Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107385 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #325 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:36:24 pm »
Tak teraz mysle i dochodze do wniosku, ze jest jeszcze ultimate secret.
A jak liczymy jeszcze ultimate secret, to nie wiadomo czy po storm+blaster+ 2x tss/dss(max focus) tyrek nie bedzie juz martwy(w 1,5k p defa dmg z tssa powinien byc rzedu 4k, dss z 4 ladunkow kolo 2k raczej wejdzie).A kazdy przyzna, ze to kombo daje wiekszy dps niz tyrek wyciagnie w tym samym czasie.
...

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #326 dnia: Sierpień 27, 2009, 05:42:17 am »
Tak teraz mysle i dochodze do wniosku, ze jest jeszcze ultimate secret.
A jak liczymy jeszcze ultimate secret, to nie wiadomo czy po storm+blaster+ 2x tss/dss(max focus) tyrek nie bedzie juz martwy(w 1,5k p defa dmg z tssa powinien byc rzedu 4k, dss z 4 ladunkow kolo 2k raczej wejdzie).A kazdy przyzna, ze to kombo daje wiekszy dps niz tyrek wyciagnie w tym samym czasie.

A no jest, z OE DS jest to ponad 50% dmg więcej. 30%z US i powiedzmy te 25% z DSdaje gdy xxx = początkowy dmg:

xxx + xxx*30% = 130%xxx
130%xxx + 130%xxx*25% = 130%xxx + 32,5%xxx = 162,5% xxx

I jeszcze + 99% z elementu czyli glad w stosunku do poprzedniej  kroniki walnie gdzieś 2,5 raza mocniej.

Załóżmy że tyrek ma jakiś resist w IC.

Teraz zakładając, że wcześniej bił w 1,5k p defa około 1,5-1,6 tyś z TSSa (chociaż wydaje mi się że więcej) to obecnie będzie około 3,4k. Doliczając do tego buster 1,5k~ na początku każdego comba + DSS za te 1,7k wyrywamy combo licząc pesymistycznie 6k, maximum force, 6k. Dalej jesteś święcie przekonany, że tyrant będzie mieć grubo ponad pół hp po combosie za 12k? Niech mu wejdzie tylko cryt z DSSa to już mamy 14k czyli całe HP down zostaje te 3,5k CP. Nie policzyłeś też premii u glada z duali S. Nikt nie mówił że będzie mieć s80 a nie OE talum*dle.

I o ile bez WB i MSF ma cholernie cięzko to wygrać i przyznaję Ci tu rację to z skillami z 83 szala zwycięstwa przechyla się na stronę humana. Jedynie co faktycznie jest niebezpieczne to riposte i self owned z WB, który w tego typu walkach raczej kończy walkę, bo daje 5 sekund jednemu na pzrywalenie comba a drugiemu co najwyżej na bieganie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 05:47:25 am wysłana przez Rusoma »
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• tsubasa fan
« Odpowiedź #327 dnia: Sierpień 27, 2009, 10:30:45 am »
A no jest, z OE DS jest to ponad 50% dmg więcej. 30%z US i powiedzmy te 25% z DSdaje gdy xxx = początkowy dmg:
tyrant tez ma final secret :)
Teraz zakładając, że wcześniej bił w 1,5k p defa około 1,5-1,6 tyś z TSSa (chociaż wydaje mi się że więcej) to obecnie będzie około 3,4k. Doliczając do tego buster 1,5k~ na początku każdego comba + DSS za te 1,7k wyrywamy combo licząc pesymistycznie 6k, maximum force, 6k.
ok, jest 12k dmg w niedlugim czasie. tyrant walnie Ci przez ten czas podobna ilosc skili, ale efekt jest taki ze konczysz z 1 ladunkiem a tyrant full;/
Dalej jesteś święcie przekonany, że tyrant będzie mieć grubo ponad pół hp po combosie za 12k?
nie, ale ciekawe ile bedzie mial glad po 2x hurri, 2x blaster, 4aoe i fod, wszystko z max zaladowania
Niech mu wejdzie tylko cryt z DSSa to już mamy 14k czyli całe HP down zostaje te 3,5k CP
zalezy o jakim teraz mowisz buffie
I o ile bez WB i MSF ma cholernie cięzko to wygrać i przyznaję Ci tu rację to z skillami z 83 szala zwycięstwa przechyla się na stronę humana. Jedynie co faktycznie jest niebezpieczne to riposte i self owned z WB, który w tego typu walkach raczej kończy walkę, bo daje 5 sekund jednemu na pzrywalenie comba a drugiemu co najwyżej na bieganie.
wlasnie dlatego pisalem z 10 razy, ze przed 83 glad nie ma co startowac a po 83 to jest loteria :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 11:37:59 am wysłana przez Kwadrat »

« Odpowiedź #328 dnia: Sierpień 28, 2009, 11:07:46 am »
tyrant tez ma final secret

Ale nie ma DS'a

ok, jest 12k dmg w niedlugim czasie. tyrant walnie Ci przez ten czas podobna ilosc skili, ale efekt jest taki ze konczysz z 1 ladunkiem a tyrant full;/

Albo ja zakończe z 1 ładunkiem a tyrek z przyciskiem "to village"  :hu_5_3:

nie, ale ciekawe ile bedzie mial glad po 2x hurri, 2x blaster, 4aoe i fod, wszystko z max zaladowania

Średnio mi się widzie rzucanie force storm w walce na rage 40, zwłaszcza że ma dłuższy "cast" niż hurri niż blaster. poza tym w takim razie jeżeli już to glad też może rzucić 4 aoe i dmg będzie już jakieś 15k nie 12.

zalezy o jakim teraz mowisz buffie

Średnim nazwijmy to (bez covów i innych bajerów bo tu raczej rozpatrujemy 1 vs 1 niż pt vs pt =P )

wlasnie dlatego pisalem z 10 razy, ze przed 83 glad nie ma co startowac a po 83 to jest przewaga glada

/fixed xD

Edit: wtf czemu podkreśla "poza tym" jako ort skoro to się pisze oddzielnie 0o?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2009, 11:09:18 am wysłana przez Rusoma »
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #329 dnia: Sierpień 28, 2009, 11:23:30 am »
Ale nie ma DS'a
ale ma duzo wiekszy p def, wiec wychodzi na jedno :P
Albo ja zakończe z 1 ładunkiem a tyrek z przyciskiem "to village"  :hu_5_3:
hm ja mam na selfie (z laskami) 14.5k hp i 5.1k cp wiec glad pare crytow musialby miec xD
Średnio mi się widzie rzucanie force storm w walce na rage 40, zwłaszcza że ma dłuższy "cast" niż hurri niż blaster. poza tym w takim razie jeżeli już to glad też może rzucić 4 aoe i dmg będzie już jakieś 15k nie 12.
ok skoro juz obliczasz dmg  :P policzmy 2 x hurri 2 x blaster i fod. hurri - 2.6-2.8k (skoro tss 3.4k, odliczam tutaj premie z ds bo tyrant ma wiekszy p def), blaster - 2k, fod - 2.4k, to masz lacznie jakies 11-12k dmg, tylko ze Ty konczysz z 1 ladunkiem :) (no i tyrant robi swoje combo szybciej)

wlasnie dlatego pisalem z 10 razy, ze przed 83 glad nie ma co startowac a po 83 to jest przewaga glada
powiedzmy :S

btw, czemu mam wrazenie ze mozna o tym dyskutowac bez konca? :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2009, 11:26:21 am wysłana przez Kwadrat »

« Odpowiedź #330 dnia: Sierpień 28, 2009, 11:25:40 am »
btw, czemu mam wrazenie ze mozna o tym dyskutowac bez konca? :P

Sorry za offtop

Mam takie samo wrażenie, bo każdy będzie znajdował coraz to nowe argumenty na swoją korzyść. =d

« Odpowiedź #331 dnia: Sierpień 28, 2009, 03:03:37 pm »
wg tego co tu gadacie to Tyrant/ Glad powinien padac po combo to teraz pytanie nr 1 ... dlaczego tak nie jest ??:shock:  :P

« Odpowiedź #332 dnia: Sierpień 28, 2009, 04:58:10 pm »
wg tego co tu gadacie to Tyrant/ Glad powinien padac po combo to teraz pytanie nr 1 ... dlaczego tak nie jest ??:shock:  :P

Bo zazwyczaj jeden ma lepszy sprzęt/buffy/lvl.

« Odpowiedź #333 dnia: Sierpień 28, 2009, 05:11:54 pm »
wg tego co tu gadacie to Tyrant/ Glad powinien padac po combo to teraz pytanie nr 1 ... dlaczego tak nie jest ???  Shocked  Razz
A ilu gladow/tyrantow 83 lvl skillami +30 widziales w walce? Bo ja poki co żadnego, te rozwazania sa czysto hipotetyczne i tylko po to zeby nie wyszlo, ze glad zawsze dostaje od tyrka(a przed 83-dostaje)

EDIT: Fajny screen tam jest, mogę już napisac "a nie mówiłem"? xD
http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?p=3094715#post3094715
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 08:49:20 am wysłana przez Scorpion »
...

