Witaj
Gość

Wątek: Reniek = scammer  (Przeczytany 20804 razy)

• Pochwał: 1

• Pisze szybciej niż myśle.
Odp: Reniek = scammer
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 26, 2007, 09:58:44 am »

no i zachował się jak terrorysta xD ja bym tak nie mógł mam za dobre serce, chociaż jakby mnie ktoś tak wkurzył to kto wie kto wie... a oczywiscie klan jest sam sobie winny, w sumie to może lepiej dla nich, może przez te naukę w l2 się nauczą żeby nie ufać wszystkim wokoło. Koszałek śmieszny jesteś, to tylko gra, koles ich okpił i graty za scam :PPPPPPPP tak wiem że to głupio brzmi, ale tak naprawdę z jego wypowiedzi wynika, że zapobiegnięcie temu scammowi było łatwe, bardzo dobrze, że tak zrobił bo takie LOLclany to tylko tępić xD : Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
a ty chyba nie wiesz co piszesz ... chyba że grasz na high rajcie i masz GM SHOP pod nosem, to wtedy tak. żeby żłożyć takie zestawy jakie zostały skradzione potrzeba mase czasu i nerwów- a tu taki złodziej kradnie wszystko w kilka minut

grałem od x1 do x7 i to dosyć długo. A to, że dali tyle sprzętu kolesiowi świadczy o tym, że to chyba oni mysleli że sa na hgih rate. Poza tym takie podejście "no oszukał nas w grze to mu dupe skopiemy w RLu" jest beznadziejne... Scam jest częscią gry, jeżeli obscamujesz zyskujesz kase ale i zyskujesz wrogów w grze. Problem w tym, że dla ludzi l2 to odskocznia do bycia "Kimś" i się za bardzo tym podniecają. To co jak gramy w monopol i przez mnie zbankrutujesz to tez mi dupe skopiesz? Nie, bo to część gry. Ludzie się muszą tego nauczyć.

• Pochwał: 2

• Owned Powned
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 26, 2007, 12:40:54 pm »
Bo masz do tego takie podejście ...
Gość który złożył całego seta teraz jest w niezłych nerwach, bo nie sąde żeby dostał go za free i nie poświęcił na niego swojego czasu.
To co starasz mi udowdnić piszesz jako osoba trzecia, nie wiesz co właścieiel SET'a teraz robi (pewnie siedzi na spojlu trzeci tydzień  :D)
Dla mnie to jest brak szacunku. Jeśli gość w ten sposób zachowuje się w grze to w RL'u nie chciał bym go znać ...
Pzdro No Spam - No offtopic  8)
GL & HF

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 26, 2007, 12:59:30 pm »
Tak jak ktos napisal , odebranie itemow jest czescia gry i zgadzam sie z tym calkowicie, nikt nigdy nie napisal , ze jest to zabronione , zaden GM Cie za to nie zbanuje. To tylko ludzie, ktorym miesza sie gra z realem maja takie podejscie , ze ktos kogos orabal w l2- to jest debilem , szmata , gnojem w realu.Jak bylo to wielokrotnie pisane jest to czesc gry , taktyczne podejscie.  To teraz pytanie kim jest osoba ktora dala sie nabrac ?? Czemu topic nie ma tytulu ,
"ten szanowny gosc i ten i kilku innych( nie bede wymienial po nickach :) ) dali sie nabrac i dali itemu gostkowi ,ktorego nie znali ?? Jak naiwnosc!! , Niech to bedzie dla innych nauczka "??.Nie!!! Woleli  od razu oskalpowac osobe, ktora ich duzo nauczyla.Nie potrafili przyznac sie do bledu !!! .
 Tu najwiekrza winne ponosi , brak komunikacji i przyjazni w srod ludzi , brak zyczliwosci. Gdy by byli ze soba dobrze zgrani , wydalo by sie to juz po pierwszej osobie . 

« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 26, 2007, 07:15:01 pm »
Bo masz do tego takie podejście ...
Gość który złożył całego seta teraz jest w niezłych nerwach, bo nie sąde żeby dostał go za free i nie poświęcił na niego swojego czasu.
To co starasz mi udowdnić piszesz jako osoba trzecia, nie wiesz co właścieiel SET'a teraz robi (pewnie siedzi na spojlu trzeci tydzień  :D)
Dla mnie to jest brak szacunku. Jeśli gość w ten sposób zachowuje się w grze to w RL'u nie chciał bym go znać ...
Pzdro No Spam - No offtopic  8)

