Human Wizard lvl 35 i co dalej ?

Zaczęty przez Voytasf, Październik 10, 2006, 05:33:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Voytasf

Witam
Jakiś czas temu mój 8 letni syn wraz ze mną zaczął grać w Lineage.
Gra bardzo nam się spodobała jednakże po dotarciu do lvl 35 mamy wątpliwości co dalej i czy prowadziliśmy dotychczas postać właściwie.

- nie możemy używać przedmiotów grade D - dlaczego ?
- czy dalej czeka nas tylko walenie po łbach przeróżnych stworków ? (dla urozmaicenia od czasu do czasu łowimy)
- wiem że przy lvl 35 można zacząć questy do następnej specjalizacji, jaką wybrać spacjalizację by być samotną postacią (bez klanu)

Pozdrawiam
Z góry dziękuję za pomoc

Scroller

1. Hmm przedmioty D grade mozna uzywac od 20 lvlu wiec to pewnie jakis blad na serwerze.
2. Zabijanie mobow to najnudniejsza rzecz w tej grze, jednak bez tego nie zazna sie innych interesujacych aspektow tej gry: walki z innymi graczami, zdobywania zamkow, polowan na bosy itd.
3. Do wyboru macie: Necromancera, Sorcerera i Warlocka. Nekromata to chyba najsilniejsza postac w tej grze, jednak trudna do opanowania dla poczatkujacego. Sorcerer to typowy mag posiadajacy ofensywne zaklecia. Jest zrownowazony pod wzgledem szybkosci czarmowania i sily zaklec, IMO o wiele latwiejsza postac dla poczatkujacego. Warlock to summoner, nie walczy sam lecz uzywa do tego przywolancow - Kotkow ;) Da sobie rade bez party i klanu co wyroznia go od 2 postaci przedstawionych wczesnej.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

slepy13

Odnośnie zbroji/broni musisz pamiętać, o używaniu broni/zbroji dla maga ;-)
Tak zwanych Tunic (jeśli chodzi o zbroję) a jeśli chodzi o broń to zazwyczaj najlepsza jest broń, która ma największy m.atk (atak magiczny), ale czasem lepiej jest mieć broń z mniejszym atakiem magicznym, ale za to, broń z lepszym SA.

Voytasf

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Faktycznie staram się używać sprzętu odpowiedniego do profesji.
Kupiłem tuniką i trochę biżuterii grade D, jednak jak to wszystko założę to postać niemiłosiernie się wlecze, wagę ma podobną.

slepy13

Hmmm skoro to napewno D grade to niemam pojęcia czemu.
Podaj nazwę serwera to postaramy się pomóc.

klocex

Prawdopodobnie jestes przeciazony. Znajdz jakis magazyn i zdeponuj tam niepotrzebne rzeczy.

Jak otworzysz okno ekwipunku na dole masz pasek obciazenia. Jak jest tego za duzo to postac (w zaleznosci od wielkosci przeciazenia):
-ma oslabiona regeneracje
-"wlecze sie niemilosiernie" ;)
-staje w miejscu i ch*** ;]

A tak celem offtopu - pierwszy raz widze na tym forum topic, w ktorym odpowiedzi na proste pytania (bez urazy) nie zawieraja zgryzliwych uwag. Tego gratuluje zalozycielowi :]

KUba666

wejdz w nenu postaci potem wejdz w zakladke skile potem pasyywne i zobacz czy masz tam rysunek z literka D

Voytasf

Sorry, dałem ciała, chodzi o grade C - właśnie sprawdziłem

mik0s

Mój ty boże...

Czemu wszyscy uważaja, że gra necro jest taka trudna??

Wpierw wmawiają wszystkim, że koszta są ogromne. Gucio prawda. Trzeba jedynie kupować cursed bones, ale to w sumie kosztują nie tak drogo i wychodzi się na plus. Kryształy d i c? Tia... Summony necro się zabardzo do ekspa nie nadają?

Jeśli chodzi o pvp, to naprawdę trzeba być troglodytą, żeby nie zrozumieć paru prostych zasad. Czy to naprawde jest taka poezja saskich lodów waniliowych, żeby pamiętać o anchor'ze, silence'u, sleep'ie, summonach i cdl? Fakt, faktem trzeba mieć trochę "ogrania", ale to się tyczy wszystkich klas. Bez jakiegokolwiek trenigu, macro'a i faktycznej wiedzy o L2, to przegrywasz praktycznie każdy pojedynek.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Dev

---------- 20:14 10.10.2006 ----------

Cytatmacro'a
Nie wiem co macrować np. w SK ale ok ...
CytatWpierw wmawiają wszystkim, że koszta są ogromne
Bo są. Cursed bony kosztują majątek ...
CytatKryształy d i c? Tia... Summony necro się zabardzo do ekspa nie nadają?
Gdyby nie te summony, to nie wiem czy wyszedłbym cało z wielu trainów (transfer pain). Nawet głupi mew czy kat ratuje czasem tyłek ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

mik0s

Mmm...

A może by tak do 52 level nukować czarami sorca naprzemian z VC i BTM...
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

mussaszi

Cytat: VoytasfSorry, dałem ciała, chodzi o grade C - właśnie sprawdziłem

No jeśli chcesz nosić C grade to musisz zrobić 2 profesje zaczyna się ją od 35lv tu masz linki na te składają sie one z 3 etapów

http://www.lineage2.bo.pl/questy.php
to jest po polsku
http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/index.php?view=ccq
a ta po angielsku miłej zabawy :D

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+