Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107403 razy)

• Pochwał: 27

Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #275 dnia: Sierpień 23, 2009, 08:09:11 pm »
Jak w Gracii Final wygląda PvP Tyrant vs. Gladiator?
Przy średnim sprzęcie (S grade, brak epiców, brak przesadzonych OE skilli) bardziej na korzyść Glada raczej. W im lepszy sprzęt obaj wskakują (s80, epici, skille++), tym bardziej się wyrównuje. IMO.

wybór zależy od tego, jak te klasy radzą sobie w Gracii Final ;)
Obie dobrze. Nawet bardzo.

• Pochwał: 0

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #276 dnia: Sierpień 23, 2009, 08:10:54 pm »
+30% p.def z ogra + hvy armor i glad ma przewalone, przed 83 to pvp wypada korzystniej dla tyrka.

« Odpowiedź #277 dnia: Sierpień 23, 2009, 08:41:42 pm »
+30% p.def z ogra + hvy armor i glad ma przewalone, przed 81 to pvp wypada korzystniej dla tyrka.

/fixed
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• Pochwał: 1

• tsubasa fan
« Odpowiedź #278 dnia: Sierpień 23, 2009, 08:55:13 pm »
Vascius wie jak to wyglada, walczylem z nim na kilku serwach  :P

btw zeby nie bylo ze spamuje

glad ma przewalone z tego wzgledu, ze musi ladowac sie 2 wiecej, w dodatku robi to dluzej. efekt? ja wale 2x blaster i 2x hurri podczas gdy on walnie blastera i tssa, rozowo co? doliczajac duzo wiekszy p def (co niweluje ta premie z ds + xx), glad przed 83 nie istnieje w takim pvp. po 83 zalezy juz od szczescia. na blahu kraza zreszta podobne opinie, wiec to nie tylko info z loll2jlol

« Odpowiedź #279 dnia: Sierpień 23, 2009, 09:06:24 pm »
Vascius wie jak to wyglada, walczylem z nim na kilku serwach  :P

Bez obrazy ale o ile to nie był off to mało do mnie takie coś przemawia. Ja też walczyłem na serwerku, i na 81 (specjalnie mieliśmy z kolegą podobne buffy, sprzęt i oe skilli) załadowałem mu serier TSS/DSS, maximum i jeszcze raz tss/dss oba enchantniete na +1 earth (chyba) on mi zdazyl walnac 2x hurri, blastera i bustera. Efekt był taki że ja nie miałem CP a on CP i ponad połowy HP. Ofc mieliśmi podstawowe buffy + dance i resist w armorach na swoje elementy. Mi wszedł 1 cryt z TSSa.
Po 83 z ultimate secret i WB było dużo łatwiej bo w czasie gdy on stał bez broni ja mu sadziłem combo + się ładowałem do full nie marnując maximum forca.
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #280 dnia: Sierpień 23, 2009, 09:20:07 pm »
ofc tyr w hvy, -9dex i mial odpalone riposte stance:>
tak jak mowilem po 83 zalezy od szczescia czy odbijesz blokade czy nie, ale ja osobiscie nie przegralem jeszcze na GF z gladem, moze taki los

« Odpowiedź #281 dnia: Sierpień 23, 2009, 09:24:56 pm »
ofc tyr w hvy

tak, dynasty hv force master - ja też

-9dex

tak - ja też

i mial odpalone riposte stance:>

Nie - nie miałem jeszcze weapon blockade bo jest od 83 a mieliśmy 81.

Dopóki nie wypowie się ktoś kto widział na offie walkę 81 tyr vs 81 duelist nie ma co się opierać na privach bo co priv to inna wersja l2...

« Odpowiedź #282 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:08:56 pm »
Eee a maximum focus to nie jest skill z 83 lvla, podobnie jak weapon blocade?
...

« Odpowiedź #283 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:16:30 pm »
Eee a maximum focus to nie jest skill z 83 lvla, podobnie jak weapon blocade?

Na privie na którym grałem był na 81, ale może się myle

Edit:
miałeś rację jest na 83. http://www.lineage2.com/news/graciafinal_05.html
Tylko potwierdza to teorię że nie ma co się sugerować wynikami pojedynków na lol2j privach.