lol miałem rózne sprzety. Miałem Avadona którego oddałem klanowi na czas przerwy, potem jakoś klanowi się nie chciało załatwiać od nowa, cóż, nie płakałem poszedłem na inny serv. Emi sprzedałem za 888 aden przez przypadek, to nie zacząłem kolesiowi wyklinac na priv, był wrogiem pogratulowałem sprytu, wkurzyłem się na siebie, zmieniłem serv, ale świat się nie zawalił o.O a Ty prezentujesz postawę właśnie takiego nołlajfa, że l2 to dla Ciebie wszystko, "ojej zabrał mi seta na którego zbierałem 999 expgodzin!" "to skoro dla niego był taki wartościowy to po co go pożyczyłeś? o.O" a że Reniek zrobił to nie dla adeny a dla zemsty czyni to zdarzenie jeszcze... ciekawsze? :)))))))

• Miaget yozora no hoshi - tachi no hikari...
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 26, 2007, 10:29:03 pm »
zgadzam sie z renkiem - do d*** kontakt zrobił swoje - ale żeby dac sie tak oszukac to brak mi slow kim trzeba byc

• Pochwał: 2

• Owned Powned
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 26, 2007, 11:10:50 pm »
"ojej zabrał mi seta na którego zbierałem 999 expgodzin!"
no właśnie ... nie wiem jak tobie ale mi było szkoda tych godzin- to tylko gra i chce czerpać z niej przyjemność, (odskok or reala) a tacy "player'si" tylko to niszczą ...
btw:mówimy tu o DC setach nie o avadonie, nie porównuj obu rzeczy bo różnica jest...

koniec tematu bo w ten sposób nikt nikogo nie przekona. pzdro  :)
GL & HF

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 27, 2007, 01:12:11 am »
Hmm przy takiej gospodarce jaka teraz jest na dexie a grade to nie jest problem, najlepsze klany to juz w s chodza, a te srednie, tez juz sie zaczynaja ubierac. Takze nie przemawia do mnie, ze to jest a grade.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 28, 2007, 04:19:28 pm »
"ojej zabrał mi seta na którego zbierałem 999 expgodzin!"
nie wiem jak tobie ale mi było szkoda tych godzin-

im widac nie było szkoda, skoro pozyczali swoje sety komu popadnie.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 30, 2007, 12:44:48 pm »
ja ci reniek zycze zeby ktos cie keidys tak oskubal konto zebys sie posrał ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 20

• JUŻ 18 LAT z lineage2.com.pl !!
    • Age Of Splendor
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 30, 2007, 01:48:29 pm »
ja ci reniek zycze zeby ktos cie keidys tak oskubal konto zebys sie posrał ...

albo oskubal chate z wszystkich drogocennych sprzetow gdy bedziesz offline ;p
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 30, 2007, 03:11:03 pm »
lol NightBird Ty chyba reala od gry nie odróżniasz o.O jak w monopolu zbankrutujesz przeze mnie bo Ci fabrykę podkupie to też bedziesz mi życzyć bankructwa w realu? nie sądzę...

• Loli Addict xD
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 30, 2007, 03:58:36 pm »
lol NightBird Ty chyba reala od gry nie odróżniasz o.O jak w monopolu zbankrutujesz przeze mnie bo Ci fabrykę podkupie to też bedziesz mi życzyć bankructwa w realu? nie sądzę...
w monopolu nie ma fabryk tylko hotele :P

« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 30, 2007, 05:45:22 pm »
zalezy jakim :P tzn. ja własnie mam taki z domkami i hotelami ale to nie jest ten oryginalny  "monopoly" wiec nie wiem, to tylko przykład  8)

• JUŻ 18 LAT z lineage2.com.pl !!
    • Age Of Splendor
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 30, 2007, 07:21:39 pm »

w monopoly grasz godzine a w l2 cale zycie... a na sprzet nie zarabiasz godzine tylko troche wiecej czasu.
Ja bym dostal szalu gdyby ktos w l2 mi cos takiego zrobil...
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 30, 2007, 07:52:41 pm »

w monopoly grasz godzine a w l2 cale zycie... a na sprzet nie zarabiasz godzine tylko troche wiecej czasu.
Ja bym dostal szalu gdyby ktos w l2 mi cos takiego zrobil...

