Witam :) ( N o w y Komputer )

Zaczęty przez THC, Sierpień 29, 2006, 04:38:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ainaarwen

Cytat: ixi
Nie 'minimalne'
Moze w strzelankach fpp roznicy nie bedzie widac ale docenisz 256bitowa pamiec na siege ;] (kupilem karte dla doom3 i co z tego ze d3 i inne strzelanki smigaja skoro na siege mam prawi pokaz slajdow?:F(~20 fps)

mozliwe, sam nie testowalem jej, wiec nie bede sie klocil. jednakze nie zaprzeczysz, ze jesli nie kupisz karty naprawde LEPSZEJ (mozna rowniez napisac drozszej) to nie ma co marzyc o lepszych osiagach, a jesli jest mozliwosc kupienia karty o porownywalnych osiagach, a o wiekszych mozliwosciach rozbudowy - biore wlasnie ja. takie sa gf

Tyr

CytatZestawik złoże chyba u mojego brata kolegi, ona ma sklep komputerowy to może uda mi się coś wziąć taniej
lol :P to kolega sie penwie na tym zna :D A niemogl on ci pomóc ! xD No ale dostałem pochwałę xD
Lineage 2 Classic EU

ixi

Piszecie tu o sli.... SLI jest fajne ale to nie jest tak ze masz wydajnosc 2 kart gdy polaczysz je w SLI, wydajnosc jest mniejsza.

Imo lepiej miec 1 dobra karte niz 2 gorsze wSLI- brak problemow ze zgodnoscia itd.

On pyta o karte do l2 zdaje sie- dlatwgo wyrazilem swoje zdanie o 128 bitowych konstrukcjach. w strzelankach fpp sie ogarnie, ale gdy trzeba wyswietlic 300+ trojwymiarowych modeli- zacznie sie dusic.

Jesli ktos nie rozumie o co chodzi z tymi bitami :P podam prosty przyklad:

Przelej wiadro wody przez rurke o srednicy 1 cm a potem przez rurke o srednicy 2 cm. Ktore przelejesz szybciej ?:D
Hindemith - SE - Full C5

THC

Cytat: tyr16
CytatZestawik złoże chyba u mojego brata kolegi, ona ma sklep komputerowy to może uda mi się coś wziąć taniej
lol :P to kolega sie penwie na tym zna :D A niemogl on ci pomóc ! xD No ale dostałem pochwałę xD

Hehe jasne, że mógł. Ale niestety nie mam już jakiś czas kontaktu  z bratem jak i z tym kolesiem. Więc chciałem zapoznać się z waszym zdaniem na ten temat.  :wink:

Cytat: ixiPrzelej wiadro wody przez rurke o srednicy 1 cm a potem przez rurke o srednicy 2 cm. Ktore przelejesz szybciej ?:D
Ja to bym w ogole nie trafil w te rurki :D i
T    H   C

ainaarwen

ixi ja wcale nie mowie, ze nie masz racji co do przepustowosci - wazna rzecz.
sli to jednak inna sprawa, a zakup 1 bardzo dobrej karty to czesto za duzy wydatek na raz, a w sli mozna dokupic pozniej i zwiekszyc wydajnosc bez radykalnej przebudowy komputera. inna sprawa, ze czasem mozna kupic 2 karty razem wydajniejsze taniej niz 1 super wypasiona chwile po premierze