[PW] - Perfect World

Zaczęty przez Bacar, Lipiec 23, 2007, 02:59:59 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vigor

Cytat: NivEa w Wrzesień 29, 2007, 12:22:17 PM
Rozbudowane bardziej niz l2 ? rofl 3 rasy 6 klas to niezbyt ciekawie ..... W l2 sama rasa Human ma tyle :P Smiesznie tam bylo wejsc i co drugi to moja postac lipa na maxa :)

żal 3 rozbudowne w sensie przeczytaj początek posta...lol chodiz o niby błache rzeczy ale wpływające na rozbudowe gry(np. różnorodność środków transportu) albo np. sam ekran tworzenia postaci no JEST ON BARDZIEJ rozbudowane niż w L2, nie same klasy wpływają na rozbudowanie całości gry lol lol
netsuun ma racje ŻAL

NivEa

Klasy to podstawa dzieki nim przynajmniej nie widzi sie cochwile smiesznych klonow. Środki transportu tez mi fajne ..... Latasz ciagle na jakis biednych skrzydlach i naprawde super ..... Co oprocz srodkow transportu ma lepszego ta gra od l2 ? Tylko mi nie mowcie ze grafike bo tego napewno nie ma lepszego .... Obraz oddalony tak blisko postaci ze nic sie nie widzi praktycznie wedlog mnie juz lepsze bylo 2 moons tam chociaz krew robila dobre wrazenie. W tej grze jedno co widze to slabo rozbudowana mange z grafika podobna do WoW wiele tam bajecznosci a taka grafa mi sie nie podoba akurat. O muzyce to tylko tez przupomne ze jest do bani :P Do tego skakanie jest w tej grze zupelnie glupi pomysl skakanie w mmorpg... Typowe koreanskie pomysly :/

Yahzon

Cytat: NivEa w Wrzesień 29, 2007, 02:13:44 PM
Do tego skakanie jest w tej grze zupelnie glupi pomysl skakanie w mmorpg... Typowe koreanskie pomysly :/
Ciekawe bo odkąd pojawiło się w WoW, to każda gra dostaje cięgi jak nie ma w niej skakania.
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Bacar

Cytat: NivEa w Wrzesień 29, 2007, 02:13:44 PM
Klasy to podstawa dzieki nim przynajmniej nie widzi sie cochwile smiesznych klonow. Środki transportu tez mi fajne ..... Latasz ciagle na jakis biednych skrzydlach i naprawde super ..... Co oprocz srodkow transportu ma lepszego ta gra od l2 ? Tylko mi nie mowcie ze grafike bo tego napewno nie ma lepszego .... Obraz oddalony tak blisko postaci ze nic sie nie widzi praktycznie wedlog mnie juz lepsze bylo 2 moons tam chociaz krew robila dobre wrazenie. W tej grze jedno co widze to slabo rozbudowana mange z grafika podobna do WoW wiele tam bajecznosci a taka grafa mi sie nie podoba akurat. O muzyce to tylko tez przupomne ze jest do bani :P Do tego skakanie jest w tej grze zupelnie glupi pomysl skakanie w mmorpg... Typowe koreanskie pomysly :/

Ahaha klonow powiadasz? to dziwne bo w l2 widze ciagle klony... tu masz tak rozbudowany system tworzenia postaci ze spotakc identyczna to szansa jak trafic 6 w tota no chyba ze nie bawiles sie kustomizacja i wybrales gotowa postac.

Malo klas? Wez nie mow jak nie grales. Daje tu przyklad. Co z tego ze bierzesz ludzkiego wojownika jezeli z niego mozesz zrobic:tanka, sztyleciarza, postac walczaca w recz, duale, jednoreczny miecz. W tej grze nie masz podzialu na klasy jak w l2. Tu klasa jaka masz zalezy od podzialu statystyk i od okreslonego builda.

Srodki transporu: ciagle skrzydla :O widac ze nie grales w tej grze jest kilkadziesiat roznyhc petow na ktorych mozemy latac, podrozwac ladem. Pzniej skrzydla, specjalne bronie na ktorych latamy jak na deskach. A w l2 co masz? Strider i wywern w kolko... ale mi ciekawe....

Grafika: Najlepsza jaka widzialem w mmorpg do tej pory. Wez zagraj na full detalach w w wysokiej rozdzialce a nie mow mi tu o filmikach z youtube ,ktorych jakosc jest zalosna.

Muzyka jest klimatyczna i to tylko kwqestja gustu. Napewno bardziej mi sie podoba niz ta w l2....

Cod do rozbudowania: Gra oferuje wiecej niz L2. Mam na mysli system petow i summonow. Siege, w ktorych wykorzystujemy machiny obleznicze, unikalny system job'ow i chodzby nawet wspomniane latanie i walki powietrzne czy podwodne(woda nie wyglada tak badziewnie jak w L2 i nurkujac mamy efekty podobne do tych z rzeczywistosci(rozmycia, znieksztalcenia itp))

Nic tylko ŻAL.

