Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107608 razy)

• Pochwał: 2

Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #150 dnia: Styczeń 22, 2009, 10:52:10 pm »
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp?
Jesli nie ma ic-seta, to na 80% tak :)

wątpie, poza tym tyrek na zealocie+hawka takiego glada w parę chwil położy tak imo

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #151 dnia: Styczeń 23, 2009, 02:08:52 am »
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp?
Jesli nie ma ic-seta, to na 80% tak :)

wątpie, poza tym tyrek na zealocie+hawka takiego glada w parę chwil położy tak imo

A ja wątpię w tyrka jak glad sobie odpali na przykład ripost stance. Albo lepiej, odbiegnie na sonic move przed pierwsze 15 sekund zealota, następne 10 przeczeka na barierze, a później zacznie się bić : ]

PS. z nowym reuse totemów tyrek nie może sobie pozwolić na dowolne zmienianie hawka na królika/wilka i na odwrót, a glad nawet z dex-9 jest szybszy od tyrka na zealocie i w dc light (buffy pp bez zerka)
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

« Odpowiedź #152 dnia: Styczeń 23, 2009, 09:22:11 am »
omg...to się wszystko rozgrywa w kilku sekundach...tyrek odpala bariere gdy tylko ma 30% hp, następnie wbija zealot i bizon ma 3 sekundy w tył.Glad widząc bariere odbiega i tyrek strzela w niego poczciwą ''kuleczką'' co i tak nie przebije przewagi w ilości hp/cp wiadomo to glad jest tym który tu zadaje sensowny dmg ;) Tyrek do nas podbiegnie bo nie ma bata jak umie grać podbiegnie!
1k atk speed i cryty po 2k miażdżą wszystko, ale tu jest znowu pewna przewaga glada, wbija bariere gdy już tyrek jej nie ma, i nie marnuje jej na buffy tylko całą bariere marnotrawi zadając dmg.30% hp u każdej profki oprócz tanka to dla glada igraszka lub jak kto woli -> tss

« Odpowiedź #153 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:54:24 am »
PS. z nowym reuse totemów tyrek nie może sobie pozwolić na dowolne zmienianie hawka na królika/wilka i na odwrót, a glad nawet z dex-9 jest szybszy od tyrka na zealocie i w dc light (buffy pp bez zerka)
no, to fajna walka na takim sprzęcie..
omg...to się wszystko rozgrywa w kilku sekundach...tyrek odpala bariere gdy tylko ma 30% hp, następnie wbija zealot i bizon ma 3 sekundy w tył.
po kija bizona? hawk ftw :P

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 23, 2009, 12:14:01 pm »
Zealot+Hawk+Crit=zomg

• Pochwał: 1

• tsubasa fan
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 23, 2009, 02:22:08 pm »
ja bym powiedzial, ze w tej walce przegra ten, kto dostanie stuna, czyli glad jest na +

« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 23, 2009, 06:02:59 pm »
no, to fajna walka na takim sprzęcie..

Chodziło mi tylko o porównanie speeda, niech sobie będzie nawet w draco light albo IC, tak czy siak jest wolniejszy z hawk'iem i zealotem od glada na sonic move.

UP:
już widze jak duelist przestaje spamować rage + blastery/tss tylko wyjmuje młotek i stunuje tyrka.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 06:04:43 pm wysłana przez Rusoma »
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 23, 2009, 06:13:19 pm »
już widze jak duelist przestaje spamować rage + blastery/tss tylko wyjmuje młotek i stunuje tyrka.
heh w tym tyrek ma przewage, ale nie zmienia to faktu ze dobry glad zrobi cala operacje w 3 sekundy okolo
btw i tak jestem za tyrkiem :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 06:16:31 pm wysłana przez Kwadrat »

« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 23, 2009, 07:25:21 pm »
Mi chodziło, że raczej nikt się nie będzie bawił w stuny  :P. Zazwyczaj ma się resist stun z CH, obie postaci przeważnie są na +con build, a glad ma jeszcze w dodatku LH ^^

• tsubasa fan
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 23, 2009, 08:10:46 pm »
Mi chodziło, że raczej nikt się nie będzie bawił w stuny  :P. Zazwyczaj ma się resist stun z CH, obie postaci przeważnie są na +con build, a glad ma jeszcze w dodatku LH ^^
nie bedzie sie bawil stuny?
walniecie stuna w przypadku tyrka nie zabiera ladowania +jest bardzo szybkie +robi dmg wiec to bardzo dobre rozwiazanie (latwiej jest robic chainy).
btw chyba jednak glad robi -con  :P chyba ze typowo pod oli, ja mam zawsze -9 dex tyrkiem
ostatnia sprawa: soul breaker wyenchantowany na +9 wchodzi dziwnie czesto :D w glada w mj - np, raz na 4 razy (czyli raz na ~15 sekund...)

« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 23, 2009, 08:56:07 pm »
Powiedz mu by odpalił LH i wziął resist stun z CH + może sobie nawet dać na to jeszcze war frenzy i gwarantuje Ci, że wejdzie 1 na może 300-400 stunów w takiego glada.

« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 23, 2009, 10:20:17 pm »
btw chyba jednak glad robi -con

Ta ale taki glad ktory szykuje sie pod mass pvp a wiemy jacy oni sa tam dobrzy.

Powiedz mu by odpalił LH i wziął resist stun z CH + może sobie nawet dać na to jeszcze war frenzy i gwarantuje Ci, że wejdzie 1 na może 300-400 stunów w takiego glada.

Glad tez moze zestunowac ^^.Jak ma hammera na +9-12 w chance i zaken+antharas to moze niezle nawet wejsc.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 24, 2009, 02:06:49 pm »
Cytat: Ryltar link=topic=12900.msg283294#msg283294 date=1232745617
Ta ale taki glad ktory szykuje sie pod mass pvp
[/quote

i na expie  :P

Cytat: Ryltar link=topic=12900.msg283294#msg283294 date=1232745617
Glad tez moze zestunowac ^^.Jak ma hammera na +9-12 w chance i zaken+antharas to moze niezle nawet wejsc.
[/quote

jak sie nad tym zastanowic, to w sumie bez sensu z tymi stunami - przeciez mozna odpalic riposte ^^

« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 25, 2009, 07:06:08 pm »
Zealot+Hawk+Crit=zomg

WTF ?  :o  yhhym nie wiem czy widziałeś staty tyrka na ch buff z song of hunter + zealot+bizon Oo hawk podnosi crt, ale bizon podnosi o wiele wiele więcej crt rate i do tego p atk...

« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 25, 2009, 07:45:46 pm »
Zealot+Hawk+Crit=zomg

WTF ?  :o  yhhym nie wiem czy widziałeś staty tyrka na ch buff z song of hunter + zealot+bizon Oo hawk podnosi crt, ale bizon podnosi o wiele wiele więcej crt rate i do tego p atk...
nie wiem czy wiesz ale do bizona trzeba miec 30% hp zeby najlepiej dzialal, no wzglednie 60%, a z Hawkiem na full mozesz jechac :>

« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 25, 2009, 08:46:45 pm »
Zealot+Hawk+Crit=zomg

Balance Life dostaniesz to bizona o kant dupy sobie mozesz rozbic.

« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 26, 2009, 04:03:41 pm »
poza tym bizon nie dodaje crit dmg

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 26, 2009, 04:55:37 pm »
poza tym bizon nie dodaje crit dmg

Ale 30% p.atc > 30% crit power, a tym bardziej 42% p. atc >30 % crit power.

Ale straci duelist spirit jak zmieni broń.

I do tego co trochę niżej było. Zealot + bizon to jakieś 1,5 sec, nie 3.

« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 26, 2009, 04:58:52 pm »
Ale straci duelist spirit jak zmieni broń.

W sumie to i racja chociaz jak ja gralem duelistem to nigdy nie zmienialem broni ale skoro u tankow mirror znika jak zmieni sie bron na  np. luk to czemu nie DS.

« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 31, 2009, 08:05:13 am »
no tak można z hawkiem nawet na 100% jechać...ale gdy mamy 30% to wybó jest prosty, a gadanie o Balance life to za przeproszeniem pieprzenie bo pvp gdzie mamy bisha na plecach wiadomo jak się skończy kimkolwiek byśmy nie grali.

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 02, 2009, 09:29:22 am »
no tak można z hawkiem nawet na 100% jechać...ale gdy mamy 30% to wybó jest prosty, a gadanie o Balance life to za przeproszeniem pieprzenie bo pvp gdzie mamy bisha na plecach wiadomo jak się skończy kimkolwiek byśmy nie grali.

Niby jak?
E może cię oświecę, że z tym Balance life to chodziło o pt vs pt...

« Odpowiedź #171 dnia: Luty 11, 2009, 10:30:04 am »
Może Cię oświecę, ale temat to gladiator vs tyrant, a nie pt vs pt więc nie pieprz.

« Odpowiedź #172 dnia: Maj 29, 2009, 08:30:23 pm »
Co myślicie o takiej taktyce na oli(interlude

Tuż przed rozpoczęciem walki tyrek(w IC) wrzuca barierke i ładuje gladowi hurricaine + cripple. Odbiega, odpala ogra i walka toczy się na dystans. Skille Dystansowe Tyranta są nieco mocniejsze od tych Glada, nie boli brak DSS(tak jest przy zwarciu) i wygra ten któremu więcej krytów ze skilli siądzie, czyli tyrek nie byłby od początku na straconej pozycji.

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
« Odpowiedź #173 dnia: Maj 29, 2009, 09:14:32 pm »
barrier na poczatku to fail
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #174 dnia: Maj 29, 2009, 09:28:37 pm »
barrier na poczatku to fail

bo? co ci da później skoro glad też ją odpali? myślisz że użyjesz jej by sobie odpalić bisona + zealota? Glad wtedy się spokojnie podładuje na barierze i jebnie combo po którym leżysz na cyckach. Bariera na start to jedyna szansa bo z zaskoczenia wbijesz cripple(by odbiec) i nie oberwiesz z TSS.