to wyprubowane i prawie każdy przyzna racje że jeżeli masz karmian tunic i stokings + gloves to masz premie do cst speed który jest ważny bardziej niż niewieka premia do m atk i więcej mp przy demon secie

dye i cloak to są taki tatułaże nie wiem jak na officjalu ale tutaj zwiększają np siłe albo +5 albo +3 zależy od serwera i zmniejszają coś np kondycje o -5/-3

klasy z którymi sorcerer ma problemy? Spell Howler i jego przeklęty slince, każda postać która ma slince (taki skill który blokuje rzucanie czarów u maga to jest zabójcze), zbuffowany przez propheta + Blade Dancer/ Sword singer łucznik bo krytyk bardzo często przerywa rzucanie czaru + odbiera spoooro hp na tych buffach, wojownika pokona każdego, summonera też daggerów też bez problemu jeździ

major76

Cytat: SoulernMam zamiar wybrać Sorecera. Czy ktoś może napisać, jaka klasa jest jego piętą Antharasową

kazdy mag ma te sama - maly pdef i malo hp, z tymze human ma ze wszystkich magow najwiecej (nie licze ol/wc), gram wlasnie sorcererem na globalu gdzie wszystko dziala i bardzo mi pasuje ta postac. Stawiam na szybkosc ktora jest dla mnie najwazniejsza u magow czyli zawsze set armor i weapon dajacy cast speed (na razie karmian i homu/aqmen) matk ma dobry + sleep/sleep cloud, slow, decay, cancel. Jego 2 wada to maly speed ale to ma kazdy human.
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

Marex

Poprawka: od 52 lvlu nie soes tylko valahalla. Jest jednoreczna i mozesz tarcze nosic.
Marex-necro 60+ (sainTs)

http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp">http://r1.fodey.com/1166be6748e884215ac60a80f7456935c.1.gif" border=0 width="499" height="127" alt="Ninja!">

Beatronix

ale vahalla jest dobra i tak jeżeli serwer posiada działające na vahalli SA :acumen wtedy sie zgodze że vahalla jest lepsza niż soes a przynajmniej powinno sie ją nosić w plecaku żeby acumen zładować :)

Silverek

Tak szczerze plz...
Mam 45 sorca... slysze duzo ze do pvp i pve sps jest lepszy... zastanawiam sie czy nie zmienic profy(lepiej mi sie gra czym co jest w jakis sposob lepsze)
Jak sorc sobie radzi z sps?I czy sie szybciej od niego expi?
Każdemu zdarza się być głupcem
przynajmniej przez pięć minut dziennie.
Mądrość polega na tym,
by nie przekroczyć limitu. xD

eSkel

http://files.filefront.com/GludioSiegeShortavi/;5038634;;/fileinfo.html  Tutaj masz high-lv sorca podczas siege. Warto sciagnac, szkoda tylko ze film jest tak krotki.. Moze dlatego ze atakujacy przegrali siege ? ^^

NightBird

Co daje skill "DECAY" u sorca??

W c3 SPS i SH dostali skilla typu SHADOW SPARK i SOLAR SPARK a sorc nie wiec sorc jest teraz slabszy od spsa i sh ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Kozioł

Nie jest przez to słabszy, po prostu twórcy uznali, że tak będzie lepiej i tyle. Sorc jest postacią na tyle zbalansowaną, że nie trzeba mu wiele nowych skilli jak SH czy SPS.

major76

Cytat: NightbirdCo daje skill "DECAY" u sorca??

Zjada cp/hp, cos jak poison w sumie, w zaleznosci od klasy-szybko/wolno
przyklad:
raz wrzucony decay w maga np w sps'a zjada cale cp w szybkim tempie, poprawiony drugi raz zjedzie cale hp.
w lucznika np w HE na wyjechanie calego cp-2 wrzuty, cale hp-ponownie 2 wrzuty.
generalnie zastosowanie tego widze przeciwko tankom (slow/decay) i w postacie ktorych nie da sie wyslipowac. Jest nad czym myslec ;].
btw w C4 kazdy debuff zadajacy obrazenia wybudza ze slipa (jak decay/poison etc) tzn nie ma mozliwosci slipowac bez konca przeciwnika i wyjezdzac go decayem, co wiecej w C4 ponowienie sleep'a w postac na sleep'ie jest nie możliwe.