------------------

JEZELI NIE MOZECIE SIE POLACZYC Z SERWEREM A UPDATE DZIALA POPRAWNIE TO:

Wchodzimy do:
\PerfectWorld\element\userdata\server\serverlist.txt

Wpis:
ORACLE 29000:goin.perfectworld.com.my 11

ZMIENIAMY NA:
ORACLE 29000:202.75.52.201 11

ORAZ:
\Perfect World\element\userdata\currentserver.ini

i zmieniamy

[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentServerAddress=29000:goin.perfectworld.com.my 11
CurrentLine=

NA

[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentServerAddress=29000:202.75.52.201 11
CurrentLine=

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

NetSuuN

+ Questy, nie są tak nudne jak w l2.

No i jak już Bacar wspomnial - tworzenie postaci, widziales na yt jak wyglada tworzenie postaci?
Nie ma tak jak w l2, że są 3 MASKI twarzy, w PW możesz zmieniać praktycznie wszystko ^^

Yahzon

Jak długo czeka się na Email aktywacyjny ?
Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Bacar

Ja otrzymalem zaraz po rejestracji. Najlepiej jakbys mial poczte na yahoo lub gmail.

NetSuuN

na o2 tez szybko dochodzi.
onet, interia - makabrycznie wolno ; P

Yahzon

Zainstalowałem, pograłem, śmieszne to jest, szkoda że nie wiem które questy odpowiednie na level itd. Zobaczymy co dalej będzie, ale to jak już znajdę czas.

Cubu$

Właśnie może jakiś poradnik co warto a co nie. Bo ja także zastanawia się czy by sobie nie pograć. bo l2 to dno...

NivEa

Cytat: Cubu$ w Wrzesień 29, 2007, 07:27:56 PM
Właśnie może jakiś poradnik co warto a co nie. Bo ja także zastanawia się czy by sobie nie pograć. bo l2 to dno...

Nie dno tylko nudzi po pewnym czasie uzytkowania  :)

NetSuuN

dno nie dno. jednak pod pewnymi względami l2 jest ignorantem.

Bacar

Quety robisz wszystkie jakie masz dostepne. Bo dostajesz za nie kase, itemy oraz expa.

TheOwn3r

mhm ja dobilem 7 lvl, i tak jakby questy się skończyły...Wcześniej było ich pełno, a teraz jak mam 1-2 to jest dobrze :/
;o

Yahzon

Na 7 mam parę questów zaczętych. Spory chain masz u Huntera, także w Old village na tym poziomie jest parę questów. Od Tailorki masz także.
Ja na razie muszę rozpracować jak się tu innych skilli nauczyć i skąd wziąć sprzęt do latania :D

Bacar

Tzn tak skili uczysz sie u mastera w miescie. Sprzet do latanie jezeli nie jestes elfem zdobywasz z questa na 30lvlu. Nie mozliwe ze ci sie questy na 7lvlu skonczyly bo ja nabilem 8 i mam 12 questow nie zrobionych a biore wszystkie jakie sie da:P

NivEa

Jaki jest max lvl w tej grze? Robi sie tam questy na zmiane profki czy cos w tym stylu?

Bacar

Chtba 100 jest max. Robi sie questy na rangi. Nie majac odpowiedniej rangi nie mozesz sie uczyc skili.

TheOwn3r

u elfów mi naprawdę jakoś brakowało questów.Dzisiaj zrobiłem człowieka, już 9 lvl i questów jest pełno ;f
;o

Yahzon

Serwer jest down, or what ? Bo nie mogę się połączyć, w okienku wyboru serwerów mam same kreski.

Bacar

EZELI NIE MOZECIE SIE POLACZYC Z SERWEREM A UPDATE DZIALA POPRAWNIE TO:

Wchodzimy do:
\PerfectWorld\element\userdata\server\serverlist.txt

Wpis:
ORACLE 29000:goin.perfectworld.com.my 11

ZMIENIAMY NA:

ORAZ:

i zmieniamy

[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentLine=

NA

[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentLine=

Zrob tak jak napisalem i powinno ci dzialac lub odpal patcher.exe i zorb verfity jak zmienienie wersow nie pomoze.

Yahzon

Zrobiłem powyższą czynność. Po uruchomieniu pokazuje mi się puste okno wyboru serwera, z dostępną jedynie opcją cancel. Połączenie się z czymkolwiek nawet przy pomocy force jest niemożliwe, Verify wraca plki do poprzedniego stanu. Gra nadal nie działa, pomimo że wczoraj nie było problemów.

Bacar

Napewno dbrze zmieniles wpis w tym pliku? Bo wlasnie jak sie go zle zmieni to ma sie pusta liste

[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentLine=

NA

[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentLine=

NivEa

Mi tez nie chodzilo najpierw otwarlem pliki all wymazalem i wkleilem to i dalej nie dzialalo to wcisnalem na plik prawym edytuj i wymazalem tylko ta linijke :  goin.perfectworld.com.my 11  a na jej miejsce wkleilem : 202.75.52.201 11  w pliku serverlist i juz dziala.

Yahzon

Zawartość mojego pliku currentserver.ini (całego):
[Server]
CurrentServer=ORACLE
CurrentLine=

Zawartość mojego pliku serverlist.txt (całego):
W plikach nic nie zmieniłem, jedynie podane wartości, gra nadal nie działa. Po wejściu mam u góry podane IP poniżej pustą listę serwerów.