Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107497 razy)

• Pochwał: 18

• <3
Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #250 dnia: Lipiec 12, 2009, 05:33:56 pm »
i tak obu pocisnie tehacz :D

no :D taki j/k dla rozluźnienia sytuacji :D

A tehacza pociśnie tank xD Także nie masz co się cieszyć ;d
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #251 dnia: Lipiec 12, 2009, 07:01:11 pm »
hmm glad jest tutaj na +, skoro mial bazowy 50% szybszy reuse a teraz maja taki sam? Razz
A ma taki sam? Bo skoro tylko cieli reuse do 1/4 wartosci, to powinien miec nadal 50% szybszy. Anyway poszukuje jakiegos frapsa tyrka z finala, zeby to porownac z filmem Defo.
Btw ktos tam pisal o 2k p defa u tyrka- ze srednim resistem spokojnie mozesz wyrwac tssa za ponad 2,5k przy takim defie, wiec nie ma sie z czego cieszyc. Champions favor+duelist spirit na dobrym enchancie+element w broni i mamy okolo 2 razy wiekszy dmg niz we wczesniejszych kronikach.
No i jak juz pisali- tyrant nie ma praktycznie zadnych korzysci z maximum focus.
Btw ten 170 element ja bym nie traktowal jako plus- jestes uwiazany do 1 elementu, na dodatek bardzo popularnego.
Jedyne, co do mnie przemawia to haxed ogr, bo w koncu tyr ma p attack porownywalny z gladem, a w heavy wyciagnie wiekszego defa.
...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #252 dnia: Lipiec 12, 2009, 08:48:08 pm »
blahtards mowili ze reuse jest bardzi zblizony (taki sam?), wiec raczej nie klamali :D

« Odpowiedź #253 dnia: Lipiec 12, 2009, 11:39:32 pm »
Reuse Blastera i Hurri to 3 sek na bank. To jest duzy plus dla tyrka, bo mial gorszy reuse niz glad.
Czyli reuse ten sam+zuzywanie mniejszej ilosci ladunkow+szybsze wykonywanie skili(a.speed)+stun+ogr+ic i tyrek nie jest na straconej pozycji.
Komu wejdzie wiecej crytow ten wygra imo.
No i jeszcze cancel pvp mod w fistach to tez niezly argument na pvp w terenie z cp potkami.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

• Pochwał: 0

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #254 dnia: Lipiec 13, 2009, 12:01:12 am »
Scorpion mówisz że moge mocno oberwać z ele tssa ale w takim wypadku glad również mocniej oberwie z ele hurri.

« Odpowiedź #255 dnia: Lipiec 13, 2009, 11:49:50 am »
Jasne, mnie chodzilo raczej o fakt ze 2 k def w tych czasach nie jest wielkim problemem do pokonania.
...

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #256 dnia: Lipiec 13, 2009, 11:10:03 pm »
No dobra już nie chodzi o to ile tego p.def, ale p.def tyra > p.def glada i DPS tyra ze skilli > DPS glada ze skilli, nawet mimo TSS'a.

« Odpowiedź #257 dnia: Lipiec 14, 2009, 12:31:53 am »
No dobra już nie chodzi o to ile tego p.def, ale p.def tyra > p.def glada i DPS tyra ze skilli > DPS glada ze skilli, nawet mimo TSS'a.
Duelist spirit na +30(:P) i efekt ogra zostaje zniwelowany, czyli dmg ze skilli o takim samym powerze bedzie podobny u tyrka i glada, a tss ofc mocniejszy.
I disarm przemawia do mnie bardziej niz jakies totemy tyrka(btw zna ktos reuse time tego disarma?)
...

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #258 dnia: Lipiec 14, 2009, 01:34:25 am »
Jak już kolega wyżej napisał do tego jest bariera, jeśli wierzyć L2 INC ( HR) to jakieś 30 sek to jest. Ja też byłem zatwardziałym fan boyem glada i zawsze nim grałem, ale kwadrat otworzył mi oczy i teraz tyrem pomykam i jest elegancko ^_^. GL w wbijaniu skill na +30...

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #259 dnia: Lipiec 14, 2009, 08:20:18 am »
taa, bariera...która kasuje się po użyciu dowolnej akcji ofensywnej przez ciebie...
I'm offline.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:16:10 am »
GL w wbijaniu skill na +30...
nie widziałeś nigdy skilli +25-28 z 2nd, albo +18 z 3rd? na 8x lvlu to nie problem

• Banned

« Odpowiedź #261 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:17:43 am »
nie widziałeś nigdy skilli +25-28 z 2nd, albo +18 z 3rd? na 8x lvlu to nie problem
a z 3rd max to przypadkiem nie +15? xD
I'm offline.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:35:38 am »
a może +15, nie gram w l2 to nie pamiętam wszystkiego :P

« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:27:50 am »
l2.comfirmed

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #264 dnia: Lipiec 15, 2009, 08:23:57 am »
taa, bariera...która kasuje się po użyciu dowolnej akcji ofensywnej przez ciebie...

Ale jak dostane weapon blockade to ustoje na tej barierze przez czas trwania debuffa nietknięty.