Dohid: Trochę pogmerałem, ale sens wypowiedzi został niezmieniony. Oszczędność postów.
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

walker

Co Sorc takiego ma że może dorównać sps ,sh czy takiemu nekro? sps i sh mają wiecej ofensywnych czarow bo dochodzi im flare . my mamy tylko prominance , nawet na 3 profie jesteśmy jakby z tyłu - sps/sh 2 vortexy My tylko 1. nasz najmocnijeszy czar konczy sie z powerem 108 , sps/sh maja flary za 135. z zalet sorca jakie udało mi sie zauważyć to to że <chyba> prominence jest lekko obszarowy - bo gdy moj kumpel z niego walil to robił area dmg(a moze to był poprostu bug?) . Więc czy ktoś potrafił by mi powiedzieć jaki jest atut sorca (procz zbalansowanego m atack/cast spd) który da mu szanse bycia "fajnym,żadkospotykanym magiem". czy jest to poprostu postać zapomniana od C2 przez twórców gry ?

Trochę zmieniony przez Dohid.

MonT

Cancel+Slow, sorc jest rzedziej spotykany niz sps czy sh ale moim zdaniem jest rownie dobry i nie ma sie czego przy tamtych wstydzic o-o

~Armagedon~

ma najwczesiej surrendera ktory rekompensuje mu solarsparka... zas vortexy maja overhit przez co nie trza mu sparkow...

Gothi

czy na c5 wchodza jakieś zmiany osłabiajace badz polepszajace sorca, zastanawiam się kogo wziąśc bo necra maja podobno osłabic, i jeszcze jedno czy dla sorca dye to takie ktore daja wiecej int czy może jakeis inne??

walker

w c5 to raczej tylko pograsz na oficjalu - z tego co słyszalem to piraty nie dostaną raczej prawa uzywania ;] a co do skili z c5 - to na oficjalnej stronce z magow czary dostaja tylko warlok i nekros - w dodatku nekro to przyzywanie kosci :D , wiec za bardzo na skile to nie licz :P

System

magowie beda o duuzo oslabieni... jego sleep przy rzucaniu teraz trwa pol sekundy (zalezy czy bufy masz) a na c5 rzucasz go 5-7 sekund i nastepnego sleepa dopiero za 40 sekund do minuty
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Dev

w Sorcu z reguły idzie się w jedną z dwóch dróg ...

1. Full w m.atk - czyli demon tunic itp tuniki, w staffie empower
2. Full w casting spd - karmian /avadon, acumen w mieczu
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Koni

Dodatkowe rpopozycje Dye:

Moc czarów: -3 Wit + 3INT, -5 MEN +4 Wit
Szybkość czarowania: -3 Int +3Wit, -5Men +4 Wit

#EDIT by Dohid
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Soulern

Cytat: walkerwitka wszystkim . na moim serwie zbiera sie na wipe i zamierzam zrobic sobie maga. sps był dla mnie zbyt prostoliniowy : sleep ,hydro,sleep,hydro... z kolei SH to zawsze 30% serwera , a nekro , no nekro to overkiller a ja nie lubie grać najmocniejszymi postaciami :) więc moją uwage przykuł sroc.  I tu moje pytanie , co on takiego ma że może dorównać sps ,sh czy takiemu nekro? sps i sh mają wiecej ofensywnych czarow bo dochodzi im flare . my mamy tylko prominance , nawet na 3 profie jesteśmy jakby z tyłu - sps/sh 2 vortexy My tylko 1. nasz najmocnijeszy czar konczy sie z powerem 108 , sps/sh maja flary za 135. z zalet sorca jakie udało mi sie zauważyć to to że <chyba> prominence jest lekko obszarowy - bo gdy moj kumpel z niego walil to robił area dmg(a moze to był poprostu bug?) . Więc czy ktoś potrafił by mi powiedzieć jaki jest atut sorca (procz zbalansowanego m atack/cast spd) który da mu szanse bycia "fajnym,żadkospotykanym magiem". czy jest to poprostu postać zapomniana od C2 przez twórców gry ?
1. Sorc jest wyrównany: słabszy niż SH, za to szybszy, i mocniejszy, oraz wolniejszy od SpSa
2. Sorc ma 2 czary AoE(cze jakoś tak :P), a reszta ma tylko jeden
3. Sorc ma najwięcej HP.
4. Ten twój kumpel mógł puścić Rain of Fire(efekt podobny do Aqua Splash SpSa, tylko czerwone)/flame strike(czar z Human Wizarda)/Blazing Cricle(dookoła niego powstałaby fala ognia)
5. Sorc w ogóle jest najlepszy, może sobie zakładać co chce i w ogóle :P Gratuluję wyboru, i witaj w klubie :D

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel