Prawda jest taka, że im więcej mamy buffów tym Tyrant jest na +.
A dlaczego? Bo im więcej buffów tym DMG ze skilli gwałtownie spada, a z obrażeń normalnych rosną. U Tyranta można dawać zawsze i wszędzie greater shield, bo na skille to daje jakieś 2-4% do obrażeń, a jak już jesteśmy na full buffie to Tyrant ma taki gigantyczny DPS (jeśli mamy Bizona + Zealot na 30% HP - a Tyrant to taka apteczka HP, że to nadal sporo, do tego mamy barierę), że go to mało obchodzi (1,6k DMG na sec w TK na full buffie także, w maga nawet 5,4k).
Do tego im więcej buffów tym szybciej odnawiają się nam skille (analogicznie najpierw dochodzi potek, później zerk, później CoV itd.), do tego mamy coraz więcej HP, więc łykanie CP potków może spowodować o wyplucie się z many Glada, a wtedy to paralityk.
PS. Pełne combo 14 ciosów Glada trwa 3-4 sec (Diego w tyle ma na swojej prezentacji, tacy PRO Gladzi będą to robić w 6 sec na oko...). W tym czasie można odnowić 1,5-3k CP przez CP potki. Oczywiście bijąc nadal, stąd taka rozbieżność bo tego jeszcze nie liczyłem.
Tyrant ma prawie 2800 CP z DYEami, które ja stosuje. Glad zada mniej niż 4k DMG pełnym Combo, na full buffie (z Dancami i Songami) może bić non stop do końca many, której ma 2,6k. Średnio koszt jednego skilla na songach i clarity (na oko) to jest jakieś 80 many (pewnie i 90, ale nie chce mi się liczyć i zaraz ktoś wyskoczy z enchantowiem skilli).
Czyli mamy tak 32 skille nie licząc naładowań, a to też kosztuje. Glad może oddać 6 pełnych combo, no dobra dajmy 7. To jest równe 28k DMG, Tyrant z CP ma 17k wytrzymałości na moich ustawieniach. Czyli musi odnowić 12k CP podczas 21-28 sec, a to mniej niż 571,42-428,57 CP na sec. Jeśli dodamy crytyki ze skilli to powiedzmy 17k CP do odnowy a to daje podczas 21-28sec 809,52-607,14 na sec. 17k CP to 85 CP potków lepszych, no ale wypada używać na zmiane lepszych i gorszych, aby szybciej CP odnawiać, więc to będzie 140 CP potków góra, więc kasy też dużo nie wydamy. A i 4k DMG raczej Glad nie osiągnie.
No ale to Teoria

.