« Odpowiedź #334 dnia: Wrzesień 24, 2009, 04:02:04 pm »
EDIT: Fajny screen tam jest, mogę już napisac "a nie mówiłem"? xD

Daj mi cały log z tej walki to przyznam racje. Jakby Diego miał przynajmniej 1 cryta z TSS to ten gk by padł to raz, a równie dobrze mogło być tak że nie wszedł mu ani jeden cryt z skilla a tyrant miał ich 3. Poza tym jak jeden screen jest dowodem to bish jedzie jak chce necro bo na moich oczach gość pojechał 74 necro swoim 76 cardinalem.

policzmy 2 x hurri 2 x blaster i fod. hurri - 2.6-2.8k (skoro tss 3.4k, odliczam tutaj premie z ds bo tyrant ma wiekszy p def), blaster - 2k, fod - 2.4k, to masz lacznie jakies 11-12k dmg, tylko ze Ty konczysz z 1 ladunkiem

A teraz to wszystko możesz zacząć liczyć od nowa, bo FoD nie ma enchantu na element więc 1 tss = 2,5 dmg z FoD  :P

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #335 dnia: Wrzesień 24, 2009, 04:46:20 pm »
Daj mi cały log z tej walki to przyznam racje. Jakby Diego miał przynajmniej 1 cryta z TSS to ten gk by padł to raz, a równie dobrze mogło być tak że nie wszedł mu ani jeden cryt z skilla a tyrant miał ich 3. Poza tym jak jeden screen jest dowodem to bish jedzie jak chce necro bo na moich oczach gość pojechał 74 necro swoim 76 cardinalem.

A skąd wiesz, że nie miał? Może miał, ale i tak Tyrek go przebił?

Poza tym pojechanie 76 Cardi Necro na 74 to żadna sztuka.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #336 dnia: Wrzesień 24, 2009, 04:55:16 pm »
tylko zobacz ze diego to przekoszona swinia i "pve master", i ma lepszy sprzet

btw tez mialem wkleic tego screena :P
policzmy 2 x hurri 2 x blaster i fod. hurri - 2.6-2.8k (skoro tss 3.4k, odliczam tutaj premie z ds bo tyrant ma wiekszy p def), blaster - 2k, fod - 2.4k, to masz lacznie jakies 11-12k dmg, tylko ze Ty konczysz z 1 ladunkiem

A teraz to wszystko możesz zacząć liczyć od nowa, bo FoD nie ma enchantu na element więc 1 tss = 2,5 dmg z FoD  :P
po co? i tak dps tyranta>>>dps glada

« Odpowiedź #337 dnia: Wrzesień 24, 2009, 05:16:51 pm »

Chociażby stąd, że glad crytem z TSSa kasuje mu całe CP i ponad 1/4 hp (w logu widać jak tyrant dostaje za 3,9k) a do tego dochodzi dss za jakieś 2k i buster za kolejne 2k przed TSSem = 11-12k dmg tyrkowi zostaje 2k-3k hp czyli mniej niż 1 tss po maximum sonic force.

po co? i tak dps tyranta<<<<dps glada

/fixed
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 05:50:56 pm wysłana przez Rusoma »

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #338 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:31:42 pm »

Chociażby stąd, że glad crytem z TSSa kasuje mu całe CP i ponad 1/4 hp (w logu widać jak tyrant dostaje za 3,9k) a do tego dochodzi dss za jakieś 2k i buster za kolejne 2k przed TSSem = 11-12k dmg tyrkowi zostaje 2k-3k hp czyli mniej niż 1 tss po maximum sonic force.

To pomyśl jak ten Tyr musiał napier.... w Diega, że na 81 poziomie (Diego ma bodajże 83) przebił się przez combo Diega...

• whatever.
« Odpowiedź #339 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:32:34 pm »
loltyrant z demon splinterami (max +3) pocisnal vaginasa z 85 i +6 dualkami ; D
new future.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #340 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:38:59 pm »
ee? buster za 2k, gdy tss niecale 4? to po pierwsze, po drugie daj temu tyrantowi sprzet diego, to roznica bedzie jeszcze wieksza
po co? i tak dps tyranta<<<<dps glada

/fixed

2.5k hp left przy gorszym sprzecie i nizszym lvlu, okgo, z pewnoscia musi miec nizszy dps

btw zauwazylem, ze czy nie podalbys info z priva, czy nie dalbys screena na ktorym najlepszy glad na offie jest ostro poniewierany -  i tak dla niektorych osob glad>>>all, moze wreszcie troche realizmu?

edit:
loltyrant z demon splinterami (max +3) pocisnal vaginasa z 85 i +6 dualkami ; D
ma ponoc 83 i duale +7  :P moze juz wyzszy lvl tego nie wiem

• whatever.
« Odpowiedź #341 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:41:13 pm »
To sa tak zwane DiegoVaginasyPL - mozesz podac 947547375 dowod/screenow a i tak Ci powiedza ze glad>all zawsze i wszedzie
new future.