Tez bym dostal szalu, ale nie bylbym wsciekly na scammera, tylko na siebie, ze bylem takim debilem :oops:
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 01, 2007, 12:27:22 am »
Jesli klan jest dosc mocny to sobie straty odrobi, no i nauka na przyszlosc. ;) Co ciekawe tego typu scam jest dosc czesty.. Taka gra, trzeba sie liczyc z tym ze 'pozyczajac' komus sprzet/kase w grze mozna tego nie dostac z powrotem ;)

A zdobywanie adresu/nr telefonu/straszenie policja/itepe, lol juz sie kiedys tego nasluchalem, a jednak nigdy nie slyszalem zeby ktos kogos 'odwiedzil' ;)

« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 01, 2007, 12:21:59 pm »

w monopoly grasz godzine a w l2 cale zycie...

and that's the problem... l2 staje się sensem życia tysięcy ludzi. OK, no problem, moim też jest :P , ale wchodząc do gry,wiem co mnie czeka i nigdzie w zasadach servera (oprócz allseronu chyba xD ) nie ma napisanego "nie wolno scammować" a skoro coś nie jest zabronione jest dozwolone i tyle.

• Ja jestem King Bruce Lee karate mistrz
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 02, 2007, 05:20:08 pm »
w grze mozna tego nie dostac z powrotem Wink

W realu tez tak jest xD
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 03, 2007, 05:27:40 pm »
Dla mnie sprawa jasna:
Pkt 5.2 Zasad L2 DEX

5.2. It is forbidden to trick someone else and steal their items and/or adena (also called scamming);
Punishment: ban for 1 month to permanent, if it is an account only made for scamming.

Mysle ze tlumaczyc nie trzeba, kazdy ^^ zrozumie.

Cala sprawa jest nauczka i przykladem dla wszystkich pozostalych grajacych...

« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 03, 2007, 07:13:39 pm »
Hmm, definicja scammu jest tyleż oczywista co nieoczywista. Oni dali te itemki Reńkowi po dobroci, on ich nie zmuszał, ale no nie wiedziałem, że taki punkt jest w regulaminie (nie gram na dexie) a założyciel topicu zamiast zając się kwestami formalnymi to wolał załatwić go w realu... lol... jakby podał w pierwszym poście to, to gadka byłaby inna. Co nie zmienia faktu, że trzeba zupełnego braku komunikacji w klanie ( LOLclan) i tak jak powiedziałem trudno powiedzieć co jest scam a co nie... :P

« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 06, 2007, 04:16:12 pm »
Z czasem wszystko wyjdzie Reniek = klan TauHaveloth dokladnie XamarX gral renkiem.Caly klan o tym wiedzial wiec wiadomo było ze to wyjdzie z czasem klan OOWW wiedzial juz od dawna ze to klan TauHaveloth zrobił to jestescie dziecmi i sami sie wygadaliscie o tym ze wiecie o nas wszystko niestety nie udalo wam sie zniszczyc tego klanu bo w niecaly tydzien ludzie mieli spowrotem swoje itemki.Nie dawaliscie sobie rady nawet ze szpiegiem tyle razy co probowaliscie odbic im Ch i nie udawało wam sie postanowiliscie okrasc ten klan. Niestety wasz klan zacza sie sypac OOWW istnieje dalej w bardzo dobrym skladzie a ludzie z TauHaveloth zaczynaja mowic prawde o tym co sie stało nie zdziwcie sie jak posypia sie bany na wasze konta za to co zrobiliscie.Z reszta bylo to do przewidzenia po tym jak caly klan TauHaveloth siedzial w aden a przynim reniek rodajacy itemki dla mnie jestescie lamami nic wiecej poczekamy co z robi z tym gm jak ludzie z TauHaveloth potwierdza to gmowi to chyba bedzie koniec waszej karniery na dexsie ..

« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 06, 2007, 04:27:49 pm »
Elo
Jestem z OOWW, jestem w tym klanie od samego jego początku na tymże serwerze.
Dzięki ostatnim wydarzeniom, wiemy ( dokładniej potwierdziły się nasze przypuszczenia) kto jest Reńkiem i z jakiego jest klanu. Są to informacje potwierdzone, wśród osób z tego samego klanu, które wiedziały o 'przekręcie' i teraz o tym mówią bo nie godzą się z tym żeby ich nazywano złodziejami.
Reniek = xAMARx z klanu TauHaveloth, który od długiego czasu jest wręcz przewrażliwiony na  punkcie OrderOfWhiteWolf. Od dawna OOWW jest w posiadaniu BanditStronghold i straciło go tylko raz na rzecz Tau. Od razu po stracie clanhallu, w najbliższym terminie- 2 tygodnie, odbiliśmy CH. Walka nie trwała 2 minut :) - frapsy wyglądają bardzo ładnie.
Od tego czasu - paru ładnych miesięcy Tau nie może nadal zdobyć tego CH pomimo ich niezłej aktywności na siegach, zerga - pomocy sojuszu ^^.
Po każdym siege można spotkać się z niezłym flame z ich strony, oskarżaniem nas o wykorzystywanie 'bugów'... (rushowanie ich podczas resta po pierwszej walce z mobami wrogich klanow) Tutaj odsyłam cały klan Tau do oficjalnej strony lineage 2 na temat siega BanditStronghold na stronie nie pisze ze drzwi do CH mają być zamknięte= można wybiegać = można rushować ?
Chłopaki... rozumiem wasze rozczarowanie, zdenerwowanie, nawet rozgoryczenie że wasz ally lider się z was nabija XD (chętnym mogę wysłać niezłe screeny)  ale dlaczego posunęliście się do takiego chwytu ? "Każde chwyty na wojnie dozwolone?" - LOL...
Nie wiem kto tak mówi, chyba tylko osoba która musi się tłumaczyć, bo czuje się winna tego że jest scamerem nic więcej. Celu osiągnąć sie nie udało, z klanu z tego powodu nikt nie odszedł, klan istnieje nadal, itemki zostały szybko odrobione. Stwierdziliśmy że wspomożemy kolegów.
Co do samego 'walka' wyglądał on tak jak pisał Arkezar. ( <3 ya ):
Toi 13, zamieszanie... Ludzie czekają na atak wrogiego sojuszu, flagują się rozbiegają.
xAmarx na postaci o nicku Reniek, która w klanie była od 3 miesięcy, podbiegał kolejno do 3 osób i prosił o itemy, jeden gracz nie widział drugiego w takim zamieszaniu, pośród graczy z ally. Samego mnie prosił o item, ale powiedziałem że mu nie dam, bo mam przykre doświadczenia. Skroił 3 osoby, mam nadzieje że dużo to pomogło Tau i kiedyś nas pokonają. Nie ważne ile razy ponieśli porażkę w 18vs18 , pt vs pt, czy na siegu , zawsze mają wymówkę że coś było nie tak i chcą następnego razu.
Co do reakcji GM - od razu umieścił Renka w więzieniu, chciał pomóc w schwytaniu Renka w miarę możliwości...
TauHaveloth, xAmarx jeśli niektórzy chcą grać dalej, to lepiej szybko przekładajcie itemki na inne konta :)), czas pokaże co GM zrobi, ja tej decyzji sie nie powinienem bać w przeciwieństwie do was..
xAmarx .. co do zgrania w klanie.. nie narzekam, wiem jaka była atmosfera wtedy na toi 13 , wiem jak każdy był znudzony i na ts panowała cisza. Zgranie i przyjacielska atmosfera pomogła nam odrobić wszystkie A grady i bronie, nawet z lepszym skutkiem.
Mam nadzieję że teraz pomimo waszych problemów w Tau pokażecie taką samą atmosferę ,przestaniecie pk'ować swoich graczy którzy wyszli bo nie chcieli być nazywani złodziejami,   pokażecie nam dobrą walkę na siegu CH , a przede wszystkim.. przetrwacie to.
Pozdrowienia dla 'klanu' TauHaveloth i wszystkich zainteresowanych tematem.
PS. :) bardzo mnie buduje to że jeszcze są normalni ludzie, którzy- wiedzą jak to jest być OKRADZIONYM z całego dobytku, wyniku długotrwałej gry - i nazywają sprawę po imieniu.

« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 06, 2007, 05:36:05 pm »
http://www.lineage2.com/Knowledge/clan_halls.html

The clan that owns the clan hall must wait in the peace zone inside the clan hall during the elimination match.

The two clans in the final battle are teleported to the center of the clan hall and the rules and method of carrying out are the same as the elimination match. However, the final battle does not have a time limit. If there is no clan hall owner, then the winner of the elimination match comes to own the clan hall without there being a final battle.

Nauczcie sie kurwa czytac ze zrozumieniem.

« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 06, 2007, 10:50:58 pm »
...

tak to ja jestem XamarX hahahaha

jedziemy
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2007, 03:59:02 am wysłana przez Reniek »

« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 07, 2007, 09:49:56 am »
To juz jest pewne ze to ty duzo ludzi z tau potwierdza to i potwierdza gmowi o tym kto co i jak zrobil wiec posypia sie bany dla zlodziej zajebi... zgrany klan,fejmowac tylko potraficie i okradac uczciwie grajacych ludzi .Renku z 3go maja dozobaczenia w krutce.(Spodobalo wam sie co pisali o was na hero czacie teraz juz caly serwer wie jakim klanem jest tau banda zlodziej nic wiecej)