Down:

Hail uber ret(ard)ail plajer. ultimate secret i maximum force doszły w GF.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 11:24:42 pm wysłana przez Rusoma »

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #284 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:22:19 pm »
hi pr0 priv player!
te imba skille są z 83, 81 to one były w HB
I'm offline.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #285 dnia: Sierpień 24, 2009, 10:56:36 am »
a co mi szkodzi przyczepie sie :P

załadowałem mu serier TSS/DSS, maximum i jeszcze raz tss/dss oba enchantniete na +1 earth (chyba) on mi zdazyl walnac 2x hurri, blastera i bustera. Efekt był taki że ja nie miałem CP a on CP i ponad połowy HP. Ofc mieliśmi podstawowe buffy + dance i resist w armorach na swoje elementy. Mi wszedł 1 cryt z TSSa.
ok to teraz sobie wyobraz, ze cryt z tssa Ci nie wszedl. tyrant ma sporo ponad polowe hp (czyli mniej wiecej tyle ile ty masz hp) i 8 ladunkow, a Ty masz 1 ladunek i sie musisz ladowac z 5 sekund (co rowna sie hurri + blaster + 2xaoe + force of destruction skoro miales na 81 max focus force). gf

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #286 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:18:24 am »
a co mi szkodzi przyczepie sie :P

załadowałem mu serier TSS/DSS, maximum i jeszcze raz tss/dss oba enchantniete na +1 earth (chyba) on mi zdazyl walnac 2x hurri, blastera i bustera. Efekt był taki że ja nie miałem CP a on CP i ponad połowy HP. Ofc mieliśmi podstawowe buffy + dance i resist w armorach na swoje elementy. Mi wszedł 1 cryt z TSSa.
ok to teraz sobie wyobraz, ze cryt z tssa Ci nie wszedl. tyrant ma sporo ponad polowe hp (czyli mniej wiecej tyle ile ty masz hp) i 8 ladunkow, a Ty masz 1 ladunek i sie musisz ladowac z 5 sekund (co rowna sie hurri + blaster + 2xaoe + force of destruction skoro miales na 81 max focus force). gf
no z tym to przesadziłeś, zresztą skoro ma max focus force to czemu tego nie użyje?

@down przepraszam, nie doczytałem  :oops:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 01:42:34 pm wysłana przez SknerusKK »

« Odpowiedź #287 dnia: Sierpień 24, 2009, 01:38:40 pm »
W ic secie ladowanie od 1 do 8 troche trwa. Btw mowa byla o sytuacji, gdy maximum focus byl juz uzyty.
...

« Odpowiedź #288 dnia: Sierpień 25, 2009, 02:20:10 pm »

To teraz dolicz sobie tak jak tyrkowi aoe przed każdym combo gladowi. Poza tym dość śmiesznie to brzmi jeżeli tyrek ma ustać z dużo ponad połową hp takie combo glada a glad się ma złożyć od co jak co słabszej serii skilli.
I na koniec jak już napisałem myliłem się z MSF jest z 83, z 81 jest ultimate secret. Wieć jak tyrek ma FoD to glad weapon blockade i w tym czasie co przeciwnik stoi i oklada go gołymi piąchami on może się spokojnie naładować do full.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #289 dnia: Sierpień 25, 2009, 03:13:39 pm »
To teraz dolicz sobie tak jak tyrkowi aoe przed każdym combo gladowi.
taa aoe w przypadku glada to imba pomysl, ale robi to duzo wolniej wiec i tak jest w plecy...
Poza tym dość śmiesznie to brzmi jeżeli tyrek ma ustać z dużo ponad połową hp takie combo glada a glad się ma złożyć od co jak co słabszej serii skilli.
ale nie o to chodzilo. po tym kombo + max focus + combo masz 1 ladunek. musisz sie ladowac na max, co rowna sie combo + cos, czyli wychodzi na to ze na twoje 2 combo tyrant wladuje Ci 3
I na koniec jak już napisałem myliłem się z MSF jest z 83, z 81 jest ultimate secret. Wieć jak tyrek ma FoD to glad weapon blockade i w tym czasie co przeciwnik stoi i oklada go gołymi piąchami on może się spokojnie naładować do full.
po pierwsze: tak na 100% naladujesz sie na full w 5 sekund, tylko ze musisz miec +dex, baiuma, dance, haste, cov
po drugie: blokada nie wchodzi zawsze, ponadto masz 30% szans ze sam sie poczestujesz
po trzecie: chyba nie rozumiesz do konca jaka przewage daje tyrantowi fod, ktory moze spamowac skilami jak oszalaly, w przeciwienstwie do glada

ps: i tak wszystko zalezy od szczescia :P

• Banned

« Odpowiedź #290 dnia: Sierpień 25, 2009, 03:17:43 pm »
po pierwsze: tak na 100% naladujesz sie na full w 5 sekund, tylko ze musisz miec +dex, baiuma, dance, haste, cov
taaak...jakie to piękne czasy przed finalem były, c'nie? :D
I'm offline.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #291 dnia: Sierpień 25, 2009, 03:19:36 pm »
ale ocb? :P zmienili szybkosc ladowania sie czy co? :P