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #342 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:41:48 pm »
On ma duale S, czy wyżej?
Takie pytanie:

it's not a story, it's exactly how it happened. you keep bringing up the fact that i was 1 hit away but your also ignoring the facts that i was in +0 UNELEMENTED LIGHT armor. yeah i used an item in oly? who doesn't? even your superior, VK uses items in oly. loltyrant tactics? i guess outsmarting and beating you makes my tactics lol. CLEARLY GLADIATORS>TYRANTS(but only in that egotistical fucked up head of yours). Good fight, fagbot.

On tu pisze, że podczas tej walki był w lekkiej zbroi bez elementu, czy podczas innej walki, gdy padł na 1 strzał był w lekkiej zbroi bez elementu?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 08:54:05 pm wysłana przez TruTherion »

« Odpowiedź #343 dnia: Wrzesień 24, 2009, 08:57:15 pm »
To sa tak zwane DiegoVaginasyPL - mozesz podac 947547375 dowod/screenow a i tak Ci powiedza ze glad>all zawsze i wszedzie

Flame failed :S Nawet nic konstruktywnego do dyskusji nie wnosisz bo nie masz nic do powiedzenia na ten temat.

To pomyśl jak ten Tyr musiał napier.... w Diega, że na 81 poziomie (Diego ma bodajże 83) przebił się przez combo Diega...

Skill crit happens.

2.5k hp left przy gorszym sprzecie i nizszym lvlu, okgo, z pewnoscia musi miec nizszy dps

btw zauwazylem, ze czy nie podalbys info z priva, czy nie dalbys screena na ktorym najlepszy glad na offie jest ostro poniewierany -  i tak dla niektorych osob glad>>>all, moze wreszcie troche realizmu?

Tylko że dps nie liczy się w jeden target. I generalnie dmg glada jest dużo większy niż dmg tyrka.

btw zauwazylem, ze czy nie podalbys info z priva, czy nie dalbys screena na ktorym najlepszy glad na offie jest ostro poniewierany -  i tak dla niektorych osob glad>>>all, moze wreszcie troche realizmu?

Ja raczej widzę generalną niechęć do postaci glada i wmawianie że co by się nie stało to glad < tyrant niż "glad >>> all". A co do screena to jest on nic nie warty bo nie ma ani przebiegu walki, ani okna z logiem dmg. Jest coś takiego jak elementy losowe czyli ktoś dostanie lag spike'e, drugiemu wejdzie skill cryt lub skill mastery.

czy podczas innej walki, gdy padł na 1 strzał był w lekkiej zbroi bez elementu?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 09:00:19 pm wysłana przez Rusoma »

• tsubasa fan
« Odpowiedź #344 dnia: Wrzesień 24, 2009, 09:02:15 pm »
Tylko że dps nie liczy się w jeden target. I generalnie dmg glada jest dużo większy niż dmg tyrka.
nie, bo musi sie dluzej ladowac. ma wiekszy spike dmg, ale mniejszy dps, co zreszta widac (4k z tssa i 4 zaladowania na 3k z hurri i 2 zaladowania)

« Odpowiedź #345 dnia: Wrzesień 24, 2009, 09:04:52 pm »
nie, bo musi sie dluzej ladowac. ma wiekszy spike dmg, ale mniejszy dps, co zreszta widac (4k z tssa i 4 zaladowania na 3k z hurri i 2 zaladowania)

Tylko, że często pierwsze 2 combo które wyprowadza ładując się MSF wystarczają by zabić przeciwnika.

• tsubasa fan
« Odpowiedź #346 dnia: Wrzesień 24, 2009, 09:09:20 pm »
wrzucasz bariere po msf i juz dupa... po drugie tyrant nie padnie po czyms takim (chyba ze cryty)

« Odpowiedź #347 dnia: Wrzesień 24, 2009, 09:12:14 pm »
wrzucasz bariere po msf i juz dupa... po drugie tyrant nie padnie po czyms takim (chyba ze cryty)

Tylko że to nic nie da bo glad sobie poczeka aż bariera minie (bo nic poza bieganiem tyrek nie może) i załaduje kolejne combo. Poza tym bariera to 4 ładunki, które "marnujesz".

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #348 dnia: Wrzesień 24, 2009, 09:24:43 pm »
Bez buffow glad nie ma fajnie :P

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #349 dnia: Wrzesień 25, 2009, 08:25:57 am »
Tak na swoją drogę ten screen jest więcej wart od twoich wywodów... Ten tyr nie ma nawet 83, a jednak dał rade Diego na 83+ (czyli z disarmem). A znając Diega to pewnie wszystkie suby ma dobrane pod swojego kochanego Glada.

A wedle tego co piszesz to nawet chain krytów nie powinno mu pomóc... Swoją drogą jakoś nie zauważyłem, żeby Diego bronił się tym, że Tyrkowi weszło kilkanascie krytów podczas walki.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 08:29:09 am wysłana przez TruTherion »