« Odpowiedź #265 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:05:29 pm »
Btw nie trzeba mieć założonej broni, żeby użyc bariery?
Co do samego pvp- sprawdziłem i wyszło, że reuse skilli u glada=reuse u tyranta, do tego faktycznie jest tak krótki jak pisał kwadrat- czytaj da sie spamowac storm+buster+blaster+hurri na okrągło, bez jakichkolwiek przerw, do tego tyrant robi to szybciej od glada(przy większym defie na dodatek). Jeśli do gry nie wchodzi ds na +30, to chyba jednak tyrek lepiej stoi z dmg. Warto też zauważyć, że nowe duale mają lipne SA w porownaniu do starych S-ek, więc jeśli ktoś robi tyrka pod spam skillami, to glad ma bardzo pod górę(choć weapon blocade ofc może wszystko zmienić).
...

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #266 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:32:04 pm »
W opisie skilla nie pisze że trzeba mieć broń więc chyba da rade. Ja mam pomysł, jeśli ktoś ogarnia tyra i ma chwilkę czasu chodźmy powalczyć trochę na HR L2 INC ja powalczę gladem i sam zobaczę jak to jest na tym 83, bo sam już nie wiem.

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #267 dnia: Lipiec 15, 2009, 06:21:05 pm »
W opisie skilla nie pisze że trzeba mieć broń więc chyba da rade. Ja mam pomysł, jeśli ktoś ogarnia tyra i ma chwilkę czasu chodźmy powalczyć trochę na HR L2 INC ja powalczę gladem i sam zobaczę jak to jest na tym 83, bo sam już nie wiem.
Tylko, że jak jeden wygra z drugim, to będzie oznaczało jedynie tyle, że na L2 INC jedna klasa jest lepsza od drugiej. Btw Bariera trwa 10, nie 30 sec.

Ogólnie to jak widziałem chyba w topicu o Palu, jak ktoś (ale nie ktos1994!) opisywał jak działają tam niektóre skille, to mogę tylko napisać, że to jakiś JOKE ten serwer ;p

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #268 dnia: Lipiec 15, 2009, 08:34:23 pm »
a kto pisał że bariera trwa 30sek?

• Twój stary
« Odpowiedź #269 dnia: Lipiec 15, 2009, 08:44:39 pm »
Jak już kolega wyżej napisał do tego jest bariera, jeśli wierzyć L2 INC ( HR) to jakieś 30 sek to jest. Ja też byłem zatwardziałym fan boyem glada i zawsze nim grałem, ale kwadrat otworzył mi oczy i teraz tyrem pomykam i jest elegancko ^_^. GL w wbijaniu skill na +30...
Ale to chyba nie chodziło o barierę?

:( Twój Stary

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:18:53 pm »
Gdy przeczytacie poprzedni, post to widać że 30 sek odnosi się do re usu weapon blockade, chociaż rzeczywiście post pisany w pośpiechu trochę nieporadnie sklecony, może wprowadzić nieco w błąd.

« Odpowiedź #271 dnia: Sierpień 23, 2009, 06:12:11 pm »
Witam. Jak w Gracii Final wygląda PvP Tyrant vs. Gladiator? Obie te postacie mnie ciekawią, mam większe doświadczenie Gladiatorem (Tyrantem grałem sporadycznie) a wybór zależy od tego, jak te klasy radzą sobie w Gracii Final ;)

Szukam serwera...

• Banned

« Odpowiedź #272 dnia: Sierpień 23, 2009, 06:41:26 pm »
obie dostały boosta w postaci elementu w skillach, a tyrek dostał nerfa bizona.
I'm offline.

« Odpowiedź #273 dnia: Sierpień 23, 2009, 06:56:49 pm »
ok, doliczylem sie 3 istotnych "plusow", teraz tyrant:
-170 element, 20 wiekszy od glada
-przegiete totemy, w szczegolnosci ogr

Tu się zgadza.

-maximum focus force, ktory moze nie jest az tak przydatny jak u glada ale jednak

Tyrkowe skille zjadają mniej ładunkow, poza tym nie ma czym zrobić combo. U glada można zrobić TSS,DSS,MSF,TSS,DSS.
-force of destruction, ktory po prostu wgniata glada w ziemie bo nie ma czym na niego odpowiedziec (jak kiedys dalo sie walczyc, to teraz dodatkowy skill z dmg jak hurri i szansa na dot)

A glad ma haxlolweaponblockadelolhax, który Cię unieszkodliwi na 5 sekund + możliwe jeszcze kilka zależy jak ogarnia ktoś grającym tyrkiem i czy założy broń. Acha i gucio prawda że nie ma czym odpowiedzieć. Power hurri = power DSSa. Z tego co piszesz FoD = hurri, a glad ma TSSa który jest sporo silniejszy.

-i najwazniejsze - reuse skili jest w koncu podobny, wiec glad traci swoja zalete dzieki ktorej (czasami) rozwalal tyranta, a z ww forcem mozesz wyciagnac nawet wiekszy dps niz glad (pomimo haxed duelist spirit)

Tss miał na pewno większy reuse niż hurri a obecnie ma może 1 sekunde więcej. A duelist spirit z tego co na blahu pisali na +2x daje ponad 20% premii do dmg w PvP.
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #274 dnia: Sierpień 23, 2009, 07:50:27 pm »
obie dostały boosta w postaci elementu w skillach, a tyrek dostał nerfa bizona.

Ale dostał mocnego boosta dla ogra i rabbita.