• Banned

« Odpowiedź #292 dnia: Sierpień 25, 2009, 03:32:29 pm »
z moich testów wynikało, że idzie się naładować na full w jakieś 8s, z haste+baiumem. ale to było dawno(pts rpgclubu), więc jak się pomyliłem to sry :D
I'm offline.

« Odpowiedź #293 dnia: Sierpień 25, 2009, 03:37:34 pm »
o.O mi na haste/zerku2 i duelist 1 naladowanie sie od 0 do 6 zajmuje mniej wiecej 2-3 sekundy to mysle ze na lepszym buffie z duelistem 2 spokojnie mozna sie w tyle samo naladowac
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

« Odpowiedź #294 dnia: Sierpień 25, 2009, 04:09:08 pm »
zmienili reuse focus sonic do 0.2-0.3s :)

« Odpowiedź #295 dnia: Sierpień 25, 2009, 04:32:38 pm »
teraz mozesz od razu ladowac 1 za 2gim bez reusa
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #296 dnia: Sierpień 25, 2009, 04:35:52 pm »
pominawszy, i tak tyrant jest w tym przypadku na + :P

o.O mi na haste/zerku2 i duelist 1 naladowanie sie od 0 do 6 zajmuje mniej wiecej 2-3 sekundy to mysle ze na lepszym buffie z duelistem 2 spokojnie mozna sie w tyle samo naladowac
dolicz jeszcze -9dex i ic seta
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 04:38:13 pm wysłana przez Kwadrat »

• Banned

« Odpowiedź #297 dnia: Sierpień 25, 2009, 04:39:30 pm »
dolicz jeszcze -9dex i ic seta
to ktoś biega na innym setupie?
I'm offline.

« Odpowiedź #298 dnia: Sierpień 25, 2009, 05:03:37 pm »
teraz mozesz od razu ladowac 1 za 2gim bez reusa
można, dzięki temu że jest taki reuse :P zanim skończy się animacja skill jest gotowy

« Odpowiedź #299 dnia: Sierpień 25, 2009, 05:08:31 pm »
taa aoe w przypadku glada to imba pomysl, ale robi to duzo wolniej wiec i tak jest w plecy...

Que? Od kąd pamiętam aoe glada zawsze szybciej się rzucało i odnawiały (od finala już nie) niż tyrka. poza tym 0,5 sekundy to serious buisness.

ale nie o to chodzilo. po tym kombo + max focus + combo masz 1 ladunek. musisz sie ladowac na max, co rowna sie combo + cos, czyli wychodzi na to ze na twoje 2 combo tyrant wladuje Ci 3

Jeszcze zależy jaki reuse ma FoD, ale nawet jak ma nie wielki to skille glada zwłaszcza z +++ duelist spirit są sporo mocniejsze od tyrkowych więc jakiejś dużej przewagi mu nie daje. Co więcej odkąd dostał MSF zmniejsza to przewagę tyrka, którego skille zabierały mniej ładunków.

Pamiętam mi tak jak netherilowi na dance, haste i z pof wystarczyło te 5 sekund by sie do full naładować.

po drugie: blokada nie wchodzi zawsze, ponadto masz 30% szans ze sam sie poczestujesz

Ale wchodzi bardzo często + nie jest niczym resistowana i było to nawet na blahu wałkowane, a jak całą walkę masz RS bijąć się z gladem to dziwna taktyka bo tyrek bardziej odczuwa -atck speed.

po trzecie: chyba nie rozumiesz do konca jaka przewage daje tyrantowi fod, ktory moze spamowac skilami jak oszalaly, w przeciwienstwie do glada

Taką samą jak weapon blockade i OE duelist spirit gladowi.

Nie skreślam tyranta bo sam gram obecnie tą postacią na low rate ale po prostu glad ma za mocne skille by sobie tak jak Ty mówisz stać i spamować nawet na nowym ogrze.